Vilanova de Bellpuig - Revista satírica que surt quan pot

dimecres, 8 d’agost del 2007

POSTALS D'ESTIU (2): Mens sana in corpore sano

Com un núvol d'estiu, perfectament retallat pel sol del crepuscle, amb una silueta elegant i un color encisador. Aquest és, potser, el missatge subliminar que ens empeny a preparar-nos per als mesos de calor com si hom només depengués de la seva imatge i aparença.

Tres mesos abans del juliol comencen les oracions, salves, pentecostes, penitències, pregàries, i els altres rituals litúrgics del Culte al Cos. Les ofrenes són, segons protocol, a base de iogurts desnatats, cereals rics en fibra, amanides preparades, netes i tallades, la inscripció al gimnàs i una que altra crema anti-cel·lulítica. Passada aquesta auto tortura arriba l'estiu i és moment de comprovar resultats. La cosa no ha tingut l'èxit esperat: si una tarda vaguerosa decidim anar a pasturar per la piscina municipal veurem un ric mostrari de flotadors masculins i exuberàncies carnals femenines reivindicant el seu propi dret a créixer i multipicar-se.

Un cop acabada la lluita contra el quilo, amb més o menys fortuna, el proper objectiu és alimentar la nostra pell de melanina o el que és el mateix: agafar coloret. Hi ha qui comença al solàrium -el que puguis fer avui, no ho deixis per demà!-. Altres són addictes a les relacions socials i prefereixen estarrufar-se cada tarda sota el sol de les piscines, on de tots els seus músculs només exerciten el de la llengua, amb excusa preparada per tant poc productiva tasca: "jo vinc a acompanyar la canalla!". També n'hi ha una colla que els falta temps per córrer cap a la platja: el proper pressupost municipal inclourà la primera partida destinada a l'autovia Vilanova-Salou. I allí s'hi estarrufen les guineus, sota el sol de justícia, l'arena calenta, la tovallola, el banyador ajustat -preferiblement biquini en el cas de les dones, tot i que també s'estila el top-less (llàstima que no s'atreveixin a les piscines!)-, i si la memòria no falla una mica de crema solar -només una miqueta!- de factor més aviat baix: a la vida cal tenir objectius clars i sempre s'han de prioritzar!

I encara hi ha qui diu que salut i bellesa no van de bracet! I tant!, són la base del lloat "corpore sano". Després, si ens sobra una mica de temps, ja ens cuidarem del "mens sana". Com dèiem, cal saber prioritzar!

25 comentaris:

Anònim ha dit...

Què bé! per fí algu que escolta! I que ens porta un tema frívol, alegre, jovial i intranscendent! sempre dins dels límits de lo raonable, deixant de banda les cremades de tercer grau o les dietes depriments! I què dieu del que es veu a les piscines? Doncs no cal anar a cap museu a veure cap quadre de fa uns segles ( ja,ja, dissimulem malament el nostre desconeixemnet de l'art) per apreciar que si la natura ens dona el que tenim (potser també amb una espenteta del consumisme alimentari desmesurat actual) és perquè pot agradar a alguna que altra persona, ens sembla, que en aquest món hi ha gustos per tots.

Banyistes units jamai seran bleïts!

Anònim ha dit...

No morbo, No martini!?!?!?

Anònim ha dit...

En plé mes d'agost, amb una feinada matadora,res de platja i piscines lo mes justet ,que tothom està rendit de tan pencar,sols el de "CAn Fanga " i els que estan de vacances es permeten aquestes alegries.
En quand al top-less,que voleu que us diga...a l'hivern recordariem les mamelles ,algunes memorables de totes les vilatanes que s'afegirien a la moda ,val mes que tot-hom les vegi a la platja son anónimes....de bon mirar.Anónim qui ensenya anónim qui mira....tots tant contents.

Anònim ha dit...

Pôtser no interessi a la majoria ,pero a quands segur que si....



a l'ombra
amips
btt
cineclub dioptria
desvaris
el celler
el temps
entramuntanats
història
informàtica
les postres
medi ambient
museus
música
notícies
nutrició
opinions
patrimoni
proder
rutes
salut







Notícies - Medi Ambient autoritza per primer cop la caça de cotorres argentines, una espècie exòtica invasora

Redacció
16/07/2007
Més notícies...

Font: Diari de Girona, edició digital: http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pNumEjemplar=2754&pIdSeccion=3&pIdNoticia=210179
C.T.T., GIRONA.


