Vilanova de Bellpuig - Revista satírica que surt quan pot

dimarts, 7 d’octubre del 2008

DE CAP AL CONCILI VATICÀ TERCER

Alguna cosa es mou a dintre l'Església i els efectes ja es comencen a notar cap als confins més allunyats de la plaça vaticana de sant Pere. Si bé la renovació post-conciliar va suposar tota una revolució social dins el capellam, també és cert que en els últims anys les postures més conservadores anaven prenent cada cop més posicions. Però sembla que la truita quaresmal s'ha tornat a girar, i amb quina energia! A Vilanova en tenim un dels exemples més il·lustratius. Després d'un parell d'ampolles de vi de missa (sense consagrar), i molts intents mal dissimulats, l'Equip d'Investigació d'Assumptes Religiosos de L'Astella ha aconseguit treure a un informador habitual alguns rumors poc confessables -i fins potser inconfessionables-. La persona en qüestió, molt ben situada dins l'ambient catòlic-apostòlic-i-romà local, ha deixat entreveure que la marxa de l'anterior mossén no ha estat per voluntat pròpia sinó una autèntica defenestració en tota regla. S'apunta fins i tot a actuacions violentes d'un piquet catolicorevolucionari molt ben organitzat que, actuant amb “nocturnidad y alevosía”, no ha parat de pressionar el capellà fins aconseguir fer-lo fora. És el que en els estaments judicials ja es comença a conéixer com a mobbing celestial.

De moment les misses diàries les oficien dues sacerdotesses locals que, a més, ja hancomençat a fer gestions per demanar el purpurat per quan les dones puguin ser ser bisbes. L'assistència matinal a l'església de sant Pere no ha parat d'augmentar des de la instauració de les noves tècniques rituals i ja s'ha previst l'ampliació del temple comprant l'Esclat, on s'aprofitaria la barra com a altar i on el propietari s'ha ofert per oficiar d'escolanet i fer gala de la seua velocitat i solvència contrastada.

De moment els nous aires feministes i revolucionaris ja han anunciat la substitució de la Primera Comunió per la Primera Manifestació, que queda convocada pel Primer de Maig davant de l'església. En cas de mal temps la concentració es celebrarà dintre del temple, i en cas de molt al temps es farà una foguera a l'interior amb el primer que es trobi a mà. Si és que quan l'Eglésia s'hi posa, s'hi posa de debò!

56 comentaris:

Anònim ha dit...

En comptes de dir, Trobarem a faltar el teu sonriure...ara toca dir, trobarem a faltar les "raves" de mòssen Xavier. Ja es veia a vindre que tanta festa, passaria factura.A mi, mòssen Xavier em va explicar tot aquest entramat,fen un kubata de vi de missa, l´última Rave.

Anònim ha dit...

Les misses diàries les oficien dues sacerdotesses locals?? Te alguna cosa de veritat això?

Anònim ha dit...

Això està més mort que l'economia dels EEUU...
Astellats, a veure si feu una injecció multimilionària d'ironia i bon humor..., que al igual que la economia, aquest blog no es pot deixar perdre!

Anònim ha dit...

Sí Astellats, els savis de l'antigüitat ja ho van vaticinar:


" Dòminus Vobiscum!Ateu serà tot quiscum!Non hostiae dijuni fins a Pasqui, economia mòrbidus.
( Diu que el Senyor va dir: quan els diners escassejin,ningú creurà en mí i no hi raurà ni per òsties des del juny fins a la Pasqua)

Et quaerens Dominus in multitudine populi cui haec clamat operarium suum.
( I sortiran de les cases en gran nombre els treballadors i el poble agafarà el poder)

Cum ergo interrogassemus Dominum, fratres, de habitatore tabernaculi jamius
( I llavors, aniran a la taberna convertida en altar a preguntar al senyor de la casa)

Processu vero conversationis et fidei, dilatato corde inenarrabili dilectionis dulcedine curritur via manda
(I al final d'un seguit de converses* sinceres davant d'un plat de sopa, una indescriptible dolçor els fa engegar la feina a fregir espàrrecs)

Monachorum quattuor esse genera manifestum est.
( I per comu acord, decideixen manifestar-se el quatre de maig**)

Nos tamen medio"
( Ja no tenen por)


* o conversions, hi ha diferents opinions sobre aquest terme

** Conte la història que de l'ú de maig al tres, encara estaven sota l'efecte de la dolçor mística- que no religiosa- ocorreguda en els fets esmentats aquí.

