Vilanova de Bellpuig - Revista satírica que surt quan pot

dimecres, 12 de setembre del 2007

SEGREST JUDICIAL DEL SEGON NÚMERO DE L'ASTELLA!!!

Havia de sortir per Festa Major, però l'últim número de la revista L'Astella ens ha estat segrestat! El jutge de l'Audiència Nacional Juan del Olmo, a instàncies del Ministeri Fiscal, ha ordenat el segrest de la revista al·legant desprestigi de les institucions democràtiques. Els responsables de la portada, acusats d'injúries a dos càrrecs electes municipals, esperen cita del jutge per declarar i no es descarta la pena de cadena perpètua. Els dibuixants afirmaran davant el jutge que no volien ofendre ningú i que havien triat els líders polítics municipals com a representatius de la societat vilanovina. La fiscalia, a més, demana a l'Audiència Nacional que es tanqui també la pàgina web de la revista.

La redacció de L'Astella hem creat un gabinet de crisi i s'ha arribat a la conclusió que hi ha hagut una filtració des de l'empresa que imprimeix la revista, ja que no s'ha arribat ni a repartir. L'alerta la va donar la Conxita de Ca l'Antònia quan va fer saber a L'Astella que el paquet de números que li havien d'arribar per vendre no va aparèixer amb les altres publicacions.

Davant dels fets, no ens queda més remei que mostrar la nostra incredulitat per la mesura presa després de mesos continuats de sàtira social i política més o menys desapiadada. Els lectors ens demanen explorar el límit de la llibertat d'expressió, i a vegades la frontera no sempre està per tots al mateix lloc. Estem, realment, al segle XXI o bé encara sota el jou de règims passats?

60 comentaris:

Anònim ha dit...

Teniu raó en això de que els límits a la llibertat d'expressió no són iguals per a tothom. Personalment trobo més fàcil posar la figura pública de la cap de llista dels independents que a la pròpia mare del que fa l'article de l'astella, o germana, o promesa... quan justament el senyor alcalde és el que està fent: donant pel sac a la meitat més uns quants del poble. Ara que, ben mirat, no crec que donés a l'abast amb tan gràfica fruïció si fóra en sentit literal. Què passarà després d'aquest clímax prematur? Perquè potser no s'acaba aquí la cosa...

Anònim ha dit...

Nooo!, això no s'acaba pas aquí, el serial de l'antena dura des de fa massa i durarà fins massa temps enllà. Al final, la gent que estem al mig acabem defallint per cansament. I aquest és el perill!

Anònim ha dit...

Però... la gent que sóu al mig, què vol dir exactament? Els que heu lluitat per alguna cosa? Llavors entendré lo del cansament, perquè si és el contrari, llavors us canseu amb un parpadeig d'ulls, estil el senyor Burns de la sèrie " The Simpsoooons". Què us passarà si intenteu fer lo de la foto impertinent!

Anònim ha dit...

Jo crec que al mig vol dir, que no son n'hi de l'Ajuntament n'hi de la plataforma, no?

Anònim ha dit...

Aquest cop, penso que la portada està ben fora de lloc senyors de l'Astella: Ratlla la grolleria (diria jo). Crec que, si seguiu per aquest camí deixaré de llegir les vostres, ara ja, inpertinències. Es de molt mal gust representar, ni que sigui ironicament , aquests tipus de vexacions.
La ironía es una cosa i el mal gust i la grolleria ne's una altra.
Com a femella que soc, reprovo aquest dibuix maldestre.

Anònim ha dit...

Així mare guineu també deus trobar grollera i de mal gust la portada original de Jueves, no? i també deus esta d'acord amb el judje Juan del Olmo quan va ordena el segrest de la revista? Que consti que no sóc de l'Astella!
Siusplau! que estem en segle XXI!! Visca la llibertat d'expressió i visca l'Astella!

Anònim ha dit...

