Vilanova de Bellpuig - Revista satírica que surt quan pot

dilluns, 1 de setembre del 2008

Futbol o patinatge


Quan la festa major de Vilanova és a la cantonada vol dir que lestiu ja s'acaba i amb ell l'època de piscines. Durant dos mesos, la major part de la vida social i esportiva del poble es desenvolupa en aquest recinte, i enguany no ha estat l'excepció. Amb la voluntat de l'Ajuntament de procurar una vida sana i exercici físic als vilanovins, la regidoria d'esports ha ampliat el tradicional torneig de futbol sala, amb una nova competició, aquesta ocasió de tennis. Han donat així l'oportunitat de donar a conèixer nous talents de la raqueta. Tot i que els campionats no han donat l'èxit de públic que s'esperava (potser la no disponibilitat del bar hi ha tingut alguna cosa a veure), els responsables de la iniciativa fan un molt bon balanç de l'estiu, i ja encaren la temporada de boira amb moltes novetats que permetran optimitzar al màxim les instal·lacions municipals. De fet, aquesta ha estat de fa anys, una de les preocupacions més grans de l'Ajuntament i per exemple, la Biblioteca s'ha anat convertint en un autèntic Cibercafè, qualsevol iniciativa del caire que sigui ha estat benvinguda a la mal anomenada Sala del Jovent, i la Llar dels Jubilats ha pogut acollir nombrosos sopars populars d'associacions diverses. Per això, ara és el torn de les piscines municipals, que actualment només s'aprofita aquests dos mesos d'estiu, i quan la UE.Vilanovenca guanya algun partit. Segons responsables municipals "un poblet com Vilanova no es pot permetre el luxe de mantenir aquestes instal·lacions per tan poc ús". Així doncs, en l'últim ple municipal es va llençar la proposta de crear una pista de patinatge sobre gel amb xancletes a la piscina mitjana. La idea va sorgir després que l'oposició critiqués l'elevat nombre de relliscades que hi havia als marges de la piscina, fet que va corroborar el socorrista, que es va dedicar a comptar cadascuna de les caigudes mentre així, també amortitzava la seva cadira durant 8 hores al dia.
La proposta sembla que està sent estudiada seriosament per una consultoria externa, que ha proposat de moment, comprar xancletes per tal de donar un servei de lloguer de material que permetria rendibilitzar el negoci. Juntament amb el bar, aquesta seria la principal font d'ingressos de la nova pista de gel.
A més, des del servei de manteniment de l'Ajuntament, es calcula que la creació de la pista de gel no serà necessari netejar la piscina un cop arribi l'estiu vinent i no caldrà tampoc, arreglar les rajoletes trencades, ja que tothom tindrà xancletes per desplaçar-se per la piscina. En aquest sentit, i com a nota anecdòtica, el farmacèutic s'ha mostrat escèptic amb el projecte ja que la població no necessitarà material de cures ni tractaments de fongs i per tant, veu perillar part del seu negoci estiuenc.
Per la seva banda, la junta de la Unió Esportiva Vilanovenca ha mostrat la seva disconformitat al·legant que perdran públic al futbol. A més, asseguren que "serà costós controlar l'accés al recinte i separar futboleros i patinadors", i segons afirma el Jordi de Cal Mingo, les discrepàncies podrien ampliar si els responsables dels patins decideixen sortejar una panera en cada dia de partit.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Ostres quina idea tant genial!
A mi guardeu-me un parell d'aquestes xancletes que segurament estaran tant buscades. Deixeu-les a ca l'antònia que ja les passaré a buscar amb el diari del diumenge.
Una altra cosa estellats, ja que teniu idees tant brillants i disposeu de tant generosa imaginació, perquè no organitzeu una festa major d'aquelles que anomenen "alternatives" com a Gràcia o a Sants?! Ja tallariem el camí del cementiri per evitar que entrés la gent de Castellnou i així evitaríem aldarulls!! es que el programa deixa molt que desitjar, però com diu algú "Val més això que res".
Bona nit astellats i que gaudiu d'una bona festa major!

Anònim ha dit...

Perdoneu!
M'he descuidat de dir-vos que me'n vaig a demanar una tapeta de banderilles al Jaume de l'Esclat. A veure si el dissabte a l'hora de les sardanes me la pot tenir preparada!!
Ara si! bona nit astellats!