Anònim ha dit...

Home!!!, ho haveu vist!!!: Però si aquest Post és dels millors que s´han fet!!!.Desde luego, que si es perd el Blog, no crec que sigui pels pobres Astellats que es curren els Post, sinó per tots els altres que només fem que esperar i esperar... Seria bó que de tan en tan donéssim nosaltres les "injeccions d´ironia"...Au vinga, animos!!!

Anònim ha dit...

Vols dir que l'anònim en llatí l'han escrit els de l'Astella?

Anònim ha dit...

Home, jo diria que amb aquest nívell tan alt, o és el banyeta...o St.Mossén Xavier,asiduo també d´aquest Blog i expert en Llatí i exorcisme.

Anònim ha dit...

Proposo que demanen d'incloure aquesta expressió, si encara no hi figura, al Pompeu Fabra:

Astellarse de riure.

Que vol dir el mateix, com bé ho heu deduït, que partirse de riure però a poc a poc ( que els comentaris no donen per a tant).

Bé, si voleu, hi podeu incloure les vostres accepcions.

Salutas, salutae, salutam!

Anònim ha dit...

Doncs jo trobo que els de l'astella inclouen temes variats, fiquen les seves xispes i els queden d'alló més bé.
Jo no sé quin nivell tenen aquest que mai se´ls hi encerta el tema i el comentari.
Sort que fan el super esforç de llegir-se-la.
Tots els que participen en el blog ,per temps, per afinitat o el que sigui, el rebem,la majoria amb humor i bon rotllo.
Gràcies per les clases de llatí versió lliure,ostres que bó!
col.aboradors imaginatius

Anònim ha dit...

No és per cambiar de tema del Post, però abans d´anar a dormir, se m´ha acudit una petita idea per pasar-nos una miqueta bé.La proposta és que tinc molt llibres d´última actualitat que ja m´he llegit, i m´agradaria que d´altra gent en pugués disfrutar, i qui millor que els Astellats. Si algú s´anima ho fariem com un joc: Jo proposaria unes quantes pistes d´on amago el llibre (Deixaré el títol), en algun lloc emblemàtic de Vilanova...i patam, qui vagi decobrin les pistes, doncs s´el queda; això si, en prèstec. Un cop llegit, o fa el mateix o el deixa a la Biblioteca del poble, per tal que tothom en pugui gaudir. I si ningú s´anima, doncs fàcil: El deixo a la Biblioteca i ja està!!!. Collons quin rotllo per explicar el mecanisme... deu ser la son.
Bona Nit Astellats...i Bona lectura!!.

Anònim ha dit...

Això de deixar llibre pel carrer, no ho feien per Barcelona?
Però venga, jo m'apunto...
I la primera pista es...

Anònim ha dit...

Deixaré el Llibre aquest cap de Setmana, probablement el dissabte.Començaré fort: UN MÓN SENSE FI de Ken Follett (Nou per estrenar, no he tingut collons de llegir-lo).Recordeu que un cop llegit s´ha de portar a la Biblioteca de Vilanova.

Pista fàcil (Que no en sé gaire).

Sempre continuarem criticant els comentaris, això vol dir que el Bloc és viu.
A més a més, de tan en tan n´escriurem un.
La lectura ens farà més grans.
Tingueu paciència a l´hora de trobar la solució, la resposta és en les lletres grans,que hi vegades que es fan petites.
DURAN

P.D: Si el Dilluns no hi ha resposta a la solució, o no s´ha trobat el llibre, es facilitarà la descripció exacta d´on es troba.

Bona Nits Astellats!!!, i sort!!

Anònim ha dit...

És al salt del Durán potser?
Salutas, salutae,salutam

Anònim ha dit...

