Vilanova de Bellpuig - Revista satírica que surt quan pot

dilluns, 14 de maig del 2007

IPV-AM

Revista l’Astella i tots els seus navegants:

Primer de tot felicitar al grup de l’Astella per aconseguir atreure l’atenció i la curiositat de tanta gent possibilitant alhora l’expressió d’opinions siguin del caire que siguin. Diuen que el futbol és l’opi del poble potser a partir d’ara hi haurà un canvi i serà l’Astella.

El grup Independents per Vilanova ha rebut una carta de la Revista l’Astella demanant un article, amb la intenció d’ordenar una mica el debat i posar sobre la taula informacions completament fiables i de primera mà.

Doncs bé, l’article que nosaltres hem escrit té la intenció d’aportar més “xixa”, així entre tots podrem devorar-la.

De vegades, en aquest poble, hom té la sensació que allò que convé és un canvi, ja que massa sovint es fan les coses a corre-cuita i una mica a la babalà. Nosaltres som un grup de vilanovencs i vilanovenques que ens hem ajuntat per continuar proposant un canvi. Creiem que comença a ser hora de fer les coses d’una altra manera.

Potser per a presentar-nos estaria bé que diguéssim els nostres noms, ocupacions i currículums vitaes, però repetiríem altres programes d’altres candidatures, per tant, enlloc de fer-ho així, deixarem el qui som, què fem i què tenim, per la imaginació o la inventiva popular, a més a més, tots ens coneixem i això sobra.

Hem fet un programa pensant en les necessitats de tot el poble, sense oblidar cap col·lectiu, aviat el podreu llegir a les vostres cases.

Quina és la nostra filosofia? Doncs, una filosofia basada en el treball en equip, mira!! una gran diferència amb l’actual equip de govern!! Nosaltres creiem que la diversitat ens enriqueix, tant d’edat, de sexe com d’opinió i tots ens respectem, mai ningú ha acusat un altre de no tenir criteri!! També tenim molt present que,....., bé ja ho direm al programa.

Fins aviat.

26 comentaris:

Anònim ha dit...

Trobo a faltar alguna idea més concreta. Ja m'imagino que aquest no és el lloc, però si professeu el canvi a part de mostrar-nos la vostra filosofia diferenciada també ens hauríeu d'ensenyar algun punt més concret on es vegi com materialitzaríeu les vostres idees.

Anònim ha dit...

Ja, és molt fàcil criticar, però i les vostres idees on són?
Si la gent ja us coneix, per què poseu una fotografia??
Crec que us falta molta serietat, per escriure això, no calia posar res... En fi, no m'imagino la que es presenta per alcadessa representant el nostre poble... Em sembla, que només defensaria una minoria, per tant, no critiqueu el que fan els altres...

Anònim ha dit...

Gent d'arreu Vilanova, escolteu les sàvies,depurades i humils paraules del no menys savi No Hu Tse, escolteu, rumieu i, desprès, feu.

"Demana´m que t'ofereixi un còdol,
i t'oferiré un riu.
Demana'm que t'ofereixi un riu,
i t'oferiré un còdol."

Zaghi, abans que ningú, les idees concretes les han de tenir els qui voten, que són els qui de veritat decideixen. El problema és que els votants que no surten en cap llista demanen, exigeixen, aproven o es queixen, però molt molt sovint obliden que són ells (tots nosaltres)els primers responsables del govern autoritzat desprès d'unes eleccions.
Per la resta, lo millor es venir a la presentació de cada candidatura el día que toca.
Mentrestant, anem fent exercicis d'escoltar amb TOTS els sentits, de llegir entre ratlles i de fer-nos tots responsables de les nostres accions.

Anònim ha dit...

El tema de l'agudesa mental que esgrimeixen els de Ciu en el seu discurs a l'hora de llegir l'Astella revista deu ser com una crida subliminal als anònims tipus segon comentari d'aquest apartat, que es serveix d'uns arguments tan pobres tan pobres que sí que fan pena, sí.I barroers també, amb un punt de verí ofensiu que no porta enlloc.

Anònim ha dit...

El meu deure en aquests moments crucials és el de denunciar el menyspreu que alguns ostenten en l'anonimat per la Dona que es presenta com a cap de llista de l'equip IPV-AM i celebrar la seva valentía i la seva intel.ligència.
Anims!!!

