Vilanova de Bellpuig - Revista satírica que surt quan pot

dijous, 18 d’octubre del 2007

EL WEB DE VILANOVA: un fòssil del Cretaci. (Carta al director)


Sr. Director,

avui dia no hi ha entitat mínimament organitzada ni ens que es presti que no tingui el seu raconet a Internet. Navegant per la immensitat cibernètica de La Xarxa la meua curiositat em va portar cap al web institucional de Vilanova. Vaig fer-hi un passeig virtual i si hagués de posar-hi títol aquest seria "Retorn al passat", doncs el web és digne de museu arqueològic.

Què conclou algú que pretengui obtenir informació de Vilanova a partir del seu web? Doncs, per exemple que Vilanova és un poble molt conservador i ho demostra el fet que la majoria de les seves entitats tenen presidents i juntes vitalícies, que no canvien amb el pas del temps (l'AMPA, l'ANJUA, les bitlles, la Penya Blau-Grana...). Esperem que siguin també immortals, perquè presidir una entitat un cop ets mort i enterrat seria digne d'Expedient X. Aquí l'únic que sembla actual és la Pilar Torrades al capdavant de l'Agrupació Sardanista (això és jugar sobre segur, encara que les fotos ja tenen una mica de pols!).

Notícia bomba!, tant temps parlant d'una nova llei electoral i resulta que aquí ja fa anys que en tenim de pròpia. Segons el web els mandats electorals no són de quatre anys sinó indefinits ja que avui continuen els mateixos càrrecs electes sorgits dels comicis municipals del 2003. Amb la nova llei a Vilanova ja no fem referèndums si no refrendaments i s'ha eliminat l'oposició, considerada una figura discordant i poc productiva, vaja, una mosca collonera indigna de sortir a la pàgina.

L'apartat d'entitats és un pou de sorpreses! L'ANJUA ens explica els actes que faran... el 2002!, i la Penya va fer l'últim acte al 2001 (una mica paradets, no?). La Guineu de Pla ens enllaça al seu web... que està en construcció des de temps pretèrits!, molt ecologistes però la mansió que deuen construir deu ser gegantina, tant temps d'obres. La revista local SOM-HI fa una crida sol·licitant noves idees, escrits, documents o qualsevol tipus de material per poder treure un nou número; sembla que no li fan gaire cas perquè jo ja fa set anys que l'espero!

Segons el web oficial Vilanova s'incorpora a la fal·lera de recuperar antics grups musicals, com Ball the Raska, que ha tornat als escenaris (podeu contractar-los truca'n a l'Ivan, tel: 679 615 905, si és que des del 2001 no ha canviat de número). I a l'orquestra del Xavi encara hi toca el Jaume de cal Roig i hi canta la Maria de cal Painyo (que, per cert, deuen tenir l'elixir de l'eterna joventut, això si és que no han passat pel bisturí). Tampoc som gaire esportius: no hi ha futbol des de la lliga 2001-2002, les noies del bàsquet no existeixen, i els d'escacs i els caçadors deuen tenir agulletes. En canvi, la cultura i el patrimoni de Vilanova tenen un ritme frenètic, i per això mai no s'ha gosat omplir aquest espai per por a que quedi immediatament desfasat. Amb tant creixement patrimonial i tanta vida cultural segurament ha estat la millor decisió. Per cert, millor també concretar l'itinerari turístic... quan en tinguem algun! I el concert del jovent! Sembla una d’aquelles pàgines, que utilitzen els ‘casinos’ o pàgines ‘guarres’ per fer publicitat no desitjada (SPAM), que el mateix navegador et bloqueja.

Tens en ment una fira anomenada COMINART? Doncs és una al·lucinació!, o fruit d'un fenomen paranormal de somni comunitari. No existeix. El que és estrany és que alguns vilanovins tinguin una col·lecció de figuretes i andròmines inútils que hi avalen la seua participació. Deu ser una trama governamental ideada per neutralitzar possibles elements insurgents fent-los-hi perdre la raó.

En el seu afany de servei als ciutadans, d'informació dinàmica i de suport a les noves tecnologies, crec que el web de l'Ajuntament és mereixedor de la meua més sincera felicitació. Així que us envio ànims per continuar cuidant el web de Vilanova, la nostra petita finestra al món.

Atentament,

Martin Ternet

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats companys. Teniu tota la raó. Ja era hora que algú parles de la nostra web.
Patètica……………

Anònim ha dit...

A més, amb el Mozilla no funciona!, només es pot navegar amb el barco del senyor Gates, visca el programari lliure!

Anònim ha dit...

Com? Vosaltres, senyors astellats, esteu un mes o similar sense donar senyals de vida, amb un blog invadit per les aranyes i la pols, i goseu posar-vos amb la deixadesa de la web. m'heu decebut i estic indignat!!! Perquè sóc molt xafarder, és possible que us vagi visitant, però m'estan agafant ganes de dir-vos " Bon vent i barca nova" ja que de navegar és tracta. Tot i que, modestament, presumeixo que la cosa us deixarà tan freds ... però recordeu que val més lector en mà que cent passant... Indignat!!!!!

