Vilanova de Bellpuig - Revista satírica que surt quan pot

dimecres, 4 de juliol del 2007

POSTALS D'ESTIU (1): L'etern lament del pagès


L'ETERN LAMENT DEL PAGÈS


És un símptoma inequívoc de l'adveniment estival: els pagesos comencen a plorar més que en cap altra època de l'any. Porten mesos preparant-se, assajant l'àrdua tasca del somiqueig i quan arriba l'hora de la veritat, talment com un recital de fi de curs, fan gala de les capacitats adherents als treballadors del gremi i interpreten amb afany un acurat estat de letargia tràgico-shakespeariana.


I és que ha arribat l'hora de recollir els fruits de la terra! La terra que han anat cultivant durant l'any, comptant innombrables viatges entre la casa i el tros -amb la parada al bar de rigor-. El primer acte del lament pagesívol es dóna a l'hora de segar el blat i l'ordi, que sempre ragen menys que la passada temporada i, a més, cada any van més barats. De fet, si ens refiem per les dades transmeses per tradició oral de pares a fills, el preu del cereal no ha deixat de baixar des del segle XVII. També comença la recol·lecta de la fruita: nectarines, préssecs i peres primer, i les pomes després. Fent cas al pagès, el fet de poder mossegar una poma és poc menys que un miracle!, els déus s'han conjurat i els astres s'han alineat perquè aquella golden hagi sobreviscut als terribles perills que l'han sotjat: primer les gelades; més endavant la inevitable pedregada de juny; després, el fruit que -inexplicablement- ha sobreviscut està apomat i s'ha d'aclarir; i, per acabar-ho d'adobar, al jove desmenjat que ha hagut de llogar el pagès li cauen a terra tres pomes de cada dues!


I no parlem de les cebes! Ja és ben cert que les cebes fan plorar a la cuina, però quin poden lacrimogen no deuen tindre quan, de terra estant mateix, són capaces de fer plorar al pagès! Trist destí, el de la ceba: pel teu poc pes fas plorar l'amo abans de ser arrancada; pel teu poc preu el fas plorar mentre vius oprimida al magatzem; quan et passen cruelment pel ganivet fas plorar al teu propi botxí; i, en el teu traspàs, fas plorar a qui et menja i al del costat, que haurà d'aguantar-li l'alè les tres pròximes hores.


I així, entre blats, peres i cebes, s'escolen les llàgrimes estivals del pagès rubricant el ser d'una professió que és i ha estat ànima, història i vida de les nostres contrades.

101 comentaris:

Anònim ha dit...

Algún psicòleg que volta per aquí les nostres calderes m'ha comentat que quan els nens ploren molt i aparentment sense cap raó de pes, és per atreure l'atenció d'aquells que no els fan ni cas hi haurien de. Bé, potser que als pagesos els passa el mateix, penso jo sota les meves banyes. Quina feina tan important, tant que fins i tot diria que supera la dels metges si és veritat allò de que som el que mengem. Serà que fan veure que ploren pels preus irrisoris i les collites magres, quan el quid de la qüestió és potser que tot se'ls escapa de les mans i que, més que pagesos, són mers instruments d'estaments intangibles que controlen quelcom de tant important com la nostra alimentació des del camp fins a la taula. Sí, l'impotència és el que més fa plorar, seguit de la màxima de que qui no plora no mama, i tornem a lo dels infants. El món és rodó definitivament.
M'esfumo...

Anònim ha dit...

Sí, és veritat, de pagesos cada vegada en queden menos. Abans ho eren casi tots els homes del poble i ara de joves n'hi ha ben pocs!

Anònim ha dit...

PELS PAGESOS!!!!!!!!!!!!!i els treballadors en general!!!!!!!!!!!!!

Diuen que el treball dignifica,
però quand apreta el sol
a mí,l'esquena em pica.
Amb l'arpill o l'aixol,
una arada o la pala,
treballo de sol a sol
i la feina MAI S'ACABA!!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Molt lamentar.se, però qui és compra el tractor cada vegada més gran?els cotxes més potents?els seus fills i filles estudien sense restriccions i a l'ample ,ni ha que voldrien plorar amb els seus ulls.....
Si s'ho miren fredament, és un sector que està ben defensat amb sindicats forts,té unes polítiques de subvencions que molts sector ja voldrien ja.....
Fins i tot fan politica desde els ajuntaments i els bars....
Això si, cada vegada en queden menys.

Anònim ha dit...

De que de politics als ajuntaments o de pagesos als bars?

Anònim ha dit...

Clar que cada vegada en qeuden menys. El mercat agrari està globalitzat, i si no fos pels aranzels als productes estrangers de pagesos d'aquí no en quedaria ni un. No es pot competir amb els latifundis, per exemple, xilens contra les petites parcel·les que tenim aquí. Per això el dia que caiguin totalment les barreres del mercat adéu pagesos catalans. Ara, des del meu punt de vista, la cosa està en allargar l'ocàs el més temps possible a base de traves als productes estrangers i subvencions als productes del país, de manera que la conversió d'una societat amb el 70% de pagesos a una del 3% de pagesos no sigui traumàtica. I els que quedin a buscar producte especialitzat i de qualitat, que serà la única forma de competir.

Anònim ha dit...

Jo crec que, en certa manera, tots hauríem de ser una mica pagesos i tenir un bocinet de terra, no per guanyar-te-hi la vida com un pagès "professional", sinó pel que pugui passar... Al temps de la guerra civil per exemple, van patir més gana els de ciutat, que jo sàpiga, que els de poble que aleshores teníen gairebé tots un hortet, algunes gallines,conills i un tocino. Crec que ningú és més ric que el qui té això i si de pas conserva llavoretes, té el podeeeer! Si perdem tots els pagesos que ens queden a casa, estem ben refotuts! Així que, i si encaressim les nostres energies totes de tots a lluitar contra els monopolis i les globalitzacions enganyoses?

Anònim ha dit...

Repasseu els rebuts de les escombraries que us ha carregat l'Ajuntament. Estan farcits d'errors!! si no hi esteu d'acord, retorneu-los. Les coses s'han de fer bé!!
Pel bé de tots!!

Anònim ha dit...

Referent al rebut de les escombreries. A casa i vivim dos,quant vam rebre el rebut, varem preguntar a la Srta. Secretaria, com es que el rebut pujava tant, i ens va dir que pagavem per sis persones, els meus fills estan censat a Vilanova, encara que ells viuen en altres pobles, i com no, pagen les escombreries, aigua, etc. al municipi corresponent.
Algú hem pot aclarir-ho?

Anònim ha dit...

En quand al rebut de les escombreries ,el sr. Trull, en ejercici de les seves competéncies, va modificar l'enunciat la taxa fiscal de les escombreries ,per si no era prou dubtós ara encara n'es més.El cas és cobrar i que el que paga no s'adoni ni de la quantitat ni del concepte.

Anònim ha dit...

Els de les vivendes protegides no tenen ni aigua , ni llum ,ni gas....hipoteca si!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Us heu fixat que en aquest poble es col·loquen sempre les persones afins al senyor alcalde.

Menjador escolar?
Secretaria d'estiu? Filla del Trull
Agutzils? segur que en calen 3?
Llar d'infants? a part de la mestra qui hi ha?
Biblioteca?

Sempre que depén d'ells...

Anònim ha dit...

Aquí tot va igual.

Fa uns anys es va castigar una sèrie de nens (Toni l'Alfredo, David Soler, Xarlot,...) tot l'estiu sense piscines perquè havien saltat de nit.

Dos més van trencar un motor (i eren prou jovenents) i van ser castigats, un altre a fregar la pintura que havia tombat.
...
I ara per st Joan van rebentar la cabina de telèfons entre altres coses, i no sels diu res. Serà perquè hi havia el Jordi de Cal Civil i la Txell, entre molts d'altres clar, però que curiós no?
Són canalla i és normal que facin merders, d'això no em queixo. El que m'emprenya és que només ho paguen quan no compromet a segons qui.