Vaca a la gatzoneta, de la tribu Sioux Unkmama, líder del Moviment per a la Cimentació de l'Identitat de la Dona en el Segle XXI.(a no confondre amb qualsevol moviment feminista o de la construcció).

Anònim ha dit...

Perdona, Omm, em sembla que aquest 9c et té una mica despistat amb tanta filosofia oriental. Si un decideix muntar una candidatura (suposo que hi deus estar implicat perquè parles de "venir" a la presentació) el que no pot fer és començar dient que les idees no les ha de tenir ell sinó el poble. Jo no dubto que tingueu projectes, només dic que potser n'hauríeu d'haver posat algun.

Al final el poble ras sempre acabem tenint la culpa de tot perquè no som prou madurs per votar segons què (Aznar dixit).

I per distensionar, recordem al profeta Tam Pok Io:
"Demana'm que t'ofereixi un còdol,
i jo et vendré dos tires,
siempre toca, siempre toca,
sino un Piloto una oca"

Anònim ha dit...

Dieu que us coneixem de sobres, pero en el meu cas en se ben poc de vosaltres i això que e voltat per la majoria d'actes del poble, festes, esports i altres...
I no veig massa colaboració. Sobren les paraules!
CRITICAR ES MOLT FACIL.

Anònim ha dit...

Si que tenim idees, però això és una revista satírica. Les nostres idees, com les d'ells, arribaran a cada casa en forma de programa, no hem cregut oportú fer un míting electoral en una publicació de caire satíric. I de serietat no ens en falta, el que si que ens passa és que tenim humor, que no vol dir falta de responsabilitat ni de serietat ni res per l'estil.

Obviament tenim moltes idees i tots les podreu saber ben aviat.

Anònim ha dit...

Pel primer anònim, es posa una fotografia perque la gent de l'Astella així ho ha demanat, pregunta als altres per què ells no li han posat. On son les idees de CyU? La que es presenta per alcaldessa només defensaria una minoria, això és una hipòtesi; el que es presenta per Alcalde només defensa una minoria, això és una realitat. Pots votar-la i així sabrás si et defensará :-)

Anònim ha dit...

Hola Zaghi,
en primer lloc he dit venir sense cometes a les presentacions perquè jo hi penso ser i no estàn gaire lluny. En segon lloc, no he dit que el poble hagués de tenir ell les idees, sinó que havia de tenir les idees concretes, o sigui que d'entrada, dono per suposat que les idees, ja les té.
I finalment, no he parlat en cap moment de culpa sinó de responsabilitat.
Quina diferència hi ha entre aquestes dues frases:

"L'Home que no ha après a creure en ell mateix ha de madurar molt encara."
"L'Home, que no ha après a creure en ell mateix,ha de madurar molt encara."

Namasté.

Anònim ha dit...

Quin menyspreu gasteu alguns cap a la cap de llista dels independents!! A cas heu parlat mai amb ella? Potser en coneixeu les seves idees? Sabeu la seva capacitat de treball?... Doncs, per què la jutgeu tant gratuïtament?
Es dona, jove, amb coneixements, capacitat de treball, serietat i respectuosa...Agrairia una mica de respecte cap a qui ha tingut la valentia d'acceptar el repte que li han proposat els seus companys de candidatura. Quan hagi estat al servei del poble com a alcaldessa i s'hagi equivocat, ja la jutjareu però no abans de demostrar res.
Tingueu una mica més d'aquest seny català que sempre prediquem i respecte, sobretot respecte, cap als altres.
Fins aviat.

Anònim ha dit...

Doncs, jo ni fart de vi la votaria. Quina garantia dóna de poder fer-ho más bé que els altres?
Ella i la segona a fregar plats i altres a ajudar-les, que segur que no poden soles.

eixam ha dit...

Aquest últim anonim te delicte,eh!!
M'agradaria saber si ets home o dona, o si vas en serio o només escrius per provocar. De totes maneres, fes-t'ho mirar que pot ser una patologia greu.
Au, salut i força al...(això si que va amb tu, oi?)

Anònim ha dit...