Atenció, Vilanovins i vilanovines, vilanovinetes i vilanovinets, vilanovinots i vilanovinotes,tots i totes, totets i toteteees...reset!
Atenció que ja ha arribat a Vilanova la tan temuda calamitat,( no, no és la invasió de les cotorres!) pronosticada aquests últims temps fins a la sacietat per científics famosos i profetitzada fins a l'empatx per famosos de la presciència . Aquesta catàstrofe que ha començat a deixar marques ací i allà com a demostració del que pot arribar a fer en tota la seva potència, però que encara, com a il·lusos que som, creiem molt lluny de la nostra acomodació, ens acaba de colpejar dret al cor com una daga freda i afilada manipulada per un esperit inclement com el temps del que estem parlant, perquè... sí, sí, ho han endevinat: A VILANOVA ,JA HA ARRIBAT DE PLE EL CANVI CLIMÀTIX!
La nova il·lustració de L'Astella ha deixat glaçada a la població, com si en un segon la temperatura hagués baixat de 20ºC a -20ºC! Un vent glacial ha segellat les boques dels habitants sense que hagin tingut temps de dir ni piu, que de per si ja és ben poca cosa... S'han quedat les persones com a estàtues congelades en el temps (aquest cop astronòmic), estàticament confoses, sorpreses, esgarrifades, aterrides...
En aquests moments, les autoritats sembla que també han enmudit, ningú vol desenmascarar a ningú, no hi ha res a fer contra un terratrèmol escatològic d'aquestes dimensions inimaginables!
Qui salvarà Vilanova d'aquesta ventisca àlgida, tan poc oportuna quan ja els nens han tornat a emprendre les classes i tot sembla que amb això torna a la normalitat?
Serà l'Astella potser? Es possible que, en comptes d'un canvi climàtic no desitjat, sigui necessari un canvi de registre?
El temps, sempre el temps - astronòmic, meteorològic, parcial i absolut, de llum i de foscor, de viure i de morir, el de l'astella, vull dir de les estrelles- ens donarà la resposta, o no.
Fins aquí una tremolosa Anna Crònica, que també s'està quedant glaçó ( no es nota perquè no sé si o com es pot posar l'escriptura en cursiva en aquest blog, donaria més el pego, brrrr...).
Fins aviat.
Anna Crònica, futura Anna Codorniu Glacé si no filo volant ara mateix!

Anònim ha dit...

A veure, molt bona la portada, què tenen a veure els de la portada del jueves que sí són parella i viuen de les nostres costelles i era TOT, cares incloses una caricatura, amb els da la portada de l'astella que no són parella i no s'han passat la vida vivint a costa dels contribuents ? Visca la llibertat d'expressió, i visca més encara quan l'expressió és imaginativa i no vulgar , limitant-se a plagiar l'expressió d'algú altre.

Anònim ha dit...

En resposta a, molt bona portada:
M'agradaria que m'expliquessis que és per a tu la llibertat d'expressió, perquè jo crec que una portada d'aquest tipus no expressa res de res, i que et consti que si que estic a favor de la llibertat d'expressió i tot tipus de llibertats per als èssers humans però...una cosa és el lliure pensament i la seva expressió i l'altra és l'insult sense res per expressar...o tu et penses que un alcalde donant pel darrera a una regidora i cap de l'oposició demostra alguna cosa?? Es així com actua el nostre alcalde i és aquesta la submisió que demostra la regidora?? pensa-hi...

Anònim ha dit...

Ah!! i no comparis el Jueves amb l'Astella ni els princeps am el Joan i l'Anna...no tenen res a veure ni les situacions que es volen ridiculitzar s'assemblen....

Anònim ha dit...

Ai Senyor, Senyor!!
Com ens patinen les neurones a alguns....
Aquest cop la "ironia dels Astellats" ha anat una mica massa lluny!!
No calia ofendre al Joan i a l'Anna que aqui ens coneixem tots, som una comunitat petita i habitualment pacífica...voleu dir, astellats, que calía aprofitar-se de les idees d'altres (El Jueves) amb tan mala fortuna i poca gràcia??
Be, espero que quan em desperti del son hivernal que estic preparant tot estigui millor i si cal us puc deixar la meva llum per veure-hi més clar.
Adeu siau.

Anònim ha dit...

Al s.XXI la llibertat d'expressió ha de ser grollera i insultant??

Anònim ha dit...

Després d'aixó no està ningú lliure de perill.
Quina por veurem caricaturitzat.
De fet qui son aquestos que és permeten tantes llicències?
Amb aquesta imaginació tant i tant desbocada?
Que no toquin massa el crostó que ni pot haver de rencuniosos ,que faran un temps bona cara però és guardaran per més tard la torna.
I al final astellats tot s'acaba sabent.
Nadeu i guardeu la roba, per si de cas, comenceu a disculpar-vos.
El text, en la vostra línea,l'imagte....al Joan li falta panxa.....Es nota que és un montatge.....qui canviaria el Ferran pel Joan?l'Ana ni boja...en canvi al revés.......
En quand a la clavada......