Aquest cop també es mereixen que els facin fer algun càstic, ja sigui pintar una paret o qualsevol cosa per l'estil a mode d'escarment.

Anònim ha dit...

El grup de l'oposició estava en contra del Centre de menors, no? i ara la Marta i està treballant? Això tampoc s'entén gaire, no trobeu.
I les cases de protecció? que no tenen llum? o si més no, la que haurien de tenir, no? algú en sap alguna cosa d'això?

Anònim ha dit...

El que mai m'hagi sentit a dir res contra el centre de menors que ho digui!

Jo soc educadora social i psicopedagoga, per tant el lloc on treballo és perfectament el que s'adiu als meus estudis.

Mai he dit res en contra i obviament treballo on vull.

I sense necessitat que m'apadrini ningú!!

Anònim ha dit...

A mi, ningú d'independents m'ha dit mai res contra el centre.

I en tot cas que algú ja sigui d'independents, de la familia o qualsevol amic m'hagués dit res, i hauria intentat entrar igual, perquè jo soc jo i l'única que escull el camí pel que passo.

Anònim ha dit...

LLEIDA, 22 de Julio de 2007
Nubes y claros



Publicidad




Noticias
Portada
Lleida
Comarcas
Sociedad
Economía
Deportes
Cultura
Espectáculos
Política
Internacional
Edición impresa


Opinión
Editorial
La Punxa


Humor
Els Farrús
Marçal
Lo Pixador



Ediciones locales
El Pla d'Urgell
La Franja de Ponent
La Noguera



Suplementos
Revista
Tot motor
El futur
Ateneu



Servicios
Agenda
Clasificados
Tienda
Teléfonos de interés


Sugerencias
Envíe su opinión


Álbum







Los pisos protegidos de Vilanova se estrenan sin acceso a la red eléctrica

Vilanova de B. - J.M. Coll Ardanuy 2007-07-17



Cuando se cumplen ya más de diez días de la entrega de llaves de las viviendas protegidas de Vilanova de Bellpuig a sus nuevos propietarios, sus diecisiete beneficiarios todavía no disponen de conexión a la red eléctrica. El motivo, según el regidor de urbanismo del Ajuntament de Vilanvova, Jaume Torres, se encuentra en un error en la instalación de los contadores del agua y de la electricidad en las viviendas.



Según parece, la promotora que construyó los pisos, Família i Benestar, situó los contadores de la electricidad y del agua en una misma portezuela, pese a que Fecsa requiere el contador de la luz en una sola caja, por lo que hasta el momento no ha suministrado electricidad a las viviendas.
Por su lado, el alcalde de Vilanova, Joan Trull, explicó a LA MAÑANA que después de contactar con Fecsa durante el día de hoy las viviendas podrán acceder por primera vez a la red eléctrica.
La entrega de las llaves de las viviendas a los diecisiete titulares agraciados se realizó el pasado 6 de julio.


Publicidad





© 2000-2005 La Mañana - Todos los derechos reservados | Aviso legal | Política de privacidad


LaManyana.es: Contacte con nosotros

La Mañana: Suscríbase | Publicidad | Características técnicas | Datos técnicos

Anònim ha dit...

Dijous passat es va posar un contador d'obra als veïns,es pot veure els cables que van de vivenda en vivenda.El va posar la FIBS,no Fecsa.
A partir de dijous ja tenen llum i aigua.
El gas no els toca fins la setmana que bé si tot va bé.

Anònim ha dit...

El Grup d'Oposició Municipal i tal com hi consta a les actes va demanar al sr. Trull que traslladés a la Fundació del CRAE que a igualtat de curriculums és prioritzés gent del poble.
El resultat es obvi....
Tot i que ,per si de cas,ni va haver que els van fer arribar a la Fundació directament.
Les entrevistes també les va fer el responsable de la dita fundació.
Diuen que encara falta algú per neteja.....els CV per aquest lloc no devien convèncer gaire...

Anònim ha dit...

Doncs prou que alguna gent del poble es va quedar fora... se suposa que els que hi han entrat han estat els que responien millor al perfil que buscaven, no? perquè a l'entrevista pels llocs ocupats s'hi va presentar més gent que prou que es van quedar al carrer.

Anònim ha dit...

Tu com a persona física potser no has dit res, però la opció política que tu representaves i estaves a les llistes a les passades eleccions, sí!
I naturalment que només tu pots triar el camí de la teva vida laboral, no he dit pas el contrari, i estic content que el centre suposi feina per la gent del poble.
Segur que no m'explico be, però enteneu el que vull dir?

Anònim ha dit...

Tu et vas llegit el programa electoral d’independents ? en algun lloc i figura que no volem el centre de menors ?

Anònim ha dit...

ja veus marta sembla que l'únic mèrit que tens és ser de vilanova, si ho haguéssis sabut no hauries estudiat res, no? Ara que si la decisió hagués estat cosa de l'ajuntament ja et dic jo que no hi treballaries tu no...

I en quant a que hi va haber gent que va portar el curriculum a la fundació, crec que és lo lògic. Si vols una feina moute, sempre demostra que realment t'interessa.

En referència a que la oposició és anti centre de menors, no crec que es pugui dir això. Mai ho han portat com a bandera política.

I en lo que respecta als llocs de treball que es destinen a dit...

Que trist, és lamentable que es col·loqui a la gent per ser pro ajuntament.

I per cert, que se'n sap de com va la residència?

Anònim ha dit...

Si es fa perquè es fa i si no es fa perquè no es fa. Aquests supporters anti ajuntament ja comencen a cansar amb tanta rebequeria. Començo a pensar que hauria estat bé que haguéssin guanyat els eleccions per ensenyar-nos lo democràtics, justos i dialogants que són. No us queixaveu tant de la demagògia?

Anònim ha dit...

Segur que a tu tb t'han contractat a dit pq els defensis i diguis sempre amén!

No veus que no és bo ficar la mà al foc per ningú? Ni per la parella es pot fer això, ni pels amics, molt menys per algú alié. A no ser que siguis tu un d'ells.

A part que no saps separar les coses o qué? qui t'ha dit a tu que soc de l'oposició. Veus un missatge que no et convenç i l'únic que saps fer és anar contra l'oposició. Et tenen ben ensenyat, tot i que ja no distingeixes un atac d'un comentari.

I nega'm que posar la Laia Trull de secretaria no és col·locar a dit.

Anònim ha dit...

En un poble hi van instal.lar un centre de menors, els calia Educadors Socials per ocupar llocs de treball, una noia els va portar el seu c.v. (educadora social i psicopedagoga, a més de ser veïna de l'esmentat poble), els responsables del centre, desprès d'estudiar tots els c.v. i d'haver-se entrevistat amb els qui els van presentar, van decidir que aquesta era una bona candidata per ocupar un dels llocs de treball...Algú em vol dir que hi ha d'extrany en aquest relat? o es que hi ha algun envejós/a que malgrat no tenir el títol adient hauria volgut aquesta feina?...A, i que conti que aquí l'Ajuntament no hi té res a veure, van ser els responsables del centre els que van decidir qui complia el perfil que demanaven...Ah! si l'enveja fos tinya!!
Permeteu-me un consell: estudieu i prepareu-vos...

Anònim ha dit...

Que vol dir anti-ajuntament?
Que no som tots ajuntament?
Una cosa que distingeix segur els uns dels altres, es que del govern del nostre ajuntament en diem equip de govern,els demes son grup d'oposició local,tots dos son ajuntament.
Ajuntament es tota la gent del municipi, no qui el governa.....
Qui governa ho fa en nom del partit que representa o dels acord amb els diferents membres que conformen el seu grup, pero l'ajuntament no es seu......que quedi ben clar!

Anònim ha dit...

Ai, Anjua!! Com sempre, se't veu el plomall....No seràs tu l'antidemocràtica??

Anònim ha dit...

