Vilanova de Bellpuig - Revista satírica que surt quan pot

dimecres, 22 d’agost del 2007

LOCALISMES


La possibilitat de construir un local divideix pares i mares dels adolescents vilanovins

Aquesta no és una notícia copiada i enganxada del vilaweb, tampoc està extreta de cap fòrum del Vilaweb, i tampoc l'ha escrita Saül Gordillo però segur que algú hi troba la seva part interessant.
Que als 12, 13, 14 o 15 anys els nois i noies del poble vulguin un local no té res d'estrany. De fet, només cal mirar un pèl enrere per comprovar que les generacions anteriors han tingut en moltes ocasions, un espai propi on fer les seves cerveses, fumar els primers cigarrets i més i fins tot iniciar-se en el sexe (Ai, perdó, volíem dir fer les aigües, mirar els teletubbies i jugar a la "xarranca"; no sigui que promocionem la mala vida des d'aquest modest bloc...).
Però què passa si els nois i noies, que ara sembla que es volen fer grans més aviat, en comptes d'espavilar-se per aconseguir aquest local el demanen als pares i mares? En una situació normal pares i mares engegarien els seus nenets i nenetes a pastar fang, col·loquialment parlant. Però aquest no ha estat la reacció dels progenitors de Vilanova.
El seu afany de proteccionisme ha canviat els papers fins al punt que han creat una nova associació de pares i mares per tal de gestionar el local. I és que els joves d'avui en dia, a diferència dels de fa uns quants anys busquen sobretot comoditat. I si els pares i mares poden finançar un sofà nou en comptes d'aprofitar els vells, per què no acceptar-ho? I si els pares, mitjançant una insignificant quota mensual de 500 euros, poden pagar la PS3 perquè hi juguin tots i totes, per què negar-s'hi? I si.. I si... I si ... fins arribar al punt que pel poble corre que alguns han d'hipotecar les seves propietats per consentir els menors amb tots els seus capricis.
Segons fonts properes a la recent creada Associació de mares i pares per la comoditat dels menors (AMPCM –llegit ampecem), han contractat un jove senegalès que s'encarregarà de ventar els inquilins en cas de calor i abrigar-los en cas de fred. Però aquesta no és l'única: els responsables d'aquesta iniciativa han sol·licitat a l'ajuntament que els proporcioni dues cambreres per solucionar la possible sequedat de gola que tinguin els menors. (Queda clar que amb aigua, eh?)
Malauradament però, el tema ha generat certa controvèrsia entre els mateixos organitzadors. Alguns pares i mares, es negaven a construir aquest espai i s'han agrupat en l'Associació de Mares i Pares Contra el Local d'Adolescents (AMPCLA, llegit ampecela). Fonts properes al grup dissident asseguren que ja s'estan preparant accions contundents per provocar el tancament del local. I és que a banda de la despesa econòmica que pot comportar a les famílies, aquest grup de pares assegura que pertànyer o no al local ha provocat la creació de diferents classes socials entre els joves, que ara van, segons la seva opció amb limousina o tractor, a l'institut.

46 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs mireu, encara n'hi ha una altra d'associació de mares i pares: AMPIPATS ( llegit ampipats), i que vol dir no gens menys que Associació de Mares i Pares Injustament Pagats Amb Tan Sofriment.
Nosaltres som culpables de que als nostres fills i filles , primer de tot, els hi hagi tocat viure en aquest món frenètic.
A partir d'aquí, amb la culpa inscrita a la front com Caïns, anem soportant dia rera dia acusacions des de totes bandes: els fills i filles, els mestres, els veïns, els conciutadans, els parents,nosaltres mateixos,Déu i sa mare, que es veu que també estava ampipada. O sigui que vé de lluny.
Que deixes al nen menjar-se la piruleta que li han donat a la botiga sense demanar el teu consentiment: l'estàs ajudant a esdevenir candidat a la llista creixent d'infants amb obesitat.
Que no li deixes menjar: "aquests pares no tenen cor, que no han set mai nens ells?"
"Quin manera de plorar aquesta nena, no sé que li ensenyen a casa seva!"

"Áquests pares! Com han de convèncer als seus fills que no beguin alcohol si ells ho fan a totes les festes!"
Doncs, organitza una festa sense alcohol, només hi vindràn els abstemis ( o sigui pocs)!I a més l'estat de comptes de l'estat quedarà en mal estat.