A fregar plats!! Quina mena d'homenot ets? Segur que no et saps rentar la cara sense l'ajuda de la teva mama. Vols garanties? Doncs, jo en tinc prou veient com va defensar i treballar pel poble per a què tothom tingués cobertura sense tenir l'antena damunt del cap. Va donar la cara per 400 persones, un d'ells jo mateix, que em vaig quedar tranquil·let a casa llegint els butlletins informatius. I segur que es va trobar amb gent com tú,... quin valor!!!!!

Anònim ha dit...

Crec que la cap de llista que presentem té la suficient capacitat per a desenvolupar la tasca d'alcaldesa i adquirir les responsabilitats que facin falta.

Jo no se que us penseu que és, però estem parlant d'una persona preparada i comptent.

Certament crec que tots els que estem a la llista ens uneix un comú i a més m'indigna moltíssim que sens tracti de poca cosa i poc seriosos. Que us penseu que ens hem posat a la llista perquè ens avorrim i no tenim res més a fer?
Doncs no senyors, ens hi hem posat per defensar unes idees i un projecte de poble.

Tenim ganes de fer feina i fer-la bé, aixó si junts tots junts.
I quan dic tots no em deixo ningú a fora.

I feu el favor de no tractar-nos més gent que ni es coneix, que no participa i que ni se sap qui és. Ara parlo per mi i crec que he participat el suficient a la vida del poble, o no?

Digueu-me una raó, ben fonamentada que avali la idea de que no som serios, de que no podriem desenvolupar un bon paper com a equip de govern.

Anònim ha dit...

Sigui dona o no ho sigui, siguin coneguts o no els qui es presenten,com a mínim, abans de penjar un article al blog s'han llegit el títol de la revista: L'ASTELLA, amb A. Els d CiU ho han posat amb E: l'estella... Molta animalada, molt dir que la cap de llista no la votarien ni farts de vi (hi deu anar de tant en tant, l'anònim en qüestió, no?), però almenys els independents han fet un article ben escrit, sense errors, no com els convergents.
Apa, llestos, aneu a predicar al bar!

Lo Marc ha dit...

'Pel o per la masclista', aquests comentaris sobren, això es un lloc de debat, no una altra cosa, ja se que n'hi ha molts que amb l’anonimat sou molt valents, però per favor, respecte, pels altres.

Anònim ha dit...

Crec que el millor que podem fer amb cert comentari que ha sortit una mica amunt és, un cop ja denunciat, oblidar-nos d'ell perquè no mereix ni dues paraules més.

D'altra banda, Omm, no acabo d'entendre el perquè de l'ambigüitat que planteges al final del teu anterior comentari.

Anònim ha dit...

M'havia proposat que no m'enfadaria, però...hi ha coses que et mouen fins el moll de l'os.
Probablement el del comentari masclista ho ha fet per provocar i remenar el debat...val a dir que ho ha aconsseguit. De fet, no ofen qui vol sino qui pot i l'anònim en qüestió no pot molestar a les persones intel.ligents que parlen un llenguatge diferent al de la grolleria.
Mira, si el que volies era molestar a les dones independents, pensa que les de la llista de ciu tampoc ho poden agafar millor, son dones, com les altres i per tan, anem totes al mateix sac..o, no?
Les dones, podem fer moltes coses i fer-les bé; podem estudiar, treballar, tenir fills, criar-los, rentar plats, fregar, portar els comptes, ocupar càrregs de responsabilitat...i també ho podem fer molt bé i, sovint, soles, sense l'ajuda del mascle... Probablement tu ets incapàs de fer més d'una cosa alhora i fer-la be. Es una llàstima!!
Només et demano que tinguis una mica de respecte per les dones perquè ara la societat la formem individus, homes i dones, sense diferenciacions de cap mena i la construim plegats pel be de tots...Espero que , si de veritat penses el que dius, no tinguis fills o filles perquè l'educació que rebrien podria ser nefasta per ells/es i pels altres amb qui conviurien.
Au!!posa-t'hi tranquil/a i beu-te una infusió que hi veuràs més clar.
Salut!

Anònim ha dit...

Uf!!
Presisament avui surt, a la contra de la Vanguardia, el tema de l'escriptura i de les faltes d'ortografia i especialment en el món dels blog i de les webs, realment és un tema interessant.