Mare meva! Al final pensare que la "majoria absoluta" d'aquest poble són idiotes rematats! Que passa per que una persona que no es convergent, treballi al crae? O es que els convergents no poden treballar de funcionaris de la generalitat (PSC)?
Conec les persones de vilanova que van presentar el currículum; és una decisió encertada. Això és un poble i tothom sap els dits de front que te el veí, per tant, tothom sap que la decisió és correcta, encara que piqui, encara que s'hagi quedat al carrer algu d casa.
Ara també resulta que els independents no tenen dret a participar del que organitza el consistori, sembla, ho he sentit de la boca d'algú:
- Mira aquests, venen a la festa de la bicicleta...
Per favor! Això sembla una guarderia.
Mireu, Vilanova som tots, però nomes poden manar uns quants. Ara, si deu estar molt bé perque els dol molt això de que algu pensi i vulgui actuar diferent. Deixem-nos de tonteries i repartim les comission que permeten tenir apartaments a platja i muntanya, quads, etc... Heu vist algun dia al joan a la farmacia? Hi heu vist mai gent a part de qui despatxa? no heu sentit tambe que hi ha gent enfada perque algu altre també ha sucat?
Que bé s'hi esta a la poltrona. Almenys tingessim aigua a les cases de protecció, o places a la residència...
També és curios que les feines d'estiu "públiques" recaiguin totes a fills, germans o parents de convergents.
pos res, jo feia dies que tenia el pap a petar i ha petat. Amb menys classe que el banyeta, però més facil d'entendre, esta tot clar i no cal pensar, que fa mal de cap. Que sopeu de gust.

Anònim ha dit...

Apa, quanta polseguera s'ha aixecat!! Fa dies que no plou....
Si l'anónim no hagués qüestionat la feina de la Marta al centre de menors, ens hauriam estalviat algun que altre comentari de mal gust...
Per què no deixem de burxar-nos els uns als altres? Ja fa dies que han passat les eleccions i caldria que tothom es poses al seu lloc: els del grup de govern a gestionar correctament i els de l'oposició a vigilar que així sigui, que per això hi son. Evidentment que els qui governen han d'assumir la crítica perquè no ho fan tot bé, ni de bon tros!!....i els seus seguidors que deixin de posar-se amb els independents i encara més si es personalitzen els atacs (es de molt mal gust) i que pensin que quan el sol surt ho fa per tothom (independents inclosos) i que el qui val, val , sigui convergent o independent i que si alguna cosa pica que rasquin i deixeu tranquila la Marta que es una noia amb seny i hauriam d'estar contents de que hagi trobat feina..
Au guineus: Que hi hagi Pau!!

Anònim ha dit...

Això de que no es pot ficar mai la mà al foc per res ni nigú es ben cert. Però diguessem que sempre la hi pots ficar sabent que hi ha la possibilitat de cremar-te. I crec que això és el que fa que els lligams entre persones creixin!! ALTANTO!! penso que abans de ficar-li cal molta reflexió.

Anònim ha dit...

Bon dia a tothom! ja veieu que n'hi ha per tots... L'unic que pretenia era això, fer veure que no tot és 100% bo o 100% dolent. ës molt facil de dir que:
- A veure que farien els independents si haguessin guanyat les eleccions!!
Doncs tant facil com fer un concert pel jovent a l'any, ball cada diumenge i una festa major calcada a la de fa 7 o 8 anys. Això es difícil de debò, oi?
Que aquí tothom fot canya a qui no pot veure i el problema, son ells mateixos.
Potser si que hi ha coses que no cal dir-les i que són de domini public; en aquest poble s'estila això de no dir mai res i fer el que li passa pel forro a l'interessat. Menys hipocresia i més humilitat. De fer mal no costa gaire però costa molt de curar. Ah! soc convergent i votant del partit a tot arreu menys aquí. La política és molt maca, no la destrossem

Anònim ha dit...

Ei, pagesos i pageses que entreu al blog: estigueu atents a les cotorres argentines que s'han instal.lat als arbres de l'Anjua, son d'una espècie invasora que crea colónies amb molts individus, són prolífiques i molt voraces, en alguns indrets de Catalunya ja són un problema, fins i tot la Generalitat en permet la caça per ajudar al control de la plaga...El Departament de Medi Anbient no pot emprendre cap acció perquè la plaça és municipal i és competència de l'Ajuntament. Informeu-vos al google i demaneu responsabilitats, si van campant la descendència, ben aviat seran incontrolables. Segur!!

Anònim ha dit...

No se si els Independents son tan populistes i es veurien tan condicionats.....
D'haver guanyat...que no tenien un programa? Pues a seguir.lo
El més bo es que aquest poble no està preparat,ni per res nou ,ni diferent, ni millor.
Es com aquells que esmorzen sopes escaldades cada dia ,no tasten res diferent i perdrien la gana si ho haguessin de fer .
Paciencia,ja arrivara l'hora dels tasta-olletes,decidits i valents per introduir nous apats a les seves dietes,que no tenen por de res ,i gaudeixen com ningú amb lo nou....
I als que han passast amb les sopes tota la vida ,ves "doncs el pà no té cames i fa caminar".....
Salut,bons aliments i sobretot ben variadets ,que nos falti res a la dieta,que la falta de certes vitamines després s'ha de compensar amb comprimits farmacèutics........Noooooooooooooo orals eh?no d'els altres.....

Anònim ha dit...

Aquest és un comentari del Joan, alcalde,per la "mala llet". És molt fàcil, amparant-se en l'anonimat, dir mentides i ofenses. Per això, t'insto a que no siguis tant covart/da i donis la cara per poder-me querellar per difamacions. I t'animo a demostrar les mentides que dius i em portis als tribunals, donçs si no ho saps, el cobrament de comissions és absolutament il·legal. En l'hipotètic cas que no siguis prou persona per dir qui ets et recomano que abans de dir res a l'esquena t'ho pensis molt be. Faré els possibles per desenmarcarar-te.

Anònim ha dit...

Trobo de molt mal gust que la gent aprofiti aquest espai per atacar directament, i de manera anònima, a persones que som d'un mateix poble i que ens creuem cada dia a les piscines, al bar, a la feina, a les botigues, etc. D'això se'n diu ser un blog d'una revista satírica? Doncs, personalment, penso que ha degenerat bastant, i aquests tipus de comentaris fastigosos, crec que no fan cap bé ni al nostre poble ni als nostres vilatans. És més, crec que no interessen a ningú... Però on hem arribat? Crec que hi ha gent que viu obsessionada en fer mal als altres, sigui de la manera que sigui, i penso que això de publicar aquí les seves falses sospites(i anònimament)no té cap tipus de fonament... Com a veïns de Vilanova que som hauríem d'intentar que no tornés a passar perquè atacar directament a persones (siguin la Marta o la Laia o la Pepeta...) és molt lleig, no???? Aquesta gent, s'haurien de preocupar de la seva feina que segur que en tenen i ningú els hi diu res... Ahhh!!! I això de dir que a la farmàcia no hi ha mai ningú ja és l'últim que les meves orelles podien sentir.... Déu ni do!!! El que fa dir l'odi i l'enveja (només ho puc dir així!!!) Si us plau, que canviï el tema dels missatges o n'hi ha per acabar malament (que hi ha molta mala llet suelta...) I per damunt de tot, RESPECTE!!! LAIA

Anònim ha dit...

El nostre sr. alcalde ha contestat les al.legacions del veïns que van voler signar.
Fixeu.s'hi bé.
Culpa dels endarreriments a la Plataforma ,quand es Telefonica qui ha de trametre la documentació que se li sol.licita.I es ella qui decideix que envia ,quand i com.
El sr. alcalde va fer fer informes jurídics i técnics a la carta per enganyar als pobres regidors que a tot li diuen si.
Que no se n'adonen?
Bé,esperem que Urbanisme sigui tot lo rigurós que no ha estat el nostre senyor alcalde amb la complicitat de tots els seus seguidors,que tan es li fa que estigui equivocat o no.
Que amenaça tant el sr. Trull?
Jo soc testimoni de com després no va voler demanar disculpes a una regidora a la que havia acusat injustament, en públic i en plé ejercici del seu càrrec.
Ull! que "tant ni a per dar com per tomar".

