Vilanova de Bellpuig - Revista satírica que surt quan pot

divendres, 18 de maig del 2007

Plats i ganivets

Segons fons poc fiables i molt poc contrastades de la revista L'Astella l'empresa Roca ha decidit deixar de fabricar sanitaris. El motiu principal l'ha trobat el director comercial de l'empresa, Antonio Ruiz, quan estava provant la seva nova línia de sanitaris amb acabats de fusta. Es veu que la superfície de la tapa no havia passat el control de qualitat i l'home s'ha clavat una estella a les seves delicades natges. Buscant informació sobre el tema a través del Google, s'ha trobat amb el bloc de l'Astella i el seu olfacte empresarial l'ha portat a prendre una decisió imminent.

Adaptant-se ràpidament a les necessitats del mercat, Ruiz ha considerat que la millor inversió en aquest moment és dissenyar plats de mala qualitat que siguin lleugers i sobretot que es puguin trencar fàcilment. I és que l'acarament a camp obert entre els vilanovencs i vilanovenques fa preveure negoci segur. El segon projecte a mitjà termini, i en funció de l'increment de violència dels ciutadans de Vilanova, apunta cap a la possibilitat de fabricar ganivets, ben finets i punxeguts, d'aquells que es claven bé a l'esquena.

D'altra banda, la seu de Roca abandonarà la capital catalana preveient que el major volum de vendes es donarà a Vilanova de Bellpuig i amb un canvi d'ubicació s'estalviaran bona part de les despeses de transport. Fonts de l'Ajuntament no han confirmant ni desmentit que s'hagi començat a buscar un emplaçament per a la fàbrica però s'han mostrat molt satisfets perquè una empresa s'interessi per invertir a Vilanova. El consistori ja prepara l'estratègia per atribuir-se'n els mèrits tenint en compte que, a més, això farà disminuir el nombre de persones sense feina a Vilanova i per tant, deixarà més vilatans sense temps per connectar-se a L'Astella.

Les reaccions no s'han fet esperar. Aquesta mateixa tarda s'ha constituït la Plataforma AntiRoca que critica la poca transparència d'informació que hi ha en l'actual ajuntament i tot i mantenir-se de moment en l'anonimat, han assegurat que donaran guerra i molta guerra a l'equip de govern. Aquesta tarda ja han començat a aparèixer les primeres pancartes.

56 comentaris:

Anònim ha dit...

Els de l'Astella, genials com sempre. Aplaudiments per la vostra fina ironia i per estar permanentment al dia dels temes més candents del nostre poble!

Anònim ha dit...

Que bo nois!!

A veure si hem fotreu la feina! jajajja

Per cert...
A quina botiga ho vendràn???
A ca l'Antonia?, a cal Marca?, al nou mini-super de la Carme?

Anònim ha dit...

No esteu nerviosos? Ja queda poc per les eleccions!!.
Molt bo l’article aquest!!

Anònim ha dit...

nerviosos ho deuen estar els de les llistes, jeje, ja fa dies que no paren de trobar-se, fins i tot en bodes i comunions no poden deixar a part la vida política!, això és qu edeuen estar nerviosos!

Anònim ha dit...

Doncs jo no estic a les llistes i la veritat es que ja tinc ganes de veure qui guanya, des de que hi ha aquest bloc, és viuen amb més intensitat aquestes eleccions.
Que guanyi el millor!

Anònim ha dit...

Tan de bo no en guanyés cap i haguessin de governar junts!!!

És possible??

Jo també estic una mica nerviós!!

Anònim ha dit...

Al últim anònim...

Si guanaya el Partit de CiU, governaràn ells sols.

Però si guanyen els Independents, en principi, governaran tots junts ja que com s'ha dit moltes vegades volen fer poble!!! i els oferiran compartir, si ells volen, és clar...

Anònim ha dit...

A mi em sembla que les coses entre les dues candidatures estan massa crispades com perquè acabin governant juntes, guanyi qui guanyi. Si guanyen els CiU ja sabem el que passarà (només cal mirar enrere), però jo no em crec que els independents vagin tant amb les mans obertes com diuen, és un molt bon argument electoral però també em sembla que no traguen gaire als de l'altra llista. L'ambient està massa viciat en els dos llocs com perquè governin conjuntament.