Anònim ha dit...

Jo proposo que aquesta festa major es faci boicot a l'Esclat, per l'elevat preu que ha posat als seus productes i per poca eficàcia que tenen en servir-los.
Aneu a fer el vermut, el veure, el cubata i la bossa de patates a on vulgueu, a l'Estoneta, a la Barrar de Quintos, fins i tot feu "botellon" però per res del món aquesta festa major no compreu a l'Esclat.

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb l'últim comentari, no només pel preu, sinó perquè quant tant servit ja s'haurà acabat la festa major, a més sembla que els faci ràbia que els hi demanis coses.
Boicot a l'esclat, aquesta Festa Major, no hem penso gastar n'hi un euro a l'Esclat!

Anònim ha dit...

Home, tampoc cal ser tan radical!!! Penseu que han ara, intenten currar-se detallets de bar de categoria, com oferir gratis la barreja de fruits secs!

Anònim ha dit...

...i a part d´això, el Jaume ens deleitarà amb un Concert que va ni pintat amb ell:CALAVERA

Anònim ha dit...

Home, els fruits secs els serveix amb cendres, no se jo...,

ratulineta ha dit...

Dons mira teniu tota la rao tu vas al Jaume i li demanes un gelat i et diu ara e d'ana al congelador no em podries demanar una taronjada wue la tink aqui? pero mira que i farem tothom es com es i si no si pot fer res per ajudarlo a i pel que fa a les xankles jo tmb en vui un parell i apunteume a patinatge!!!

Anònim ha dit...

Doncs, no ho sé del cert però si aquestes xancles rellisquen com els comentaris d'aquest blog, crec que a mitja piscina hi haurà la topada del segle, i més que patinatge sobre gel amb xancles semblarà patinatge sobre gelatina.

Jo aprofitaría les instal.lacions per rodar un film amb la metro aquella ( podem substituir el lleó per una guineu, es clar). Per exemple, què us semblaria en John Trully com a Joe/Josephine i en James Tower com a Jerry/Daphné rodant " Amb xancles i lo loco". Així, les xancles encomanades no quedarien desaprofitades i com a curiositat, el James podria dir al final de cada rodatge: " Ho he fet bé, John?"

Anònim ha dit...

Va per l'últim comentari.
Nen, si els comentaris del blog rellisquen, tu vas caure d'un cinquè pis quant eres petit... i no es que et rellisquin les neurones, es que no en tens.

Anònim ha dit...

Oh sí! Una observació d'allò més ... mmm,emmm ... amb ad hoc em conformo ja que té una sonoritat encertada, sobretot si arrastres la bé. M'agrada la gent que prediquen amb l'exemple.

Anònim ha dit...

A aquesta persona que sempre troba a faltar les neurones dels altres....segur que si t'hi esforces trobes algunes coses més que criticar que al qui emet una opinió tan enginyosa.
No veig malament la idea de fer-hi un film,no estic d'acord en els protagonistes(estan massa vistos i han envellut molt malament)...però ón trobariem els figurants,els banyadors...impossible.
Guionistes, els de l'Astella si us plau.En tots els articles que heu penjat ja hi tenim "la biblia "feta.

Anònim ha dit...

Si del que es tracta es d'amortitzar les instalacions esportives que tenim, perquè no fem que el camp de futbol estigui obert a tots els joves del poble, i no només als quatre afortunats que juguen a l'equip? Després resulta que tenim que buscar jugadors fora el poble perquè els joves d'aquí no "tenen genes" de jugar!!

Anònim ha dit...

Noticia calenteta.
El camp de futbol vetat al jovent del poble(possible cantera amb amor real als colors i al poble)ha estat utilitzar per usuaris de l'Era de Cal Falillo.
Que potser hi ha un conveni amb l'ajuntment per fer-hi activitats????
O bé els que salten habitualment damunt del jovent com si el camp fos seu(no és municipal?)no estaven als seus llocs de vigilancia?
Sigui com sigui,aquesta infraestructura reb de l'ajuntament una "aportació "de les més sustancioses.
Per utilitzar una frase feta(pels independents,quina llàtima)l'Ajuntament som TOTS.