Vilanova de Bellpuig - Revista satírica que surt quan pot

dimarts, 25 de setembre del 2007

POSTALS D'ESTIU (3)

L'AJUNTAMENT LIMITARÀ A 30 KM LA VELOCITAT ALS CARRERS DEL POBLE

El final de l'estiu i la consegüent arribada de la tardor van sens dubte lligats a l'inici del curs escolar. Quinze dies després d'haver començat l'escola, l'Ajuntament ja ha començat a notar les repercussions de la mobilitat no sostenible que hi ha a Vilanova, i per això té previst adoptar mesures per pal·liar les situacions viscudes darrerament. I és que segons dades de l'Institut d’Estadística Vilanoví (IEV), el 90 per cent de pares i mares del poble acompanyen els seus fills a l'escola amb cotxe, fet que aquest mes de setembre ha provocat un soroll insuportable als veïns del centre escolar i, a la vegada, cues que en alguns casos han arribat fins al passadís de Cal Ferrer.
Per posar-hi solució, i per tornar a ser el poble mundialment conegut com el de les bicicletes, el consistori aprovarà en la propera sessió plenària diverses normatives municipals. Per una banda, i després de diverses reunions amb l'alcalde barceloní Jordi Hereu, s'instal·laran tres estacions de bicing: a Fàtima, a la Placeta i l'Anjua. Aquest nou servei anirà acompanyat de nous aparcaments de bicicletes. D'aquesta manera es confia a reduir en bona part els col·lapses circulatoris viscuts els darrers dies.
La segona normativa que veurà la llum ben aviat té un caire més ecologista i vol ser, a la vegada, un acostament als regidors de l'oposició: es tracta de limitar a 30 quilòmetres l’hora la velocitat dels vehicles motoritzats que circulin per dins el poble. Així, es pretén reduir la pol·lució a la vila, exageradament alta en comparació dels pobles veïns i altament preocupant, tenint en compte que el nombre d'habitants a qui s’ha diagnosticat asma el darrer mes s'ha disparat considerablement.
Si aquestes dues mesures no funcionen no es retiraran, al contrari, s'enduriran fins que la gent s'acostumi a deixar el cotxe a casa. Per això, l'equip de govern encara es guarda a la màniga un darrer reglament, que no deixa de ser una còpia del sistema que es vol organitzar a Pequín l'estiu vinent quan s'hi celebrin els Jocs Olímpics. Es tracta de controlar els vehicles que circulen segons l'últim número de la seva matrícula. Així, els dilluns, dimecres i divendres podrien sortir els cotxes, motos, i quads acabats amb número parell, mentre que els dimarts, dijous i dissabte sortirien els imparells. Els diumenges encara no està clar, però segurament la divisió aniria en funció de l'edat: de 9 a 17 de la tarda podrien circular els vehicles dels més grans de 35 anys, mentre a la tarda, els més joves del poble ja tindran via lliure. Aquesta solució seria ideal, segons fonts properes al consistori, perquè no molestaria a ningú, tenint en compte que en general, els joves utilitzen el diumenge el matí per dormir les pertinents ressaques.
L'última mesura serà de xoc perquè contribuiria a la vegada, a millorar les arques municipals. També és, perquè no dir-ho, una copiada, en aquest cas de l'ajuntament londinenc. Es tracta de posar un peatge al centre del poble, segurament a la plaça de l'Anjua (sempre i quan, sigui compatible amb l'aparcament del bicing) per evitar desplaçaments innecessaris. La taxa encara no està definida a falta d'una darrera reunió amb la conscessionària ACESA. L'associació de dones de l'Anjua ja ha començat a estudiar la proposta perquè si es fa realitat s'haurà de canviar el nom, les seves responsables no volen que se les relacioni amb una iniciativa recaptatòria d'aquest tipus.

29 comentaris:

Anònim ha dit...

Quan jo era petit, de mares que acompanyessin la canalla al colegi n'hi havia comptades, i ara, sempre que coincideixo amb alguna entrada/sortida d'escola, no n'hi ha més que de canalla però quasi bé. No els estem sobreprotegint una mica massa?

Anònim ha dit...