I ara que? es llegeix el llibre el primer que hi arribi o com va això?
No sem però potser la gràcia era no dir on esta amagat el llibre, no? ara tothom sap o deixaràs el llibre...

Anònim ha dit...

I qui anirà al Salt del Duran a buscar un llibre que no es cap cosa especial i que , a més s'ha de tornar? A dins el poble, encara, però això és ben bé a la fí del món per un món sense fí!

Anònim ha dit...

Pau,Amor i Paciència: Evidentment, la solució,fàcil,fàcil,per ineficàcia i poca traça meva, era SALT DEL DURAN; i el llibre si ha estat ben bé tot el dissabte i diumenge fins al migdia. Ara el torno a tenir, ja que ningú l´ha trobat (poc interés,quatre gats o massa lluny de Vilanova,és cert).Si us sembla bé, i algú que hi hagi anat i no l´ha trobat, el vol llegir, només cal que ho digui i el tindrà. La pròxima pista serà més díficil i a Vilanova,per estar tots contents. Ah, tampoc passa rés perquè es doni la resposta. Al programa Via Lliure de Racc 1, ja et diuen on serà, i és el més ràpid el que s´el queda. S´accepten variables.

Anònim ha dit...

Temps enrera era bònica.
Recordo que els Diumenges per la tarda m´arreglava i lluïa amb tota la meva esplendor.
Els pitxors rècords els tinc dels hiverns congelats,quan la canalla em tirava pedres per veure si em descongelava.
Fa temps que ningú del poble s´atura on sóc, per obserbar-me i fer-me companyia.
Espero que ni que sigui per recollir el llibre, pugueu venir a visitar-me.
Doncs això, aquesta és la pista per aconseguir el segon llibre, que és: JO NO SÓC ESPANYOL!.
El deixaré Dissabte i a l´igual que l´altres si Diumenge ningú l´ha recollit....Us recordo que el destí final de tots els llibres serà la Biblioteca de Vilanova. El pròxim dilluns UN MÓN SENSE FI (El primer llibre, restarà a la vostra disposició a la Biblioteca de Vilanova.
Bona Nit i que tingueu sort Astellats!!!

Anònim ha dit...

Com que no encerto el lloc que pot ser, agafo una rabieta i ... això de les faltes d'ortografía, és per donar una pista o és autènticament genuí, o una mica anglosaxó?
I am looking forward to your answer.

Anònim ha dit...

Va,no desesperis!!!.Et dono una altra pista, a veure si tens sort: Si quedes amb algú a Barcelona possiblement o faries a la cafeteria Zurich que és el lloc més cèntric, però com que sóm a Vilanova...

Anònim ha dit...

doncs jo diria que deu ser... l'Anjua, no? potser a la font?, per lo de la gelada. Home, si és així, has passat de l'extraradi al centre neuràlgic, això sí que és anar per feina i lo demés, com diria Pla, són collonades.

Anònim ha dit...

Va de debò que l'has deixat a la font, el llibre? Doncs amb el patac d'aigua que ha caigut aquesta nit deu estar regalimant per totes les pàgines!
Eh! Trobo que és una bona idea aquesta gimcana dels llibres.

Parlant d'altre: què n'opineu dels dos vetllatoris de Vilanova? Punyeta! Mira que en som, d'ambiciosos! Per un poblet tan petit, dos vetllatoris és una pretensió molt gran, no? Per mi, que no s'hi guanyaran la vida ni els uns ni els altres.

Anònim ha dit...

Doncs jo opino que entre els vetllatoris i la residència, el panorama existencial del poble m'apareix com una mica macabre. És clar que tots sabem d'on venim i on anem (si més no en aquesta Terra), però trobar en un poble de 1000 i poquets habitants, dos vetllatoris i una macro residència, i en canvi, cap casal juvenil, cap centre cívic, què voleu que us digui ... on és la intenció de fomentar que els avis puguin ser cuidats a casa, vetllats a casa, estimats a casa?
Bé, qualsevol negoci és bo, no?