Per tant, em sembla que acabarà governant en solitari qui guanyi les eleccions, per això hi ha nervis!

Anònim ha dit...

Si, teniu raó, millor que no guanyin els independents... que tampoc són tan bons com diuen!
Jo no estic nerviós, perquè em sembla que la majoria de la gent de Vilanova té criteri propi i sap distingir allò que és més positiu pel poble! Bé, almenys els últims anys bé ho ha demostrat, encara que la oposició sempre ha volgut manipular informacions i crear mal rotllo al poble (tema dels darreres, de la prepotencia, de l'antena..)Però, al final, sempre s'ha fet justícia amb les persones que passen davant i que només busquen fer avançar el poble. Així és que aquest cop tampoc estic gens nerviós perquè trobo que la llista d'independents no té massa ganxo, encara que estan en el seu drer de presentar-se. L'Esperança Sales haguès estat millor candidata d'alcadessa... Bé, que guanyin els millors!

Anònim ha dit...

Al de l'últim anònim, jo no he dit enlloc que millor que no guanyin els independents, només que crec que si guanyen acabaran governant sols (sigui per voluntat d'uns o altres). Em sembla que el partidisme no et deixa llegir bé del tot.

Anònim ha dit...

Segons l’enquesta del bloc, guanyaran els Independents, i segons han dit, oferiran regidories als de CIU, no? Encara que les decisions importants les pendran ells, suposo. O potser només els hi demanaran l’opinió i desprès faran el que voldran, qui sap! Molta sort a tots dos.

Anònim ha dit...

Puntualització:

Al ànonim, d'entre el navier, tens tota la raó que la gent del poble té criteri propi, hi esperem que així continui. Lo que NO estic d'acord i perquè t'equivoques de ple que lo que volem es crear mal rotllo al poble amb tema dels darreres, prepotencia, i l'antena... Perquè tal com t'equivoques i es va demostrar la plena prepotencia i grandissima mentida amb l'antena, i per això es van aconseguir unes 400signatures de persones MAJORS d'edat (i després les que no van voler firmar per les seves respectables idees però que estaven d'acord com s'havia actuat).

I esperem, com tu dius, que al final es faci justicia i es demostri la veritat a la gent.

I jo, al igual que tú, tampoc estic gens nervios perquè sé que s'enganxa abans un mentider que a un coix (encara que a vegades siguin ràpids i escurridissos)

Anònim ha dit...

Ahir a la nit, el grup d'Independents va preparar una reunió pel jovent. Uns quants joves representants de la llista de CiU hi van anar perquè, em sembla, que al ser joves hi tenien tot el dret: La sorpresa se la van endur quan la que es presenta per alcaldessa els va dir:"què hi feu aquí? què heu vingut a espiar? perquè si heu vingut a espiar ja podeu marxar...." Quan m'ho van dir, no m'ho podia creure!! això sí, després van predicant que a ells no els trcaten bé, si ja comencen així... Em semblava que el seu programa deia "Vilanova som tots!" NO sé, em sembla que ho havia de dir, perquè com es diu en diverses ocasions ni uns són tan bons, ni altres tan dolents!I en aquest cas, s'ha pecat d'una mica de mala educació, no?...

Anònim ha dit...

A veure com diem les coses tots plegats! és cert que sels va preguntar la finalitat amb la que havien vingut, cosa lògica ja que era un acte del grup.

Ens van dir que venien com a jovent a escoltar i per no poden negar que sels va tractar bé, van venir l'Abril i el Jordi Fontanet ( de CIU).

El cert és que un d'ells es va mostrar molt col·laborador, mentre que l'altre es va dedicar a dir a tot que no es podia fer.

Personalment em va decepcionar molt, ja que mai m'hauria pensat que podria reaccionar així.

No poden dir res en contra del que vam fer ahir perquè fins i tot després de la reunió vam quedar-nos tots una estona a parlar molt cordialment.

En cas que siguis un dels que hi eren ahir, que trist que ens ataquis així i si no hi erets, no afirmis fets que no has viscut.

Anònim ha dit...