Potser per que ara, els més grans, que ja podrien anar sols, no estudien a Vilanova, sinó que a Bellpuig.
Però de totes maneres no se quina es la causa, però crec que aquest es un molt bon tema a debatre, el de sobreprotecció a la canalla.

Anònim ha dit...

Sobreprotecció i sobreexplotació, que quan surten de classe han d'anar a dansa, anglès, futbol, música, i han de fer els deures per l'endemà. No vull ser un nostàlgic de que abans tot era millor, perquè no és veritat, però ara no és pas que ho fem tot bés, precisasment.

Anònim ha dit...

però aquí el tema potser és més que la gent va sempre amb el cotxe ampegat al cul, per fer 200 metres, de casa a buscar el pa, el diari o al BAR! I després ens apuntem al gimnàs!

Anònim ha dit...

Aquí, els més ecologistes/ecològics són els immigrants, a peu i amb bicicleta. la resta som tots uns teoritzants.

Anònim ha dit...

Noticíes d'última hora:


L'equip de govern de Vilanova de Bellpuig va reduir a principis d'aquesta setmana la velocitat dels vehicles dins el casc (blau?) urbà a 30 km per hora.

Al mateix temps, va crear una ordenança, sumant-se a la lluita contra el canvi climàtic (il·lusos!), per la qual cap Mamas and the Papas (Jesús!) podràn acompanyar la seva descendència a l'escola mitjançant l'ús de vehicles motoritzats.

En el moment de redactar aquestes línies, se'ns informa que una nova ordenança de caràcter urgent està a punt de ser proposada, ja que des de fa dos díes, els habitants del poble esmentat van com una moto i no para d'haver-hi accidents a cada cantonada. La mesura sembla ser que no serà la de limitar la velocitat dels peatons, ja que està vist que no funciona gaire , sinó la de posar un semàfor a les cantonades més problemàtiques per a que uns deixin passar als altres. I mentre el semàfor estigui vermell, hauràn d'adoptar la postura del loto i cantar un mantra entre exhalacions.

A hores d'ara, i en aquest impuls planificador que està inspirant les nostres autoritats,està a punt d'entrar en vigor una nova llei de família. Basada en el mateix principi que la regulació per díes pars i impars del tràfic (s'han d'aprofitar els projectes pel que sigui que els hi dona molt bon resultat, tant a nivell d'economía com de neurones), aquesta nova llei de família estipula que en els dilluns,dimecres i divendres, la dona tindrà tota la raó i els dimarts, dijous i dissabtes, serà l'home. Els diumenges, tothom té la raó i acampi qui pugui, que per això és el diumenge.
I els nens? , es veu que s'han exclamat alguns vilanovencs inquiets per l'actualitat del seu poble. La resposta ha estat contundent: els nens SEMPRE tenen la raó. Ja anirem informant sobre aquest tema, o no.

Més noticíes a Vilanova de Bellpuig:
Ahir la nit, una banda vandàlica que, segons fonts testimonials estaría formada per nens del poble, es va dedicar a sabotejar tot tipus d'instal.lacions: línies telefòniques; enllumenat public; botigues; vehicles dels pocs que no s'estàn rovellant al fons del garatge amb tanta llei; instal.lacions de calefaccions i aires acondicionats ... Van deixar una nota a cada lloc dels fets, sempre amb el mateix missatge:
" Tot això és per al vostre bé: estaveu massa sobreprotegits!".
Més clar no se'n pot ser.

I ara repassem l'actualitat de bla bla bla, etc, i també bla bla bla...

Anònim ha dit...

Quan jo encara anava a l'escola, cosa que no he deixat de fer, els més grans acompanyàvem els més petits, els veins, amics, cosins, germans,... crec que estava força bé, un perquè ens feiem responsables i els altres perquè es sentien amb més llibertat!!!!

Anònim ha dit...

Com sempre, molt bé per a l'Anna crònica!! Bravo pel seu sentit de l'humor i el seu estil.
I al cole? Que cadascú hi vagi com vulgui i que tothom aparqui on pugui i de la manera que pugui! -que aquesta n'és una altra...
I els qui es rostin les ungles de ràbia reconcentrada porque tiempos pasados siempre fueron mejores perquè no hi havia tanta sobreprotecció, que prenguin uns quants comprimits de valeriana i a carregar-se de paciència!!