Per una altra banda, entenc que les persones que son del poble i s'han dedicat a retre aquest servei durant molts anys vulguin preservar-se de la competència vinguda de fora.

Ara, mentre aquesta competència no esdevingui prou ferotge com per alimentar algún pla la finalitat del qual sigui a veure qui obté el major nombre de clients possible ...

Anònim ha dit...

No esperava menys de vosaltres: La pista, evidentment era l´Anjua.Sóc justet a l´hora de fer les pistes, però previsor amb el tema de conservar els Llibres. JO NO SÓC ESPANYOL, s´ha estat tot el Dissabte a la Font de l´Anjua (Almenys ha estat en bona companyia), com ja comença a ser habitual en aquesta Gimcama Literària:NINGÚ L´HA ANAT A RECOLLIR, HO HAVEU VIST!!!!.Jo si que m´estic començant a desesperar, ja que no puc ser més desgraciat!!!. Finalment dir-vos que tal com es va acordar, tan aquest Llibre com l´anterior, han estat cedits a la Biblioteca de Vilanova, i si els contactes no em fallen, la cessió serà d´allò més protocolaria, ja que s´entregaran a la mismissima consellera de Cultura de l´excelentíssim Ajuntament de Vilanova: LA PILARIN.
(La setmana que bé ja els podreu anar a buscar...i sense resoldre pistes).
Pel que fa als vetllatoris, mentre no es facin servir, els faria anar pel Jovent o per Rave,je,je,je

Anònim ha dit...

Jo, per si de cas, no m'atansaré gaire a aquests dos llocs, no sigui que per simpatia m'entrin les ganes de fer una visita a l'altre barri. Potser sí que els dos exsocis començaran una campanya d'allò més fraudulenta de recerca i captura de clients! Hosti, quin gribi!
I al de la idea del llibre: no et desesperis, home, que molta gent encara no ho sap, això d'aquest joc. Ara, si és cert que has cedit els dos exemplars a la biblioteca del poble de la forma més protocol·lària possible (és a dir, a mans de la Pilarín), suposo que ja se'n farà el ressò necessari. Jo em disposo a participar-hi!

Anònim ha dit...

Ep, que estem adormits o que?. Vinga, que m´he saltat una setmana, sense pistes.

Astellats: Confesseu els vostres pecats. Feu-ho el Cap de Setmana que bé.Evidentment tan sols podreu fer-ho en el lloc oficial, curiosament on trobareu el llibre.

EL SECRET,de Rhonda BYRNE.

Per altra banda; algú pot confirmar-me que els dos llibres anteriors són ja a la Biblioteca?.
Gràcies Astellats!, i Sort amb la búsqueda.

Anònim ha dit...

Serà dins del confessonari a l'església?
Per cert, n'hi ha, de confessonari?

Anònim ha dit...

La pista sembla fàcil,però tal com indica el "desvelador oficial de pistes",si no hi ha confessionari...haureu de trobar el llibre a...
P.D: Una bona manera de despedir-vos del protagonista del Post.

Bon After Astellats!!!

Anònim ha dit...

Confessionari, bé n'hi deu haver a cada esglèsia, no? però, pecats...
Què és un pecat? No ho sé, però rima amb Esclat... Estarà El Secret a l'Esclat? O esclatarà el secret?
I la Rhonda Byrne no serà , en secret ( i pecat), una ronda de birres?
Nomen est omen...o com es digui.

Anònim ha dit...

Poques persona/es xafardejant per qui ...

Anònim ha dit...

NOU ESPAI FORMAL DE QUEIXA CIUTADANA:

Bona Nit. Voldria aprofitar aquest espai obert de queixa ciutadana per poder esposar que estic cansada de que el gos de la nena gran de l´exalcade se cago tots los dies pel carrer,quan lo treu a passejar. A veure doncs si per favor, plegues los cagarros de terra que ja ni he xafat mes d´un.SER CIVICA COSTA POC!!

Anònim ha dit...

Queixa ciutadana

A vilanova es va dir que tots els gossos havien d'anar lligats. EL de l'alcalde, els de cal gassol, el de cal fontanet, el de ca la crosta els tres d'aquells que vivien a ca l'engracia, els del Santi el serra,... Van sols. Qui controla a aquests? perquè de caques seves en deu haver per tot arreu.