"Mama, mira! L'avi m'ha comprat la gameboy que TU no vas voler comprarme pel meu aniversari!"
"Cason la xxxjjkkftgvfdkvfel!"

"Hem fet tot el que hem pogut amb la seva filla aquí a l'escola, però no ha servit de res: la donem per inútil."
"Però que no em vau dir que utilitzarieu tots els vostres recursos pedagògics?"
"I ho hem fet. Però ni castirgar-la amb orelles de ruc, enviar-la a casa sense fer res o dir-li que no faria mai res a la vida , ni exiliar-la al fons de la classe com si no hi fós o enviar-la a la psicòloga per que li pogués expressar amb claredat tota la seva confusió hormonal, tot això, no ha servit de res!"
"I ara què fem?"
"Doncs,no ho sé... castigueu-la durant tres anys fins que pugui anar a treballar."
"..."

"On esteu, nens?"
"Al local fent unes cervesetes."
"Bé, no feu gaire tard!"

"on esteu, nens?"
"A Mollerussa fent unes cervesetes, que per aquí el poble no teniem on anar."
"No beveu si conduiu! ( Stevie Wonder dixit). ja us buscarem un local aquí al poble!"

Bé, això son futileses enfront de la voràgine diària local i mundial, econòmica i emocional, plena de contradiccions i bombardeigs de tota mena, notablement consumistes, amb la qual les mares i els pares hem de mantenir-nos en peu, en aquest torbellí atrapat en el temps i l'espai, en la salut i la enfermetat, en la pobresa i la riquesa, en la seguretat i el dubte, en l'orgull i la humiliació, en la decepció i l'amor, l'amor...
N'hi ha prou amb tot això per que a sobre ens vagin culpant de tot: No si, al final, fins i tot els mares i les pares ( no m'he equivocat, que de vegades es canvien els rols!) tindrem la culpa de que les gallines no ponen els ous d'or!

Mireu que si fem vaga de mares i pares en Tots els sentits, no sé com anirà la cosa, així que, per favor, una mica de solidaritat, i deixeu lo de l'esquena ampla pels qui fan halterofília ( que no té res a veure amb fills alterats!)

Anònim ha dit...

Nosaltres som membres d'AMPAPATS ( llegit Associació de Mares i Pares
altruistament patint tot sols, i ens solidifiquem amb els d'EMPIPATS.Anims!

Anònim ha dit...

Bé, com ho podeu sentir , tinc la veu rogallosa* i un xic tremolosa pels anys. Vaig ser pare fa anys, ara sóc un padrí de l'HAMPA a l'atur. Potser podria ser membre de la vostra associació i donar-vos un cop de ma, no ho sé, per liquidar els comptes, per exemple. Tranquils, faré que sembli un accident, tinc molta experiència.
Ja em direu. Ciao!

* Tipus Inspector Colombo.

Anònim ha dit...

Doncs jo, com a membre d'AMPANAT (Anònim Mascle PANsit A Tothora, llegit ampanat), he de fer constatar que cap dels membres de la nostra associació sabia res del tema aquest que el jovent ara ja posen els locals de colla a la carta dels Reis Mags. Clar que donada la nostra "ampanada" general tampoc és cap sorpresa que ens hagi passat per alt, però com que a aquests de L'Astella no se sap per on agafar-vos no sabem ben bé on acaba la veritat i on comença el fum (bé, o millor la boira, que és cosa més natural i els AMPANATs som gent d'allò més sana).

Per tant, reunits en junta general els socis que no s'havien ampanat i es pensaven que la trobada era un altre dia, vam decidir demanar explicacions a qualcú bondadós que es disposés a fer-ho (primer punt de l'ordre del dia i proposta votada per unanimitat menys per un parell d'ampanats crònics).

El segon i últim punt de l'ordre del dia (el típic final de "precs i preguntes" ja no el posem perquè la gent s'empana més de lo normal) es va decidir per unanimitat absoluta (valgui la redundància) i es resolgué demanar, incitar, instar, insistir, exigir, obligar, amenaçar i tot el crescendo d'imperatius haguts i per haver!, a que la nostra última gran descoberta musical el "gran cantant senegalés osso buko matassana" no deixi passar un dia més sense el seu segon hit! De moment Èxit total des del nostre punt de vista: una cançó, un club de fans!!

Anònim ha dit...