Anònim ha dit...

jo de veritat que espero que s'ho agafin el més bé possible,hagués estat el mateix si en lloc de la foto hi sortís el nom ,tothom ho entendria i tots a riure, ara per fora riem totos però per dintre els implicat que els deu passar pel cap?
que serà lo pròxim?

Anònim ha dit...

Estic d'acord aquesta portada està fora lloc, si seguiu per aquest camí deixaré de fer el tafaner per aquí. Espero que comenceu a disculpar-vos.

Anònim ha dit...

Com es nota que amb els borbons tot s'hi val però quan ens toquen els de prop de casa la cosa canvia! Teniu raó quan dieu que la llibertat d'expressió cadascú la posa a un lloc o altre. A mi la vostra portada em provoca una barreja de sensacions i contradiccions, però si el que volieu era tocar la fibra dels límits i crear debat ho heu ben aconseguit!

Anònim ha dit...

és el que passa massa sovint. es crea debat amb coses que no duen enlloc per molt trangressores que siguin i es deixa sovint de banda temes més interessants però que la majoria de la gent no troba prou escabrosos.

Anònim ha dit...

Jo crec que han estat al mateix nivell que el de la revista, o es que ningun se'n recorda ja? a la revista en paper també es ficaven amb gen no? potser més finament però be a ser el mateix!!
A mi m'agrada la portada, encara que sigui una copiada de la del jueves!!!
Visca la llibertat d'expressió!

Anònim ha dit...

Si els límits a la llibertat d'expressió són tant personals, i des de la nostra pròpia consciència no som prou adults per a ponderar el que diem, que podem dir llavors dels límits en altres camps com la violència per exemple. Tam bé és personal?
I a més tant és llibertat d'expressió el que surt a l'Astella com el que es manifesta que li agrada o al contrari li afecta. Quan d'un mateix es tracta, canvia la cosa, per a tu per a tu i també per a tu. Si tots aquests que us ha agradat tant la portada manifestant un visca la llibertat d'expressió irreflexiu, en comtes de la foto de l?anna hi haguéssiu trobat la foto de la vostra mare, voldría saber jo si estaríeu tant d'acord amb la llibertat d'expressió aquesta. Ni tanta censura ni tant `poc respecte.I no em vingueu amb la hitòria que amb la vostra mare a la foto pensaríeu el mateix, que no ens xupem el dit per aquí.

Anònim ha dit...

Això va pels que defensen tan alegrement la "Llibertat d'expressió":
" La llibertat d'expressió no pot ser l'excusa per justificar-ho tot perquè aquesta necessàriament ha de tenir límits imposats pel sentit comú, com a mínim en el respecte de l'altre i de les seves creences.Com tot, l'ús lleuger i banal del terme "llibertat d'expressió" en boca o en mans de segons qui, té com a resultat la prostitució del seu significat."

Aixi sigui!!

Anònim ha dit...

Potser a alguns el que els molesta de veritat no es la portada, sinó que al final tindrem cobertura amb condicions.
I no compareu l'Anna a la meva mare o la de qualsevol, que a la foto i surt ella, no perquè es digui Anna i sigui mare sinó perquè es la cap de l'oposició! Si que em sentiria ofès si hagués sigut ma mare, però si ma mare hagués sigut la cap de l'oposició, pos ho haguera acceptat, no se si m'explico?
Jo crec, que els de l'Astella han tocat el limit de la llibertat d'expressió, però no crec que l'hagin superat!

Anònim ha dit...

Em sembla que confons les bledes amb les argelagues.Si de cas, serà perquè ella és de la plataforma entre altres i no cap de l'oposició, que al cap i a la fí ( parlem massa de caps i de res gaire fí)estem parlant de l'antena i no del consistori.(veritat que moltes de les persones repeteixen en molts llocs, serà per falta de voluntariat compromès?). Llavors et recordo que sí hi podría haver a la foto molta gent del poble en tant airejada posició. Et recordo que els primers a posar el crit al cel quan es va saber lo de l'antena van ser els Sarrals i aquests no crec que tinguin res que veure amb l'oposició, ans el contrari. Ara sembla que han emmudit com els personatges de l'Anna Crònica en les fredors de l'ingeni tergiversat. També s'hi hauríen de veure reflectits ells a quatre grapes? M'estic passant jo també amb la llibertat d'expressió?
L'antena lluny del poble i no tots els de la plataforma han de ser forçosament simpatitzants polítics, simplista!