Anònim ha dit...

Espero que tots aquells que corren a acusar-me de pro-governamental quan dic alguna cosa (Anjua se't veu el llautó!) facin el mateix amb l'ensofrat de sobre, sembla que tingui alguna cosa a veure amb la pàgina web de l'Ajuntament, com si li haguéssiu tocat la fibra (o la cua). Altanto, banyeta esmolada, que tanta indignació et farà tornar més vermell del que estàs... Ah!, veig que també ets dels que amenaces amb no llegir el blog, uuuui!, quanta pretensió, que esperes que saltin els del teu club de fans a suplicar-te que no ho facis?

I a aquests de l'Astella, espero que ara tingueu una mica més de valor i no feu com la darrera vegada que us van agafar les presses per rectificar com a nens bons i ben educats. Les formes davant de tooot!, hem de quedar béeeee!

Bé, també trencaré una llança a favor vostre (no sóc tan dolenta com us penseu!), perquè em sembla que al Belcebú de fireta el fum li enterboleix la nineta. Aquest blog avui hi és i demà potser no, però (si Déu vol) el poble hi continuarà essent durant molts anys, o sigui que no es poden posar al mateix nivell d'exigències una pàgina oficial d'un poble i un bloc d'una revista més o menys alternativa. D'altra banda, és veritat que us costa una mica massa mantenir un ritme més freqüent (si sou bons per tirar pedres també n'heu de ser per tirar-ne més sovint), però ratlla la caricatura que algú s'aïri perquè només pengeu un article al mes. Després de llegir l'últim article he anat a la pàgina de Vilanova, i no té desperdici. Per cert, Lluci, et recomano que no hi vagis perquè si t'indigna tant el ritme d'actualització d'aquest blog, quan entris allí potser t'agafa un atac de cobertura, i m'imagino que la Creu Roja no deu tenir gaire acollida als inferns.

Anònim ha dit...

Home, banyeta! aquí has relliscat una mica! s'ha de donar tota la raó a la senyora Anjua!
No es pot comparar les dos webs, però si ho fessis, la de l'Astella l'hi dona 1000 voltes en tema d'actualitzar-se!!! Has vist la web de l'ajuntament???
Salut!

Anònim ha dit...

Benvolguda Sra. Anjúa,
amb la teva acerada perspicàcia, no n'has encertat ni una, perquè a lo llarg d'aquests díes, t'hauría d'haver quedat ben palès que la web del Sr. Ajuntament de Vilanova me la sua, i tan sols la meva indignació era per atreure aquells que encara tenen les banyetes més esmolades que jo, i que lluny de proposar res, es contenten de sorgir de la foscor assaltant amb el verí a punt de ser escopit.
Lo important és que al poble es facin coses, i ben demostrat està que no cal que la web estigui o no al día... Però en un moment donat podríes invertir tanta sagaç energía teva a ajudar a millorar tal web... Compte, només és un suggeriment. Ah, i el poble sí que hi serà durant molts anys...però espero de tot cor que l'equip de govern actual no, hi és possible que aquesta pàgina desatesa tan oficial del poble tingui a veure amb tal govern.
Enfí, no em dic ni Belcebú ni Lluci, com m'ímagino que tu no et dius ni Plaça Pau Casals ni Plaça de les Vilanoves ... em dic senzillament banyeta, i perquè no estiguis d'acord amb mí, no tens perquè camviarme el nom, que sembles aquella senyora que , en aquell programa televisiu el nom del qual no recordo, nomenava amb molt de despreci al Carod-Rovira "José-Luis".
Finalment, és possible que la creu roja prefereixi l'infern en el qual jo em bellugo que un paradís plè de mitres tenebroses!
Però, ay Anjúa diablona, una mica sí que me l'has tocat la fibra, que no hauría d'estar aquí donant-te tantes explicacions. Salut!!!

Anònim ha dit...

Ei ciberpower, tens raó, amb el firefox no funciona la web de l'ajuntament...
Visca el programari lliure!!
renovar-se o morir!
i visca la Ç

Anònim ha dit...

He rebut un mail, que aquest cap de setmana es fa el Correllengua a Vilanova, deunido de la moguda que monten, no?
Doncs dissabte a sopar al poli!

Anònim ha dit...

Osso Buko M'Tasana & the Dalsy Chemical Band us ofereixen el seu hit de tardor que fa furooooor...

ôlailâ pêr nalafei- Nà pêr nalafei -Nà
Ôlailâ pêr nalafei- Nà Tard'm Ssentanys

Eld'Lluns P'ringuemTot jûnts
( Chorus: jûnts!)

ôlailâ pêr nalafei- Nà pêr nalafei.......

Eld'marts jahem fettots târd
( Ch: jûnts! târd! )

Ôlailâ pêr nalafei..........

Eld'mecres jaestèm nêgres
( ch: jûnts! târd! nêgres!)

Ôlailâ.............

Eld'jous Stem finsals Ôus
( ch: jûnts! târd!nêgres! Ôus! )

Ôlailâ..........