La Conselleria de Medi Ambient i Habitatge ha autoritzat per primera vegada la caça de la cotorra argentina, una espècie exòtica invasora que s'ha detectat també a les comarques de Girona. La cotorra argentina o cotorreta de pit gris -Myiopsitta monachus- és una au especialment urbana però durant els darrers anys se n'han trobat també poblacions en diferents àmbits rurals de Catalunya. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya -DOGC- publicava ahir la resolució a través de la qual es fixen les principals novetats previstes en la normativa de la propera temporada de caça 2007-2008 com ara les espècies objecte d'aprofitament cinegètic, els períodes hàbils de caça i les vedes especials.

Un dels objectius del departament de Medi Ambient amb l'autorització de capturar cotorres argentines és facilitar-ne el control poblacional i minimitzar l'impacte ambiental negatiu que genera en el medi natural. Amb tot, aquesta és una au especialment urbana, tot i que dins de ciutat no es permet la caça.

També amb l'objectiu de preservar espècies autòctones, la conselleria ha decidit que aquesta temporada es podrà tornar a caçar el visó americà -Mustela vison-. Per primera vegada també s'ha fixat un nombre màxim de captures de tórtora, que és de dotze exemplars per caçador i dia. Des de la conselleria es destaca que aquesta mesura és pren perquè es tracta d'aus migratòries i es vol preservar-ne la població.

Les mesures de la Generalitat fixen que l'inici de la temporada de caça del porc senglar sigui a tot Catalunya a partir del primer diumenge de setembre, com a conseqüència de l'evolució favorable de les seves poblacions i per prevenir els danys que puguin causar, segons destaquen des de Medi Ambient. La Conselleria també regula els períodes hàbils de caça per a altres espècies en àrees privades i locals de caça, com ara, els isard, entre el segon diumenge d'octubre i el quart diumenge de desembre. Amb tot, es faran censos durant aquest estiu per valorar el número de població després que es produissin durant els dos darrers anys diversos brots de la malaltia del pestivirus.

Pel que fa a la cabra salvatge queda establert entre el primer diumenge de març i el darrer dissabte de maig per a mascles i entre el segon diumenge d'octubre i el darrer dilluns de desembre, per als dos sexes. En el cèrvol és de l'últim diumenge de setembre al quart diumenge d'octubre, per a mascles, i entre el quart diumenge d'octure i el quart diumenge de febrer, per els dos sexes. Pels dos sexes de daina i mufló, és entre el segon diumenge d'octubre i el segon diumenge de febrer. I, en el cabirol, entre el primer diumenge de setembre i l'últim de novembre, per als dos sexes, i entre el 14 d'abril i el 31 de juliol, per a mascles mitjançant aguait o acostament.

Medi Ambient també ha establert la mitja veda per aprofitar les espècies migratòries que visiten el territori durant l'estiu que, en el cas de Girona, s'ha fixat els dijous, diumenges i festius compresos entre el 15 d'agost i el 2 de setembre.

Pel que fa a la caça menor, els períodes hàbils són en general entre el dia 12 d'octubre i el dia 3 de febrer. Per la perdiu roja i la perdiu xerra, entre el 12 d'octubre i el 6 de gener. Per a l'ànec griset i la fredeluga, entre el 12 d'octubre i el 20 de gener.




Més notícies...
__________________________________________________
lamuga.com
Secció: Notícies

Anònim ha dit...

En aquest blogg hi ha una cotorra que tot el dia parla de cotorres. Al seu favor, però, cal arguïr que és autòctona i que per tant podem recobrir-la de la pàtina nacionalista per fer-la més passable. Cotorra, al capdavall.

Anònim ha dit...

No si...la cotorra és mona,però es veu que també és una mica miop ( myiopsitta monachus). Llavors, abans d'obrir una veda sanguinària contra un animal que, tot i que va ser - diu a l'enciclopèdia- la principal responsable de l'epidèmia de psitacosi* al 1929 i 1930, no deixa de ser una criatura del creador. Potser n´hi hauria prou de portar-la a l'oculista per tal de corregir la seva miopía, i així descobriría que s'ha equivocat de ruta i tornaría cap al seu país.
I "asunto concluído". ( perdonin el lapsus,com es diría això en català?).

* Psitacosi: mireu, millor consulteu personalment l'enciclopèdia els que tingueu més " agallas" ( segon lapsus).Pel que a mi fa, una psitacosi no sé si m'està agafant, però una certa paranoia psicòtica, sí. Això de tants lapsus, ja em comença a fer pujar la mosca al bec...perdó, nas!

Anònim ha dit...

Quand l'equip de govern tregui per fi les cotorres de l'Anjua,proposo que algú les adopti i és faci responsable de que no s'escapin més.

