Vilanova de Bellpuig - Revista satírica que surt quan pot

divendres, 1 de febrer del 2008

Pregó de carnaval

Atenció, atenció. L’ajuntament fa saber (ai, no! L’ajuntament no…)… Atenció, atenció es fa saber (així, en general) que el tercer número de l’exitosa revista satírica que surt quan pot (popularment coneguda com L’Astella) ja és al carrer en motiu de la festa de Carnaval.

Aquesta nit a altes hores de la matinada, un grup de polonesos abrigats van ser els encarregats de fer arribar a totes les bústies del poble (maleïdes bústies) l’edició especial que la redacció de L’Astella s’ha treballat els darrers mesos (desenganyem-nos, darrers dies). L’objectiu: aconseguir altra vegada ser el principal motiu de conversa als bars, perruqueries, botigues i entitats financeres del poble. Però sobretot, sobretot, fer riure una estona.

Som conscients que ferirem sensibilitats i també estem convençuts que la frase més pronunciada serà similar a: “la de l’any passat era millor”. Però, des d’aquí, volem fer una petita reflexió: l’any passat era la novetat i per tant, el tercer número ha estat més difícil d’elaborar, els temes més difícils de trobar i els protagonistes més difícils de criticar.

Per tot això demanem que es fullegi la revista amb tanta simpatia com l’equip ha dipositat a l’hora de dissenyar-la. A banda, aprofitem aquest escrit per llençar una petita demanda: per tal de facilitar la feina dels distribuïdors, de cara al dijous gras de l’any vinent, agrairíem que tots aquells que tinguin animals de companyia de caire cridaner (gossos, per exemple) els tanquin durant aquella nit.

Que tinguin un bon dia de Carnaval, salut i Astella.

64 comentaris:

Anònim ha dit...

Enhorabona per aquest nou exemplar exemplar (no he teclejat dues vegades)!Suposo que l'haureu parit no sense esforços i dolors, els mateixos que necessito jo ara per recuperar els meus abdominals trinxats de tan riure! Una cosa... la propera vegada, poseu un joc de les diferències més fàcil, perquè amb aquest m'hi he deixat la vista buscant i, no ho veig, no...
Apa, ens veiem al concert... i haurà algún grup teloner?

Anònim ha dit...

Genial!, ja l'esoerava, gràcies per fer-me passsar una bona estona sense haver de pagar entrada!, lo vostre té delicte!

Anònim ha dit...

sou uns pallassos

Anònim ha dit...

Moltes gràcies als de la redacció de l'Astella per tenir-nos tan divertits! Aprecio de debò el vostre esforç i la vostra intel·ligència. Felicitats!

Anònim ha dit...

m'ha agradat molt el nou numero de l'arxiconeguda revista l'astella, tot i que crec que heu estat una mica menys satirics i més humoristes que en la darrera edició, però molt bé i ho dic de vritat. No podria sortir més sovint????? jajaja

Anònim ha dit...

la veritat es que la revista es molt fluixeta. Us les doneu de graciosos i l'unic que feu es pena. Voleu dir que es molt intel.ligent fotre canya desde l'anonimat. Sou patetics

Anònim ha dit...

Bufa! Què més divertit que signar Ramona Lisa o Pep Sicòla!? Que més té que li puguis escriure un contra-argument al Felip Morris o al Ramón de ca l'Abril? Que no el podràs mirar als ulls per dir-li? Que no tens aquest blog, perquè cal donar un nom de veritat, es que algú calumnia a algú? Doncs que ho digui, no necessita que hi hagi un nom verdader per dir "M'heu ofès!", els qui ho han escrit ja es donaràn per al.ludits!
A part d'aixô de l'anonimat, per quins set sous ho trobes tant de pena? I patètic? Quins són els teus arguments?El fotre canya des de l'anonimat també...???

Anònim ha dit...

Tu no deus ser gaire intel·ligent tampoc, i també deus ser patètic, també estàs foten canya en l'anonimat, no?
Igual ets un dels que surt a la revista...

Anònim ha dit...

