Vilanova de Bellpuig - Revista satírica que surt quan pot

divendres, 7 de març del 2008

Les generals, al caure

Els partits que concorren a les eleccions generals d'aquest diumenge (9-M) han estrenat, el darrer dia de campanya, nous eslògans per acabar de convèncer als indecisos de Vilanova. Segons les últimes enquestes, no fetes públiques, Vilanova és el municipi amb una previsió més alta d'abstenció. Per evitar-ho doncs, les formacions majoritàries han volgut donar un últim impuls.

29 comentaris:

Anònim ha dit...

uuui! Una mica més i se us passa l'arròs!

Jo encara no sé si votar en blanc o bé, tal i com pronostiquen les vostres enquestes, sumar-me al corrent majoritari de l'abstenció. Tal com es pot veure en els vostres cartells, els polítics no deixen de ser res més que caricatures.

Anònim ha dit...

Amb uns cartells semblants, com voleu que no hi hagi un grau alt d'abstenciö!!!???
El missatge subliminal del PP, molt bò. I així així com apeteixent, doncs una pastanaga fresca!
Vigileu quan caiguin, no us enxampin la cocorota amb un vot inconfessable!

Anònim ha dit...

Weno... ja s'ha acabat, 4 anys més de ZP.

Anònim ha dit...

Resultats a Vilanova:
(entre parènetesis els resultats de l'any 2004)

CiU: 271 (272)
PSC: 180 (168)
Esquerra: 161 (257)
PP: 55 (66)
ICV: 19 (21)
Altres: 9
Vots nuls: 7
Vots en blanc: 9
Abstenció: 238, 25%

Rodolfo Chikilicuatre: no hi ha dades

Anònim ha dit...

Fem memòria: Algú podria confirmar que l´únic cop que els republicans han guanyat en tota la història de Vilanova va ser l´any 1931??.Es podria dir que per molt que sembli, som un poble de dretes???.A nívell de Lleida (impacte visual): Hi ha més "Peperos ben clenxats" o "Esquerrans amb el mocador de palestina"?(la resposta només cal veure-la anant al Passeig de Ronda un dia qualsevol(per dir un carrer conegut per tots. Per últim, evidentment davant la pregunta de quans polítics donarien la seva vida pels ideals, en l´actualitat?(No cal resposta,sabem que cap).Rebaixem la pregunta: Algú coneix d´algun polític a nívell local o provincial que hagi sacrificat algo (no val la matança del porc,ni coses per l´estil).Ara si, per últim: Algun cop algun polític s´ha negat a fer campanya perquè considerava que era pendre el pèl als ciutadans, i que aquests ja valorarien la feina feta?.

Anònim ha dit...

no crec que hi hagi més peperos ben clenxats que esquerrans l'únic que em sembla és que els primers són més..., per dos raons:
la primera: per votar al PP
la segona: per anar a votar tot i aquestes campanyes electorals d'acudit.
Una altra cosa, compte redactors de l'Astella que no us vinguin a trucar a la porta els assessors (no sé si s'escriu així)dels grans partits polítics, estic segura que amb unes campanyes electorals com les vostres haurien tingut més èxit.

cal amar

Anònim ha dit...

Quin descans que no hagi guanyat el Rajoy! Quin espant, Déu meu, si hagués guanyat! I si algú encara ho dubta, escolteu qualsevol matí el 99,7 de l'FM (Cope). O qualsevol tarda amb una tal Cristina. I pensar que aquesta gent es financia amb diners de l'Església...

Anònim ha dit...

És veritat, lo del PP no té nom, de fet han perdut les eleccions pel seu mal resultat a Catalunya.
Ara bé, que ningú es pensi que els socialistes són massa més respectuosos. Sort que no han tret majoria absoluta i que el PSC ha sigut decisiu pel triomf del PSOE, que sinó aquests quatre anys que venen ens haurien fumut molt més del que ja ens fumbran (i no parlo de calés, o no només de calés!)

Anònim ha dit...

Animo als votants del PSC del nostre poble a fer una llista a les properes eleccions!Us doneu conte que esgarraparieu un munt regidors ?
Vist lo vist sembla que els catalans ja ens va bé ser sucursaleta de Madrid,ves que hi farem!
I hasta dubto que vinguin temps millors.
Els catalans ens anirem diluint o més ben dit barrejant,fins que tota la historia acabi sent pur folklore pel turisme.
Adeu il.lusions de recuperar els que ens van fotre,i ara per votació fins i tot l'orgull.
Ja ho deia el pobre Xirinacs!

Anònim ha dit...

Vés per on!,sense voler,ja ha sortit un senyor que va donar la vida pels ideals:XIRINACS.