Jo no puc arribar aquest nivell de comentaris, teniu molta imaginació!ja ja, i us felicito!, però algú em sap dir que te de cert la notícia, si en te quelcom.
Salut, un gran bloc aquest, amb grans comentaris!

Anònim ha dit...

No és l'astella una revista satírica que surt quan pot? Recalcant satírica, és clar. Llavors, s'hi ha d'entendre que ... mira, imagina un iceberg, que sempre es posa com a exemple en els exemples de no sé què.Doncs, la punta de l'iceberg seria el que hi ha de cert (un iceberg petiteet)i el que queda submergit és el que els de l'astella hi han afegit (un tros grooos). Que em corregeixin els de l'astella si això no és tal.
De cert de cert, que se sàpiga, és que dos grups de jovent tenen locals respectius, dels quals paguen un lloguer. Un grup més jovenet cerca un local també,el que no sé es si ja n'han trobat un.
El que també sé, es que no hi ha local municipal per al jovent ni pinta té de que n'hi hagi en un futur pròooxim. També sé que es difícil compaginar les diferents edats i gustos del jovent ( i les diferents inquietuds dels pares, sense voler ofendre als d'AMPIPATS &Cia), però si ni s'intenta! Val a dir que molts d'ells no voten encara, així que perquè molestar-se. Ups! Que se m'en va l'olla cap a caldos massa espessos... Doncs, així està la situació, i tot i que aquest és un poble amb força tendéncia associacionista ( encara és més difícil escriure-ho que dir-ho!), doncs la veritat és que tret de l'AMPA, les altres associacions parentals formen part de l'imaginari individual o col·lectiu, astellanoparlants o per lliure. O no?!?!?!
Però és un tema pendent, crec, aquest sí, de debat. Què en farem d'aquests joves, on els posarem? Què els hi fem fer? Què volen que els fem fer? Volen que els fem fer quelcom?
Venga, imaginacions, engrasseu la vostra maquinària rovelladeta i comenceu per esbrinar de quins plats picaran a gust aquests joves dindis i díndies!

Anònim ha dit...

Clar que volen un local! els altres el tenen, doncs ells també el volen.
Al meu entendre no és extrany que vulguin un local, per qualsevol adolescent és molt important el contacte amb els amics, no? doncs bé necessiten un lloc on reunir-se.

Potser el que falta és que creem més alternatives d'oci.
Ara mateix aquí l'unic que fem el jovent és anar a l'esclat i la veritat és que el tema de jovent i alcohol en aquest poble està massa arrelat (i a altres llocs també). Enlloc de fer pena una gran borratxera fa gràcia.

I això no es canvia fent sardanes, jugant a futbol i molt menys tenint un local per colla. Per canviar això fa falta un gran treball d'equip entre tots. Mai és culpa dels pares, ni dels amics ni dels mestres ni de ningú en particular, és culpa de tots plegats
El poble és un gran sistema fet per molts altres sistemes (colles, families, ...) i tots ens influenciem. Per tant el que fem el jovent més gran és el que arriba als més joves.

I el que hem de fer és anar canviant una mica tots i d'aquesta manera aconseguirem, potser, un jovent més cohesionat i sà, que podra estar tot junt i no repartit en locals. I els pares que facin el que puguin, perquè com sempre ha passat hi ha pares que se'n surten millor que altres.

Anònim ha dit...

A, també hi han fills que d'entrada surten més facils que altres, no ho oblidem!

Anònim ha dit...

Volia afegir que jo no em solidifico amb els d'Ampipats, tal com ho fan els Ampapats, perquè a la meva edat ja n'estic massa de solidificat. però sí que solidaritzo amb ells, els d'Ampipats, i també amb els d'Ampapats i els d'ampanats, però ara us deixo, que em sento una mica Ampaxat, i no sé de què...

Anònim ha dit...

Ara sortiré amb un ciri trencat, però m'agradaria que miressiu aquest link un video que es diu estraños en el aire.
Més que res perquè us feu a la idea del que pot passar.

http://es.youtube.com/results?search_query=Cotorras+argentinas&search=Buscar

Anònim ha dit...

rgentinas&search=Buscar

Espereu, aque hi falta això al final dps de la a

Anònim ha dit...