Moltes felicitats, estellats!: La revista està molt ben feta, i l´objectiu està complert. Jo he rigut una bona estona, i la Cassalets em consta de primera persona que està molt il.lusionada per haber sortit en l´últim número.L´anònim ressentit, m´ha fet una mica de llàstima...i a l´aguaït, dubta de la inteligència del Banyeta...no se pas quins vàrems deu fer anar per mesurar-la, però bueno.
Per altra banda, les cassolades d´enguany, força bé; llàstima que els assistents al Poli no van entendre la "Performance", que va fer el Santi de Cal Serra. Per la nit, molta gent disfrassada en l´anonimat, cosa que vol dir que els bons costums i tradicions tornen al poble...i sobretot, molta canalla, que és el futur. Un deu o un onze pels Geganters i Grallers; llàstima del fred que fotia. La xocolata desfeta molt bona.
Per últim, no pugeu a "Ebay", per comprar el patinet amb cendrer de la Teresita ni l´aparell d´uva de cal clarisó...ja són meus,je,je,je
Salut i força Astella!!!

Anònim ha dit...

expliqueu el de la performance del santi que hi ha gent que no hi vam poder ser...

Anònim ha dit...

Sí!, jo tampoc sé de què va doncs no vaig poder ser-hi (per forces majors)

Anònim ha dit...

El Santi de Cal Serra, que serà jove per tota la vida, mai abans havia anat al dinar de les Cassoles que es fa al Poli. Enguany "uns valents", el van convidar a dinar amb la seva colla, per tal, que pogués disfrutar de la festa, i pogués comprobar l´ambient que hi havia.Potser pels nervis, o vés a saber perquè el Santi a les 08,00 hores del matí del Dissabte ja s´havia fotut 3 xupitos de whisky a palo seco...i a mig dinar va començar a fer un recorregut per les taules, llençant tot el que agafava amb les mans; posteriorment i sense que ningú prengués mal, es va calmar, i aquí no ha passat rés. La versió astellada és que el Santi va preparar una "Performance"(actuació simulada), inspirada en el que havia sentit tota la vida que és feia a les Cassoles després de dinar, és a dir, LLENÇAR TOT EL QUE ET VINGUI DE GUST A LA CARA DE L´ALTRE (normalment a qui menys s´ho espera). Au dios!!!

Anònim ha dit...

Segons m'han dit la performance encara li durava el diumenge a les 2 del migdia(al Santi vull dir)sense tirar coses,fent el mateix recorregut (com si anés entre les taules )per arrivar a casa seva.
Ell nop va ser l'unic que va remullar massa els cargols,no sé si li va pasar com a alguns que els hi van tornar a sortir banyejant(no va pel banyeta ,que cosnti).
Res de nou,el mateix de sempre,la falta d'imaginació ,repeteix.

Anònim ha dit...

Jove tota la vida...he sentit que ni ha que passen de verds a podrits.
Que no sigui el cas de ningú que coneixem,quin greu!

Anònim ha dit...

... I de podrits a pols,i cap al camí de Castellnou, que tard o d´hora tots hi farem cap!.Bona nit als que hi senten i als que no.

Anònim ha dit...

...i del camí de Castellnou als braços del Banyut,
que per esquivar-lo no s'hi val cap truc!

Anònim ha dit...

Bona tarda a tots: Canviant de tema, i en relació amb "Post", que s´han posat anteriorment, sobretot els relacionats amb l´Antena del carall!. Ja que ens agrada estar tan ben comunicats, i pel que ens veu ens genera tanta polèmica,algú ha proposat a l´alcadia el tema del "wi-fi"?. A Tornabous estan mirant de posar-lo (500 hab i escaig), és a dir, ja han superat la comunicació per mòbil i ara ja van per comunicacions més avançades.

Anònim ha dit...