Però espero que el debat no es centri al voltant d'això, doncs seria molt trist, que després de voler un canvi de gobern, la justificació fos que els components de CiU fan faltes d'ortografia.

Anònim ha dit...

si, i govern va amb be baixa.

Anònim ha dit...

Les dones a fregar plats? però tu que t'has pensat?
Per qui ens has pres?
Ho saps que hi ha més dones que homes en les universitats?
Ho saps que els alts càrregs de justícia catalans són dones?
Ho saps que normalment els que parlen malament de les dones i les envien a fregar plats, són homes que no han acceptat que la dona té les mateixes oportunitats i ho fa tant bé o millor que els homes?

Només pot parlar així un reprimit que no ha tingut la suficient capacitat per entendre el món en el que vivim, un món on tots som iguals. A més d'un covard.

Si vius enclastrat al segle XIX o XVIII no és culpa nostra, sort que els que pensen com tu tenen els dies contats.

I per acabar, saps que a la societat la gent amb la teva mentalitat no fot més que nosa?

Anònim ha dit...

Hola Zaghi,
la diferència està en les comes i podries discòrrer sobre quin significat extreure'n i no acabar mai, igual que amb els escrits de molts savis orientals:perquè el significat ets només tu.
Però en el nostre cas, et diré que la diferència que unes simples comes confereixen a ambdues frases és que a la primera l'Home és algú en concret (com les idees) i a la segona, és tracta de l'Home en general, la raça humana.
O que es poden dir dues frases idèntiques, però afegint unes comes, ja tenim un bon camvi!
O es podria associar amb l'endevinalla del banyeta, que se la va haver de contestar ell sol i ningú no n'ha comentat el significat!
o...
Uf! això és com haver d'explicar un acudit, perd una mica la gràcia. Queda més bé en plan abstracte.Més universal.
Namasté!

Anònim ha dit...

Crec que és una tonteria discutir sobre la forma d’escriure que tenim cada un, quan al poble
hi ha d’altres coses a fer. El fet d’escriure una paraula amb b o amb v, no millora la meva qualitat de vida, ni els interessos dels vilanovencs.
Preferiria que el meu ajuntament, o el nou equip de govern que espira a entrar a l’ajuntament, hem solucionés dubtes com ara:

- Què passarà amb la promesa que va fer CIU fa un parell d’anys, quant va prometre que posaria la llum al terme per a qui tingués granges i pous d’aigua?? Encara esperem una resposta per part de l’ajuntament, i això que ja casi estava tot preparat per dur-ho a terme.

- Pel que fa al partit Independents per Vilanova, quines propostes constructives teniu?? Per qüestions d’agenda jo no podré estar al miting que realitzareu al poble, i m’agradaria que féssiu algun comentari aquí al blog per a tothom que com jo, no i podrà assistir. Dic això, perquè hem fa l’efecte que la vostra proposta només es destructiva (en contra de CIU), i no constructiva. A més, a mi no hem beneficia que aneu a plantar arbrets pel riuet (que hem sembla molt bé), però prefereixo coses més útils pel meu negoci, els meus fills, etc.

Una última cosa, en cas de ser escollits per governar Vilanova, m’agradaria que continuéssiu essent ciutadans normals i no féssiu com l’actua’l alcalde i el seu clan sectari, i no margineu a cap veí de les activitats que al poble s’organitzen. Així doncs, tingueu en comte que la principal activitat econòmica del nostre poble és l’agricultura, i es te que pensar més amb els pagesos i fer més coses per ells de les que ara es fan.

Anònim ha dit...

Omm, ja havia pillat l'ambigüitat, el que et preguntava era que no entenia el perquè d'ella com a resposta a un comentari anterior meu. En fi, potser que ho deixem estar perquè no cre que interessi a massa a l'altra gent!

Quedem a un lloc per a fer unes cervesetes? Jo portaré una corbata a topos i perfum eau de cochon. Si vols demanem arròs, o sushi, rotllo oriental. Ja em diràs el què!

Anònim ha dit...

Estaria bé que llegissiu el comentari que ha penjat la Montse Raluy una mica més avall: Ja tenim llistes!! del 25 d'abril!!