Jo ja l'he vist aquest documental i em venen unes ganes d'enfilar-me tronc amunt de l'arbre de l'Anjua...però malhauradament les guineus no tenim aquesta habilitat i a més m'han dit que és competència municipal i si em trobessin fullant el niu de cotorres em podria caure la cua...
Cal que l'Ajuntament hi faci alguna cosa!!
Si no el podeu veure us poseu a youtube i busqueu: "cotorras argentinas" i el documental. "extraños en el aire"
Podria passar que en sortir dels respectius locals, els joves es trobessin una bona invasió cotorril.....

Anònim ha dit...

Jo continuo pensant que un local per a tots, que funcionés com a local social en el que poder dur a terme diverses activitats no és tan mala idea, al cap i a la fi a tants altres pobles funciona.

Sempre i quan hi hagi algú que faci la funció de mediador per tal de tenir unes normes que es puguin complir.

Es podrien fer tallers, jornades, passar-hi les hores... i serviria perquè entre tots ens interrelacionessim més i millor.

Per cert, ara estem mirant per fer un grup de joves, a veure si s'apunten aquests més jovenents, encara no està concretat però esperem que sí.



I en quant a les cotorres, un dia els tecnics de medi ambient de la generalitat, van visitar el nostre poble per un tema que ara no bé al cas i vaig aprofitar per preguntar-los sobre les bestioles aquestes i em van dir que sí que s'haurien de treure però que és competència de l'ajuntament.
A part de l'extranyats que van quedar que als vials no hi hagués arbres als carrers, jejejeje.

Anònim ha dit...

I des de l'any passat que hi son, les cotorres, les autoritats municipals no hi han fet res? Em quedo esbalaït! A veure si tot això de la residència ha estat per desviar la nostra atenció de tan nomenats però desconeguts animals?
Seran espíes de les autoritats? Al cap i a la fi (si se't caguen al cap no queda gens fí), el seu baluard està en una posició força estratègica, amb una panoràmica immillorable.
Senyors de l'equip de govern, a què espereu? Venga va, que el temps apressa!No us feu pregar tant!

Anònim ha dit...

Hit Parade de l'estiu número 1: el coll... de tauró de Tarragona que ens el posen fins a la sopa.

Hit Parade de l'estiu número 2: les nostres estimades cotorres. Ves si ara també en farem un serial i vindran els del Zoo a "rescatar-les".

A part d'això, jo crec que al jovent els valors col·lectius i de convivència els descobreixen amb l'associacionisme i veient que hi han alternatives a la nit i a la festa. I de nit i de festa també n'hi ha d'haver, però si tens unes experiències riques abans d'entrar en aquest món, potser tindras més elements per decidir.

És veritat que he vist el jovent del nostre poble a vegades massa abonat a la beguda, però també he vist que a d'altres pobles es va "d'un altre pal" i, sincerament, em fa molta més por (sense menystenir que hi ha de tot a tot arreu i que potser amb la prohibició no s'arregla res, però aquest ja és un altre debat). Per mi el problema més gran del jovent a Vilanova avui en dia és que les colles més joves no han seguit la dinàmica dels predecessors i ja no som una sola pinya. Aquí sí que em sembla que hi ha debat: on buscar les causes, és millor així o no, ens estem individualitzant, perdem manera de ser...

Anònim ha dit...

Les causes crec que són moltes. Abans la gent havia crescut tots junts al cau, després vam tenir el local de l'Eduardo amb gent de moltes edats diferents també, els tallers Berga (1era etapa)... A més jo crec que també hi influeix l'encariment de l'oci nocturn que potser no tenen els diners suficients per anar a segons quins llocs, potser senzillament estan seguint el que han vist fer als grans que tenen un local (tot i que també es deixen veure)... no ho sé suposo que són múltiples les variables que influeixen en aquest canvi.

De totes maneres potser hem de ser els més grans els que ens hem d'apropar als més joves, ja que ells tenen "vergonya" per dir-ho d'alguna manera, a acostar-se als més grans.

Hi ha com un buit generacional.

Aquestes són les meves idees, potser vagi totalment equivocada.
A més entre els més joves tampoc van tant separats, perquè al local hi van des de 14 a 17 no? o ho tinc mal entés? no se.

Potser van separats només dels més grans.

Anònim ha dit...

