Vilanova de Bellpuig - Revista satírica que surt quan pot

diumenge, 22 de febrer del 2009

ALTO EL FOC PERMANENT

Després de tres anys de lluita verbal, virtual i de Carnaval, la redacció de l’Astella anuncia a través d’aquest darrer post que per unanimitat dins el consell de redacció s’ha decidit declarar un alto el foc permanent, que serà efectiu a partir de les 00.00 h del dia 21 de febrer del 2009. Abandonem els bolígrafs, els ordinadors i les impremtes perquè creiem amb convenciment el nostre objectiu ha estat complert i que ara, i aquí, sempre val més desaparèixer amb dignitat que morir tristament.

Amb aquest comunicat volem expressar el nostre profund agraïment a tots aquells que han rigut amb les nostres revistes, a tots els que ens han donat suport, als que s’han quedat amb les ganes de participar-hi, a tots aquells que ens han criticat, als protagonistes de les notícies, i en definitiva, a tots els que han fet possible la nostra particular lluita. Però no podem oblidar de fer un petit esment als que més han col·laborat per fer possible aquest projecte:


- a l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig, per acceptar ser el centre de totes les mirades

- a l’oposició, per facilitar-nos la feina

- a l’Associació de Dones de l’Anjua, que ens ha cedit una col·lecció de puntes al coixí

- als capellans de Vilanova, per ser o no ser

- al Jaume de l’Esclat, per no entendre les nostres bromes

- a la Conxita de Ca l’Antònia, per no haver tret la pols durant tot aquest temps

- al Lalo, per ser tan discret



No podem negar que durant aquest temps ens ho hem passat bé, que hem rigut molt omplint pàgines d’humor i sàtira, i que ens ha omplert (d’honda) satisfacció poder veure la resposta del poble. De ben segur que ho trobarem a faltar però... com tot allò que és bo, L’Astella ha arribat al seu final. Salut!



16 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt be nois, felicitats, he de dir que de vegades heu travessat la fina línia de la broma amb la del mal gust, però com no pot ser d'altra manera, us felicito per aquests 3 anys de sàtira.
A veure si algú us agafa el relleu!

Anònim ha dit...

Aquí la Rana Gustavo, molt molest per haver llegit el meu nom en fals a la llista de gent que suposadament fem l'Astella. Si el manifest i la declaració d'intencions és certa, entenc que això d'aquest blog morirà aquí però per si encara hi ha algú interessat en escoltar-me, estic disposat a xerrar pels descosits i a defensar-me. Puc?

Anònim ha dit...

En primer lloc, qui s'hagi cregut que la llista que surt amb els noms és certa, és que no volta gaire pel poble i no s'ha adonat que la gent que sortim allí no tenim massa cosa en comú els uns amb els altres. Hi ha un parell de cosins, alguna periodista de fama "mundial", un informàtic, un mosso, no, dos, un director de banc, algú pro-ajuntament, un fotògraf, etc... No es pot dir que la llista estigui mal pensada perquè en el fons té tots els ingredients per ser una alineació de dream team si mai es volgués fer alguna cosa amb cara i ulls pel poble. Llàstima que no sigui cert.
En segon lloc, quin sentit tindria després dels tres anys d'anonimat, destapar-se ara al moment d'aquest suposat final? No seria més lògic acabar com va començar tot? Amb el misteri de saber qui són o qui eren...
En tercer lloc, segons fonts fidedignes i després de llargues hores d'investigació encuberta, la Rana Gustavo us pot assegurar qui són realment L'Astella:
Marc Rovira: només cal que mireu el seu blog (www.uncatala.blogspot.com) i veureu que l'estètica, l'estructura, tot, absolutament tot és calcat. Ja tenim el qui el dissenya i fa els fotomuntatges... Però bé, suposo que mig poble ho sabia això.
L'Elisenda de Cal Felip, com a parella consorte de l'anterior membre, encarregada evidentment de part de la redacció i de la correcció.
El Jaume de ca la MAriana, el fill, com una de les persones més intel·ligents que hi ha a Vilanova i capaç de pensar-se part dels arguments i articles que han surtit.
El Jaume de ca la Mariana, el pare. No tant implicat en la versió online de l'astella però sí font d'informació amb un cert grau de coneixement de les cases del poble i de les històries que hi passen. Dit d'una altra manera, tothom va veure clar (sobretot en el primer número de l'Astella) que hi havia d'haver algú "gran" en el sentit bo de la paraula, adult, experimentat i que sapigués de què parlava... La seva altra aportació inestimable a l'Astella són les fantàstiques intervencions com a Banyeta en tots els comentaris del blog!!
La Laia Sio, com a parella consorte (o ja no) de l'anterior. Una altra que escriu divinament. Si no, només cal que feu una ullada a www.laiasio.blogspot.com. Amb enllaços al blog del marc rovira i de l'Astella, evidentment.
I finalment, com a membres agregats, un per la seva poca col·laboració i l'altre per la seva incorporació tardana i falta de discreció, destacarem a:
Rubén Valls
Eduard Palau o Lalo
En fi, aquí s'acaba el reportatge de la Rana Gustavo.
Sincerament espero que algú llegeixi això i que no se censuri el comentari per continuar encubrint als autèntics autors d'aquesta fantàstica experiència de l'Astella.
Sincerament, se us ha de felicitar a tots i, sincerament, espero que lo que ho deixeu sigui igual de mentida que la llista de la gent.