Anònim ha dit...

La pau, gelmans! No n'hi ha pel tant, i quan més cas faleu i més dileu, menys es tleulà les en clal!
Els de l'Astella, de velitat que us deixaleu censular el númelo 2 de la levista? O us ho heu fet venil bé pelquè no existeix tal númelo 2? No selà lo de la foto una maniobla vostla pel a despistal el pelsonal perquè encala lo més calent és a l'aigüela?
Ah, blibons blibons!

Anònim ha dit...

Això està més bé, més adequat pel a un poble petitet com és Vilanova, més equitatiu guanyi el sí guanyi el no. Lefelent al sí i al no, no obstant, si em pelmeteu, la nova poltada no deixa de sel enganyosa pelquè sembla que l'abella Tlull vol l'antena i l'abella Solé no, pelò la velitat és que l'antena la volen totes dues bandes tot i que a uns no els impolta tenil-la als nassos i en canvi els altles la volen allunyada de la població com a plecaució. Si no mileu, nosaltles els xinesos vam invental la pólvola pel a les nostles festes joioses i inofensives i, el resultat final, al cap de molt temps ho és tot menys inofensiu.
I lecoldeu que les plecipitacions (no les atmosfèliques pel descomptat)no són bones conselleles.
La pau, gelmans.

Anònim ha dit...

Ei Chôchi MIhn, no vols dir que els de l'Astella o tenien ja planejat així? jo crec que si. Primer, fotre força merder i després o calmen tot! no crec que siguin dels que es tiren enrere aquestos!! per això crec que ja ho tenien tot previst!
Salut a tothom!
Per cert, no sabria dir quina portada m'agrada més?

Anònim ha dit...

Potsel sí que ho tenien tot plevist, pelò insisteixo en què no són molt ligolosos amb els fets. No hi ha ni sí ni no, hi ha lluny o plop, els bons lepoltels velifiquen els fets abans de tleule cap notícia. La lesta són plensa "amalilla", que no xinesa, pel molt ilònica que sigui.
Pelò bé, sembla que els hi estan soltint uns bons lollitos de taldol...
La pau!

Anònim ha dit...

Sí, sí, a veure, aquests de l'Astella (que em sembla que heu patinat una mica fent el canvi), a veure si poseu d'una vegada el que jo tinc ganes que hi poseu, eh? A veure si sou bons neeens i us porteu bé, que si noooo us deixaré de llegir!, eh?, quina amenaça, eh?, esteu acollonits perquè us deixaré de llegir, eeeh??

Venga, ara davant de les incorreccions de la nova portada la podeu tornar a sbstituir per una en blanc. Apa, sigueu bons neeeens...

Anònim ha dit...

Anjúa, el teu salcasme ja gailebé legendali em deixa més fled que la plimela poltada d'aquesta taldol. Se m'han congelat els lollets a l'estómac!
La pauuu...

Anònim ha dit...

...sigui amb nosaltleeeess. Ameeeeeeen (a tot).

Anònim ha dit...

Deixem-nos de tantes Chôcheríes i pica-baralles piadoses i tornem al tema que ens interessa en aquest apartat del nº segrestat de l'astella , que ja poden deixar anar si han canviat la portada, i que és ni més ni ménys que l'antena. Que l'han aprovat als Erals, molta molta mala sort, però es farà tot el que es pugui per que no sigui així, oi? perquè continuem pensant que, com que no s'ha demostrat ni que és ofensiva ni que és inofensiva, val més ser caut. Perquè volem ser moderns fins al límit, volem Umts, això és , vídeoconferències i totes aquestes coses que ens fan creure necessàries(SIC), molt moderns, sí, en un poble on vas a passejar pels voltants i penses "Déu me'n guard que els meus fills vinguin per aquí i caiguin en una boca de reg d'aquestes que no estàn tapades i que són la majoría, aquí sí que hi ha perill demostrat i no per això el Sr. Trull i el seu equip hi fan gran cosa, així que amb l'antena no hi havía res a esperar, cert... O com les cases de protecció amb tots los caixetins aquests oberts a l'abast de qualsevol maneta imprudent, què s'hi fa? Molt moderns, sí sí, quin riure! com si amb tanta modernitat ens haguéssim tornat més savis i satisfets! més ceballots diría jo!