Jo crec que d'entrada, amb aquest tema del jovent, hauríem de deixar de mirar enrera, i no voler fer de la nostalgia dels més grans el marc d'actuacions dels que són més joves. Partim de zero,doncs, sense buscar les causes de res, de que la unió que hi havia entre els jovents en el passat ara ja no hi és... I què? hi ha d'altres coses, hi ha d'altres valors o potser inclòs els mateixos però vestits d'una altra manera. Es possible també que aquest jovent sàpiga molt bé el que no vol, però que no tingui clar el que sí vol i,per tant, es deixa anar a la comoditat del far niente (que si anem a mirar, segurament més endavant ja no ho podran fer, i aquesta mena de contemplació els hi és potser també convenient). O sigui, si mirem amb vidres nous, potser podrem proposar-los coses que els agradin abans de decidir el que sembla que obligatòriament els hauria d'agradar. Engrescar-los potser amb una emissora de radio, on es podrien sentir responsables, creatius, donarien a conèixer les seves músiques , inquietuds, el seu humor... Posem-nos al seu diapasó! O algún taller de percussió, o de punxar música o com es digui; o ensenyar-los a manipular el millor possible programes d'ordenador, hi ha moltes maneres de crear, d'aprendre, de comunicar... tan sols ens hem de posar en el seu lloc i no voler que facin el que a nosaltres ens agradaria .
Que trobar llocs on fer tot això, gent que passi al davant, material ... significa diners? Es clar! I no s'ho mereixen els nostres joves? A més, ja se n'estan invertint de diners en un projecte que, tanmateix, dubto que estigui ben enfocat i és massa burocràtic.

Els més grans són la saviesa del passat, i els més joves són la saviesa del futur. Separats en els extrems i units en el centre, que és el present.

Anònim ha dit...

Hola, Qui tal? Im dic Mistafà. Fa poc temps qui soc pirquí, i m'igrada molt aquist blog. Im ricorda el mircat dil meu poble al mirroc: di dia, il bullici di la gent amb lis seves veus barrijant-se d'un cap a l'altri dil mircat: Rigatejant, comparant, quixant-se,cridant o xiuxiuejant, tots alhora, com ina marabinda... i disprís, tot d'ina, silenci, tithom ha mirxat i quida tot com en sispens...
I mi, m'igraden molt la gent jove d'aquist poble, in giniral també, perquí son com són, sinsi pretinsions, qui disprís ja els hi fem tornar nisaltres di pritinciosos, i no ils agrada ils inganys i subtirfugis dils mís grans, qui són mís astuts pirò no pir això mís intil·ligents di vegades.
Vilem qui siguin criatius in un món ple ple ple di coses di tot, vilem qui siguin istudiosos in un món ple di maquines qui ti fan la feina, pirò no te'n istalvien pirquí llavors tin busques ina altra, vilem qui siguin risponsables in un món qui ti borbamdija amb pripagandes d'ilcohol, di tibac, di cotxis qui van molt di pressa, di minjars qui si fan amb in minut, plens de greixos i adiius, vilem qui siguin honistos in un món on tithim inganya tithom, quimençan pels di dalt di tot dil govern... Ells no són tintos, saben molt bé il que passa in il fons, i prifireixen no pinsar in il futur i disfrutar dil prisent... ils podem culpar pir això? Cric qui té raó l'Ommm i ins hauríem di posar mís in el seu lloc, mintres podem cantar isperençadament, amb il Bob Dylan, qui ils temps istàn A-canviant. Pirò no ins adormim in ils llorers, qui no n'hi ha prou in cantar: fem, fem i callem; fem, fem i callem... incar qui això, timbé és ina cançó mi sembla.
Infí, com diu il cantant Osso Buko: nâ fen, nâ fen ( que pil sac ins donaran i a sobri no rima).
Salam maleikun!

Anònim ha dit...

Vill dir Salam Malekum, qui tants dies pirquí mi fan oblidar cosis dillà.

Anònim ha dit...

vinga com ens hem animat!
això del jovent dona marge,sols cal que cagem i pigem per ells i tots serem feliços i menjarem anissos!

Anònim ha dit...

Ui! Això de cajar i pijar ningú ho pot fer per tu!

Anònim ha dit...

mistifà, em sembla que el correcte és Salam Aleikum

Anònim ha dit...