I dels que van lligats, l'unic que recull les caques és el pere la brigida perquè la resta res.

PER tant, quants incivics tenim!!!!
Que curios que només ens queixem d'un.

Anònim ha dit...

INCIVISMES VILANOVENCS:

La gent aparta als guals i encara tenen la barra de dir que només és un moment. O preguntar si has de treure el cotxe. NO HI HAS D'APARCAR I PUNT.

Homes que es pixen al passadís de ca la pepa quan surten de l'estoneta que és francament fastigós.

Aparcar al costat que no toca al carrer major.

Tirar les colilles al terra.

Llençar les escombraries al voltant dels contenidors, no dins.

Els robatoris d'hortalisses, que si no tens l'hort tancat et roben, que ja és lo últim.

I segur que n'hi ha moltes més.

Anònim ha dit...

A la dels cagarros:
i després d'aixafar-ne tants, encara no t'ha tocat la lotería? Pel to de la teva veu, dedueixo que no.
Podríem dir lo de la dita aquella:
L'home ( o sigui) tu, és l'únic animal que entrepussa dues vegades ( o més) amb la mateix...amb el mateix cagarro.
Ah, i quantes nenes té l'ex-alcalde,que dius la nena gran?

Anònim ha dit...

A la que es queixa de les caques de la Negra (que així es diu la gossa en questió)
No se com pots estar tan segura de que les que tu has xafat són d'ella, hi ha molts gossos pel carrer i cada vegada més gen els treu a passejar. Es que anaven identificades ? es que estàs tot el dia vigilan a veure quan passa la Negra i on es caga? Et veig una mica de mala fe....Per què només critiques a una persona i indultes a les altres? A més jo també m'he trobat amb ella moltes vegades i se del cert que fa les seves necessitats fóra del carrer, en zones no asfaltades, per tan, o bé et passeges pels trossos o et pot la malicia i l'enveja. Vols deixar tranquila a aquesta ciutadana que el que va fer va ser recollir un gos que anava perdut pel carrer i fer-s'en càrreg per evitar molesties a la resta de ciutadans (alguns tan desagraits com tu)Ah!! i ha tingut la paciència de cuidar-la i alimentar-la i pagar al veterinari durant 10 o 15 anys. Quan faràs un servei con aquest tu? Abans d'acabar, permet que et digui que el teu comentari crec que està fora de lloc, jo, si fos tu, procuraria parlar amb la mestressa quan veiés que la gossa s'està embrutant al carrer (cosa que no crec), seria lo més lógic!!
Apa, vigila les merdes de bes a saber quin gos o gossa dels molts que volten, lligats o no, pel carrer.

Anònim ha dit...

Felicitats filla gran i per ara unica,en tan que nena, més ben dit noia,del sr. ex-alcalde.Tens un gos amb caques denominació d'origen i relacionades precisament amb un ex-alcalde.
Pregunto com es coneixen les caques del teu gos entre les altres?Que no mira al terra qui trepitja les caques?Ho fa de forma voluntaria per retreure't-ho?Em sembla que ni ha més de gent que treu el gos i en recull les deposicions!
Penso que és un atac a la teva persona,acusant,quelcom queda.No t'estranyi que quand surtis amb el teu gos ara hi hagi força ulls vigilant-vos,si és que hi ha gaire gent llegint lastella,tot plegat sempre els mateixos, alguns amb més mala baba que altres.
Voleu dir que el del alcalde el passeja algú?

Anònim ha dit...

Us referiu a la Marta de cal Xai, oi? Mira que ho feu rebuscat!! O la filla de la Montserrat de cal Xai. Lo de l'excalcalde és arrissar el ris, queda tan lluny ja lo d'excalcalde!!

Anònim ha dit...

Això de la QUEIXA FORMAL és tan sols un "Estudi" per comprobar que alguns Astellats, només col.laboren en els Posts quan s´ataca directament.Per desgràcia...l´estudi ha tingut èxit.
Au vinga!!!!
Per cert, tan "morbo" que ens proboca els atacs directes, i encara continuem firmant amb Ànonim,je,je,je (contradiccions).