Anònim ha dit...

Els de les vivendes de protecció encara tenen problemes! Qui n'es el responsable?


Fòrum:Fòrum de Vilanova de Bellpuig

Missatge: Doncs encara tenen problemes....

Autor: Veïna de Vilanova.
Text: Després de tants dies de polèmica ,encara no tenen tots els serveis que haurien de tenir, segons els contracte signat amb la Fundació promotora de les vivendes de protecció oficial.
De fet després de canviar les aixetes del gas (ciutat per propà),ja tenen gas ,però no totes les vivendes(problemes per no probar el circuit abans de donar el vist i plau" .Els que han fet els "remiendos" els han volgut cobrar,augmentant les despeses inicials sobremanera.Em diuen que,a les cuines no hi ha forn(que tothom és compri el que vulgui o el que pugui,i si no pot que s'esperi a comprar.lo, es clar).Problemes amb les antenes de la televisió!Aixetes d'entrada de la rentadora,falta de pressupost pel tancat de cada casa,no està posat el nom dels carrers,ni el nº de les cases etc...etc...perdoneu si m'he descuidat res.....
Al final resulta que el preu 22.000.000 de les antigues pesetes no és tan barat,i més si no inclou les despeses amb les que ningú contaba.
Els veïns esperaran,els que poden, a veure si el mes de setembre queden resolts tots aquests problemes.
12/08/2007 - 15:03

Respondre aquest missatge
Tornar a la plana inicial del fòrum

Anònim ha dit...

Dijous hi va haver cinema a la fresca organitzat per La Guineu del Pla, val a dir que els que hi vam assistir vam poder gaudir d'una bona estona de teràpia del riure (tan de moda ara) i de bona companyia, ens han assegurat que es repetirà, ho esperem ja que es una bona alternativa per les nits d'estiu.
Vindreu??

Anònim ha dit...

Jo me'n vaig assabentar tard, tot i que la película ja l'havia vist. De totes maneres a l'estiu sembla que hi hauria d'haver gent per tot i a l'hora de la veritat tothom s'escapa cap a un o altre lloc i és quan més costa arreplegar gent!

lastella ha dit...

El gabinet de crisi de L'Astella després de tres cerveses i un vas de vi per barba ha decidit per umaniniim...nimitat demanar als comentaristes que siusplauperfavor s'abstinguin de "copiar i enganxar" notícies o comentaris publicats a altres llocs. Creiem que amb aquests s'alenteix el debat. Si ho desitgeu podeu citar les frases més rellevants i també posar-hi l'enllaç per qui ho vulgui llegir sencer.

Pel que fa als comentaris originals, la longitud continua depenent exclusivament de la capacitat de creació i d'enrotllamenta de cada astellaire.

I per no allargar-nos més matem-ho aquí!
Una abraçada a tots els lectors!

Anònim ha dit...

Es que n'hi ha un/a que copia fins i tot els menús de les webs!!! je je
Canviant de tema, quina "peli" van ficar amb això del cinema a la fresca?

Anònim ha dit...

Vam posar la petita miss sune shine.

Anònim ha dit...

No està mal copiar i enganxar si ajuda a veure que el Vilaweb està bastant més animat que l'Astella.

Anònim ha dit...

Farieu bé de no promocionar en pùblic les begudes alcoholiques ,en privat feu el que us surti ....,que bastants alcoholics tenim en aquest poble!

Anònim ha dit...

Els unics que semblen que tenen tema en aquest blog,sou vosaltres ,astellats ,l'anna cronista o cronica ,banyetes,cuca de llum etc,els demés quan comencen amb sermons i pamflets,fan ben poc per enriquir el gènere,per això ja s'amaguen en l'anonimat,i fan bé.
D'enginy no tot.hom en té,ni ha que repetixen continuament sense cap mena d'erudició,sense respecte als possibles interlocutors,demostren l'estil d'autor que tenen,escas o bé nul.
Una construcció amable,mostra la cultura que la sustenta,sense vergonya.Un cop de puny a la taula,no defensa cap argument,ni intel.lectual, ni patriòtic.
Un blog humorístic pot permetre's les llicències que vulgui o que li deixin,de fet no estarà inclós en cap biblioteca universitaria,o si?

Anònim ha dit...

Jo no soc de l'Astella però entenc que copiar-ho tot, el menús, els encapçalaments de les pàgines i el peus de pàgina etc... no cal, n'hi prou en posar el link i la gent o pot llegir igual! i com diuent ells els comentaris l'únic que fan es alentir el debat.
I per al mal follat/da de les begudes alcohòliques, entens quan es una ironia i quan no? en cap moment crec que hagin volgut promocionar les begudes alcohòliques, això ja es tenir ganes de tocar el collons...
N'hi ha algun que necessitaria una bona borraxerra...