Per l'anomim que ha escrit abans que la Marta:
Quina barra que tens!! I t'ampares en l'anonimat, mes barra encara!!. Per què no dius qui ets? Segons tinc entes per boca de la meva filla (i ella no menteix ni s'amaga vilment) si vas estar a la reunió, podem deduir qui ets i si no hi vas estar no tens dret a dir el que no saps. Mentint i aixecant falsos testimonis no es va enlloc, que penses aconsseguir? EL MEU RESPECTE EVIDENTMENT L'HAS PERDUT!!
Et convido a sortir de l'anonimat aqui mateix en aquest blog.
La veritat ens farà lliures!!

Anònim ha dit...

Bé, la veritat és que jo quan els vaig veure entrar i seure i vam estar parlant, em semblava que sí que venien a escoltar i prou i que ho farien de "bon rotllo", i m'agradava la idea.

No obstant quan anavem exposant les coses i cada vegada sentia un no es pot, o un ja s'ha intentat o un, nosaltres ho fem així... el que sigui, m'anava adonant de la meva ingenuitat, nosaltres els haviem enviat la corresponent invitació, al cap i a la fi també son jovent i vilanova som tots.

Ara vec l'inocent que he estat i el cert és que tot plegat em sap molt greu.

Anònim ha dit...

Marta, aquest que t'ha dit que no es podia fer tot el que proposaveu, és perquè ell mateix ha rebut la mateixa resposta a tot el que ha volgut fer. El macro-concert és el pà per fer callar protestes, amb això ja n'hi ha prou. Lo altre ja vé donat pel Consell comarcal o altres esferes.
Aquest que t'ha dit... reprodueix l'actitud d'aquell que l'ha reprimit.Comportament incomprensible allí on n'hi hagi, per la gent de bona fe.
Als de l'Astella: penseu fer alguna cosa de cara al dissabte i al diumenge? Vull dir que no hi hagués algún comentari desaprensiu, sigui del caire que sigui, fora de temps i de lloc, car això de l'anonimat és tan ambigu com l'identitat de Shakespeare.
Malgrat les afirmacions d'algún radical acarnissat, no s'ha alimentat la crispació ni una mil.lèssima part del que s'hauria pogut fer, en la meva opinió,i crec també que un treball conjunt fóra possible.Per això dic: si tots parlem clar i català i ens podem entendre, POR-QUÉ CO-ÑO-JES HA-BLA-MOS TO-DO EL RA-TO EN IN-GLÉÉÉS???

eixam ha dit...

Acabo d'entrar al blog i...Com està el pati!!
Jo soc persona de pau, reflexiva, sense ànsies d'enfrontaments i us he de dir que em sorpren molt que nomès hagin desvetllat la seva identitat persones independents, penso que quan s'ataca de front s'hauria de manifestar obertament qui emet aquest atac, altrament diu molt poc a favor de l'anòmin.
Au!! cadells de CiU fugiu una mica del camí que us heu marcat i sigueu més transparents.
....el que sempre dubta de la bondat dels altres, diu ben poca cosa a favor de la seva própia bondat...
Apa, que vagi bé!!

Laia ha dit...

Crec que hi ha certs moments en que l'anonimat pot ser un gran recurs, eina, per expressar raonaments, creences, o qualsevol tipus d'opinió, per objectivar les nostres paraules, ja que tots tenim un rol, i a vegades el que diem s'interpreta segons aquest. També crec que és de covard, mantenir l'anonimat per perdre el respecte, mentir o escampar quelcom que no sabem del cert.

Per tant arribats a aquest nivell de la discussió em sembla oportú escriure amb el meu nom.

Estic segura que ambdues llistes estan fetes per treballar pro i a favor del poble, d'això no en tinc cap dubte i fins hi tot em sorprenc en veure que hi ha qui ho dubta.

Però també es cert que hom actua segons la IDEA QUE TÉ DE COM HAURIEN DE SER LES COSES, i aquesta idea ve determinada per la situació que viu. I tots vivim situacions diferents.

Per tant, qui té la clau de la realitat?

Com diu en Sebastià Serrano, l'èxit de l'evolució humana radica en la necessitat de crear lligams. Primer amb la família, després amb els amics i l'entorn més pròxim, després amb la societat en la que vivim (el poble)i així anant obrint el cercle.