Anònim ha dit...

La negra està educada per no fer caca a l'asfalt o voreres. Que alguna se li ha escapat, no dic que no, però que m'he acotxat a plegar-la tambçé és cert. I per molt mentolats que siguin els mocadors no dissimulen pas la mala olor.

I per molt degradable que sigui buscar un contenidor amb una caca a la mà, entenc que no és gaire logic deixar una caca en una vorera o carrer.

Molta casualitat és que després de 14 anys de voltar la negra per Vilanova surti ara el tema, no?

Si tens algun problema amb mi, vine a casa i en parlem.

I quan tots els gossos del poble vagin lligat i als amos anem amb bosses per les caques, llavor critica el que vulguis.

O potser és que el meu gos és l'únic que defeca?

Anònim ha dit...

Compte, compte, que s'està intentant colar algun reality show en aquest blog, tipus Gran Hermano (Ho dic per lo de la germana gran dels fills petits de l'exalcalde) -quin eufemisme més hipòcrita per després parlar tan planament de cagarros.
I canviant de tema, com està lo del libre? ha començat a tenir èxit? L'ha anat a buscar algú?

Anònim ha dit...

Collons!!!, si que està caldejat, l´ambient. Doncs estava encantat i desanimat pel poc èxit del Bookcrosing Astellat i em trobo que la gent està més interessada en el "cagallons"(cagarros és incorrecte, i cagallons potser també). Com que m´agrada posar cullerada en totes les olles, només us diré que pel poc que conec a la Marta, no dubto ni un moment en què no entrarà en aquest joc diàbolic i com una senyora que és plegarà cada cagada de la Negra (dic jo, que tampoc deu cagar tant aquesta gossa).

Pista fàcil, que vaig a treballar: M´he fixat en la portada hi i surt un Josep Plà, ja gra... doncs busqueu-lo a casa de l´home més gran de la nostra Vila.
EL QUADERN GRIS (Una tria).
Vinga Banyeta!, a veure si t´animes!.je,je,je!!Dimonis!!!

Anònim ha dit...

Maca la caca,
Estesa i espessa
Rere la petja
De peu afortunat,
A trenc de capvespre.

De tan gran notícia
Es just fer-ne crida.

Gossa estimada,
On sia que siguis
Sabré regraciar-te.


I després de tan gran debat ideològic al voltant de la femta canina, a veure si ens il·lustrem amb El Quadern Gris, per mi el millor títol fins al moment de l'altruista llibreter de racons.

Anònim ha dit...

Perdoneu que no concretés que el Llibre estarà disponible el Cap de Setmana que bé (Suposo que com que ningú s´ha queixa´t, deu voler dir que la iniciativa continua exitosa com sempre).
Per altra banda, dir-vos que m´han dit que l´home més gran de Vilanova viu a casa d´un dels seus fills (Allà estarà el llibre),a fóra casa, és clar...
P.D: Els anteriors encara estan requisats pels intermediaris, però com que són família...doncs et pots queixar, però no serveix de rés...

Anònim ha dit...

A fe de neu( ara que en cau per qui per llà) que se m'han quedat les banyes lleugerament arrodonides - tot i que encara no me les hi he trencat- i encara no caic, no caic ( i això que em diuen l'àngel caigut) qui es aquest home més gran. De fet, em pensava que era jo l'home més gran ... Quanta retòrica quan no es té res encertat per dir!( Parlo per mí, no anem a fer càbales ara).
I per cert, algú n'ha trobat algun de llibre?

Anònim ha dit...