Anònim ha dit...

Crec que aquest és el millor debat que hi ha hagut aquí a l'Astella,o si més no amb els millor arguments. Ja es trist que hagi estat provocat per una portada amb dues persones fent... ja sabeu que!! De fet no hauria de ser tant preocupant, hi ha milions de nens/es que cada dia juguen a fer la guerra!!! Visca la pau!!
Jo no deiaré de llegir-hos

Anònim ha dit...

Bé això ja està més bé avui.
El veritable debat ,que en penseu de la crema de la foto dels reis a Girona?
Hem de patir al pelar les patates i posar-hi un diari en el que hi surti qualsevol, inclós sa Magestat el de d'España.les al contenedor del paper.
Podriem fer una carta en conjunt, tota la gent preocupada de Vilanov a,per no incorrer en cap i.legalitat,preguntant-ho al sr. jutge aquest.
Quina preocupació més gran que tinc després dels ultims esdeveniments.
Una persona copm jo que segueix la llei escrupulosament .
He de pensar que ses magestats els princeps utilitzen algun mètode per la concepció dels seus fills que no utilitzin la resta dels mortals?,potser fan com feien els emperadors del Japó,directament fills del sol.
He de dir que Letizia va portar panxa com moltes de les dones que he vist prenyades,o he de dir un altra cosa?que també va al ginecoleg ?
Si no és moren em convenceré que no son d'aquest planeta i que tot i utilitzar elsdiners igual que tothom,a ells no els hi han faltat mai.....En això deu raure la difenrencia vet-ho aqui.

Anònim ha dit...

Estan molt callats els de l'antena que potser en tramen alguna?
I el Trull que fot?
De fet ja hem sentit no sé quantes vegades que ja és posava serà aquesta ja la ultima?

Anònim ha dit...

es estrany aixo
si el trull tingues rao ja estaria posada fa molt temps
en canvi si no si pot posar alli com es que va dir que tenia tots els permisos

Anònim ha dit...

Pregunteu-ho als regidors de l'equip de govern que passa,potser ells en saben algo.

Anònim ha dit...

Avui dimarts ja ha passat la febrada.
Torna a estar la cosa ensopida.
Podrem parlar de alguna cosa que no molesti ningú?
O realment és més interessant molestar per crear polèmica?
Si tots estem d'acord,és justifica aquest blog?
Despentineu-vos que aqui de fet s'ha insultat i renegat i tot queda en l'anonimat.
Que millor per l'estrés?

Anònim ha dit...

Vols dir? jo crec que aquest només hi son per fer bonic. No saben res de res, o almenys això volen que sembli.

Anònim ha dit...

Ei anònim ets un fill de **** i també un **** i encara ets més ***** i moltes més coses que ara no em surten.
Ja està ja me desfogat i desestressat!
La veritat es que va be, aquest bloc per això.

Anònim ha dit...

Es veu que en aquest món desenvolupat que vivim (i que és deu dir primer món en contrast amb lo de tercer, deixant de banda el segón que potser és aquell on hi tinc les meves calderes i encara no me n'he enterat, ves a saber), es necessita estudis de tot per a estar segur de res, o d'allò que és tan obvi que no ens caldría tantes pautes per a reconèixer-ho. Potser, llavors, estaría bé encarregar un estudi diguéssem per exemple a algú prou llest i espabilat, no ho sé, els de l'Astella potser... per (re)conèixer tot allò referent al què passa quan un hom ja no té res per dir, quan s'ha esgotat un argument o simplement mai no s'ha tingut, o es vol fer durar més enllà de la seva raó de ser. Un anàlisi profund de causes, símptomes i conseqüències per a enfrontar-se millor en el día a día a una xerrameca tan fàtua com la que ara esteu llegint(suposos) i una de tan coixa com la de l'últim comentari (abans d'aquest).
Sabem que els estudis, per posar un exemple, sobre maltractaments a les persones arriben a la conclusió que aquests afecten negativament a les persones, físicament i psíquic; sabem que els estudis sobre fumadors donen com a resultat el deteriorament de la salut d'aquests ; sabem, per tals estudis també, que menjar massa ens pot conduir a empatxos i obesitat... O potser ens esperavem resultats diferents! Això sí, tot això es pot saber gràcies a que aquests estudis s'han pogut dur a bon port, sense entrebancs administratius i amb una bona financiació... Quan passa el contrari, els estudis es queden penjats i llavors, és clar, es passen anys sense saber, amb dubtes, amb dilemes i escissions, perquè, evidenment , sense estudis, nosaltres mateixos no som capaços d'arribar a la conclusió de res, oi...