Eld'vendres dîade cënd'res
( ch: jûnts! târd! nêgres! Ôus! cënd'res! )

Ôlailà ...........

Eld'ssabte lâ M'nistra S'rapta
( ch: jûnts! târd! nêgres! ôus! cënd'res! S'rapta! )

Ôlailá ....................

Eld'umenge lâ M'nistra S'penja
( ch: jûnts! târd! nêgres! Ôus! cënd'res! S'rapta! S'penja!)
M'tafôricament parlant, S'clâ!

ôlailà.....................

Anònim ha dit...

Hola gent!!!
Primer que tot us he de dir que feia dies que no entrava a la web i que per tant, estava "out" de tot el que es cou per aquí dins!!

L'úmtim cop que us vaig visitar em vaig quedar molt decebuda, doncs resulta que enlloc de ser una revista d'opinió, de crítica, de proposta...era una olla de cols:
que si tu m'has dit que jo he fet allò que no és veritat perquè resulta que els de l'oposició són així i els del govern aixà bla bla bla...s'assemblava més a una revista d'aquelles de peluqueria que no pas a la idea inicial de l'Astella. Si no em falla la memòria, aquest blog s'havia de construïr entre tots, amb ironia, sarcasme, opinió i crítica constructiva, i entre tots havíem de fer que això rutllés, era així oi??

Doncs jo, fent palès a la idea inicial la qual mai hauríem de perdre de vista, em decideixo a opinar sobre lo que els de l'Astella ens proposen, la web de l'ajuntament, deixant de banda enfrontaments entre usuaris que al cap i a la fi no m'aporten res de bo!!!

Per temes de feina, sovint entro a pàgines d'ajuntaments. Algunes estan molt ben fetes, són clares i entenedores, a d'altres els hi falta color, algunes estan a la última, hi ha ajuntaments que no en tenen, n'hi ha que les tenen sense actualitzar i n'hi ha que són un clar exemple a seguir.
La web de Vilanova es va crear fa anys, en aquell moment considerava que era una bona aposta, que l'ajuntament havia tingut bona visió de futur i que podia ser una bona eina per donar-nos a conèixer arreu.
Què ha passat doncs entremig??S'ha deixat de banda un mitjà de comunicació que ara més que mai hauria de ser actual, jove, fresc. ON ha quedat aquella idea de la web que en el seu moment em va semblar genial??

Siusplau, senyor alcalde, no deixem que això quedi així, tregui la pols de la web i que si hi ha gent que busca informació del nostre municipi, que es pugui quedar amb la idea que aquesta és una web exemplar i no un intent fracassat!!

Anònim ha dit...

Si no m'erro malament, la web està en procés de canvi, no? no se si alguns dels lector d'aquest bloc o poden confirmà.
Venga, fins un altra!, però podríeu penjar alguna cosa nova, ja!!

Anònim ha dit...

que es aixo que volen fotre els de la ajuntament davan del jutge per lo de la antena?

Anònim ha dit...

que es aixo que han fet un recurs els de la antena

Anònim ha dit...

Ep, salut!: Contribuiré una miqueta a ficar encara més marró a l´asunto, de perquè l´ASTELLA. l´ASTELLA, sinó m´equivoco, va encaminat al que la paraula en si vol dir...no ho miro al diccionari, però entenc que és aquell tros de fusta que es clava en un lloc per fer la guitza...o, ojo!!!,per fer-te adonar que potser no tot és com és vol fer creure que és. La primera vegada que vaig llegir el número, vaig pensar que tot i ser tot en to de "cachondeo", ficava l´astella allà on feia més mal, i sense saber la intenció dels autors, no vaig dubtar ni un moment en que es fès amb mala llet, sinó per tal que poguem riure una miqueta... i agafar-nos les coses d´un altra manera.
Mireu, si una persona o Ajuntament té i exposa una ideia, i l´acaba tirant endavant, tot perfecte.Si n´hi ha d´altres que no tenen aquesta mateixa idea, tranquils, no pasa rés, exposen la seva...i si l´equip de Govern no és tonto i creu que és bona, d´aquí a 3 mesos quan ningú és recordi de qui la va proposar, la treuran com a seva aprovant-la en un Ple qualsevol.Serà estrany que algú se n´adoni,ja que als Plens tan sols hi ha el Jaume l´Aguatzil,i el Conde (Jutge de Pau), i algú si és toca algun tema prou interessant...cada cop n´hi ha menys.
En definitiva, vol dir, que les idees o reflexions vinguin d´on vinguin, si acaben amb algo beneficiós pel poble, collonut.
En sap greu veure, com gent del mateix poble (1000 habitants), s´enbranca en discusions absurdes...m´en sap perquè jo ho fet durant molts anys, i la veritat, no m´ha portat mai enlloc. Va no m´enrotllo més, espero que ens veien per les Cassolades el 2 de Març, US ANYORO MOLT, TOTS SÓM VILANOVA, I JO MALGRAT TOT N´ESTIC MOLT ORGULLÓS.

Anònim ha dit...

Web de Vilanova actualitzada!!!.Joan PETIT COM BALLA.