Anònim ha dit...

I a més sols parla de Telefonica....
La Plataforma almenys vol totes les companyies.....

Anònim ha dit...

Home ,i com en diem de no dir tota la veritat,o sols part de la veritat...
En quand a ofendre, no ofen qui vol si no qui pot,i el sr. alcalde es sent ofés per uns comentaris si més no ben xocants......
Es veritat,per dir "la veritat" val més amparar-se en un càrrec que en l'anonimat.

Anònim ha dit...

Ostres!! Si que s'ha enfadat l'alcalde!!
En la meva modesta opinió, faria be de fer cas omís dels comentaris que es puguin fer sobre la seva persona, quan un ostenta un càrrec públic ha d'assumir que serà el centre de moltes crítiques amb fonamen o sense i que segurament serà injuriat moltes vegades...però si un està segur d'haver fet bé totes les actuacions i d'estar dins de la legalitat li haurien de relliscar els comentaris desafortunats d'alguns...Això no es pot evitar i penso que no està bé contestar amb amenases, es més elegant ignorar els atacs i així es mata el verí, si es contesta i es contraataca es revifa el foc i això no es bó per ningú.
Calmis senyor alcalde i faci orelles sordes a comentaris desafortunats així demostrarà tenir més classe que els atacants. No creu?? I, de pas, podria dedicar el temps a resoldre alguns problemes que tenim com el de les cotorres argentines que comenta la mare guineu...això si que, a la llarga, pot ser una bona complicació, lo altre, només li cou a vosté.

Anònim ha dit...

Ahir a la nit un bon nombre de vilanovins/es de totes les edats i condicions vam tornar a caminar a la llum de la lluna, es un costum que està arrelant de ple. Passem una estona agradable caminant i conversant els uns amb els altres i cremem sucre, colesterol i mala baba...ens acompanya la lluna, la marinada, els ocells nocturns, les cuques de llum...ara bé, l'home llop no va venir, on es debia amagar??
En arrivar al poble ens vam adonar que alguns havien preferit donar tombs pel vial i aixì els vam trobar...fent poble!!

Anònim ha dit...

És curiós que mentre es diu que alguns no participem mai en les coses que es fan ( cosa que no és certa ja que vam anar a pedalar, nem a les cassoles,...) son els altres que mai es dignen a fer poble amb l'altre costat de poble.

Ells poden dir que el que es fa no els interessa i no passa res, en canvi, si a nosaltres no ens interessa una cosa és pq no fem poble.

A fe de Déu!!!!!!

Fem poble? doncs fem-lo però cap a totes bendes.

Anònim ha dit...

Algú ha vist l'home llop??
No surt mai quan camonem en nits de lluna plena. El de Vilanova (d'home llop) deu ser molt desnaturalitzat perquè, crec, que l'espantem les cuques de llum...o no?

Anònim ha dit...

torna la rooooda!, teniu algun argument nou?, perquè la veritat és que ja comenceu a cansar. Sobra una mica de ressentiment.

Anònim ha dit...

Cinemagazi-ne, per Lulú Mier.

El proper divendres día 33 d'agust (i he dit bé d'agust), podrem assistir a l'estrena de la pel.lícula més esperada de l'any. Candidata preferida a la nosequantena edició del festival de cinema de Sitges,es converteix en l'òpera prima d'uns actors joves i desconeguts del pàl.lid i ensopit panorama de terror cinematogràfic vilanovenc. Actors que en aquest sol cop de gràcia ja s'han catapultat al cim, i sembla ser que, trobant-se com ocell en l'aire o com spaghetti en salsa carbonara, pensen romandre en aquest estat tant com puguin. Estimats i estimades visionaris (de pel.lícula), si no us sentiu prou forts per assistir al terrorífic debut dels protagonistes de la paorosa primícia de la qual jo, Lulú oui c'est moi, us faig cinc céntims avui amb un 10% per les rebaixes, no aneu a la seva estrena. Els valents i temeraris, els amants del terror ( se sent una música hitchcokiana...), no us poseu corbata, perquè ja la portareu des del mateix primer segon que veureu , el 33 d'agust, la esperada i alhora temuda pel.lícula: LA INVASIÓ DE LES COTORRES!

Anònim ha dit...

De quin argument parles Anjua?

Anònim ha dit...

Immigració, per Concepció Delmón.

Fa cosa de dir-ho, vull dir, fa cosa d'uns díes, em trobava jo al registre civil de Lleida quan vaig sentir - perquè el tenia a la vora, i perquè els periodistes som tremebundament xafarders - com un noi estranger, africà més concretament, volia inscriure la seva nena amb el nom de Mamadú ( com s'escriu exactament no ho sé), perquè s'havia mort sembla ser un avi i ell explicava a la funcionaria que es tradició en el seu país posar el nom de la persona difunta al primer nadó de la família nascut desprès, per tal de perpetuar "la vida" d'aquella persona. Bé, era més o menys així, defectes de professió ( i d'oïda) a part. El cas és que aquest senyor no va poder posar Mamadú oficialment a la seva filla perquè la funcionaria deia que era un nom de nen i no de nena i que, per tant tindría problemes a tot arreu si ho feia. ( Però no ho podia fer, ja que no li deixaven).
Jo vaig sentir com una mica de pena, defectes de professió a part, que una és humana, i vaig gosar posar-me pel mig i suggerir a la funcionaria que ( i no us en foteu!)li podrien posar a la nena Maria-Mamadú, que aquí es fa, com per exemple Maria-Josep. La funcionaria em va llençar una mirada tant explosiva que vaig ser expel.lida cap al carrer sense esperar la noia que m'estava fent el paper que volia. Vaig haver de tornar al cap d'unes tristes i capficades passes a buscar el meu paper.
Al final, aquella nena portarà el segon nom que el seu pare li volia posar, el qual no recordo sinó que l'home li deia a la funcionaria que s'escrivia amb D, i ella que no, que borrés la D perquè s'escrivia amb T, i que posés la T damunt de la D, que sinó... també tindria problemes? I aquests que es diuen noms tan raros, que no els inscriuen? Algú ens pot explicar com funcina tot això ?

Anònim ha dit...

l'anjua si que cansa que no n'encerta mai ni una i sempre la fan callar!!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Si, els falta adjectius ,
Si aneu revisant sempre,anem a petar a les mentides,resentiments...etc.
A pero, amb la dolçor que ho diuen, no cansen gens........

Anònim ha dit...

A les alegacions hi posa que es va buscar aquest emplasament per contentar tothom,i mes endavant diu que es Telefonica qui el solicita,i per tan se li ha de donar,aixi que hi pinta tot el munt de departaments que han de opinar ?
I el mes bo,que hi pinta el alcalde?
I com es que Telefonica amb 4 anys porta els papers tan lentament?
Tambe es veritat que no totom es de movistar,llavors els altres que?

Anònim ha dit...

L'argument nou podria ser el circ que uns joves del poble van muntar a Belianes ,deixant el pabelló de Vilanova ben alt!
Que guanyarien qualsevol concurs ,de beure es clar, això ho sap tothom,però que s'estan asilvestran,que dic,tornan a la llei de la selva.
I ara que està acabat aqui,o bé la faran més grossa?
Venga nois!Uns quandss a fer el ridicul i tots a riure!

Anònim ha dit...

Segurament aquests nois de belianes candidats a circencs, com dius, tenen una gran virtut sense sospitar-ho tan sols. I és que gràcies a ells , la gent com cal amb nens com cal, feines com cal,cases com cal i pensaments com cal se senten més com cal si cal encara, no faltaria més; que a casa nostra no passen aquestes coses. Tanmateix,hi ha un numeret de circ que se'n diu funambulisme, en el qual s'ha de travessar tota una corda damunt el vuit per arribar a l'altre cantó sà i estalvi. De la mateixa manera, en aquesta vida tots som funambuls un moment o altre, i conservar l'equilibri, sobretot a l'adolescència, es tarea de tots i tots estem exposats a perdre'l en qualsevol moment, amb l'oportunitat posterior o no de tornar-lo a guanyar. La corda és minsa i tots l'hem de creuar.Aquells, tu o el qui tens a la vora.