Potser no donaré cap resposta a res, ni diré quina crec que és la millor obció de vot (no és la meva intenció)només intento sortir de la meva situació per valorar quina és la millor realitat...

... si es que n'existeix alguna d'objectiva.

Anònim ha dit...

Els altres anys havia anat a alguna de les reunions de jovent que es feien abans de les eleccions per presentar les llistes, i sempre hi havia jovent de l'altra candidatura i mai se'ls havia demanat que què hi feien allí. És que només el simple fet d'interpelar-los ja em sembla ofensiu.

eixam ha dit...

A Bresse:
Hi eres tu ahir? O també t'ho han dit? Perquè, a vegades el to amb que es parla és més significatiu que les paraules...o, no'

Anònim ha dit...

A vé, e que me enterao que aqui se va a inhtalar un poligono desos,con fabrica i de tó, ahta el Roca ese i me pensao inhtalá por aqui. A vé que se tiene que acé.Yo, eh que vendo muchha cuerda y pinsa pá tendé, i como que por aqui se ehtá tendiendo tanta ropa, e pensao, mira muchhachho que aqui tiene buen negossio.Pué, ya me direih que se nessessita. Ala, a tendé a tendé... Ah, i tambien ofressco empleo pá trenssá lah cuerdah, que tambien ay muchho parao!

Anònim ha dit...

Al Chema:
home, txema, puedes hacer cap de todas formas, xq si no hi hay puesto a la fabrica d'aquí, bé n'hi habra a la de Bellpuig q dicen que hi portaran la Nissan. A Belluig volen créixer a cop de grans inversions, un model potser poc sostenible i que ens en podem veure afectats degut a la proximitat.

Al eixam:
No, no vaig poder ser-hi, vaig fallar a l'últim moment. Tens raó, parlo sense saber realment com es va produir, però un cop dit això, és que no m'imagino com es pot anar a dir a algú en una reunió oberta a tothom què és el que hi ha anat a fer. Ni que es digui cordialment, ni que es tirin pètals de roses. Per mi és un error, i d'errors tothom en fa perquè som humans, i comencem malament si es preten engegar un projecte integrador i aglutinador i a la primera de canvi no reconeixem un error.

Anònim ha dit...

Que fuerte, que fuerte Jorge Javier.... Lo que paso en Vilanova de Bellpuig!!!! si... si... si... Despues de la publi te cuento....

- Dos el Pobre Abril y el Fontanet (que asi les conocen en su pueblo)!! quisieron ir a una reunion de Independents, y a que no sabes Jorge Javier que les dijeron!!!!!! que si estavan alli por que querian o para espiar!!!!
Que fuerrrrrrrrrrrrrrrte!!!!

y lo sabemos de muy buenas fuentes!!!

Ara en serio, k aixo no es el tomate, i sembla que ara tot s'exagera, i se li posa palla per a que sigui mes morbos!

Jo no hi era, sorry, però crec que no n'hi ha per tant:
- Si a la reunio de CiU si presenta la Marta i el Jordi, no creieu que haguessin preguntat algo???
- Em crec mes la versio de la Marta, si mes no ella diu qui es.
- No devien ser gaire irrespetuosos, si es vam quedar fins al final de la reunió i encara van parlar al marxa... casi sembla que s'hi trobaven be...!

Anònim ha dit...

Bones! Trobo molt malament que la gent critiqui el moacro-concert i altres coses que s'intenten fer pel poble i que, afortunadament, tenen una gran resposta pel jovent, cosa no gens fàcil en temps actuals (i sinó, pregunteu a la gent dels independents quantes persones van assistir a la famosa reunió d'ahir....!) Penso que no és "el pa per fer callar protestes", sinó que és una activitat que planifiquem molta part del jovent de Vilanova amb moltes ganes i empenta perquè surti bé! A part, ens ho prenem com una diversió, ja que tot i els mals de caps que porta, ens trobem, discutim, organitzem, riem... i això penso que és molt positiu perquè ho fem en grup, acceptant a tothom que tingui ganes de col·laborar, pensi el que pensi! Gràcies a aquesta unió aconseguim que cada any el concert sigui un èxit i ja sigui una data assenyalada a molts pobles de la província i rodalies! Així és que des d'aquí, m'agradaria demanar una mica de respecte per totes les persones que estem darrera d'aquest event perquè, em sembla, que ens el mereixem! Al fi i al cap, no fem mal a ningú, no? Doncs, això, felicitas Abril i companyia! Espero que gunyeu perquè el pròxim "concert de l'Estelada" ens espera!!!