Anònim ha dit...

i Vilanova cada dia més espanyola. Els numeros canten. Estem ben fotuts....

Anònim ha dit...

Els números cante, però canten una cançó diferent segons el tipus d'eleccions. Si agafem els resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya llavors resulta que Vilanova ja no és tant "espanyola"? Estic convençut que la majoria de votants del PSC a Vilanova aquestes eleccions es senten catalanistes, i fins i tots molts dels votants del PP, tot i sentir-se segurament plenament espanyols, estan en contra del discurs anticalà dels seus líders madrilenys.

Anònim ha dit...

Sí, totalment d'acord amb tu san tander, no crec que Vilanova se senti "espanyola" ni molt menys.
Si féssim un referèndum per l'autodeterminació de Catalunya, estic segur que a Vilanova guanyaria el .
Visca Vilanova lliure!

Anònim ha dit...

dubto jo que amb la majoria de votants convergents+pp+psoe surti si en aquest referedum. La gent gran, la gran majoria vota aquets partits i dubto que siguin indepes...

Anònim ha dit...

Doncs jo sempre he volgut la independència per al meu país, com diu el Puigcercós, però en aquesta ocasió m'he llençat al vot útil sense considerar què podria passar a ERC amb el meu canvi de camisa. Són les generals i el PP fa por de debò.
A les autonòmiques serà una altra història. I potser va fent falta que hi hagi algun canvi dins del partit...

Anònim ha dit...

Doncs jo vaig votar ERC a últim moment, fins el dia abans havia dubtat amb l'abstenció però al final vaig anar a votar, però hi va anar del canto d'un duro! Últimament havia votat esquerra amb ganes, creia que representaven un canvi, però són com tots. Aquesta vegada els he votat pels pèls, suposo que hi ha altra gent que els ha passat com jo, que no sabien si abstenir-se o votar i que a l'últim moment han decidit una cosa o una altra.

Anònim ha dit...

A mi m'agradaria pensar que això ha passat per por, per por al maleït PP. Molts han preferit el vot útil que encara que no serveixi per fer de la nostra Catalunya, una Catalunya millor almenys ens servirà per no aguantar aquest ramat de fatxes.
En fi, no sé si al referèndum de Vilanova sortiria un no o bé un si per la independència però el que si que crec és que segurament la gent gran serien més decisius que nosaltres. Crec que molts d'ells són més "indepes" i radicals que alguns dels més joves.

Cal amar

Anònim ha dit...

Numeros canten,CIU un vot menys,PSOE dotze de més,ERC gairebé 100 de menys,PP 11 menys,EUAV uns quands menys,que les generals del 2004,amb un index de votació similar.Tots tret del PSC han perdut vots a Vilanova,
no seran aquests vots que incrementa el PSOE el resultats dels veins nouvinguts?I la perdua dels demés grups politics les baixes per mort que hi ha hagut durant l'any passat?

Anònim ha dit...

Tots els vots valen igual, tan el vot del pobre com el vot de ric, el vot del ruc i el vot del sabi...és la grandesa de tot aquest montatge. Això sí, sempre hi ha petites escletxes que s´aprofiten, com per ejemple els vots de les gran ciutats envers els vots dels petits pobles...i aquí el dit popular del peix gran no falla. Un ejemple del valor del vot. Vaig tenir l´oportunitat d´ajudar a fer entendre a un munt de gent gran (uns 150 sense exagerar), com votar per no equivocarse i com votar al senat (enguany més complicat que mai...a algú li deu interessar que sigui així?). Vaig poder comprobar que en la majòria de casos, i potser m´equivoco, votaven sense donar la sensació d´haber meditat molt el seu vot...fins i tot algun, m´oferia l´oportunitat de tornar a votar jo!!!.Això sí, estic segur que molts d´ells, a l´igual que ma padrina, com tal no tornéssin a passar cap guerra: Que mani qui vulgui, i com més guapo, millor!!.
Bona Nit Astellats!
P.D: La veritat, el Post ja s´em comença a fer...

Anònim ha dit...

la gent gran voten CIU un partit de padrines on encara creuen que Pujol mana. I CIU recordem no es indepe. Es regionalista.

Anònim ha dit...

I al blog del febrer ,algú feia publicitat d'esquerra anomenant el Carmel Modol i el Victor, com si siguessin els que es presentaven,o simplement per fardar d'amistad amb l'Amelia.
En veure els resultats de Vilanova, és va votar un altra esquerra que no era la que tots coneixem,de ben segur que no va ser de forma intencionada,ves que hi farem.
El que tothom te clar, que han d'anar amb el Dni, o el permís de circulació.No tan clar,perqué som de l'opinió que tots els politics son iguals.

