Vilanova de Bellpuig - Revista satírica que surt quan pot

divendres, 25 de maig del 2007

RESULTATS DE L'ENQUESTA

DEPARTAMENT D'ESTADÍSTICA I ANÀLISI DE DADES DE L'ASTELLA.- Ja tenim el resultat de l'enquesta sobre les eleccions municipals a Vilanova. Segons l'I nstitut d'estadística de la Generalitat de Catalunya, el 2006 a Vilanova érem 1100 habitants. Tenint en compte que fins i tot les padrines del poble estan enganxades al bloc de L'Astella (ha baixat en picat l'audiència del Cor de la Ciutat) i que també hi podien participar els menors de 18 anys (si és que tenien uns segons per deixar el Messenger a banda), es despren de les dades de l'enquesta que la nota predominant a les eleccions serà l'índex tan elevat d'abstenció. Els 77 vots de 1100 persones resulten una participació del 7% o, el que és el mateix, una abstenció del 93%! Amb les dades a la mà sí que podríem parlar amb raó d'un autèntics RESULTATS HISTÒRICS. Els membres de la mesa es poden armar de paciència o bé armar amb un kitt de manteniment i aprofitar el sou i les hores perdudes per anar a fer quatre arreglos pel poble.

Les altres dades reflecteixen un duel frec a frec entre les dues forces. Segons l'enquesta, el partit guanyador seria IVB-AM amb 33 vots, i per tant si el pronòstic es compleix hi hauria un canvi de govern; en segon lloc quedaria CIU trepitjant els talons amb 30 vots i l'única manera de tornar a estar al govern seria amb un pacte amb els Vot en Blanc, partit desconegut que ha quedat al marge de la propaganda electoral i que, tot i això, ha obtingut 13 vots. Hom es pregunta què hauria aconseguit aquest partit amb programa i propaganda seriosos. Per últim queda el també partit desconegut Ns-Nc, amb només 1 vot i que no obtindria cap regidoria; algun analista polític apunta que és una marca encoberta d'un altre partit, ja que amb les dades a la mà sembla el PP als seus millor moments.

Les combinacions per formar govern son vàries, però el que realment preocupa a la redacció de L'Astella és l'elevada abstenció que pronostica l'enquesta! Des d'aquí, L'Astella us anima a anar a votar el que cregueu millor per al poble, sense sentir-vos coaccionats per ningú ni per res, i esperem que diumenge sigui una jornada electoral molt tranquil·la, sense plats n'hi ganivets per mig.

Que tingueu un bon dia d'eleccions municipals!

(Cap de les informacions d'aquesta revista va signada com a protesta pel sistema de quotes que ens imposen els partits polítics sota criteris propagandístics i no confiant amb els criteris satírics dels professionals de la redacció. Si a TV3 ho diuen, nosaltres també!)

30 comentaris:

Anònim ha dit...

Ay! Es veu que haurem de canviar la política per l'apolítica! I el fes-te fotre per el fotre festa, i anar fent...! Vulguin els Déus de l'Olimp i del Camp Nou ser piadosos amb la nostra indolència, que nosaltres ja ho som!
No ens abandoneu, l'Astella, que sou molt divertits!

Anònim ha dit...

Ja ja ja!! Jolín, tios! Ni des d'Oxford no puc deixar de seguir-vos! Sou boníssims i graciosos de veritat.
Yes, very good fandango...

Anònim ha dit...

Per fi una campanya electoral que he pogut seguir mínimament a través d'internet! Diumenge cap al poble i a fer poble.

Gràcies per portar Vilanova a qualsevol racó del món!

Anònim ha dit...

Mare de Dèu!!
Ahir, en una presentació de candidatura de CiU a la llar dels jubilats, el seu cap de llista va deixar clara la seva postura: govern en solitari deixant l'oposició al marge: Bé pel senyor Trull (perquè la resta ni opina ni contesta quan se'ls pregunta) Aquesta és la seva manera d'agermanar als vilanovins!!. Deprès d'aquesta afirmació, a mi, la resta de projectes d'aquesta candidatura no m'interessen gens ni mica: ja s'ho faran.
De tota manera, al cap de llista en qüestió, jo que tinc memória histórica, li voldria fer unes reflexions: 1. Vostè no va ser el.legit la primera vegada que va esdevenir alcalde, ho va ser perquè l'anterior va plegar. 2. Miri l'anterior alcalde, que també actuava amb prepotència i nocturnitat, com ha acabat? més sol que la una , perquè fins i tot els seus millors amics i parents l'han dixat de banda.
Votè creu que paga la pena seguir el seu camí? Pensi senyor alcalde que la vida ho va posan tot al seu lloc i que existeix una justí cia, diguem-ne divina, que tard o d'hora treu el cap.
Au, dixem-ho estar,i diumenge a votar amb consciència. Ah! però jo no el votaré a vostè perquè tinc una altra idea de fer poble i agermanar perquè de dictadures locals, malhauradament, ja n'he viscut.
Que hi hagi sort!

Anònim ha dit...