Anònim ha dit...

Reivindico un cert nivell en el llenguatge.No cal ser tan esplicit si de forma implicita s'entén tot el que és vol dir.De això en dic ser barroer.M'abstindré de dir en pùblic si les meves relacions sexuals son satistactories o no,si soc mascle o femella.A la llarga tots els alcoholics és tornen impotents i com a mínim ni recorden el que han fet,que tinguis una bona resaca!!!!!

Anònim ha dit...

Apa nois que el projecte DINAMO per dinamitzar el jovent ha anat de nou a carregar piles.
Aquell projecte llarg,dificil i costós.....sembla que ha estrat de nou a l'agenda del regidor de Joventut,a veure si per fi tots els esforços és veuen per fi recompensats.

Anònim ha dit...

suggereixo a les banyistes que es vagin avesant a la moda del top-more, donada la situació meteorològica, que de lògica en té poca. Un/a s´ha d'adaptar als temps que corren. En canvi, les invito a que facin una estància als meus calders, que amb la calor que hi fa, hi poden fer top-less i fins i tot bottom-off.
Bons finals d'august!

Anònim ha dit...

Ei banyeta, podries deixar anar una mica de calor de les teves calderes que aquí fora comença a fer una mica de fresca!!
No se pas com anirà la festa major amb aquest temps!!

Anònim ha dit...

Ei banyeta,bon joc de paraules.
Això és nivell!
Però de debat ben poc.

Anònim ha dit...

Em sembla que ultimament ningú podría participar en el concurs del Serra d'Or pels joves esscriptors.
Deuen tenir la baixada post -vacacional,tornada a la feina o als estudis...aquell "mal rollo" que sols notes qunad comences a tenir alguns anys.

Anònim ha dit...

Depèn del que s'entengui per debat, molts en aquesta pàgina debaten, és clar. Bé, millor es podría dir que es debaten per tal de fer paleses llurs idees. Gairebé em sembla sentir les veus i tot, barrejant-se, passant d'un tema a l'altre, fent cas omis d'un tercer, parlant tots a l'unison però sense ritme, com un concert d'instruments mal templats i poc avinguts.
El cas és que molts de vosaltres el que voleu és parlar exclusivament, i és molt respectable, de questions relacionades estretament amb el poble,anant a raure invariablement sobre els mateixos temes amb les invariables mateixes rèpliques. D'altres ens agrada també posar-hi cullerada d'humor, una agri-dolça salsa perfumant els rotllets en aquest restaurant gràfic que és la web de l'Astella, on s´hi pot, o si hauria de, menjar de tot.
Voleu debat? Confeccioneu un menú,proposeu temes , suggeriu camins, descobriu víes, despulleu els vostres prejudicis per a no fer judicis previs, feu valdre les vostres idees sense desvalorar les d'altri, concretitzeu tant com volgueu sense deixar també de veure l'horitzó . I deixeu al vell banyeta i altres bèsties rares desplegar les seves filosofíes abstractes com una aportació general i contundent al parlar per no dir res, costum tan prolífic en les nostres contrades ( s'entèn, països desenvolupats tècnicament).

Ah! respecte al temps, les queixes al de dalt, que és ell qui ho promou. Quan s'enfada, no hi diable qui l'aguanti, així que paciència i a esperar que amaini, o refocil·leu-vos per aquesta fresqueta prematura. N'hi ha que ho estàn passant bastant més malament respecte al temps,ha,però això és allunyar-se dels temes de debat propis , oi! Millor parlem de l'alcalde? de l'antena? de les cases? de... i a l'hora de posar-hi cara i ulls, de sortir al carrer, d'abordar els casos amb serietat i constància, on sou? Debatent aquí amb paraules al vent? Que així sigui doncs.

Anònim ha dit...

RadioKongo de Bellfuig.
Exits de l'estiu, portes d'entrada per a l'hivern...

Ungawa!Kepassa raä emlan tenaquan jastigui fii kâda? Kepassa raä amko tô rres? Kepassa raä amko L'ms? Kepassa raä sispô senmassa P'sos? Kepassa raä sino'spot âkha bâ lare ssiden ciah?

Tornada:
Kepassa raä, kepassa raä?
Kissap kê, kissap kî?
Kifarà kê, kefarâ ki?
(Chorus de fons: Nâ fen, Nâ fen)