Anònim ha dit...

Primer: No feia publicitat d´Esquerra, tan sols feia públic el meu vot (que jo sapigui no està prohibit, ni és immoral),estic d´acord que pot ferir sensibilitats com la teva.
Segon: Fardar d´amistat amb l´Amèlia???. Mira al Diccionari el verb fardar, i de pas llegeix sobre la paraula AMISTAT (amb T final, ja que, amb D crec que al Pompeu no la trobaràs).
Terçer: Segur de forma no intencionada???, la resposta tan sols la pot donar qui ho va escriure, i els que ho llegeixen agafar-ne lliurement l´opinió (com has fet tú)...SI!, em ratifico, totalment ho vaig escriure sense cap intenció; torno a reiterar que l´únic que vaig fer va ser fer públic el meu vot (això si,firmant com a anònim).
Quart: L´últim pàrraf no el comento (t´aclares el que vols dir realment, dorms una mica més),i si vols o tornés a escriure amb el cap més "despejat" o "despejado".
Cinqué o Quinto: AGACHATE QUE POR EL CULO TE LA INC....
P.D: Que n´és de bonic poder expressar lliurement el que penses, sigui quin sigui el teu pensament. Aquest el firmo: LALO

Anònim ha dit...

Vaja Lalo! a més de fer-te-les amb les esquerres, homosexual?

Anònim ha dit...

demà es veu que es festa a Vilanova m'agradaria saber la vostra opinió astellats , AH i que hem dieu dels actes previstos per demà dia de la festa major petita de Vilanova ?

Anònim ha dit...

Je,je,je...Homosexual.Has tingut l´habilitat de fer-me riure amb tan sols dos línies (i això, és una gran habilitat,feliçitats).Em faig amb les esquerres,amb les dretes, amb el mig, als els damunt i també amb els d´avall...de fet, crec que tota la vida, m´he fet amb quasi bé tothom (m´he fet,que no és el mateix, que m´ho he fet).El punt cinqué ho quinto: Agachate que por el culo te la inc...és més una reacció d´emprenyament, característica dels impulsius, els reflexius no haguéssin respost a cap missatge,simplement l´haguéssin ignorat.Vés per on, ahir estava més impulsiu que reflexiu,i va sortir com va sortir.Astellat com tots els que participem en aquest Blog, l´únic que em mou a fer-ho és saber del meu poble i de la seva gent (ja fa 6 anys que no hi sóc,i és d´agraïr poder-hi estar d´alguna manera o altra). Demà Sant Pere (ja se m´ha passat una altre any!).Ara miraré quina programació toca...Passeu tots una bona Festa Major petita i feliçitats a tots els Peres, als incats i als cats.

Anònim ha dit...

Demà St.Pere?!!!(no,no,no).Desfelicitem a tots els Peres (Ja els felicitaré al 29 de Juny). A la pàgina de Vilanova surt marcat el 29 com a Festa Major petita.No desxifro si és al 29 d´Abril en Honor a St.Pere o el 29 de Juny (el dia del Sant).Entenc que és el 29 de Juny).A veure l´últim anònim si em desenreda i puc anar a dormir amb el Santoral en ordre i les Festes Majors petita i gran.Demà és Santa Alexandra, aprofito com la ràdio i la tele i feliçito a l´Alexandra Amoròs Amoròs i als Alexandres(Ca l´Esperança,Ca l´Esperança-antena,...).

Anònim ha dit...

M'encanta la descripció que algú ha fet més amunt: "CiU, un partit de padrines".

No sé si s'ajusta del tot a la realitat però m'ha fet riure! A veure si l'enginyós/a en troba també pels altres!

Anònim ha dit...

Massa grups amb poca representació,i vots que és perden o van bé als grups majoritaris.
No tots els vots valen igual!!!!!!no pas en aquestes GENERALES.
Per un representant de ICV-EU hi han hagut d'haver 3 vegades més de vots que per un de PSOE.

Anònim ha dit...

Al Lalo:Es cert que en un bloc és pot dir de tot i parlar de tot,però per això no cal ser groller.Una cosa cal reconèixer que al menys tú has posat el teu nom,n'hi han hagut que s'han esbravat tan o més que tú i no han tingut la gosadia de signar-ho.
Una cosa cal veure en les teves aportacions, est un bon corrector de català,que falta ens fa;no tens por de caure en la riota de ningú perqué saps riure't primer de tú,i no tens cap problema en rectificar les formes quand no han estat del tot correctes.Felicitats!Es aquesta gent d'esquerres la que ens fa falta.