Bon dia pel matí,

Vaig assistir a l'acte de CIU que es va fer ahir, em va semblar que tenen les idees molt clares i encaminades, jo soc del parer que aquest grup de gent que ha fet tant pel poble que continui, també veig que hi ha una persona que serà molt dificil que entri, que seria molt interessant pel poble que es el Jordi Fontanet, una persona amb empenta i sobretot molta il·lusió.

També proposo una cosa, que d'aquí 4 anys per posar-hi mes salsa i contrastar mes els punts de vista, s'hauria de mirar de fer una taula rodona amb tots els grups que s'hi presenten.

Que cabrons!!!! a i Visca Vilanova!!!!

Anònim ha dit...

A l'altra Guineu:
Per què el "que cabrons" ?

Anònim ha dit...

D'acord, aquests de CiU han fet molt pel poble, però n'hi ha altres que també farien i no els deixen. No creus altra guineu?
Ah!! el Jordi Fontanet no dubto que sigui vàlid, però i el Jordi Martí? i la Marta Soldevila? Que me'n dius?

Anònim ha dit...

El que cabrons, es una petita broma imitant al Maragall.

Be pel que em preguntes sobre el Jordi Marti i la Marta Soldevila, podrien també ser valids, l'unic que em fa dubtar mes es el Jordi Martí, amb alguna resposta que va fer el dijous que no tocava, per això dubto d'ell...

Anònim ha dit...

Jo crec que la millor llista seria la que inclogués fontanet, Jordi, Marta, Montse Serra, Angels, Montse Raluy i ja no em queda més gent q cregui oportuna per omplir-la.

I crec que sería una bona llista pq no són gent amb afany de protagonisme com altres han demostrat i que penso que elevarien a Vilanova a un altre nivell.

Amb l'ordre ja no mi fico. Cadascú que ho ordeni com vulgui o pugui.

Anònim ha dit...

Jo crec que entre les dues llistes i el seu programa no hi ha ni punt de comparació! La de CiU és molt més sèria, preparada, amb empenta, il·lusió i coneixement de tots els temes! He estat als dos mítings i, crec que qualsevol altra persona ho pot afirmar, mentre els uns ni es creien ells mateixos el que deien (no ho podien defensar amb criteri), els altres ahir van demostrar que per molt que es facin veure fantasmes on no n'hi ha, el poble tira endavant amb les millors mans possibles! És més, del míting dels Independents no vaig entendre gran cosa: que la residència s'havia de fer a un altre terreny, que cal un local per agrupar a tot el jovent (dels 12-30 anys) i no sé que d'una màfia, que és tot mentida!! Ja ho va dir algú per allà, em sembla que no sabien massa del que parlaven! Així és que pel bé del poble, molta gent espera que entri el Fontanet i no el Portella, ja que com s'ha dit, el Fonta és jove, va amb la veritat pel davant i té ganes de tirar el poble endavant (no posant trabes a tot el que es proposa!!) Penso que, malgrat el que es digui per aquí, la gent tindrà seny i sabrà elegir la millor opció que, em sembla, que és tota la gent de CIU!!! Almenys, això espero perquè en sortiríem tots beneficiats! Sort i salut!

Anònim ha dit...

Segur que ets el mateix de la mentida de la reunió, poca gent ofén tant com tu i es mostra tant de partit i defensa sempre el mateix siguin el que diguin.

Quin poc critèri.

Si t'acostes a l'altre costat veuràs les reunions que han fet amb diferents autoritats, per tal de fer un programa realista i que es pugui aconseguir.

En quant al que es va dir ahir de la canonada de rialp, encara no està clar que arribi fins aquí.

Parla amb més gent i sobretot deixa de ser tant crèdul.

Anònim ha dit...

Perquè dius tantes tonteries.

Clar que s'entenia el que deien.

Perquè et fan tanta ràbia?

El primer que s'ha de tenir és respecte i tu deixes molt a desitjar. Jo també he estat als dos mítings i el cert és que vas ben errat/da.

Ho defensen amb critèri, tant o més que CIU.

I crec que no és manera de parlar, si tu ets pro CIU, i tens tot el dret. Al que no tens dret és a increpar la gent d'aquesta manera i desmereixer un grup preparat que va parlar amb correcció i on tots ells van participar a diferència de CIU.

S'han pres moltes molèsties, han parlat amb els joves i amb la gent gran. Han demostrat empenta i ganes. I la teva arrogància m'ha acabat de decidir. Ara sí que estic ben posicionat. Mai, però que mai votaré a un grup dictatorial, que no respecteu als altres i amb aquest mal gust dient les coses. Gràcies per haver-me ajudat, ja anava a no votar.

Anònim ha dit...

I per cert, de la vostra banda encara esperam la rectificació de lo de la reunió, mentiders!

Anònim ha dit...

Tranquil jove no posicionat. Només saben defensar-se atacant, cosa lletja i penosa. No hi poden fer més.

Suposo que deu ser un dels anomenats "cadells de CIU".

I en quant a lo de la reunió ja ho ha demostrat tot, no cal que diguin res que ja s'ha vist el que.

Ànims independents i ja sabem que feu el que podeu, el que passa és que al fer-ho amb respecte passa mé s desapercebut.