De fet potser hauríem de comensar pensant; un local es vol per que? Que hi fan? Jo crec que el local és un lloc una mica anàrquic, on tothom fa una mica el que vol i les normes venen imposades pels mateixos "creadors" i presisament és aqui on rau l'èxit del mateix. Si els oferim un lloc públic per estar-hi, però resulta que les normes les fiquem nosaltres...
La veritat es que no crec que tingués que funcionés, a no ser que vulguem crear un local per jugar a videojocs, amb màquines expenedores de refrescos, on l'única comunicació que hi hagi sigui unidirecconal i provinent de les màquines "Mr. Satair. Armes: 2 pistoles de fogueix, i una ametralladora. Cotxe 4x4" amb veu robotitzada. On el responsable fes cap només un dia a la setmana, programat, clar, per poder netejar i ordenar allò que no cal que se sàpiga.

Anònim ha dit...

Les coses poden fer-se paulatinament, introduint al personal a altres activitats que aquestes que sembla que conèixes molt bé. Sí que necessiten un local que se'l puguin fer seu,i on hi puguin fer el que vulguin. però si hi ha una possibilitat de, a més, poder fer d'altres coses en comú i en un altre lloc, a poc a poc, potser s'aniria encarrilant el tren per una altra vía. Ara per ara, és el que tenen, o el bar... ja veus, i a les pròpies cases compartides amb els papis com a molt quatre una estona... No?!?!

Anònim ha dit...

Bé, de fet no se que tant dolent és el bar!! Sembla que tothom que hi vagi sigui alcohòlic i crec que això tampoc és així!! El bar és un espai on relacionar-se, i lo bo que té és que no és només d'un sector concret, sinó que engloba totes les edats (exceptuant el menors, perquè és un lloc amb fum)Fins ara ha funcionat, podria dir que quasi a la perfeció, crec que és pitjor tenir un local per colla, on també s'hi beu i s'hi fuma.

Anònim ha dit...

Pujem la canalla que no els hi falti res,això voleu ,això teniu....Baix nivell de frustació i consentits més que en cap època.
No sabem dir no,ni analitzar el perquè de tot plegat,es més fàcil pagar i callar, en tots els àmbits .
Un bon fart de tele que no ens faci pensar massa,i demà o l'any que bé tot ho arreglaran.
Fins que no acaben carreres,tenen un treball(digne eh?)viuen amb la parella o casats,és veu que estan ben poc disposats a fer el que els han fet a ells.
Hedonisme.
En cas de tenir petits,també els hi passarem la responsabilitat als pares,que han estat resposables tota la vida.
Això volem això tenim...

Anònim ha dit...

M'he perdut... estàs parlant de la canalla o dels grans? Es que no acabo de veure la diferència. Amb els avis que hi ara, potser sí, però pel que fa a la resta, crec que estem també acostumats al tal vull tal tinc o agafo una rabieta.
Res és fàcil, perquè quan no et cau un tro, t'inunda un riu... i potser que ja ni ha prou de tan mirarse el melic que ni als joves d'aquí els falta res ni als grans molt menys, però a alguns veïns del nostre planeta el simple fet de trobar una mica d'aigua per beure o una mica de gra per menjar, per a un mateix o per als fills, és la principal cavilació que tenen.Ara bé, l'amor que senten uns o els altres potser no és tan diferent i és el que hauria d'importar.

Anònim ha dit...

A Bellpuig fa uns anys van engegar un local pel jovent tutelat per l'Ajuntament als baixos del castell i van haver de tanvar perquè allà hi havia de tot menys actituds cíviques i positives i valors morals considerats mínimament constructius.

Els adolescents s'estan formant i si els hem d'ajudar a aprendre les normes de la convivència no serveix posar-los entre quatre parets i deixar-los fer. Per això em sembla que és bo que entrin en associacions i entitas on hi hagi també gent més gran, on es compti amb ells, se'ls doni responsabilitats, però no se'ls forci constantment i tiguin lloc per a la seua llibertat i per aprendre de les seues pròpies experiències.

Anònim ha dit...

Això sí que és un tot o res contundent. Clares paraules, més clares que l'aigua que està sortint en aquest moment de les nostres aixetes, per cert.
Però qui és el que vol fer un esforç per a que tot això sigui possible? Ah ah...

Anònim ha dit...

De moment des de l'Ajuntament s'ha creat o es vol crear una associació de jovent, no? potser no serà un local per a que el joves vagin a beure i fumar però es faran activitats per fomentar l'associacionisme, collons com costa de dir això, entre els joves de diferents edats.
Per algun cosa es comença, no?
Espero que surti be això.