Anònim ha dit...

Tens rao!perque segur que es aquesta gent com cal,amb feines com cal,amb fills com cal,amb cases com cal,amb pensaments com cal,que han estat testimonis directes durant molts anys i que en lloc d'aconsellar els seus amics
els hi han rigut les gracies al devant i han rigut de ells a darrere.Tan com cal que hi eren.

Anònim ha dit...

Potser és una casualitat que hi hagin nens com cal i d'altres que estan fora les normes socials?. No podria ser que hi hagues alguna influència en el seu entorn més íntim?.Potser si haguessin tingut un referent positiu i mimetitzable sabrien quin és el camí que ens dicta l'ética i quina és l'escala de valors adeqüada a la nostra societat. Que tingueu sort!!!!

Anònim ha dit...

Si molta sort a tots,perque tothom es pensa que te ,el mes, de tot,i el temps acostuma e fer callar als que mes parlen.De ben segur que els exemples de l'entorn "mes intim"i la seva etica inquestionable no els han seguit ni als uns ni als altres,pero el que es segur ,que els com cal tampoc.
Sols espero que els "entorns mes intims" que els tenen com cal, no es trobin mai en res semblan.
Llavors potser podrien anar a buscar el consell i l'experiencia.

Anònim ha dit...

Que ho farà?
Sempre ni ha disposats a donar consells!
D'on els treuen?
DE la seva pròpia experiència?
Si fossin per ajudar en positiu caldría tenir.los en conte,però...
Resulta curiós que és digui que estan "fora de les normes social"....si amb les seves actuacions estan més obligats que ningú a seguir.les.
De ben segur que les families han fet tot el possible ,i més i tot, perquè no és segueixin perjudican d'aquesta manera.
Desde fora,ningú pot saber que han fet o no ,les seves families.
Ara ,podem saber que a les families incapaçes d'assumir els reptes de pujar una familia ,s'els retira la guarda i custodia.
No ha estat mai els cas......
ON donen els certificats de nois com cal?

Anònim ha dit...

Potser no volien dir la familia...
Ei! que no son tan nens....
Podriem treure ferro de les influencies que poden ser moltes,amics,escola.psicòlegs.
Potser el que passa és que no són influenciables.....
Penso que rucs tampoc,i són suficient.ment adults, per no desgraciar.se la vida.
Molta sort a tots.
Un record ,la vida dòna moltes voltes i sempre sorprén .
Per canviar mai és tard,el que no val és seguir amb el rol que ens han pre.establert o tenir que demostrar res .

Anònim ha dit...

Espero que els intims no es sentin al-ludits!
Apa que heu trobat bon tema!
Penso que les influencies que dieu no son en les persones més properes,potser més aviat en
hàbits de consum,que a la llarga poden alterar comportaments...
Ull!segons estadístiques als 14 TOTS, i quand dic TOTS vull dir TOTS,han probat de TOT.
Hi han tires reactives per comprovar.ho,a vegades sols cal un cop d'ull.
Si molta sort a TOTS.
Després del vandalisme de st.Joan hi pot haver bastants candidats a rellevar les estrelles circenses.
A vegades els problemes passen de llarg una generació però és concentren en un altra,sempre ha passat igual.
Totes les processons tornen a missa.

Anònim ha dit...

En el món actual, per separat o de forma simultànea, ocurreixen fets molt negatius, que tots voldríem que no passessin, que tots voldríem abolir... oi?
Què passaria llavors si ja no hi hagués guerres, violacions, fam, maltractaments, crims, patologíes diverses, follia,abandons,etc...? Què se'n faria de soldats,presons i funcionaris de presons,assistents socials,psicòlegs, psiquiatres,ONGs,Centres d'ajuda,fiscals, jutges, policies, mossos,concerts benèfics,diaris,armes,cursos i llibres d'ajut,voluntaris i altruistes, i etc...?
Tot un món immens que gira al voltant de la misèria humana: qui ajuda a qui? pot semblar cínic, desagraït, irresponsable... però què se'n faria de tanta gent dedicada a rescatar tot possible desviament sense l'existència de subjectes desviats?
A sant de quina llei és així tot això? Llei divina, natural, humana?
Què fàcil és demonitzar lo subversiu i culpabilitzar l'ascendència directa. Ni tot és blanc ni tot és negre, tot i que hi ha gent més que disposada a basar les seves creènces en frases fetes i generalitzades, a conveniència,frases ( i no oblidem que la paraula té molt poder) que sovint creen una fossa d'incomprensió i desdeny entre membres d'una mateixa comunitat.

Anònim ha dit...

UI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Parlem de l'alcalde,si us plau crea moltes menys teories!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Què hi farem! (sospir llarg i sostingut). De veritat és més interessant parlar de l'alcalde? Au va! Passi-ho bé!

Anònim ha dit...

Home ,perquè fer teories de l'adolescència?
Epoca de transgressió,on els estils,aficions,relacions és perfilen i marquen.
Per etiquetar ,qui som nosaltres?
Qui més qui menys ha tingut etapes d'inmaduresa,de baixa autoestima i tot s'ha de superar,en això consiteix crèixer.

Anònim ha dit...

Llegiu i mediteu aquest paràgraf d'un missatge anònim que ha aparegut en aquest blog:

"Què fàcil és demonitzar lo subversiu i culpabilitzar l'ascendència directa. Ni tot és blanc ni tot és negre, tot i que hi ha gent més que disposada a basar les seves creènces en frases fetes i generalitzades, a conveniència,frases ( i no oblidem que la paraula té molt poder) que sovint creen una fossa d'incomprensió i menypreu entre membres d'una mateixa comunitat".

Controlem les nostres paraules, és important pensar abans de parlar, la paraula és com la pedra que un cop haq sortit de la ma no es pot controlar i, sovint, espetega on no hauria de fer-ho...els mots, un cop surten de la boca no sabem com espetegaran i on i...a vegades l'eco ens els retorna. Pensem!!

Anònim ha dit...

Crec que emparar-nos en l'excusa de l'adolescencia no es gens correcte. I es que nois de 19 i 25 anys ja tenen aquesta època bastant passadeta, no creieu? Més aviat es cosa d'animals que de persones! Barallar-se d'aquestes maneres i per aquestes coses... No se on hem arribat, però de ben segur que l'educació i les bones formes, en aquell moment, no van existir. A mi, sempre m'havien dit, que parlant la gent s'enten... però suposo que més aviat deu ser: nomes hi sent aquell que vol escoltar!!!

Anònim ha dit...

El problema en aquest cas és que els joves s'han aliat per posar-se a favor d'una sola banda.

Dóna la sensació que només hi ha un culpable. El que es va defensar desafortunadament.
Però jo tampoc vec gens normal que dos homes, pq un ja passa dels trenta es posin a atonyinar a un xaval. Més extrany encara és que ningú els hagués separat.

Tinguem en compte que parlem de persones adultes, tots majors d'edat. Els responsables dels seus actes són ells mateixos. Ni un ni altres escolten la familia.

Tot i que el germans, en la intimitat diuen que es culpa seva per haver-lo pegat, encara que logicament l'altre ha de tenir castig, en públic culpen tots a un de sol.

Els cert és que crec fermament que tots es mereixen un castig semblant. Perquè les diferents contussions de l'altre deixen clar que si no els haguéssés parat encara li fotrien ara.

Tots són culpables i no oblidem la resta de jovent, els que s'ho miraven i prou, els que hi afegeixen coses, els que culpabilitzen un banda o l'altra.

No és més que el resultat de l'eccés d'alcohol de tots plegats.

Anònim ha dit...