No defalliu que la lluita és llarga i pesada, però us necessitem.

Anònim ha dit...

Jove no posicionat, ja és trist que hagis de decidir el teu vot a partir dels comentaris que, ves a saber quina gent, escriu en aquest blog! Però si no tens cap més opció... Si us plau, no us poseu nerviosos que això simplement és un blog per donar opinions...

Anònim ha dit...

Em sembla que aquí tohom pot escriure el vulgui! Cadascú té la seva opinió i s'ha de rspectar! Què passa? Què per què sigui diferent a la de la majoria d'aquest blog, ja s'ha de jutjar d'arrogant, ofendós, crèdul, rabiós... Em sembla que tampoc és just! Jo us anava a votar, però em sembla que aquesta no és la manera d'acceptar una crítica! Així és que el meu vot també l'heu perdut perquè anar tan de bons, en política, no és de gent sincera!

Anònim ha dit...

Per què es millor que entri el Fontanet i no el Portella?
Ai, anònim que se't veu el llautó!! O ets de la llista i t'ensabones o et tenen ben allissonat.
D'acord, el Jordi Fontanet és agradable, ha portat el nom de Vilanova arreu amb el tennis taula, es traballador...i tantes floretes com vulguis, però t'he de dir, per la teva informació, que el Pep Solé(perquè així se'l coneix) també ens deixa bé, es un escultor conegut que te obres seves en algunes places de Lleida (ho sabies?) i que allí on va deixa ben clar que es de Vilanova de Bellpuig i per tant no veig que tingui de més el Fontanet..
El que hauriau de fer es deixar de mirar-vos el melic i treure el cap fòra del poble i potser us cauria la vena dels ulls, el mon es molt gran, saps?. Penseu que hi ha molta gent vàlida a part dels vostres, com ho diria?, "inxes".
Apa, tranquils.

Anònim ha dit...

A un dels anònims:
I tu canviaràs la teva intenció de vot per un comentari anònim?
Quin poc criteti noi!!

Anònim ha dit...

Volia dir: criteri!!

Anònim ha dit...

Doncs jo ja tenia decidit el vot abans de que comencés la campanya. Amb les llistes a la mà ja em vaig fer una idea de com podia anar la cosa i, tot i que estava disposada a canviar el vot si se'm convencia, ni la campanya, ni els comentaris al bloc, ni les presentacions m'han fe tcanviar de idea.

Anònim ha dit...

Anònim, crec que tant tu com l'altre que s'ha posicionat ja teníeu ben clar a qui votarieu. O potser ens vols fer creure que unes paraules t'han fet canviar d'opinió.

Jajajajajaja si és així els dos sou ben ximples.

Ja fa dies que tots plegats sabem a qui voatarem i unes paraules no fan canviar la balança o sigui que crec que els dos tenieu ben clar que l'un votaria a CIU i l'altre als independets.

Apa, deixeu-vos els dos de tonteries que ja som prou grandets!!!!!

Voteu a qui vulgueu.

Anònim ha dit...

Per cert, les opinions amb fonament i educació és respecten totes, vinguin de la banda que vinguin.

Però no crec que sigui correcte, ni per part d'uns ni altres que es facin atacs indiscriminats clarament enfocats a fer crítica destructiva.

M'es ben igual si parla independents o CIU. Jo crec en la crítica certa, ben treballada i amb objectiu d'opinar no de destruir.

Anònim ha dit...

Acabo d'entrar al blog i m'he quedat amb el comentari de :reflexiu.
Jo, que també tinc memòria estic d'acord en que una persona que no va ser el.legida si no imposada la primera vegada que va ser alcalde, no hauria de ser tant arrogant. Torres més altes han caigut i com més altes son més s'estarrossen. Per aguantar fort les venrades calen uns bons fonaments, els ha pogut construïr l'actual alcalde? Ja es veura...un dia o altre.

Anònim ha dit...

Si us plau, tots plegats, que avui és el dia de reflexió. Perquè no fem una mica de silenci sobre el tema candent, i ens expliquem uns quants acudits, o parlem de tot el que està passant al món i també influeix ( o tard o d'hora acabarà influint) les nostres vides, o simplement ens diem tots com a bon germans quant ens estimem, que no hi ha res com l'amor en tots els sentits, que si ens estimem de debò no hi ha tants problemes. Enfí, germans, una mica d'alegria i deixem que tot vagi fent el seu curs. Féu amics i no la guerra!

eixam ha dit...

Deixem-ho aqui, no us sembla?
Però com sempre us dic: La veritat ens farà lliures (tard o d'hora)

Anònim ha dit...

VISCA VILANOVA

Anònim ha dit...

Quina pena...

Anònim ha dit...

mas de lo mismo

eixam ha dit...

Heu tornat a guanyar la llista de CiU. Felicitats!!
Però: 269 vots dels independents+ 47 blancs +10 nuls, a casa meva sumen 326 que no us han fet confiança, per tant: Compte amb l'arrogància i la prepotència!!
Que tingueu encert en el vostre govern!!

Anònim ha dit...

47 blancs +10 nuls que tampoc han fet confiança als independents