Vilanova de Bellpuig - Revista satírica que surt quan pot

dimarts, 20 de febrer del 2007

Cassoles passades per aigua

I cassoles aigualides! I és que estranyament aquest any Carnaval no ha estat la festa que sovint era. Han faltat crits, cants i sobretot guerra de lioneses. Potser és que alguns es comencen a fer grans, o que els petits no pugen tan esvalotats però el cas és que sembla que la festa ha perdut gas. Sort dels quintos que per no trencar la tradició van organitzar un bon espectacle. Sorprenentment i amb ganes d’animar els esportistes del poble, van homenatjar la gran temporada que està fent la U.E.Vilanovenva.

Sembla que la revista en si ha tingut prou èxit, no? Almenys això se sentia a dir pel poble, excepte en algun cas que tampoc cal esmentar ara. Proposem que a partir d’ara es pugui opinar sobre tots els articles de L’Astella, tan els publicats com les exclusives que ens hem guardat.

De moment, si algun tema ha estat polèmic els darrers anys a Vilanova ha estat la col·locació de l’antena de telefonia mòbil, amb quin color us quedeu: fúcsia, verd o vermell? Us proposem de debatre l'aricle de l'antena, es aquest,
10 NOVES ANTENES VOLEN ACABAR AMB LA POLÈMICA MANCA DE COBERTURA
Seran 10 aparells més petits, de color fúcsia que s’ubicaran a diferents llocs del municipi.
A causa de les fortes crítiques presentades per la plataforma per l’allunyament de l’antena de Vilanova de Bellpuig (PPAAVB), l’alcalde de la localitat Joan Trull ha decidit de forma unilateral que l’antena del camí de l’Eral se substituirà per 10 antenes més petites. Els aparells es repartiran per diferents racons del poble, tot i que definitivament, només s’ha anunciat la ubicació dues d’aquestes antenes. La primera anirà col∙locada al capdamunt del campanar de l’església de Sant Pere, ja que l’alcalde ha comprovat la falta de xarxa en aquella zona quan els migdies, la seva dona el truca perquè vagi a dinar a casa i no poden establir la trucada. La segona se situarà a la rotonda d’entrar al poble pel camí de Golmés. I és que es preveu un fort impuls urbanístic en aquella zona del poble i s’ha de garantir la cobertura de mòbil per als nous vilatans.

Ja han sorgit les primeres veus dissonants
Per la seva banda, la PPAAVB ja s’ha pronunciat respecte aquesta decisió. Es mostren descontents per la iniciativa de l’alcalde i ja han dit que esgotaran la via judicial per evitar que el color de les antenes sigui el fúcsia. Segons la portaveu de l’associació, l’Esperança de cal Tamboner, “les antenes haurien de ser verdes, el verd donarà vida al poble”. Esperança també ha manifestat que si la plataforma aconsegueix modificar la decisió, cedirà la teulada de casa seva a Vomistar (companyia interessada) per instal∙lar-hi un dels aparells.
Però aquesta no ha estat l’única posició contrària que s’ha destapat arrel d’aquesta notícia. I és que partidaris de col∙locar antenes de color vermell s’han unit sota les sigles de PACV, (plataforma per a les antenes de color vermell). Tan aviat com s’organitzin, començaran a treballar perquè les noves antenes de telefonia que regnin al poble siguin roges en comptes de fúcsia perquè, segons el portaveu (que s’ha volgut mantenir en l’anonimat) “sense ser tan hortera com el fúcsia es podran veure malgrat la boira de l’hivern”. I és que la PACV proposa que les deu antenes s’utilitzin per anunciar els principals comerços i empreses del municipi. Així, segons la nova plataforma, els empresaris interessats en anunciar els seus establiments voldran les antenes, que encara no tenen ubicació establerta, a casa seva i s’evitarien episodis conflictius com els que van succeir durant el debat per la col∙locació de la primera antena al poble.

Les antenes portaran nom
Trull també ha explicat que gràcies a les bones comunicacions que tindrà Vilanova després d’instal∙lar-hi les antenes, es preveu un increment notable del nombre de visitants. Per això, ha proposat batejar cada una de les antenes amb el nom de deu personatges cabdals per la història de Vilanova. La primera proposta, Joan Trull Borràs per l’antena de l’església.
Per altra banda la cap de la Plataforma, Esperança Sales Miquel també a manifestat que si finalment es posa una antena a casa seva, voldrà que dugui el seu nom.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt divertit aquest article!!, van quedar ven retratats tots, tan els de la Plataforma com els de l'Ajuntament!!! Jo espero que al final arribi la cobertura!! i també vull una antena al meu nom!!! i de color vermell com la U.E.V.!!

Anònim ha dit...

Bé, aquest diguessam que és un tema una mica complicat.La veritat es que jo també vull cobertura, però potser no la vull si n'he de pagar un preu gaire alt, doncs crec que la salut és el més important.Encara que no estigui del tot demostrat que les ones facin res. D'altra vanda, crec que no estem suficinetment informats del conflicte, doncs tot el que ens arriba no és més que disputes entre la plataforma i l'ajuntament, que no fan res més que enredar la troca. Potser ja n'hi ha prou de pensar qui guanya, potser ja comensaria a ser hora que es penses més en la gent que en els pròpis interesos, que al cap i a la fi, tothom te el càrrec que té, perquè la gent així ho ha decidit.
Posats a fer, potser preferiria que no tinguessam la necessitat de tenir cobertura!!