Anònim ha dit...

I amb estudis tampoc banyeta !
Com més informació més caga-dubtes.
L'ultim que escoltem és al que fem més cas.
Que si les sardines no,ara si;que l'oli d'oliva ,no ara si ,etc,etc.
Poso aquest ej xq son més entenedors.
Sense més ni més ,ni proves de cap mena.

Anònim ha dit...

Astellats!
Em sembla que en format paper tenieu més lector i generaveu més debat.

Anònim ha dit...

Si astellats,sols quand canvieu de pàgina està animada la cosa!
I realment a llegir el blog,quanta gent som?
Quants hi participem més o menys?
Us paga la pena la fidelitat d'uns pocs?

Anònim ha dit...

De veritat creieu que els porta molta feina escriure el bloc? Si ho fessin cada dia... potser, però escriuen una o dos vegades al mes.
Jo no se, si els val la pena o no, però es molt interessant que hi hagi a la xarxa un lloc de debat com aquest.
Estem en un poble petit i no tothom te Internet, però deunidó dels comentaris que hi ha cada escrit.
Jo els animo a que segueixin així.
Jo tinc una pregunta pels Astellats, hi haurà algun dia un altra edició en paper?

Anònim ha dit...

Jo crec que, més que feina, el que passa és que és difícil trobar suficient temàtica només limitant-se a qüestions del poble i els seus habitants, que no som tants ni tants els afers propicis a la controvèrsia. O sigui que s'hauría d'extralimitar, o si més no, buscar coses a fora que d'alguna manera puguessin connectar amb les de dintre, o bé, ens haurem de contentar amb dues edicions anyals amb temàtica autòctona. És així, Grans senyors/Senyores de l'Astella o m'equivoco de ple a ple? No em fa res equivocar-me, per una altra banda, Errare Humanum Est, cojm va dir no sé qui en llatí. (Ondia, aquest cojm el conservo, que li dóna un regust Poloniàment Ferranadriàtic molt Culinari!)

Anònim ha dit...

Crec que tens raó banyeta, i un poble com Vilanova no genere noticies cada dia, et fai una pregunta,
Que opineu de la crema de fotografies del rei?

Anònim ha dit...

Endevina endevinalla...

El meu primer és del gènere determinat femení singular
El meu segon és al bell mig del cul
El meu tercer és una munió que no diu ni mu
El meu quart és una nota molt treballadora
El meu cinquè és l'eco del meu primer
El meu sisè ho va perdre Samsó alhora que li van prendre el pèl
El meu tot és el que jo, tot i que entre flames em sento com tió en el fóc, penso de la crema, vindicacions i reivindicacions ...
Bona nit!

Anònim ha dit...

Ah!, banyeta, la teva actitud és lloable, però la meva vella pipa i una suite de Bach trasposada a violí m'han assenyalat el camí correcte. Ja vaig desemmascarar un què es feia passar per castís madrileny i, mal m'està dir-ho, el teu enigma no m'ha durat gaire, cosa que no li treu mèrit ni enginyositat, potser ha estat una qüestió de simple sort.

De totes maneres, donaré la resposta en clau per animar al s lectors que encara no havien llegit el text:

ÑS_IMOP_GS_ÑS_GPT?S

Anònim ha dit...

Bé, veig que la meva senzilla xarada,ideada al temps de netejar les meves olles tot cantant " Don't worry be happy, sempre tindràs temps de fumarte una pipa", ha tingut el sorprenent efecte d'animar el perspicaç Godin a escriure de nou en aquest blog. RMJPTSNPMS! (Conservo l'exclamació per falta de só).
Salutacions infernals!!!!

Anònim ha dit...

He de dir que he entès primer al Godin que al banyeta però LA UNIÓ FA LA FORÇA, no?

Anònim ha dit...

Tal com ho dius!

Anònim ha dit...