Anònim ha dit...

Per trencar una mica amb l'argument de la sobreprotecció ,en vull introduir un altre,que no és més que :les mares i pares s'aixequen tard, la canalla esmorzen depressa i corrents, i tots a correr que a l'escola s'hi entra en una hora concreta i queda ben malament el fer tard,a menys que sigui perqué no pots aparcar el cotxe.
Ai! estem perdent a marxes forçades la identitat de poble, si la perdem qui ens la retornarà`?

Anònim ha dit...

Els carrers de Vilanova com els de Nova York, ón s'és vist això?

Anònim ha dit...

Tot regulat ,tot normat, uns quands que ho seguiran tot al peu de la lletra i altres que faran amb la llei la trampa per incomplir-la.
Tot nou i tot igual.
Les històries és repeteixen ,altres cares ,altres noms,sempre be a ser el mateix.
I desgraciats ,que no n'aprenem....

Anònim ha dit...

Com molt bé insinuen els nens vàndals, els primers a estar sobreprotegits, som els adults. Necessites menjar, cap a la tenda. Et fa mal el genoll, cap al metge i a la farmàcia. tens problemes afectius, cap al conseller matrimonial. tens problemes psicològics, cap al psicòleg. No tens diners, cap al banc a demanar crèdit. No entens aquest món, cap a la classe de ioga.No t'agrada el teu nas, cap al cirujà. No t'agrada la dotzena de pantalons que hi tens a l'armari, demà vas a comprar-ne uns altres. No saps que fer per dinar, consultes un dels tants llibres de receptes al teu abast (tens la nevera plena i encara et falta un ingredient)... etc, etc i això és només la punta de l'iceberg: fa fred, encens la calefacció. fa calor, engegues l'aire acondicionat. fa fosc, encens el llum tan sols prement un interruptor. fa sed, només et cal obrir la canella... Qui sobreprotegeix qui? I tots aquests avenços perquè? Si anem més de "puto cul" -i perdonin l'expressió però és bona- que mai!
Si és que et poses a internet i perquè tardes mig minut a conectarte amb el Japó, ja t'entren ganes de destrossar el teclat i arrancarte els cabells!!!
Llavors, quina magra significança té lo d'acompanyar els nens a l'escola? És una cosa que si no ho fas quan són nens, ja no ho fas quan són grans. Els pares bé han de disfrutar dels seus fills d'una manera que cap norma no dicti. Si en pic neixen ja els volem ensenyar a ser uns adults drets i fets (depenent del que s'entengui per això),ens perdrem estones magnífiques de joi dictant ordres i sermonejant. Potser primer que els ensenyem a ser nens i disfrutar com a nens, no? Que la vida va donant prou batzacades com per que nosaltres els neguem els nostres afalacs sincers i incondicionals mentre podem.

Anònim ha dit...

Molt bé ona, just a la diana. Com més fàcils tenim les coses menys les valorem i ens busquem altres problemes. Els més rics no són aquells que més tenen sinó els que menys necessiten; i, a vegades, una mica d'esforç per a fer les coses les fa més valorades i més respectades.

Anònim ha dit...

Som de la cultura de la satisfacció inmediata.
Quand no podem sortir-nos amb la nostra ho passem ben malament.
Ho volem tot i ha de ser ara,no importen mitjans,si es trepitja algú,sols els fins aconseguits.
El desitg no dura res,tant com omple!
Sense desitg tot és buit.

Anònim ha dit...

S'ha acabat l'estiu... ara entrem en una altra fase de l'any, que tot s'ha de fer per fases,des d' aquí el blog de l'astella, on les fases s'allaaaarguen, fins a la gestió de l'equip de govern que tot ho fan per fases també, fins al punt de donarte el vist a qualsevol petició en una primera fase i el plau en una segona, i última a l'ocasió, fase.
I amb aquesta fase, pego als senyos de l'Astella que comencin amb les postals de tado!

Anònim ha dit...

Això sols és normal a Vilanova.
Que passa?
No interessa ningú?
O bé els 4 de sempre ja s'en han cansat.
Esteu llestos...!