Bé, es que l'ajuntament d'aquí va molt més enllà, i estan fent una prova-pilot amb les cotorres que aniden a la nostra plaça Anjúa (salutacions Anjúa!), o perquè redimonis us pensàveu que estan colocades en lloc tan estratègic!!??
Funcionen sense batería, es busquen soletes la seva energía i no els hi cal l'antena del carall, no les cal portar a la butxaca i´cap companyía et taladrarà hora sí hora no per a que adquireixis el model d'última fornada.. bé, si tenen aquesta prova-pilot tan amagadeta, potser sí que alguna exclusiva porten parlamentada i... inòcues inòcues, tinc entès que no ho son, ja que diuen que usurpen el lloc dels qui ja estan instal.lats ... però és aixi com funciona diríem... el missatger va usurpar el lloc al tam-tam,el telègraf va usurpar el lloc al missatger,el telèfon va usurpar el lloc al telègraf, el mòbil al telèfon ... i no continúo perquè no se m'ocurreix res més de bo, perquè quant més telecomunicacions tenim menys sabem comunicarnos. Deixem estar el Wi i quedemnos amb el FI.

Anònim ha dit...

Doncs és ben cert: De fet fa temps que no envio cap carta, ni escolto cap acudit (a Vilanova, ja només n´explica el Baldomero). Ni el Nadal s´en salva;tot de correus electrònics que es van reenviant.Òstia, potser si, que seguint la cadena, acabarem, no tan sols, sense saber comunicar-vos, potser arribarem a deixar de parlar...Uf!!!. Les forçes infernals han tornat a vènçer.Que ràpid i poc costa passar de ser partidari del WI, i apuntar-se a la plataforma FI.

Anònim ha dit...

Sí, a mi també m'agradaria mooolt tornar al tam-tam, anar amb taparrabos pels-puestos, i menjar arrels seques. Quins temps aquells!, allò sí que era felicitat!, vaig a llençar el mòbil al foc del purgatori.

Anònim ha dit...

Venga doncs,moderníssima dama, d'acord, al purgatori; ni cel, ni infern, ni Wi ni Fi, simplement - .

Anònim ha dit...

Victor Alan Joua i la Manasul Natural Band us presenten el seu hit hivernal:
"El Blau del Purgatori"

Si no volgués l'antena
Escriuria a la Manyana
Escriuria al Segre
i també al País
Alerta al perill
Tots ens hem d'unir
Per a defensar
l'tam-tam

Si no volgués sequera
Plantaría una arbreda
A cada vorera
Per tot el païs
Alerta al perill
tots ens hem d'unir
per a defensar
la Terra

Ara tinc una antena
plantada allà l'Era
i tinc una sequera creixent
Per tot el país
Antenes en sobren
i l'aigua ens faltarà,
Me'n donarà Déu si li truco
Pel mòbil?

Anònim ha dit...

Com esteu!!!!!
Jo que sapiga no he vist mai ningú amb "tapa-rrabos",tampoc amb "tapa-figues" i ja tinc alguns anyets,màxim amb banyadors,si de cas a la platja alguna amb top-less....o bé un tanga que ni ho sembla...
Si ser modern vol dir que et trinxin el poble sense dir ni mu,això Anjua fes-ho tú!però deixa que els altres ens indignem amb algunes actuacions .
Em sembla que encara queda gent que no sap que si el sr. alcalde hagués dit a Telefonica que s'intal.les al silo ja estaria posada desde el 2005 la ditxosa antena.Queda maca,eh?Doncs imagina't com hagués quedat al silo ,amb les de les demes companyies.
UI! i no llencis el mòbil dona,no sigui que l'ùnic signe que t'identifica amb la modernitat et faci fonadissa.

Anònim ha dit...

La moda haura de ser,per si no ho sabeu,el consum responsable,protegir el sol d'usagricol,reduir,reciclar,reutilitzar.
Les disfreses del modernisme ens han portat justament on som,si no rectifiquem algunes maneres de fer...Be ,de planeta TERRA nomes n'hi ha un....

Anònim ha dit...

Aquest Lalo està una mica fora de context oi?
Això dels acudits del Baldomero,d'acord, inigualables.
En canvi els plens han canviat una mica ,ni el jutge de pau ,ni l'anterior aguacil, ni cap dels actuals assiteixen a dits plens.

Anònim ha dit...