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb tu, potser si que es una llàstima que necessitem cobertura, però es així, i això no ho podem canviar, avui en dia hem deixat de trucar al llocs per trucar a les persones, és la tecnologia, hem de tirar endavant i no enrere, si, ja se tots volem una Vilanova sense blocs de pisos que la gent visqui de la pagesia i els mòbils a Mollerussa, però això no es possible, n'hi ha Vilanova n'hi ha en lloc, s'ha de créixer amb moderació però s'ha de créixer.
Dius que el més important son les persones, totalment d'acord, i que no s'ha demostrat que sigui perjudicial! a les grans capital europees ja fa molts anys que hi ha cobertura... i de cop i volta perquè algú es va queixar d'una antena tothom tenia mal de cap!!!
Com molt be has dit, es un tema delicat i no és pot jugar amb el sentiments i les pors de la gent, per demostrar que tu tens raó, com crec jo que han fet alguns a Vilanova!

Anònim ha dit...

Estic toalment d'acord amb la línia dels comentaris anteriors. Suposo que ve a ser una mica això del creixement sostenible: no podem posar fre al desenvolupament i a les noves tecnologies, però tampoc podem hipotecar sense límit el benestar de les generacions futures.
A mi em sembla que el tema a Vilanova està del tot viciat. Entre uns i altres han arribat a unes inèrcies tan grans que els és molt difícil tornar enrera. Ara fins i tot ja hi deu haver motius personals, fins i tot potser tossuderia. A més ara encara s'hi barrejaran les eleccions pel mig.
Tots enrocats!, i després diem que a Madrid no hi ha diàleg! La cosa s'hauria d'acabar així: una taula de negociació, tots a cedir una mica, i al final ni vencedors ni vençuts. Tan fàcil... i tan difícil!!

Anònim ha dit...

ah! per cert, m'ha agradat la frase de "preferiria que no tinguessim la necessitat de tenir cobertura" (per cert, podríem signar els comentaris encara que sigui amb pseudònim, perquè sinó no sabrem com referenciar altres comentaris!), encara que crec que no cal pedre massa temps amb sentències "nostàlgiques" com aquesta sí que són bones per a para un moment i reflexionar sobre quines necessitats teníem no fa pas tants anys enrera i quines en tenim ara. I és que només deu o dotze anys enrere els mòbils del poble es devien poder comptar amb els dits de la mà!

Anònim ha dit...

La meva pregunta és: qui es que no vol dialogar? l'Ajuntament o la Plataforma! Perquè uns culpen als altres!! I mentrestant tots en asqües!

Anònim ha dit...

A nosaltres també ens ha agradat la frase!!je je és molt encertada! i també ens ha agradat la de que hem "deixat de trucar al llocs per trucar a les persones!!"
Com en comentaris anteriors també volem cobertura iq ue aquesta disputa enter la plataforma i l'Ajuntament s'ha d'avabar ja, ifer el millor per la gent i pel poble, que és el que al final conta!
(Si que hauriem de signar el comentaris, aixi es més fàcil referit a algú)

Anònim ha dit...

Ja està?? que no penjaran més "post" aquets de l'Astella? Venga que aquet blo0c està una mik ensopit!!!

Anònim ha dit...

totalment d'acord amb l'undostres! això s'està arrofredant gent! cada vegada hi ha menys comentaris! jo sóc lo de l'últim comentari a l'altre bloc, al de "que us ha semblat la revista" i ara veig que l'últim aquí!
s'haurà de tornar a treure un número (encara que sigui un DINA4 cara i cara!) i tornar a activar això!
Temes nous? No sé si n'hi ha... lo de les mares motoritzades que van a portar els nens al cole amb cotxe i que a les hores punta col·lapsen aquell carrer i que si et descuides se't foten a sobre amb el cotxe i que porten els nens sense lligar i tot va a l'ample... crec que seria un tema a parlar...
i les pancartes!
i si s'hauria de consensuar el color amb què es pinten les cases
del poble per fer conjunt amb la del costat o per no cantar massa!
i la gent que té un negoci i es pensa que té dret a ocupar el carrer o la plaça amb trastos!
uff, ja m'he desfogat!!
no sé com se fa per signar amb un pseudònim així que dieu-me "puntí"

Anònim ha dit...

Quantes hores perdudes i diners propis invertits perque et diguin que només vols enredar la troca i quin poc compromís de voler reduir-ho tot a una simple picabaralla (de David contra Goliath?).
Justament perquè pensem més en la gent que en els propis interessos, continuem esforçant-nos.
Justament al contrari d'incondicionals del Clan Trull com semblen ser els de Cal Sarral. Quan de forma quasi subreptícia, el senyor batlle els hi vol plantar l'antena als nassos,es fan de la plataforma. Quan la plataforma aconsegueix que el Sr.Trull "decideixi" treure-la de les Freixes, ja no queda ni rastre de Sarrals a la plataforma. Això sí que en dic treballar pels propis interessos i prou!
Els qui tant jutgeu sense mullar-vos, us recomano d'anar consultant els bolletins exposats a l'ajuntament, no sigui que un bon dia us desperteu, i descobriu que el Clan Trull us ha plantificat un bloc de pisos davant la vostra porta, per exemple!Això sí, si no ho sabies, haver llegit el que estava exposat al taulell.