Anònim ha dit...

Crec que la idea de voler crear una associació de jovent al poble pot ser bona. Però no sé si de la manera en que s'està portant és la més indicada.
I us preguntareu pk oi??Doncs primer de tot, crec que ha d'estar oberta a tohom, i que si es fa una reunió s'ha d'avisar a TOTHOM!!!I quan dic tothom vull dir tothom!!!els joves més veterans, els més petits d'edat, els que tenen afinitat amb els de l'ajuntament i els que no. I si s'ha de fer una crida per avisar a tot lo jovent es fa una crida, perquè lo que no pot passar és que de bon començament es faci una reunió i que només uns quants privilegiats hi siguin invitats!!

Crec que tots/es tenim ganes de fer coses, de mouren's, de proposar, d'escoltar i de que ens escoltin!!! Així doncs, guineus i guineuetes, a la pròxima reunió no ens tanquem les portes a nosaltres mateixos ok??

SALUT CAMARADES

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb tu, anònim, la idea es molt bona, però s'ha començat amb mal peu, perquè no es va fer un pregó i avisar a tothom? i va haver gent que hi hagués anat, però no ho s'havien.
De totes maneres, crec que s'ha de començar per alguna cosa i anar avançant, i assolint experiència.
SALUT

Anònim ha dit...

Molt bé per a l'Astella!!
Els pares i les mares preocupats pels nostres fills i filles agraïm que des d'aquest blog es faci ressò d'aquest fet, ja que som moltes les famílies que ens qüestionem com haurien de ser les estones de lleure dels nostres xiquets.
Val la pena que estiguem més al seu costat, que els exigim més del que ho fem i que els ajudem en tot sense caure en l'error de donar-los-ho tot mastegat i d'allunyar-los de nosaltres per tenir-los entretinguts i que no ens facin nosa.
Ningú no neix ensenyat i tant ells com nosaltres tenim molt per aprendre, però... de quines fonts?

Anònim ha dit...

Si,la vida és una lliçó continua.
Aprendre ,és qüestió de voluntat.
Quand encara no hem aprés a ser pares ja hem de començar a ser padrins.
Aprenent a viure,s'aprén a morir.

Anònim ha dit...

Atenció a la campanya del Ministerio de Sanidad y Consumo sobre alcohol i adolescència.
Alerta pares i majors d'edat en general amb el proselitisme i falta de realitat amb que l'alcohol és a les nostres vides.
Una manera veritable de ser responsable és estar ben informat.
Informem-nos i siguem conseqüens.

Anònim ha dit...

Jo el que no entenc, és que si tant dolent és fumar, beure alcohol, conduir a gran velocitat, jugar massa hores a maquinetes i etc... com és que tot això és de venta legal, permès pel govern ( i curiosament la marihuana és ilegal quan no crec que sigui més nociva que l'alcohol)i l'únic que fa, per cert, aquest govern és gastar-se un munt d'euros en unes campanyes de sensibilització contra uns productes els quals molts els aporta un benefici substanciós!!!??? Tindré potser la banya dura, però és que no ho entenc i no entenc com és que no solsament la gent de a peu no saben com reaccionar sinó que segueixen el joc amb la culpabilitat de que tant ells com els seus fills són els criminals protagonistes d'aquestes campanyes.

Anònim ha dit...

Amb lo del grup de jovent deu nido. Van avisar a qui van voler, i a dos els van avisar per força.
Sabieu que la ----- i el ----- havien anat a parlar amb la tecnica de joventut del consell per fer un grup de joves???
I al cap de res va l'Abril i corre a fer un grup de joves, deixant-nos fora a bona part dels joves. Ja que en alguna ocasió i descarademant ha convocat a uns i als que seien al costat no. EL QUE NO ENTENC ÉS PERQUÈ HI VAN ANAR LA ..... I EL ..... a la reunió!!!! Com no sigui per intentar acostar a la resta....

Anònim ha dit...

AI!!!!!!!!!!!
quina por els fa la gent amb iniciativa i les idees més clares que les seves.
Llàstima que qui a vegades té les competències de les coses siguin els menys indicats.
Mira com s'han corregut a esparpillar.
Pues no fa dies ni res que hi van anar a veure la tècnica,tan infra-utilitzada ella.
Si no deixen participar acabaran solets com sempre.
Ja ho va dir el Ramon a la presentació del programa Convergent ,al final en queden quatre ,hasta els que semblava que mai et farien el salt l'acaben fent.
Bé que pensin que si és per tot el jovent haurà de ser plural per poguer satisfer a TOT EL JOVENT.
No deu fer tot el que els tècnics li diuen el Ramon ,potser solament agafa el que li convé,i llavors s'espifia l'assumpte.