Text de rectificació: Doncs potser, no una mica fóra de context, sinó del tot!.He perdut el compte però diria que fa més de 6 anys que no vaig als Plens. De veritat que ja no hi van els de sempre?. Si és així agrairia que informéssiu de qui hi va. A part d´això, agrairia saber si el sistema antic d´aprovar al cap d´un temps propostes denegades amb anterioritat, encara està vigent.Per últim, agrairia que els responsables del "blog" ens ensenyéssin com penjar "noves fonts de debat", ja que, els que participem ens veiem immersos en debats i temes que rés tenen a veure amb el Títol principal,(El primer jo). A l´últim anònim li agrairia que si és habitual dels plens, o un superafortunat, i pot assistir a Reunions més secretes, com ara les Comissions de Govern, m´informés de les Novetats més rellevants. eduardigloria@yahoo.es
Gràcies per endavant,

Anònim ha dit...

Ànonims,ànonims?,ÀNONIMS!!!.Hi ha algú?.26 comentaris, i ens ho em passat força bé!.A esperar un nou "Post",quin remei!...O qui sap?, potser algun correu informatiu anònim. Salutacions, i fins aviat.

Anònim ha dit...

Yo, el otro día (tiempo concreto muy indeterminado), fuí a un ple de esos i estava més aviat buit. Y eso que era extraordinario, però jo no li vaig veure res d'especial.
Pensé que a lo mejor hacían un concurso de algo, doncs uns als altres s'anaven dient "això és correcte, això és incorrecte", pero no, se ve que concursos no en fan anar per allí.
Pensé " a lo mejor es una reunión familiar", perquè de fet hi circulen bastants tiets i nebots, pero tampoco era eso ja que discutir, discutir, no ho feien i ja sabem que les confiances fan fàstic.
O sea que a los diez minutos,ja s'aixecaven totes... les persones poques que hi havia al ple medio vacío... Y me dije a mi mismo "He aquí lo de extraordinario!", que si no vols caldo,dues tasses Y de lo bueno poco (si dura demasiado, algú podría notar que no es tan bueno).
Enfin, con esta historia avorridament interessant, i relativamente cierta que no certament relativa, us deixo porque tengo el sueño más largo que la noche. Buena nit!

Anònim ha dit...

Als plens no hi va ningu.
I les reunions son tan secretes com sempre.
Tan secretes que potser alguns dels que habitualment hi son no s'enteren de la pelicula.

Anònim ha dit...

En la campanya electoral tots 2 grups van esmemtar Internet,i sistemes de conexió.
A l'hora de la veritat tot-hom s'esparpilla com pot.
Feina rei ,perquè sempre és va a parar a la mateixa companyia.
Europa ha multat diverses vegades a una companyia en concret i amonestat al gobierno español,perquè a pesar de que s'ha de fomentar la competència entre les diferents companyies,qui té més infraestructures,les lloga al preu quer vol i a qui vol,son els mateixos de sempre.
Tot i pagar les multes segueixen com sempre.

Anònim ha dit...

Això tens que demanar-ho a l’actual equip de govern, van guanyar amb un programa electoral que teòricament tenen que cumplir.

Anònim ha dit...

De fet Lalo,l'actual equip de govern segueix en la linia de sempre....
Però ara hi ha un cert canvi(no volgut precisament),de fer les coses amb la participació de la màxima gent possible,(no deixar ningú la marge,no exclure ningú).
Li va escapar(el subconscient sempre surt)que si no fos la LLei qui ho demana "no farien aquesta comedia",en un recent acte pùblic ón és demana explicitament la Participació de tot el poble.
Ell ja ho diu "que la gent l'ha votat perqué decideixi".
Passa que els que l'han votat tampoc li han donat un paper en blanc que seveixi per tot,i que de vegades ens bé imposat per LLeis o Normatives superiors,que no és poden contradir,ni anul.lar,per molt que ell ho vulgui.
Massa temps manant sense alternatives,acostuma a deixar certs tics,que ni que és dissimulin,trapuen.

Anònim ha dit...

No,ningú calumnia ningú,però a alguns potser els sap greu veure les seves accions explicades a la concurrència.
El que trobo realment patètic i mancat d'intel.ligència és la falta d'humor.
Per sort la majoria dels lectors d'aquest bloc,riem tan si hi sortim com si no, estem supeditats a una intel.ligència major la dels redactors de l'astella,que dit sigui de pas no s'impressionen gaire dels efectes ,de vegades inexplicables que provoquen amb els seus escrits.
D'aixó és tracta,oi?De provocar,de demostrar-nos que no som tan ingenus com és pensen que som!
Proposo que parleu de les Generals,a veure que surt,a més de la mala baba!