De moment no sé si els han trobat, i si els han trobat no els han agafat.
El primer va se Un Món sense Fi que estava al Salt del Duran (Sota les escales que hi ha per accedir-hi, si us hi fixeu són com l´anunci de l´Illa Diagonal, ja que hi falten 3 esglaons.Com que no volia que és matés ningú per aconseguir tan preuat llibre, el vaig deixar sota les escales,ben tapadet amb un plàstic trasparent. El vaig deixar Dissabte al Migdia i el vaig anar a recollir Diumenge al migdia.
El segon Llibre era Jo no sóc Català. Després d´un mini allau de crítiques, el vaig deixar al rovell de l´ou de Vilanova, la font de l´Anjua. Si va estar el mateix temps que l´anterior, tapadet amb el mateix plàstic.Rés de rés.
El tercer anava molt relacionat amb el Post. El Llibre era El Secret i havia d´estar al confessionari i en el seu defecte el tindria el mòssen. L´intermediari em va fallar i s´el va quedar. Aquí faig un apunt important: L´intermediari no està gens d´acord que doni altruistament els llibres, s´enfada i decideix retenir-los (Momentàneament). En cas que algú hagi anat a la Biblioteca per tal d´agafar-ne un, que ho digui en el Post i li deixaré a cambi d´una pista.
L´últim llibre per entregar és El Quadern Gris (Resum) del gran Josep Plà. La pista és fàcil, i més si us dic que un dels fill d´aquest home té l´apodo de "V.....E", i relacionat amb la Casa Gran en temes del Cor...El Llibre el deixaré el pròxim cap de setmana a casa de l´altre fill,que és on viu actualment l´home més gran de Vilanova...Uf!!!.
Cambiant de Tema, em va fer gràcia que en el programa Els Matins de TV3 va sortir un recollidor de caques de gos,justament el mateix dia de la polèmica de la Negra (l´Invent està per patentar).
Bona Nit.

Anònim ha dit...

Serà Jo no sóc espanyol! Je je

Anònim ha dit...

Òstia!!!!, vaig tan atabalada que fins i tot em venen lapsus!!,o serà que en el fons sóc una Fatxa de Merd...VISITA URGENT AL PSIQUIATRE!!!!je,je,je.

Anònim ha dit...

Bona Nit, fatídica nit: altre cop, ningú s´ha interessat pel llibre del Josep Plà...o potser si??. El divendres per la tarda-nit, el vaig deixar a la bústia del Magí de Ca l´Adela: segons informadors, el seu pare és actualment, l´home més gran de Vilanova, i com homenatge en vida es mereix aquesta dedicatòria. Si coneixeu a la Meritxell (és la seva néta),li podrieu demanar el llibre a ella...que al.lucinarà quan li expliqueu de que es tracta. Bona Nit.
P.D: Podríem parlar de com es prepara el Nadal per territori Guineu?...almenys s´animaria el Blog!.
Ah?,algú sap com va anar la reunió del jovent?...

Anònim ha dit...

Eis!!!
Sóc la Meritxell i efectivament el dissabte al mati la meva mare va localitzar el llibre de Josep Plà a la bústia i tot sigui dit, va flipar una mica i jo tb pq no coneixia el bookcrossing Astellat. Gràcies a una amiga que em va explicar de que anava la misteriosa aparició a la meva bústia avui he entrat al blog per llegir-ho. Si algú esta interessat en llegir el llibre que m'ho digui i li donaré, ja que jo no tinc temps de fer-ho ara. De totes maneres la setmana de Nadal el portaré a la biblioteca (si algu em pot dir l'horari en que està oberta) pq algú altre el pugui agafar i disfrutar de la seva lectura!!!

Anònim ha dit...