Anònim ha dit...

En quand als pregons per convocatories, del que sigui,segur que tothom no ho escoltaria,potser és més factible ,una trucada de telefon,un mail,sms,avís als domicilis....i amb temps és clar ,que hi ha gent que té les agendes apretades.
El fer els avisos amb poc temps fa que sempre s'exclogui algú.
No sembla que hi hagi bona organització o bé s'utilitza les presses per excloure del.liberadament qui no convé que faci massa ombra.
De vegades en les reunions a priori no és fa cas de les bones idees,qui les aporta s'en atipa,de participar i espreme's el cervell.Quand ja quedan quatre,el bon "organitzador",enumera totes les idees dels que no hi son com si fossin seves i acaba fent-se el màrtir de que alló tan bó és desaprofiti.
Ves que hi farem és la vida, això passa per no donar a tot-hom el relleu que li toca.

Anònim ha dit...

És nota molt qui vol quedar-se amb el mèrit de tot i a la llarga ja s'ho trobarà.
Aquest tipus de persones es van trobant soles, ja que a ningú li agrada que li prenguin les idees.
Jo només desitjo que la vida li retorni a tothom el que ha sembrat.
Per cert, ara busquen un diplomat per portar el projecte dinamo, o sigui el dificil i costós. La llàstima és que demanen un diplomat, sinó segut que s'hi ficaria el nostre regidor de juventut i encara diría que l'ha ideat ell!!!!!!!!!
jajajajajajajajajajaja

Anònim ha dit...

LLegit tot penso que els més joves no volen de referència els grans.
Això està bé perqué ja s'els nota certa personalitat.
I el més grans,els que volen "encaminar" els més joves, millor que tinguessin els seus propis de fills i a veure tota la teoria que han aprés com la porten a terme(home ,els veig grandets ja,per jugar a ser els "tatans")
Estic molt d'acord en que s'aprén tota la vida,gradualment,tot i que ni ha que els hi agrada a sostracades.
Es com allò d'estudiar de forma constant o de empollar els ùltims dies,mentre tots vagin aprovant i fent-se grans.

Anònim ha dit...

A fer el grup de joves n'hi havia dos de casats, no entre ells.
A partir dels 26-27 crec que un ja ha de començar a tenir perspectiva d'adult, tot i que molts de 29 i trenta i tants, s'entesten a comportar-se com si en tinguéssin 16.

Anònim ha dit...

Jo crec que us esteu passant amb el regidor de jovent.
Crec que l'únic 'fallo' que ha tingut es, no avisar a tothom, i potser per moltes causes, no sempre hi han segones intencions com alguns d'aquí hi veuen, o si.
Però això de que els hi a robat l'idea als de l'oposició, ostiaaaaa, siusplau, ja molt de temps que el Ramon vol fer això, us puc ven assegurar que no ve d'aquesta legislatura.
Tant de mal fa perdre unes eleccions? tanta rancúnia els teniu a l'actual equip de govern? per dir aquestes coses?
Espero que tiri endavant lo del grup de jovent, i que ho fem entre TOTS.
I per que diu que als 26 i 27 ja es pot ser una mica més adult, jo ja fa temps que vai superar els 18, i des de llavors que em sento adult, i jove, i perquè estiga casat o no, no vol dir que no puga fer coses pel jovent o amb el jovent, tu deus ser dels que quant et cases, ja has d'anar cada diumenge al ball? o que?
SALUT

Anònim ha dit...

Eleccions? NO serà que tu tot ho canalitzes cap al mateix tema? qui ha parlat d'eleccions????
Quina gràcia, "cree el ladron que todos son de su condicion".
Eleccions diu.

Anònim ha dit...

Una cosa si que s'ha de dir,tot s'ho agafen amb molta calma,si no ho fem per aquestes elecions(4 anys de legistatura)tot el planning ens servirà per les properes(4 anys més)així s'ens va passant el caldo!

Anònim ha dit...

Si ,je ,je !no diguis que no és una
bona inversió!