Anònim ha dit...

Referent a les generals, generalment coixes de gènere, i sense generalitzar, no voleu dir que, per regla general, son tan tan... no sé... són tan tan... que sonen campanes però mai se sap de quin campanar?
Jo, en tot cas, espero que no surti elegit aquell partit que rima amb elepé, que ja no es fa anar aquest format!

Anònim ha dit...

A més, no sería hora de deixar aquest nom horrorós de partit, i en busquem un altre, general (no oblidem la paraula clau),que sigui com a més complert, rodó, realitzat, tolerant i sa?

Anònim ha dit...

Bona Nit astellats: Perdoneu el retard en les comunicacions: Han tret el WI-FI a Barcelona (estan concentrant tots els esforços per tal que arribi l´AVE, i a tot arreu no hi poden ser).Tapen un "forat", i en surt un altre.Les Generals?,uf!...enguany es barregen amb les Primàries als Estats Units, i segur que em confonc i acabo votant al candida/ta d´Estats Units perquè goberni les Espanyes i al revés. Per assegurar el tret, enguany votaré al candidat més guapo, com feia ma padrina: Penso qui és el més guapo, i...comprobo que aquest sistema tampoc és tan fàcil com semblava.Ja ho tinc...,proposo una pluja d´idees.Qui vulgui de vosaltres que proposi un candidat i el perquè donar-li suport.M´apuntaré al qui tregui més vots en aquest Blog, ja que, seran opinions respetables (al menys per mi), i proposades per gent del meu mateix poble, no imposades, ni a cambi de rés.
Per altra banda, gràcies per l´humor a Juanete Galindo, i per la informació (entenc que contrastada), dels anònims que exposen com funciona l´engranatge polític actualment. Almenys no em anat tan a pitxor. Personalment em vaig alegrar molt al veure segons quins fitxatxes, com ara el Jordi Fontanet, i el... bueno el Jordi Fontanet crec coneixer-lo bé i és d´aquelles persones que tenen el cor gran i la mirada transparent, a part de més adjectius, tots positius.Algo és algo.
Fins un altra, la son pot més...

Anònim ha dit...

No em deixa identificar amb LALO. Em deuen haber descobert!.

Anònim ha dit...

Home, Lalo, ara que hi estàs dins, encara no t'havies adonat que "la policia no és tonta"? El que no s'enten és que encara no t'hagin obert un expedient intern per agitador social i assidu a medis de comunicació altament subversius!
De totes maneres, i com a lectora assidua i comppulsiva d'aquest bloc, gràcies pel toc d'aire fresc que hi has donat últimament.

Anònim ha dit...

Ara que s'ha acabat el Carnaval del Carnestoltes, podría suggerir com a títol de la propera pàgina:
" 9 de març: crònica d'una mascarada anunciada o Carnaval 2, la disbauxa continúa." ?
signat: Banyeta (no sé si és per culpa de les properes eleccions o què, però m'està passant com al Lalo! Que si open Id, que si URL, que si blogger, que si googler i jo sí que googlú glú en aquest mar de signes i barreres virtuals!)

Anònim ha dit...

Ei!!!!!
que l'unic fitxatge nou era el Jordi Fontanet..parles de nous fitxatges en plural, és atribuir-li doble o triple personalitat.
En quand a que els coneixes bé,ningú coneix ningú,sols coneixem els que els altres volen deixar entendre o veure.

Anònim ha dit...

A l'últim anònim:
com que l'únic fixatge nou és el Jordi Fontanet? Ho entenc com un lapsus mental bastant lamentable, o és que, per tú, només compten els fixatges d'un sol bàndol, el qual entenc, amb aquesta confusió, que et té bastant obnubilat i fascinat. Bé, la segona possibillitat la trobo encara més lamentable!

Anònim ha dit...

Ara que hi caic, redactors de l'Astella... perquè "maleïdes bústies"?