El Príncep de MAQUIAVEL(Us haureu de trencar una miqueta les banyes per aconseguir-lo...però us asseguro que l´esforç no serà en va).
"Els que desitgen aconseguir el favor d´un príncep la majoria de vegades acostumen a fer-s´hi de bo amb aquelles coses que d´entre totes tinguin en més estima, o amb aquelles que veuen que li són més plaents. És per això que veiem sovint com li són presentats cavalls, armes, draps d´or, pedres precioses i d´altres ornaments semblants, tots ells dignes de la seva grandesa. Desitjant jo, doncs, oferir-me a la vostra Magnificència amb algun testimoniatge de la meva devoció a vós, no he trobat entre totes les meves pertinences res que tingui en tant de preu o estimi tant com el coneixement de les accions dels grans homes, après mitjançant una llarga experiència de les coses modernes i una lectura continuada de les antigues: després d´haver-les meditades i examinades llargament amb gran diligència, i d´haver-les recollides ara en un petit volum, les envio a la vostra Magnificència. I, tot i que consideri aquesta obra indigna de la vostra presència, tanmateix tinc prou confiança que la vostra benevolença voldrà acceptar-la...
Prengui doncs, la vostra Magnificència aquest petit present amb el mateix ànim amb què jo l´ofereixo, que, si el llegiu i el mediteu diligentment, hi descobrireu el meu desig profund que pugueu aconseguir aquella grandesa que la fortuna i les altres qualitats vostres us prometen...
PAU,A CASA DE TOTS ALS ASTELLATS!!
BONES FESTES I SOBRETOT BON ST.ESTEVE.

Anònim ha dit...

Molt bones festes a tots els Astellats!

Anònim ha dit...

Per una ASTELLA LLIURE I PARTICIPATIVA!!!!
MOLT BONES FESTES A TOTS ELS ASTELLATS!!!

EDUARD (Ja feia massa temps que no firmava,je,je,je...k kabrón).

Anònim ha dit...

Bones Festes a tots!!! Beveu, celebreu, atipeu-vos, consumiu, pequeu, que quant més ho fareu, més feliç seré jo, i vosaltres també, així no els vostres estómacs.
Ha aparegut el Príncep en algún lloc, o ens el durán els reis de la mà? Jo no m´hi puc trencar les banyes que els temps no están per malgastar.Això sí, de les millors iniciatives que he vist per aquí! Endavant i llarga vida a la lectura!
Mentrestant, disbauxa. humans, disbauuuuxaaa!

Anònim ha dit...

La pista era: PAU A CASA DE TOTS ALS ASTELLATS....i sobretot BON ST.ESTEVE: PAU CASALS (Monument al mestre,a la placeta.Hi va ser per St.Esteve (mal dia,boira pixarrosa).Com és habitual, ningú el va agafar...però si la persona que l´està llegint actualment,és un bon Astellat...un cop l´acabi el portarà a la Biblioteca de Vilanova, tal com està manat!.Us recordo que si voleu llegir algun dels llibres que s´han ofert,només cal que ho demaneu (l´altre només és un joc, l´important és el foment de la lectura, que ens farà més cultes i poderosos...tan o més que Maquiavel...

Anònim ha dit...

Bon Any, Astellats!

Ara sí que podem dir que hem entrat de ple en la era del 2000! Estem al 2000 nou!!! Hi hi!!!
Felicitats!!!

Anònim ha dit...

PROPOSTA SOCIAL:
OBJECTIU: La unió social,diversió i mantenir Vilanova com a vila número 1 del Plà d´Urgell,Catalunya i tot el món.
DATA PROBABLE: Cassolades

Seria qüestió de poder organitzar un "Escala Hi-fi",amb música de tots els temps..Anys 50,60,70,80,90...anteriors i posteriors.
S´hauria de Triar entre gent per cada epòca (l´Ideal que els cantants anéssin ben relacionats amb la cancó de quan l´any que els va tocar viure musicalment).
Seria una bona manera de compartir un bon objectiu i relacionar-nos tot de gent de diferents generacions...i si hi ha sort poder fer-ho de manera treballada.
Si-us-plau, passeu la idea al Grup de Cultura, o qui pugui organitzar-ho,i a veure que en surt.
Bona Nit Astellats!!!(No dormiu més del que toqui, que no és bó).

Anònim ha dit...

LA PÀGINA DE L´AJUNTAMENT DE VILANOVA, JA TÉ UN SERVEI PER PODER FER TRÀMITS,SUGGERIMENTS,CONSULTES I FINALMENT,FINALMENT,FINALMENT QUEIXES.AIXÒ SI QUE ÉS UN SÍMBOL DE DEMOCRACIA I MODERNITAT DEL NOSTRE AJUNTAMENT (HO CELEBRARÉ AMB UN QUINTO,PATATES FREGIDES I POP PER DINAR)...SI SENYOR!!!!