Per fí algú que sembla que realment ha meditat el que diu.
Es bó veure com ni hi ha molts,moltíssims que com menys saben,més volen opinar,sense tenir tots els elements de judici.
Sense saber.ne de missa la meitat,perquè els seus fills,els han explicat el que han volgut ,com sempre fan,quedar bé ells i malament els demés.
Com en vivim d'enganyats!
Ni ha que fa molts dies que toquen de peus a terra,i van passant els dies resolen els conflictes.
Tenir 30 no vol dir exactament ,que l'edat mental s'hi correspomgui,ni totes les actuacions.Ser un inmadur no justifica res.

Anònim ha dit...

Aire que vol dir vent, hauríem d'anar molt amb compte a l'hora de dir el que va passar realment a Belianes. No sé si tu hi eres, jo no, però he sentit a parlar dos o tres persones que hi eren "en directe" i les versions varien bastant l'una de l'altra. Vull dir que si ni els que ho van veure estan del tot d'acord, més cautelosos ens hem de mostrar els que només n'hem sentit a parlar. El tema es prou sensible...

Ah! Una petició personal als que participen al debat: podríem posar seudonims enlloc d'anònims, així ens podriem referenciar millor!

Anònim ha dit...

Es veritat que quand s'els va escapar encara el van amenaçar de mort?
Home,es passen de fatxendes!
Però clar,no poden baixar el llistó ara han de demostrar la reputació que han guanyat a pols durant tots aquests anys.
Passa que aquesta reputació també ha trascendit fora del poble.
Els antecedents, com més gran es un més bulto poden fer.

Anònim ha dit...

Bé com que hi han intervingut hospitals,caps,metges forenses,policia,jutges.....tot serà que no s'aclareixi.
Encara que les RAONS ,del que sigui,sols les entenguin els protagonistes.
Els costarà fer.les entendre als demés que no raonen com ells,si és que raonen....

Anònim ha dit...

Ah!! Però ells raonen? Em sembla que poc ja que aplicar la violència fins aquests límits no es de persones raonables...Crec jo.

Anònim ha dit...

Jo he parlat amb els protagonistes de les dues bandes per tant, conec les lesions dels dos.

Els germans han reconegut que si no l'haguéssin pegat no hagués passat i l'altre reconeix que no va estar bé per molt que fos fruit de la por.


En canvi per poble he sentit versions molt diferents.

Jo no crec del tot a ningú, tothom intenta escombrar cap a casa!

Però és curios que s'assambli més el que diuen ells tres que el que diu la resta.

A més tots sabem l'estat de la gran majoria del joves del poble quan sortim de festa. Cosa que em porta a dir que els seus testimonis tampoc són fidedignes.

Pel que sembla tots són moralment capaços de jutjar a la resta. No ho crec pas.

Anònim ha dit...

Preguntem-nos més aviat ,en el cas de ser familiars directes o no tan directes,qué fariem o qué ens tocaría de fer?
Es important.

Anònim ha dit...

Suposo que cada familia reacciona de manera diferent.
Hi ha les families que defensen els nens per sobre de tot perquè pobrets ells no fan mai res.
Hi ha les que pensaran que ja són prou grans i que s'espavilin.
Les que passaran del tema perquè no es fien ni dels seus ni dels altres.

En tot cas, el no se famíliars és els que ens deixa opinar de la manera que ho fem. Podem prendre la distància necessaria, això si no perdent mai de vista els fets sense judicis previs.
I de fet la reacció de cada família només ho sabran ells en base a que l'han pres.
La resta només podem opinar i dir el que segons les nostres propies creençes o vivències, pensem.
El que tinc clar és que prefereixo no ser família i no haver de patir.
Perquè la situació no deu ser facil per ningú.

Anònim ha dit...

Com familiar directe,per tant afectat,després de veure tots els comentaris que ha generat les actuacions del passat dissabte a Belianes,em nego a atiar els comentaris.
Sols qui em conèix i sap com actuo, pot saber que en penso de tot plegat.
No he perdut mai ni el temps ni una hora de son en donar explicacions,a ningú....ni crec que ningú ,tingui la moral o doble moral m'hagi de donar lliçons de res.
Gràcies als que intenteu compendre la sitació,ningú no ho voldría,jo la primer.
Els fills no és trien,ni és llancen.

Anònim ha dit...

MIreu que diuen els de la plataforma!


Mireu que diu la plataforma!



| Correu - Què és Vilaweb? | Seccions: Notícies: >El Punt >Europa Press >LesFinances.info >La Premsa >Especials Opinió: >Editorials >Mail Obert Diaris a VilaWeb: >El Punt >El 9 Esportiu >Barcelona Chronicle >Diari de l'escola >Presència Cercadors: >Nosaltres.com Canals temàtics >Capde7mana >Gai >Lletres >Lliga Catalana >Solidaritat >Tecnologia >Telecomunicacions >Campus Àrees >Fòrums >Xats >Enquestes >Biblioteca Serveis: >Correu gratuït >VilaWeb PDF >WAP - PDA >Lletra més gran Edicions locals: Alacant Andorra Arenys Austràlia Badalona Badia del Vallès Barberà del Vallès Benicàssim Calella Canet de Mar Casamance Castelldefels Castelló de la Plana Castelló d'Empúries Catalunya Nord Cornellà de Llobregat El Campello Euskal Herria Figueres Fraga Franja de Ponent Gandia La Bisbal d'Empordà La Garriga L'Alguer La Seu d'Urgell Lleida Lluçanès Malgrat Manresa Meliana Mequinensa Mollerussa Montserrat Mèxic Nova York Olesa de Montserrat Ontinyent Palafrugell Paterna Pineda de Mar Ripollet Sant Andreu de Palomar Sant Boi de Llobregat Sant Cugat del Vallès Sant Joan Despí Sant Just Desvern Sant Quirze del Vallès Sarrià Sitges Vall-de-roures Vic Vila de Gràcia Vilanova de Sau Vilassar de Mar

| Anar a portada | Fòrums - Altres Locals - Enquestes | divendres, 3 d'agost de 2007


Fòrum:Fòrum de Vilanova de Bellpuig

Missatge: L'ajuntament constesta les al.legacions.

Autor: Una de la Plataforma .
Text: Si senyor ,el sr. Trull,va dir que contestaria les al.legacions,totes,i ho està fent.Altra cosa és que les respostes s'adiguin al que se li comentava,recomanava ,denunciava...etc.
La 1ª cosa que volem dir, desde la Plataforma,és que nosaltres no hem endarrerit res,això ho ha fet Telefónica tota soleta en ,incorporar els documents preceptius,per tan obligatoris,fora de terminis ,ignoran peticions de diferents organismes,dilatant.se tan com ha volgut en el temps.
Això ha fet que hi hagués 3 periodes d'exposició pública, ón segons el nostre sr. alcalde "sempre ja hi era tot",(cal fixar.se en les dates d'incoporació de documents per veure si era cert)a més estava aprovat en Comissió de Govern per tan varen decidir enviar.ho a Urbanisme.
Doncs allà també els faltaven coses,(ja els ho haviem dit),a més havien de contestar al.legacions.
Ara ja ho han fet.
Però Urbanisme els diu que identifiquin la finca i en detallin altres coses.Carai! i tots els informes favorables que deia el sr.Trull que tenía d'ón son doncs?
A veure si tindrem alguna sorpresa!
Continuarem informant!

03/08/2007 - 17:06

Respondre aquest missatge
Tornar a la plana inicial del fòrum


Una producció de Partal, Maresma & Associats. 1995 (La Infopista) - 2000

Anònim ha dit...