Anònim ha dit...

home aixo de les busties deu ser perque ni ha que tenen reten i potser es van enganxar els dits repartin.

Anònim ha dit...

De l'Anna Crònica, reportera free lance.

Bé, ja sabem els nous eslògans dels dos caps grossos de la campanya electoral d'enguany. El dels nens de la rosa (deuen tenir la mà tan esgarrinxada de tant apretar la flor que necessiten tot el nostre ferro) diu que "POTA CON TODAS TUS FUERZAS" i el dels gavinots (que deuen tenir ells les sigles tan cagades que no hi veuen més enllà de la punta del seu nas) diu que " CON CORAZA Y CABEZÓN", o sigui que d'entrada, ja, ho tenim difícil de decidir, però bé, no continuo, perquè m'he descuidat les ulleres i de l'esforç, m'estan començant a plorar els ulls...

Anònim ha dit...

Anna Crònica,
deixam llançar llum sobre la teva pecadora closca: aquesta ma estrenyent amb vehemència la rosa,com un heroi sacrificant el seu sofriment per la humanitat (i que em recorda un company de feina el nom del qual tinc a la punta de la forca), és engany fí. Tan sols amaga les espines, deixant veure només la part dolça d'una flor tan versàtil que t'ofereixen per a que tu sí t'hi quedis enganxat!
I que dir de les sigles cagades del P.P.? Desenganya't: les sigles no estan cagades, les sigles SÓN la cagada! No ho veus que cauen de l'ocellot com les bombes caient d'un avió militar?
Banyeta

Anònim ha dit...

De fet a CATALUNYA les sigles del PP,son PPC.
No vegis els tips de riure que em feia quand hi va haver el problema de la peste porcina clásica(no pel tema en si,que consti,sino per les sigles ,eh?).
Quin panflet més original han tirat a les bùsties!Espero que molta gent entengui bé la demagogia que utilitza el PPC.
Que tothom voti qui li sembli més adient als seus principis.

Anònim ha dit...

quin període de reflexió més llarg!
Ens hem quedat muts i a la gàbia?

Anònim ha dit...

Pàgina web municipal actualitzada:

http://vilanovabellpuig.ddl.net

Joan.

Anònim ha dit...

Òstia!!,és cert!: S´ha actualitzat la Web de Vilanova. Per tal que els Astellats ho sapiguin, s´ha penjat en aquest últim Post, i no en el que tocava: "Web de Vilanova, un fòssil del Cretaci".Val més tard que mai,felicitats a qui pertoqui...i a qui pertoca felicitar?. A qui va exposar el defecte i la deixadesa de la pàgina anterior, al Joan,als Astellats,a les eleccions?...Doncs com que no ho sé, us felicito a tots!(Objectiu complert), anem a per un altre.
He comprobat que la notícia fòs verídica, i que no fòs cap broma...no fòs cas que l´adreça em portés a Webs estranyes, o algun virus. Un cop a la pàgina he comprobat que està molt bé, però faltarà a nívell funcional pul.lir alguns aspectes, com ara: Qui l´actualitzarà i com, si els tràmits es podran fer via internet (formularis). També altres qüestions, com ara el "Grup de Jovent amb ganes de fer coses",(quin són, quines coses es poden fer, si està legalment constituïda, entre quines edats,i algo més).Manquen Associacions, o es que ja han desaparegut, o s´han desintegrat, o no volen estar en aquesta pàgina...?. Finalment, a part de la secció formularis, es podrà penjar algun comentari, com en aquest Blog, sinó cap problema, almenys l´Alcalde ja sap que el Blog de l´Astella funciona...ja ho crec que funciona!!!...PETIT COM BALLA.

Anònim ha dit...

Jo tampoc ser aquí pertoca felicitar, però el web està força be.
També estaria be, que a la web hi hagués algun espai per poder deixar comentaris, o un fòrum o xat...
I el que m'agrada més és, el recull fotogràfic, en concret la foto de les festes locals...
Lo de l'associació de jovent, ho hauries de preguntar al Ramon de cal Abril, no? és el regidor de Jovent o és el Jordi de cal Fontanet?, ara no ho tinc clar...
Salut i felicitats al que toqui per la nova web!
Per cert, astellats... per quan una altre escrit??? ja tardeu una mica, no?