Anònim ha dit...

Bé, aquest missatge l'escric perquè crec que val la pena.

M'ha trucat la persona en qüestió a la que jo he fet referència parlant de que es va dir que no a les nostres propostes. Com que parlant la gent s'entén... Doncs això que hem estat parlant sobre la reunió d'ahir i del meu comentari d'avui i creu que estaria bé que el matitzés millor.

Del que ens em dit avui, n'he extret que no es pretenia ofendre, ni negar-se totes les nostres propostes.

No obstant jo ho escrit així perquè és tal com ho vaig sentir en el seu moment.

Això sí, crec que les coses s'han de fer d'aquesta manera, parlant sense alçar la veu.
Potser si tots ho fessim així les coses aniríen millor.

M'ha remarcat que en alguna proposta si que hi està d'acord, però que altres no li semblen encertades.

Obviament ni l'un ni l'altre tenim res personal que faci que ens tirem els plats pel cap només faltaria.
I espero que seguim així.

Anònim ha dit...

Per cert, ara jo demano que algú dels que sí que hi ereu matitzeu també i digueu que les paraules ja podeu marxar, no us les van dir.

Anònim ha dit...

Jo també trobo molt malament que la gent critiqui el moacro-concert, i d’altres coses que a fet l’Abril, des de que ell és el regidor de joventut, crec que les coses han millorat bastant, i no només es fa un concert com algú a dit per aquí! A més, s’han intentat fer moltes coses però la gent tampoc respon sempre positivament a totes les iniciatives.
Espero que si guanyen els de CIU, almenys l’Abril, o faci igual de bé, i si guanyen els Independents el qui el substitueixi m’atingui el llisto igual d’alt.

Anònim ha dit...

Sí, de tot el que vau dir només va estar d'acord amb una cosa.

De la resta no va trobar res bé, no sé perquè matitzes, no hi ha res a matitzar. Que avui t'ho hagi dit en un altre to és una altra cosa. No cal que siguis tan bona, que si esperes d'ells que facin el mateix i firmant... el més segur és que t'hi facis vella. I els que ahir eren a la reunió es van ben quedar amb la cobla.

No vulguis ser equidistant que no es pot.

Per cert al meu entendre l'actitut d'algú ha anat canviant i això és innegable pel jovent que estem al cas. Només cal veure les actuacions que es fan.

ARA QUE, QUE NO PARI EL CONCERT!!!!!!!!!!!!! que una cosa bona que es fa...

Anònim ha dit...

Vaja!, el jove no posicionat es veu que diu que no es pot mantenir l'equidistància? veig a rellegir-mo a veure si trobo el parany...

Martinetti ha dit...

Primer de tot dir, m'agradaria al igual que diu la Marta, que surti la persona en qüestió i expliqui lo que ell pensa. Si ens truca i ens ho diu, però a qui no vol deixar constància.... perquè????
Si vols matizar algo, ja estar bé de fer-ho directament, però en el tema com diuen per aqui "aqui hay tomate" es important deixar constancia, perquè sino les paraules se les emporta el vent......

També m'agradaria aclarir, que en CAP moment des de el nostre grup s'ha atacat al concert de l'Abril (que no es realment així perquè també ho porten molts més joves de tot el poble, alguns de nosaltres inclosos) i MAI s'ha dit de treure o algo per l'estil!!!!

Sóc pesat.... però els de la oposició (des del meu punt de vista) podrien matizar per aclarir els fets públicament, sinó (per a mi) es un lleig!

Anònim ha dit...

El qui hagi tingut la voluntat d'entendre el que vaig escriure ahir, sabrà que no he jutjat en absolut el concert que em sembla molt bé que es faci.El que vaig dir, en altres paraules, és: Li deixen organitzar un macro-concert, això ja fa el cupo, i no cal demanar ni organitzar res més. Hem d'intentar no treure les coses de mare ni llegir amb les ulleres de la subjectivitat.À partir d'aquí, que tothom evidenment opini el que vulgui.