MOLT BE . SABEM REPETIR LA OPINIÓ MOLTES VEGADES , PERÒ NO SABEM COM SOLUCIONAR AQUESTS PROBLEMES. AIXÍ QUE MES QUE UN EXERCICI DE CRÍTICA MORDAÇ, HAURÍA DE SER D´EMPATIA I COMPRENSIÓ. NO ES FÀCIL TRACTAR AMB PERSONES QUE TENEN AQUESTA PROBLEMÀTICA I MOLT MENYS SI ES UNA PERSONA ESTIMADA, TOTS I ESTEM EXPOSAT A TROBAR-NOS EN SITUACIONS AIXÍ, QUALSEVOL DIA ALGUNA PERSONA CARREGADA DE BEURE POT AGREDIR-NOS EN ALGÚN CONCERT O ALGUNA DISCOTÈCA NO ESTEM INDEMNES PER TENIR UNA ETICÀ IMPECÀBLE , NI PER SER DE BONA FAMÍLIA.NO ES UN TEMA PER RIURE , JA QUE EÉS MOLT M´ES SERIÒS DEL QUE SEMBLA I TOTA LA GENT QUE S´HEN HA RIGUT O N´HA FET SÀTIRA HA FET GALA D´UN ESTRENYIMENT NEURONAL PROPORCIONAL A LA INTEL.LIGÈNCIA DELS AGRESSORS.AIXI ACABO AMB UNA FRASE D´EISTEIN: SI HI HA MES DE 100 PERSONES PER INTENTAR DEMOSTRAR QUE HE COMÈS UN ERROR SEGURAMENT HE OBRAT BÉ. LA DEFENSA ES EL DRET MÉS FONAMENTAL DE L´ESSER HUMÀ . O NO DEFENSEU EL QUE ÉS VOSTRE?

Anònim ha dit...

Fòrum:Fòrum de Vilanova de Bellpuig

Missatge: Més sobre les al.legacions.

Autor: Una de la Plataforma.
Text: El sr.Trull diu que el nou emplaçament "satisfaria millor els interessos de tothom.Perquè doncs tantes al.legacions?
"Qui proposa l'ubicació és Telefónica Móviles España SA."De quins interessos parlem doncs?.
Diu que una antena isotrópica i omnidireccional,"se li corregirà l'orientació".(No se qui li deu dit això)!!!!!!
Això si, continuem parlant sols de Telefónica i les demés operadores i els seus usuaris que els bombin!
Ja li diran un altre cop a Urbanisme que ha de fer!
Un técnic del Consell ComarcaL informava massa bé del que faltava,incomplia la Normativa,etc...
doncs s'el canvia i s'en posa un altre que ho trobi tot bé.
Bé però quand els expedients surten de Vilanova han de estar complets,si no....
Continuarem informant.
04/08/2007 - 21:57

Respondre aquest missatge

Anònim ha dit...

Sembla ser que l'assumpció de responsabilitats per part de l'equip de govern, i especialment del senyor batlle, és inversament proporcional a l'aument de regidors del seu dreamteam. En planer, quants més regidors tenen, més fugen responsabilitats : " Es que no ho dic jo, ho diu tal departament; serà lo que decideixi medi Ambient; serà lo que diguin els nostres assesssors de tal i tal gabinet; es que això no ho he proposat jo, ho diu Telefònica... Què passa? Que de sobte s'ha quedat sense poders de decisió el nostre senyor alcalde? Nooo... d'això en dic jo la política de l'estruç!

Anònim ha dit...

Missatge: Al.legacions cap. 3.

Autor: Una de la Plataforma.
Text: Hi ha una Llei del Paisatge, 8/2005;una d'Integració Paisatgística,343/2006.
Però ves que li parles al sr. Trull de l'impacte visual?????????????????
Venim d'una legislació on les ones electromagnètiques venien regulades pel Reglamento Actividades Molestas Insalubres y Peligrosas.Poden posar totes les capes de maquillatge que vulguin......
El Tribunal Superior de Justicia de Castilla la Mancha,diu "Son las compañias las que han de demostrar que son inocuas y seguras",més endavant"no las personas, enfermando"crec que s'entén perfectament.....
Per si no fos el cas,hi ha una Directiva Europea 2004/40,que s'anomena"Disposiciones mínimas de seguridad y de salud relativas a la exposición de los trabajadores a los riesgos derivados delos agentes fisicos (campos electromagnéticos)(decimoctava Directiva específica )o sigui rectificada 18 vegades i esperemnos.....
Volem les antenes lluny de la gent!!!!!!!!!
Com més lluny més segurs i menys impacte sobre el paisatge!
Això tant fàcil, el sr.Trull i els seus regidors no ho volen entendre,que hi farem!!!!!
Continuarem informant.
05/08/2007 - 14:46

Anònim ha dit...

Missatge: Al.egacions cap.4.

Autor: Una de la Plataforma.
Text: Telefónica va dir que si no és posava una antena al costat de les cámares frigorífiques no es posaria,com si fos l'únic lloc possible.
Ara vol fer creure,bé sols ho creuen el sr. Trull i cia.,que si no es posa als Erals no pot ser possible en cap altre lloc.
Es possible que Vilanova estigui en un area on les ones electromagnètique és comportin de forma diferent a la resta del món??????Alguns, no dubto que ho voldrien.
Doncs el sr. Trull diu que si,que li han dit els de Telefónica i el técnic del Consell Comarcal.
Però si El Departament de Medi Ambient va dir "la ubicació proposada per la Plataforma ciutadana és perfectament compatible amb l'entorn,és valorarà positivament si el sr. alcalde ho demana".
El sr. alcalde ha tingut que demanar un nou projecte pels Erals,perqué el de Freixes no l'ha pogut colar.
Bé companys,poden votar totes les unanimitats que vulguin,que les Recomanacions,Normatives i Lleis que s'els hi ha esmentat son justament sobre el Desplegament de les Telecomunicacions.
Seguirem informant.


05/08/2007 - 15:16

Anònim ha dit...

Missatge: Al.egacions cap.5.

Autor: Una de la Plataforma.
Text: Comprobación de las medidas y técnicas de prevención y protección contra incendios,Decretos
64/1995;241/1994;268/1996.
Extret de Control Ambiental en suelo no Utrbanizable,sobre el régimen y la problemática de la instalación de estaciones base en suelo no urbanizable.
El sr.Trull quand hi ha quelcom que no sap com argumentar, diu que "no afecta l'expedient","que no és justifica"etc.
Bé se li a se dir i també a la sr. Meritxell Estiarte,lletrda que ha informat l'expedient "que els criteris juridics els dona la Normativa"
Ara pregunto, quines parts de la Normativa volen fer veure que no existeixent??????????????????

Anònim ha dit...

Suposo que tots heu vist l’estat en que es troben les piscines, sembla mentida que pugin estar en aquest estat tant lamentable . Fa anys que no estem invertint en la millora d’aquestes instal•lacions i això es nota. A veure que fem ............

Anònim ha dit...

No trobeu que això de l'antena ja fa massa pudor?? No cal que us esforceu tant en fer capítols sobre les al·legacions, perquè a la gent que no formem part de la plataforma, ni ens interessen ni entenem aquestes explicacions... Però suposo que ja no debeu tenir més arguments on agafar-vos per criticar... En fi, quin remei... seguirem aguantant aquests comentaris!

Anònim ha dit...

Ostras, últim anònim, tens tota la raó relativa, que tot s'ha de relavititzar: això fa pudor, sííí, però no comença ara a fer pudor sino que fa pudor des de bon començament i compte, que amb els nassos atrofiats que tenim, de vegades podem confondre d'on vé la pudor original! I jo de pudor en sé molt que el sofre és gairebé
"insofrible" inclòs pels que voltem pels móns inferiors i sub.

Anònim ha dit...

vull dir, ralativitzar.No, revitaltizar...no... revialitzar... òndia, és que no hi ha manera que em surti la paraula relativitzar! Enfí!!! Absolutismes Fora, vaja!

Anònim ha dit...

Jo també crec que això de l'antena ja temps que fa molta pudor.
Potser els de la plataforma haurien de ser més comprensius i els de l'ajuntament més dialogants, i deixar les rancúnies passades i assentar-se en una taula a parlar com a persones, perquè al final qui en surt perjudicat o beneficiat es tota la gent del poble.
Salut

Anònim ha dit...