Anònim ha dit...

Es veu que aquests últims díes, hi ha entre tots els habituals del blog una epidèmia de verborrea , enfermetat venérea de la eloqüencia ( Jose-Luis Coll dixit).

Anònim ha dit...

On sou????
Que feu???????
No pot ser,per una vegada que a Vilanova algú amb humor s'atreveix a fer quelcom semblant al que heu fet....
Ningú és mereix tampoc seguiment ,aquest boicot? a sant de qué?
Ja ho diuen ,ja! val més caure en gràcia que ser graciós.
TInc la sol.lució i tot!
Engegueu els Vilanovins al carall, i veneu les vostres arts i enginy al millor postor,que la mel sempre s'ha sentit a dir que no és pels asses.
No pot ser que ningú no tingui temps per participar!
En fi haurem d'explorar nous indrets...

Anònim ha dit...

Ep, no us exalteu tant, que aquí hi participa qui vol, ho llegeix qui vol, es diu el que es vol, i els que pengen articles ho fan (espero) quan volen. O sigui que menys exigències a nosaltres mateixos.

Anònim ha dit...

Bé doncs, si és així, ja ens trobarem a la tercera fase, TATATA TA TA...

Anònim ha dit...

Per cert, no us sembla que això del Correllengua, tot i estar força bé i animo i felicito als qui ho dinamitzen i organitzen, s'està com trivialitzant massa, ja sembla ser una festa més del calendari, com , no ho sé, per exemple el nadal que tothom continúa celebrant any rera any sense questionar res tot i saber que Jesús no va nèixer tal día... Alguna suggerència? Una manifestació, algiuna crema, quelcom més substanciós????

Anònim ha dit...

Bé banyeta!!!!
Crec que un programa sempre és necessàri perquè sorgeixi l'espontàni.

Per tant els del correllengua que segueixin així, i nosaltres.... Es veu que al partit de bàsquet (UE Vilanovenca versus Mollerussa) s'hi ha de portar estelades, suggereixo que al finalitzar el partit....

Anònim ha dit...

Ei banyeta, això de la crema de fotografies, i estic totalment a favor, però crec que has de ser actes espontanis, i no incloure dins dels actes del correllengua una cremada popular de fotografies del rei.
Per cert, quan es fa el correllengua a Vilanova?

Anònim ha dit...

No si, jo el que volia dir era una crema catalana , una cosa bona, dolça, de la terra i per la terra, que es recordi cada dia de l'any...

Anònim ha dit...

Es veu que totes aquestes mesures per alleugerar el tràfic a Vilanova no han sortit gaire efecte, ja que sembla que tothom s¡hagi quedat encallat en algún lloc d'algun carrer o carreró, i per aquí no hi circula ( gairebé)ningú, ni tan sols els de la mateixa revista... o sï?

Anònim ha dit...

Ves, ja se sap, s'acosta el fred i ens hem d'escalfar amb alguna cosa o altra, no? I si hem de fer un foquet doncs cremem el que tenim més a mà, jo sóc molt monàrquic i sempre porto una foto del rei a la butxaca...

Anònim ha dit...

I si ho cremem en la intimitat, està igual de penalitzat que fer-ho davant dels mitjans de comunicació?
Fer-ho d'amagatotis potser considerat conspiració?
Hi han espies de la Monarquia que esns poden descobrir i incriminar davant la LLEI?
Carai!Qualsevol s'atreveix!

Anònim ha dit...

Doncs, ja ens poden condemnar a tots, perquè jo estic tipa de crema revistes a l'estufa o posar- diaris al fons de la bossa de la brossa... i en aquests mitjans, hi són assídues les figures reials, i per la toilet perquè és paper massa bast...
O sigui, reciclem o ens condemnem???

Anònim ha dit...

No sé ara, però quan jo anava a escola (i d'això ja fa uns quants anys...) a la primera aula, la que toca de més a prop al carrer Urgell, hi havia un retrat dels reis damunt de la pissarra i un xiclet estirat damunt del borbònic rostre. Que jo sàpiga, quan vaig marxar encara hi era, o sigui que ningú s'havia molestat a treure'l. Condemnarem a tots els directors que han passat per l'escola per injúries a la corona?