Anònim ha dit...

JO continuo esperant que salti algú que hi fos a desmentir que els vam dir que ja podien marxar.

I m'importa ben poc qui sigui, només espero que algú correspongui el meu gest!!!

A veure com anem de sinceritat.

Lo Marc ha dit...

Hola, Jordi, està molt bé, això que dius, però no és el concert de l'Abril, és el concert de Vilanova, de l'estelada, del jovent o digueu com vulguis, però de l'Abril, no!
Ha de passar algú a davant a estirar el carro, perquè sinó no és faria res, però el concert és fa amb el consens d'una bona colla de jovent, si algun dia aquest jovent o uns de nous volen canviar d’estil de concert i la majoria així o volen, doncs és canviarà i j esta.

Martinetti ha dit...

Bones Marc :)

Potser no m'he explicat bé... ja que volia dir lo que has dit tú! a lo que hem referia es que amb algun comentari k ha sortit atacant-nos que estem contra el "seu" i no es seu, sinó que ho fem entre tots, i ell és el cap visible com amb tot lògicament sempre n'hi ha un que ha de tirar del carro!!!

Apa, salut!!!!

Anònim ha dit...

A mi em dóna la sensació que aquí hi ha algu que sap molt bé de qui envoltar-se perquè no li portin la contrària. I el fort és que ni ha que es creurien el que fos, perquè esclar... si ho diu... mai entendré com persones adultes es poden comportar així.

El taranà de l'actual alcalde em recorda al de no se quin altre... tots comencen bé i acaben igual.

Aneu comprant totes les motos que us venguin!

Anònim ha dit...

Ai, Marta, filla meva!!
Si esperes algun gest de sinceritat posa't tranquila i espera.
Es molt fàcil engegar la mentida, esvalotar el galliner i amagar-se, però retractar-se....Això son figues d'un altre paner, s'ha de ser intel.ligent per assumir els pròpis errors i per aqui, la intel.ligència em penso que...Però tu...malgrat tot, no canviis: la veritat i el respecte pel davant!!

Anònim ha dit...

Ah!!
Aquest comentari fa referència a l'anònim que assegura que a la reunió del jovent es volien fer fòra als joves de la llista de ciu, nomès ell o ella s'ha de sentit aludit/a, ningú més. Entesos?

Lo Marc ha dit...

Ok, Jordi!, que quedi clar.

Ei Montse, hola des d'Andorra!, que has volgut dir amb “la intel•ligència em penso que...” joder, que passe que els que escrivim comentaris en aquest bloc som... poc intel·ligents per no dir un altra cosa.
Au salut!

Anònim ha dit...

Marc, acavo de dir que faig referència a la persona que va escriure l'anònim en que assegurava que volien fer fora de la reunió als joves de ciu i que els altres no os haviau de sentir aludits. Per què t'enfades doncs?

Anònim ha dit...

En cap moment he dit que els que escribim en aquest blog no siguem intel.ligents, em tiraria pedres a la meva pròpia teulada.
He parlat exclusivament per una persona. Queda clar d'una vegada??

Anònim ha dit...

Que no m’enfado! Però trobava estrany que tu diguessis això referint a tots! Quant vegis un “me cagon...” llavors estaré enfadat!
Au salut!

Lo Marc ha dit...

El anonim anterios sóc jo.

Anònim ha dit...

Ostres, quina pell més fina Marc!!
Em sembla que la Montse ha deixat ben clar a qui s'adreça, però, clar, com que l'individu en qüestió s'empara en l'anonimat...Podria dir alguna cosa, no?

Anònim ha dit...

Au vinga Marc, home!!
Tu ja saps que us respecto i os valoro, als que aneu amb la veritat per davant i no lieu la troca més del que cal!!
Però, estaras d'acord amb mi que això d'emparar-se amb l'anonimat per mentir és lleig i de persones no massa correctes.
Vagi bé per Andorra!!

Anònim ha dit...