Va, ja que estem juganers, un enigma a partir del concepte antagònic de la Pau:

qui és aquell que s'entesta a llegir en un casc blau; que mira lluny de Belfast, i a prop de itsonoD; i que va entrar junt amb la diana de Brutus a envair la Gàl·lia en la novena legió?

Ah!, la resposta està més a prop del que et penses...

Anònim ha dit...

Pues jo penso que qui realment és fort és el que aconsegueix desunir.
En quand al enigma de Godin,l'antagonisme és la guerra,però les pistes no sé que vols dir.
Em dono.

Anònim ha dit...

Veig Donosti al inrevés,però que té a verure amb les demés pistes,no tinc cultura de guerra.

Anònim ha dit...

El que llegeix en un casc blau només pot ser un soldat, sembla ser. El sol és lluny de belfast i per la resta, la legió es composa de soldats que per cert, acostumen a ser molt Brutus i intenten apuntar a la diana, sovint desafortunadament. La D de Donosti al mig de soldat... ôndia, l'ebullició del meu cap fa la competència, de vegades sinònima de guerra, a les olles que borbollejen al meu costat... Digue'm que és això, amic Godin... però si és això, que té a veure amb la crema??

Anònim ha dit...

Sí que és fort el qui aconsegueix desunir, però normalment aquesta fortalesa es fa valdre per interesos poc lloables ( com ho deien... divide i vencerás...).
En canvi, quan és per acabar amb un jou, és millor ser molts individualment definits, és clar, en un mateix cant. I és el més difícil d'aconseguir, unir-se en un mateix cant , com per exemple, un cant prou puixant ( que també pot ser silenci, un gest a l'unisó, un boicot, un sí, un no...)per a no necessitar cremar una imatge, sinó quelcom real, i si poso el punt sobre la i, puc dir també reial.
Bons somnis units i vencedors!

Anònim ha dit...

Val, val, potser m'he passat però clar, com que jo ja m'ho he inventat sabent la resposta doncs no controlo. Potser és enrevessat. A veure: l'antagònic de la Pau és la guerra, i això és el que ens ha de servir per desxifrar l'enigma.

Si pensem en un estat de guerra i ens parlen d'un casc blau, doncs no pot ser més que un soldat de les Nacions Unides, que al seu casc (blau) s'hi pot llegir en blanc "UN".

Continuant pensant en guerra, si ens parlen de Belfast, Irlanda del Nord: l'IRA, i si "mira" lluny de Belfast doncs a "mira" l'hi hem de treure "ira" i ens quedem amb "M".

Hi seguint en paral·lel els conflictes armats, si Belfast ens evoca a IRA, Donosti ens evoca a ETA, i Donosti al revés evoca a ETA al revés "ATE".

Per acabar reconec que la última part s'embolica bastant. La diana de Brutus va ser Juli Cèsar, conqueridor de la Gàl·lia i a qui el susodicho Brutus va assassinar. Això només era per ambientar la última pista en els nombres romans, on la novena legió serà la legió "IX".

I ara ja tenim totes les peces per trobar a qui estem buscant. "La resposta està més a prop del què et penses":

UN MATEIX

Anònim ha dit...

Insuperable! Genial!
I què vols dir amb això? Que el canvi comença en un mateix?
Per cert, a la teva vella pipa, què hi poses exactament?

Anònim ha dit...

Una mica complicat això, no?, Godin? de veritat pensaves que algú ho podia resoldre?.
Jo també vull saber que hi fiques a la pipa...

Anònim ha dit...

A la pipa?, no ho sé, me la va regalar el meu amic Rashid amb un sac del tabac que es veu que hi va.

Anònim ha dit...

ja ja ja ji ji ji.

ami ma'agrada molt l'estella, potse es perque no m'ha tocat el rebre, pero fa molta gracia llegir-la, ames diuen les veritats o els actes d'algunes persones de la manera que ho veu el jovent. s'ha de reconeixer el merit i l'enginy que han de tenir els fundadors de l'estella ja que no tothom te la capacitat d'escriure aquests articles, ja que expliquen els actes am un toc d'humor.sinserament ami m'ha fet molta molta molta gracia l'acte de la festa major.

una salutacio molt cordial de la rateta que escombrava l'escalesta.

espero torna a llegir un altre numero de l'estella ja que va ser tota una revolucio pel poble.