I a veure com es fa això de dialogar amb el poder absolut. Assentar-nos a la taula, d'acord. I desprès? perquè els de la plataforma molt criticats, però s'ho han estat currant com pocs i perquè? Doncs perquè el motiu original ho continua sent, i una cosa és ser comprensiu i l'altra és que t'"aconformis" amb una distorsió enganyosa d'allò que no volies. I parlar el que se'n diu parlar, ja ho és de persones sinó sería bordar com a gossos o cacarejar com a gallines. Jo crec que per part de la plataforma no hi ha rancúnies, sinó el que he dit abans: la voluntat constant de dur a bon terme, en la mesura de lo possible, allò que de bon començament demanavem. Estranya, no?, avui en día, aquest afany perseverant i ferm. Es farà fins allí on es pugui per una idea clara, no per rancúnies ni " puntillo".
La pau només és pau en la justicia.

Anònim ha dit...

Es evident que els que no son de Plataforma ,ni entenen ni volen entendre els que s'els explica,equip de Gover inclós.
Fa més de 2 anys que ho expliquem.
Bé ,no ens cansem!
De fet ho expliquem als qui ho volen saber.Si de cas paseu-vos de llarg el que sigui de Plataforma i tots tant contents.

Anònim ha dit...

Encara hi ha gent que no té clar que els de la Plataforma volen cobertura per tot.hom,i de totes les companyies?
I les antenes lluny del poble!!!!!!!!!!1

Anònim ha dit...

Pobres pagesos quina tempesta tant béstia.
De ben segur que haurà fet força mal.
Quand un ha de confiar en les assegurances,no es el mateix.

Anònim ha dit...

Lo de l'antena no fa pudor,passa que no s'ha gestionat bé,sino tots tindriem cobertura de cada companyia.
A qui no gestiona bé les coses se li diu mal gestor.
En aquest cas el gestor en aquest tema era el sr. alcalde,ell té competéncies en desplegar les telecomunicacions.Algo li ha fallat,i li continua fallant,mireu.vos.ho com vulgueu.
Un all es un all i una ceba una ceba,no hi ha més.

Anònim ha dit...

NO RES , AL FINAL UNS S´HAN CREGUT UNA HISTÒRIA ELS ALTRES L´ALTRA. NE VEÍEU QUE AIXÒ DEL MÒBIL ÉS EL ROBATORI LEGAL MÉS BEN TRENAT DE TOTS ELS TEMPS. REFLEXIONEM,PRIMER NOMÉS L´UTILITZABEN GENT DE PODER ECONÒMIC I ARA ENS HEM VEN EMPASSAT EL CARAMEL, I SI NO EL TENS NO ETS NINGÚ. SOM UNA COLLA DE CONSUMISTES IRREFLEXIUS , QUE NOMÉS PENSEM EN LA COMODITAT QUE NOMÉS ENS PORTARÀ PROBLEMA RERA PROBLEMA. A BARCELÓNA AL 2003 JA LLUITAVEN PER RETIRÀR-LES I AQUÍ PER POSAR-LES. DESENGANYEU-VOS LES ONES ELECTOMAGNÈTIQUES SÓN NOCIVES TAN AQUI COM A UN KILÒMETRE, DE FET JA ENS ESTÀNT AFECTANT. NOMÈS CAL VEURE LES DISCÒRDIES QUE PROVÒQUEN. UNA ABRAÇADA A TOT I RESPECTEM-NOS A NOSALTRES MATEIXÓS, ALS QUE ENS ENVOLTEN I RESPONZABILITZEM-NOS DELS NOSTRES ÀCTES.AVANÇEM MOLT EN TECNOLÓGIA I POC EN REFLEXIÓ. UNA ABR´ÇADA A TOTS JO SI QUE US ESTIMO .JEJEJE

Anònim ha dit...

I les ones de la televisió? i les del microones? i les de la radio? i les de wi-fi? les del telefon inalàmbric, bluetooth, etc.. Avui en dia hi ha micro-ones d'un munt de freqüències i potencies diferents.
Jo em pregunto, perquè els de la plataforma només es preocupen de l'antena de Movistar? si totes les cases tenim una antena que rep micro-ones, i perquè en comptes de tenir una antena en vol una de cada companyia? I si com més lluny fiquem l'antena, a més potencia a d'emetre perquè arribi un senyal en condicions, i com més potencia emet, més prejudicial pot ser, i dic pot ser perquè que jo sàpiga no hi ha cap informe que digui que es perjudicial, n'hi els experts es fiquen d'acord!.
Jo crec que esteu carregats d'hòsties, i si no voleu tecnologia i no voleu comoditats, perquè no us compreu un carro i un ruc i deixeu el cotxe a casa? perquè no us doneu de baixa de fecsa i aneu amb espelmes? i perquè no deixeu la roba a l'armari i aneu amb un "taparabos" pel carrer? i un munt d'exemples més...
Les transmissions de dades de les xarxes sense fils estan regulades pels organismes oficials, i s'emeten dins d'uns límits que es consideren segurs.
Deixeu de tocar els collons i si no voleu l'antena aneu a un altre lloc que no sigui Vilanova!!

Anònim ha dit...

Fan mes soroll quatre cridaires(entenguis "plataforma???) que una gran majoria silenciosa. No us preocupeu, que aviat hi haurà antena i cobertura i podrem tindre comunicacions del segle 21. I molts ens en alegrarem.

Anònim ha dit...

Hei, un altre que vol cobertura ja bis. Més aviat lo que necessites és que te'ls toquin més sovint. els teus arguments em sonen a frases fetes amb regust a bar i varies cerveses i diàlegs poc variats en el seu discurs Una de les coses més importants és que les companyies, siguin del caire que siguin, tinguin clar QUI decideix alhora d'instal.lar el que sigui al poble d'un!
Ah, i si tan modern ets, perquè no et poses un coet al cul i te'n vas a visitar l'espai que està molt de moda. Apa! Fins ara que se m'està acabant l'espelma de cera verge ecològica.

Anònim ha dit...

Ho barregeu tot.
Procureu no ser desagradables!
L'única raó de les companyies per instal.lar.se prop de la gent és que els dispositius son més barats.
Les ones van on les dirigim,allà on sigui lluna inclosa.
I si teles ,microones son els mateix poseu.hi el mòbil prop a veure que tal.No ranegeu,l'educació per davant de tot!

Anònim ha dit...

SI SENYORS TENIA TOTA LA RAÓ ESTEM POSEÍTS PEL CONSUMISME ,N´HI EN COMPTES DE PORTAR UN COTXE DE 100 CABALLS TAMBE HI PORTEN UN RUC. NO HEU ENTÉS RES . G´`ACIES PER LA VOSTRA IGNORÀNCIA , HEU DE PROBAR ELS PROBLEMES AMB LA VOSTRA PRÒPIA CARN . FOTEU-LA A CASA VOSTRA.

Anònim ha dit...

Jo em sento identificat amb el ruc.
Tranquil,pacient,no l'importa el treball feixuc.
Si rep algun cop,ni es trasbalsa,segueix el seu rumb.
Ni parpallega,és creix davant les dificultats,tot i que el seu camí sigui dificil,res no l'aparta de la seva meta.
Sap el que vol i busca aconseguir.ho.
si jo soc molt i molt RUC.

Anònim ha dit...

Disculpeu les pujades de to però quan algú et diu que en comptes de defendrte les teves idees, te'n vagis del poble perquè ell/a pensa diferent, doncs això altera fins i tot les pedres!
Jo crec que el lament del pagès s'està perdent en la nit dels temps, potser és hora de canviar de pàgina...???

Anònim ha dit...

Tot i que els de l'Astella es veu que són clarividents... la propera pàgina que sigui més optimista, per si les mosques...

Anònim ha dit...

tots sou uns fills de puta, me coagon SATANAS yo y el meu amic hack destruirem aquesta puta pagina web, y tots us anireu a prendre pel cul, aixo d'insultar a la gent no asta gens bé eeh...manteneu ??? aixi que , de aqui a 3 mesos, adeu a a la pagina...aa y si se pregunten com ho farem...pues, ya veureu xD...tot es possible

"The Invisible Hacker"