Anònim ha dit...

Collons, quina exactitud, sembla que fossis tu qui hagi fet l'Astella tot aquest temps, no?
Jo diria que l'has encertat en un 75%.

Anònim ha dit...

Ja, la rana gustavo no ha pogut estar al 100% investigant però algo de cert hi ha no? I tu "un que passava per allà" també ets a la llista negra, no?

Anònim ha dit...

Cròniques de l’Anna Crònica

Vilanova de Bellpuig, any 6969 D.A , un dia qualsevol... a la sala d’educació:
- “ Mestr@! Et preguem! Torna’ns a contar els orígens de la nostra paraula sagrada! Mai no ens cansarem de sentir-vos-ho explicar!”
- “ En un passat molt llunyà, un grup de germans i germanes avesats al fin humor i al profund coneixement dels seus congèneres escamparen la seva paraula arreu durant 3 llargs anys del calendari cristià, fins que s’adonaren que havia arribat l’hora de sacrificar-se per al bé de la seva integritat i la dels qui els seguien fidelment. Va ser així com deixaren d’il•luminar-nos amb la seva poesia i el seu encant, deixant un poble sumit en una estranya i sobtada nit tenebrosa.
Mes al tercer dia, o més ben dit, a la tercera nit , quan pel carrer vagarejaven, riureperduts, els vilanovins i les vilanovines, aparegué tot d’un plegat una llum al cel, puixant però no encegadora. Tots dirigiren les mirades vers la claror i digueren a l’uníson: “ Ha nascut una Astella!”. I va ser així com la paraula sagrada entrà a les cases de tots els pobletans ( que eren del poble però no tants!).
A partir d’aquell dia, els vilanovins i les vilanovines s’astellaven de riure o astellaven en plors; els amants tocaven les astelles en les seves nits de passió; els violents astellaven les seves víctimes contar la paret; la quitxalla llegien l’Astèllix i obèlix; es va crear la nostra santa confraria dels Astell@ts del Lliri i tots, com a bons catalans i catalanes, brandien l’Astellada en els millors moments.
Que l’Astella sigui en vosaltres, fills!”
- “ I en el vostre esperit de vi ... glups...diví!!!”
Bibliografía consultada: “ La paraula de l’Astella per la Rana Gustavo segons l’Epistolari vilanoví “ del Mestr@ de la Ordre Superior de la confraria dels Astellats del Lliri, any 7000 D.A.
Anna Crònica, reportera Free Lance i des de fa un temps viatgera en el temps , valgui’ns la redundància. Illa BBzzz111 del planeta Guineu , cantonada asteroide F2.
(Astellats, realment si ho deixeu, us espera la glòria!!! Però és la glòria post-mortem més desitjable que una astelladeta ocasional en vida? Ho podem incloure a la reflexió del dia).

Anònim ha dit...

"un alto el foc permanent"? Què és això? Existeix? Jo només conec la permanent de la perruquería i el retolador permanent, però un alto el foc permanent? No no, no sé el què és això! Ho sabeu vosaltres?

Signat: Tina Palès.

Anònim ha dit...

permanent: 1 1 adj. [LC] Que es manté en el mateix estat, sense canvi, sense moure’s.
Ho entens o necessites una altra explicació!!

Anònim ha dit...

Apa, ja ha sortit el/la ressentida que anima el cotarro.
A veure, jo no he dit que no sàpiga el què vol dir permanent, o és que no saps llegir?
He dit que no sé el què és un " alto el foc permanent". Entens la diferència?
Apa, molta pau!

Anònim ha dit...

De veritat que no entens encara que vol dir "ALTO EL FOC PERMANENT"??? Je je
Fes-t'ho mirar..., i jo sóc el ressentit que vol animar el cotarro... je je!
I tant que si home!!
Quina gràcia!

Anònim ha dit...

Apa doncs, deixem-ho estar aquí i així demostrarem que tant tu com jo sabem el què vol dir. Et sembla bé?
Apalí!

Anònim ha dit...

Com pot ser que ho dexeu?
Ara potser no gaire gent us seguia el articles,però us puc asegurar que ens heu creat adicció,us enyorarem,si ho deixeu correr.
Que ho deixeu com una joguina que és remplaça per una de nova?
sols va estar realment animat en les eleccions municipals de 2007 i no perquè us interesses a vosaltres,però un lloc per la polèmica no pot desaparèixer així.
Estic decebut, la vida és així.....

Anònim ha dit...

Crec que sou més intel·ligents del que em pensava. A part d'irònics (està clar).
Com ja heu dit, les coses millor deixar-les a temps que deixar-les morir.
De totes maneres... trobaré a faltar l'Astella.

PD. És veritat que els redactors de l'Astella no són els que en signen l'últim número? Com a compliment els hi diré que ho podrien haver estat perfectament.
Que tal si a partir d'ara se n'anima algun?

Anònim ha dit...

Es veritat, els podriem copiar la idea.
De ben segur que no seria el mateix,però de col.laboradors espontanis be prou que n'hi havia ,no?
Igual que la revista Somhi,diferent gent , diferents etapes,però els fidels la varem trobar a faltar.

Anònim ha dit...

Què serà de les cassoles sense l'Astella?? De què es parlarà????
No ho podeu deixar, sigueu qui sigueu! Qui dirà el que pensa el "poble" de forma més graciosa??????

Anònim ha dit...

llassstimaa noooismyclest