Anònim ha dit...

1. Bé, sí, felicitats per la renovació perquè ja tocava, que som al segle XXI. L'ajuntament ha de fer un esforç per estar al dia, que això és el que li toca.

2. Però ara que no s'adormin als llorers. Per començar falta un munt d'informació, apartats que estan en buit. I per donar "vida" hi ha d'haver dues coses fonamentals: una actualització constant de notícies, programes d'actes i fotografies; i un fòrum, que a part de tot lo que s'hi pugui dir, dóna vida i continuïtat a la pàgina, només cal veure aquesta de l'Astella.

3. Home, és que no sabeu ni dissimular? Primer, falta l'Associació de La Guineu del Pla, no? S'ha traspaperat sospitosament? I segon, poseu quatre fotos escarransides, i per il·lustrar la del concert del jovent que es fa cada any en poseu una de ben representativa d'aquest concert!! Una mica de maquiavelisme, per favor!

Anònim ha dit...

La LLei d'accés electrònic (estatal, a falta de l'adaptació autonómica),garanteix la informació,els tràmits i la relació amb les administracions(també les locals).
Potser us penseu que han descobert la sopa d'all?
També hauria de garantir la veracitat de dita informació,tot arribarà....

Anònim ha dit...

Última setmana de "las Generales".... i ara m´en dono compte que no m´agrada gens aquesta paraula "Generales";em recorda a General,Generalíssimo!!!,uf!!!.Cap candidat proposat pels "astellats", suposo que pot tenir moltes interpretacions:Abstenció,vot en blanc,ja t´ho faràs que ets prou gran,etc...
Torno a l´últim sopar de Quintos, i recordo la conversa amb l´Amèlia que actualment treballa d´assessora del Carmel Mòdol.Li pregunto si ha cambiat desde que toca poder, i m´assegura que és el mateix que vaig conèixer sis anys enrere:treballador,treballador, treballador. També li pregunto per alguns dels que ens reuniem a altes hores,com ara, el Víctor; i m´alegra saber, que de moment el poder tampoc li ha pujat al cap. Per ells, que no han cambiat anirà el meu vot, com a agraïment per l´esforç de fer el que més costa en política: RECORDAR-SE DELS ORÍGENS I QUE NO ET PUGI EL PODER AL CAP.DIFÍCILISSIM!!!

Anònim ha dit...

Ostres, quines sorpreses!!

He estat fora un munt de temps, explorant nous territoris, com que no sabem que ens pot deparar el destí, val més prevenir i saber on hi ha bons territoris per a fer el cau.

En tornar a casa, de poc em perdo. Abans tenia una bona guia , alçava el cap i. prop del cau, veia els imponents arbres del camp de futbol i ensumava la frescoreta i humitat que desprenien...però,... ai las!!
Aquest cop per mes que alçava el mussell només veia quatre ferrots en forma de torra, lletja a mes i andar...pensava que m'havia perdut però les guineus que no s'han mogut del territori m'han assegurat que és una antena de telefonia móbil...Déu meu!!
Els arbres, a més d'hombra ens oferien humitat, frescor, suport pels nius dels ocells...un bé de Déu beneficiós i en canvi, l'antena...a més de malmetre el paissatge ens llença a tord i a dret un feix de radiacions que, a la llarga ,alguns asseguren, poden ser perjudicials per nosaltres i les futures cadellades de guineus...A qui se l'hi ha acudit l'invent?
Encara sort que tot explorant he pogut veure altres paratges més verges, habitats per guineus més assenyades, potser hi hauré d'anar a fer el cau per a les properes cadellades...Qui sap??


La Mare Guineu

Anònim ha dit...

Ostres Mare Guineu. Quanta raó!!

Jo tampoc reconec el terme, està clar que m'ho miro de més avall, però començo a estar preocupada. Abans podia viure tranquilament a les banquetes del canal, hi havia ombra, humitat, frescoreta i molta herbeta que m'acullia...ara, cada cop hi ha menys arbres i jo cada cop estic més desprotegida , els ocells em veuen de lluny i esdeving una presa fàcil...Potser també hauré de buscar altres paratges per poder lluïr la meva bioluminiscència les nits d'estiu....Això ja no es el que era.