El món és ple de gent que no és intel·ligent i va fent la viu-viu, gent que no és capaç d'entendre res, gent que resta estupefacta davant de coses que no pot comprendre: els mecanismes que mouen l'espècie, la fosca grandària de l'univers, la subtilesa dels detalls, el virtuosisme de les mentides, els tripijocs del poder...

Per què volem la intel·ligència? Per a demostrar que som superiors i comprovar com els inferiors, ressentits, ens odien? Per què volem la intel·ligència? Deixeu-me prendre el sol al jardí, mut, indiferent, mentre els ocells diuen la seva...

eixam ha dit...

Detesto les mentides, potser perque les persones que més mal m'han fet eren uns veritables mestres de l'engany (aquesta classe de gent que és capaç de dir-te la bajanada més gran del món i fer que te la creguis). A vegades m'he arribat a empassar coses que ara veig totalment absurdes, però en aquell moment em semblaven factibles només pel fet que la persona que me les deia tenia tota la meva confiança. Potser és que sóc massa crèdula, o que vaig pel món massa confiada, suposo que penso que si jo vaig de cara la resta de persones també ho faran. Què ingenua!
La veritat és que hi ha individus que fan de les mentides el seu estil de vida, deixant anar boles a tort i a dret. Perque... us heu fixat mai que creen adicció? Doncs sí, quasi es podrien comparar amb una droga: Un bon dia una persona decideix dir una petita trola per evitar ser descobert en una falta, o simplement per experimentar; de sobte se n'adona que ha aconseguit el seu objectiu, llavors pensa "ostres!va bé això!". Un altre dia prova de dir-ne una altra de petiteta, només per veure si aquesta també cola i...resultat excel·lent! Així, a poc a poc, s'hi va enganxant fins que arriba un moment que ja no sap aturar la roda que ja fa temps que va aixafant les veritats.
I és que les mentides també tenen efectes secundaris, no val la pena enganyar-se pensant que s'és més llest que ningú, les contradiccions són difícils d'evitar. Ja ho diuen: "les mentides tenen les potes molt curtes, tard o d'hora les acabes atrapant". Amb el temps (aiii, que fariem sense ell!) tothom queda al seu lloc.
Bé, no sempre és així... i és que és molt difícil arribar a enganxar a tots aquells que ens ensarronen en aquest món on quasi res és cert. L'engany ens espera rere cada cantonada, al menjador de casa mentre mirem la televisó, al iogurt que tenim a la nevera amb gust a una cosa que ni tansols conté, als arbres del carrer que intenten fer-nos sentir entre la natura dins la selva d'asfalt... Hem de fer el cor fort i obrir bé els ulls per intentar no caure a tots els paranys, vinguin posats per la societat o per una persona mal intencionda.
La veritat és com un suro, la poden enfonsar per un temps però un dia o altre acaba sortint a la superfície.

eixam ha dit...

I més...

* Hi ha molts tipus de mentida: alguns poden ser convenients, però el més correcte és recórrer a l'engany el menys possible.
* Sense intenció d'enganyar, no hi ha mentida.
* La intenció que la motiva i els efectes que causa definixen la gravetat d'una mentida.
* La mentida és tan roïna per a qui la rep com per a qui hi recorre.
* Una ens porta a una altra, i pot marcar (sempre negativament) la nostra manera de relacionar-nos amb els altres.
* El mentider és un insegur, o egoista, o irresponsable, o immadur. O tot això alhora.
* Un dels tipus de mentida més perniciosos és l'autoengany. Si ens creem i ens mostrem com no som, mai no sabrem si ens volen o ens desprecien a nosaltres o a la imatge fraudulenta que ens hem fabricat.

Anònim ha dit...

Ahir van presentar el seu programa els Independents per Vilanova.
Bé, oi?? Correctes en el tracte, il.lusionats amb el projecte, respectuosos i amb les idees clares.
Estaria bé que guanyessin les eleccions, almenys provariam un altre tarannà.
Que hi hagi sort!!

Anònim ha dit...

Bé, ja veiem que lo de reconéixer les mentides...Ni s'ha retractat l'anònim mentider, ni altres que hi van ser han sortit a dir la veritat.

La Marta ha demostrat que vol unitat i que té bona fe, bé per ella.

En quant a altres, a mi m'han demostrat molt d'ells.