On anirem a parar!!

Cuca de llum

Anònim ha dit...

Algú sap perquè encara estan tancats els contenidors de l'anjua????

Pot ser que només siguin una escultura tribut al reciclatge??

Anònim ha dit...

Per cert, l'Astella necessita un corrector!

A veure aquestes faltes i berbarismes... Que és per flipar, semble que això sigui primer d'ESO.

Anònim ha dit...

A l'ultim anónim:

Tu també sembles de 1er d'ESO. No es diu berbarismes, si no barbarismes!!

Anònim ha dit...

Tampoc no es diu semble, si no sembla i lo de flipar no crec que hi surti al diccionari català!!
No presumeixis de culte que et falta una mica encara
Amb un escrit tant curtet: tres faltes.

Anònim ha dit...

6060606060606060606060606060606060606060606060606060606060606060606060606060606060606060606060606060606060,Siiiiii!! Em arribat als seixanta comentaris!Felicitats Astellats!.El 61 tindrà el gran honor de batre un record històric en aquest Blog. Apa, banyeta, anima´t ni que sigui per saber que tot et va bé. A més, qui sap?.Potser hi ha premi i tot!.

Anònim ha dit...

Venga va, una poesia per celebrar la seixantena i u:

"Quan la guineu o la cuqueta
planyívoles ens diuen
com n'estem de malmetent
la nostra geografía,
surt l'anònim de seny
i ensopega amb l'accent
tan mal encarat
de la nostra ortografìa.

En aquest cau de clar coneixement
l'arbre sempre es pot dir arbre,
però una cosa és evident
que en el mot sol no hi ha la saba.

La guineu dona sentit a la paraula guineu
L'aigua a l'aigua
La flor a la flor
l'herba fresca,la terra humida
i no n'hi haurà prou en pitjar el botó de "Obrir" per recuperar la Vida."

Bones eleccions us desitja el banyeta!!!!

Anònim ha dit...

Com? 60 és un rècord? Mira aquest enllaç, http://revistalastella.blogspot.com/2007/04/ja-tenim-les-llistes.html
Això sí que és un rècord.

Anònim ha dit...

Oh!!!!!! Un Orgasme Literari!!!,magnífic.Banyeta, Juanete Galindo, la Mare Guineu.Que fariem en aquest Blog, sense la seva sàvia poesia.Titiririt,Titiririt!!!!,cambi de terç, tenim Nou Post:Aquests de l´Astella s´han superat, i a més, per fer-nos patir...a última hora;però com sempre, ha valgut la pena. He anat a veure el rècord de comentaris de l´Astella...altre cop,Cagada Rock!!(Em presentaré de Caganer Voluntari el pròxim Pessebre vivent de Vilanova.M´he passat una bona estona llegint els comentaris d´aquell post,i comprobo que hi havia Astellats que ja no hi són actualment:Marta,Montses(a tenir en compte),Martinetti,Anti-antenistes,antenistes,tenistes...ui,m´en vaig de l´olla!!!.També m´he entretingut a desxifrar, qui pot ser qui: Banyeta, Mare Guineu, Lalo, Fredi, Micro-web, Ana crònica,Felip d´Anjua i l´estimat Juanito Galindo,entre d´altres...però sobretot em treu la son, poder saber qui està darrere de les sigles L´ASTELLA.Provo totes les convinacions (Abril-Serral-Trull...A-S-T...uf!!,m´estic tornant boig!!!

Anònim ha dit...

Premi comentari (61): Guanyador Banyeta. Ingrès de (300) Tres-cents euros en (6) sis parts de (50) euros.Lliurats en compte secret per tal de subencionar la pròxima edició escrita de l´Astella i la compra de protectors per mossegades de gossos (repartiment en bústies).NO ÉS BROMA. P.D: Com a guanyador, pots triar, és a dir,tens l´opció de triar un premi d´iguals condicions econòmiques destinat a la millora del projecte que més il.lusió et façi (de Vilanova).