Hipòcrites uns, mentider laltre/a.

Anònim ha dit...

Reflexiu dijo...

Mare de Dèu!!
Ahir, en una presentació de candidatura de CiU a la llar dels jubilats, el seu cap de llista va deixar clara la seva postura: govern en solitari deixant l'oposició al marge: Bé pel senyor Trull (perquè la resta ni opina ni contesta quan se'ls pregunta) Aquesta és la seva manera d'agermanar als vilanovins!!. Deprès d'aquesta afirmació, a mi, la resta de projectes d'aquesta candidatura no m'interessen gens ni mica: ja s'ho faran.
De tota manera, al cap de llista en qüestió, jo que tinc memória histórica, li voldria fer unes reflexions: 1. Vostè no va ser el.legit la primera vegada que va esdevenir alcalde, ho va ser perquè l'anterior va plegar. 2. Miri l'anterior alcalde, que també actuava amb prepotència i nocturnitat, com ha acabat? més sol que la una , perquè fins i tot els seus millors amics i parents l'han dixat de banda.
Votè creu que paga la pena seguir el seu camí? Pensi senyor alcalde que la vida ho va posan tot al seu lloc i que existeix una justí cia, diguem-ne divina, que tard o d'hora treu el cap.
Au, dixem-ho estar,i diumenge a votar amb consciència. Ah! però jo no el votaré a vostè perquè tinc una altra idea de fer poble i agermanar perquè de dictadures locals, malhauradament, ja n'he viscut.
Que hi hagi sort!

26 / maig / 2007 00:23

Anònim ha dit...

A l'utlim missatge: Perdona però això de reflexionar tant no et deu anar gaire bé per les teves neurones!
L'actual alcalde no està ni acabrà sol perquè, afortunadament, i no com d'altres, té un munt de gent que el recolza i que li agraeix tot el que està fent de manera desinteressada per la gent de Vilanova!
Així és que no t'esforcis en fer caure la seva reputació perquè ell, i tots els de la llista, poden anar amb el cap ben alt! Demà la gent decidirà qui es quedarà 4 anys més sol... I és que les eleccions tenen això: el poder de decidir i d'atorgar el mandat a una sèrie de persones que siguin transparents i col·laborin mútuamnent... Els altres, els que actuen per darrera, en paral·lel, de manera destructiva, amb tripijocs, mentides i, parlant clar, amb mala llet i odi, millor que es quedin a casa perquè no representen la majoria de la gent del poble que vol viure amb pau i harmonia! Així és que no reflexionis tant, i menys si són aquets tipus de reflexions subjectives que no interessen a ningú!!!!

Anònim ha dit...

Això de que les reflexions del reflexiu no interessen a ningún no ho asseguris massa alt, a mi si que m'interessen i opino igual que ell!!

eixam ha dit...

A vegades, la veritat costa de sortir a la llum, però, tard o d'hora sempre aflora. Ho dic pels partidaris de les dues candidatures!!

Anònim ha dit...

reflexiu tu si que sabes!!!!

Be, ja hi tornem a ser!!! 4 anys més !!!!! hauríem d'apendre dels E.U. 8 anys i al carrer!!! ke estic segura ke hi ha més gent capacitada per governar el nostre petit poble i no cal que sigui el farmaceutic,!!!!ja te una bona feina,je je je!!!(no vull ofendre)

Anònim ha dit...

Bé, per l'últim comentari! La gent ha decidit, no hi ha res més democràtic que unes eleccions, i em sembla, que ha quedat més que clar que la gent està amb el farmacèutic (encara que a algú li dolgui...)
Pel reflexiu de l'altre dia: ho veus com l'actual alcalde no està sol ni n'estarà mai...? Això passa per parlar per parlar! Hauries d'haver vist quanta gent es va alegrar que tornés a guanyar la llista de CiU! Em sembla que tens raó: el temps va ficant a tothom al seu lloc i el poble ha decidit molt clarament, que ell i els seus han d'estar quatre anys més a l'ajuntament! Aquella justícia divina de què parlaves ja ha tret el cap, no??? Així que sentint-ho molt ara toca aguantar-se!Ja et van dir que això e reflexionar tant no era massa bo...