Vilanova de Bellpuig - Revista satírica que surt quan pot

divendres, 4 de maig del 2007

El bloc funciona

Els responsables de la revista satírica l’Astella es plantegen traduir els seus continguts degut a la allau de visites internacionals que te el bloc.

A mitjans del mes de febrer passat la revista l’Astella va néixer amb la voluntat de fer broma dels temes quotidians del poble. Gairebé tres mesos més tard podem dir que l’èxit d’aquesta iniciativa ha superat qualsevol expectativa. I no només pel ressò que va tenir l’edició impresa d’aquest rotatiu, sinó per la consolidació mica en mica d’aquest bloc. Ha estat sobretot els darrers dies, desprès de la publicació de les llistes electorals que www.revistalastella.blogspot.com ha registrat el major augment de visites, amb una mitjana d’un centenar de visites diàries. Però no només son les visites el que avalen aquest projecte sinó la gran quantitat de comentaris que inspiren els articles publicats.
A banda, i de manera sorprenent, totes aquestes visites al bloc no es fa únicament des del entorns més propers al poble. Andorra, Sweden i United States encapçalen la llista dels diferents països des d’on s’han connectat els nostres internautes més fidels, seguida de Morocco, Germany o United Kingdom... Per aquest motiu, els responsables d’aquest projecte estan estudiant la possibilitat per incorporar nous idiomes en aquest espai web. D’aquesta manera s’ampliaria l’oferta del bloc a la vegada que s’intentarien captar nous internatues.

Gràcies aquets resultats la revista l’astella ja te presencia al cercador més popular a la xarxa www.google.com.
Ho heu provat?. Aneu a google.com i intenteu buscar L’astella a les pàgines en català. Què us surt?

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats per l'èxit i esperem que de poc en poc aneu treient noves notícies i així poder-les comentar!

FELICITATS!!!!!!!

Anònim ha dit...

Notícia d'última hora!El nostre enviat especial - espacial, diría jo- al planeta RkeR ens acaba de comunicar que els habitants de dit planeta han estat consultant aquest blog del qual també feliciten l'èxit internacional.De fet, es pot trobar un resum de tots els comentaris apareguts fins hores d'ara, en l'última edició del seu diari vespertí Rum-Rum:

"Un brosqui va tarruscar les gaixigolles i una mucralla va mascre filosturrosament. No ho van xilligar calligosament, però si que ho van saferretar de plort en plort. Quan el brosqui va manixar les gaixigolles, la mucralla va mordre piscanosament. A l'àntivell, els miquins van desgiplar-ho tot. Estaven llanipant el brosqui. Naidós, la mucralla estava gastardint faixament els miquins, acrotllant-se l'estumellat. L'estumellat va graslir-se."

Ens trobem en la impossibilitat, malauradament, d'oferir una traducció fidedigna del resum, ja que el nostre traductor està de baixa per estrès degut al gran volum de feina que se li ha tirat a sobre en pocs díes. Confiem que, tanmateix, tothom pugui treure les seves conclusions particulars, subjectives,intransferibles i sui gèneris.En definitiva, el que fem sempre.
Fins aquí, Anna Crònica, amb connexió especial -espacial- amb RkeR.

Anònim ha dit...

¡Uy! ¡Qué bien! Mira por donde, me conecto al google, pongo "l'astella" y me sale esto... Y nombres tan raros como Laia, de 22 años, en el hospital y no sé qué más. Y marc, con videos de no sé qué concierto con caras de chicas que se tocan la nariz y otras cosas.
Interesante.
Con traductores incorporados.
Se lo voy a comentar a mis amigos japoneses, a ver si quieren decir algo.
Cuántos comentarios, este blog. ¿Alguien me puede explicar esto del correlengua? Porque diría que en este pueblo la lengua se hace correr de valiente, ¿no?
Pues nada, chicos internacionales. Orbuà!

Anònim ha dit...

気象庁によると、東京地方と伊豆諸島で、6日昼過ぎから夜遅くにかけて、非常に強い風が吹き、大雨となる恐れがある。前線を伴った低気圧が、発達しながら沿岸を進むため。

 予想される最大風速は、伊豆諸島で18~20メートル、東京地方で14~17メートル。伊豆諸島では波の高さが最大5メートルに達する見込み。

 6日18時までの予想雨量は、伊豆諸島で100~130ミリ、東京地方でも50~80ミリ。 気象庁は、河川の増水や低地の浸水、土砂災害などに対する警戒を呼びかけている。

LASTELLA for ever!

Anònim ha dit...

Aqusta es una crida per l'anna cronista.
Denuncia-ho! No hi ha dret que amb la de problemes que tenim com l'aigua, l'ajuntament i els independents, aquests extranjero i de japanis no se que es dediquin a fer el carallot!
Lastella es una revista satirica, pro sèria, al fi i al cap. Deixeu de fer el ruc que volem coses interessants i no aquest cachondeo.

Anònim ha dit...

Ei menos mala llet anonimo, sempre es bo tenir bon humor!!,
Aquest tema de l’aigua que us queixeu tant, per que no envieu un e-mail als administradors del bloc perquè facin un “post” i el debatem tots i ens enterem ben be el que ha passat? Perquè aquí només sabem la vostra versió, i estic segur que hi ha gat amagat.

Anònim ha dit...

"Minoríes d'aquest món, tingueu fe
Minoríes d'aquest món,resistiu i visqueu
Cadascú de vosaltres, amics meus, és tan ric com Amèrica
i tan fort com l'ós Siberià si allibereu la ment..."

Amb aquests versets de l'Alan Stivell cantats a coro per tots els assistents,ha començat, a la capital transsilvana, l'assemblea anual de l'Associació de Diàris en llengües minoritàries d'Europa.Mig quart de miler de persones provinents de diferents cultures reivindiquen els seus drets i la seva identitat:suecs de Finlàndia,eslovens d'Itàlia,bascos,
gallecs,catalans,Vilanovencs de la Plataforma per l'allunyament de l'antena, ecologistes del grup La Guineu del Pla i un gat.

"Hem vingut aquí perquè ens sentim discriminats a l'igual que totes aquestes minoríes assistents en aquesta assemblea;discriminats i menyspreats pel govern central del nostre poble.Com els catalans amb el govern d'Espanya,però en petit.Si et sents català, entendràs de què parlo..." Així s'expressava un dels membres de La Guineu del Pla.
Desitgem sort a les minoríes i que siguin escoltades.
Des de Cluj-Napoca,Transsilvània, l'enviada especial Sandra Culín.

Ens arriba un comunicat d'última hora informant d'una possible plantada d'antenes al riuet per part de l'equip de govern de l'ajuntament. Tot i que a hores d'ara no se sap la data d'aquest esdeveniment, sembla ser que es durà a terme molt aviat, aprofitant l'estada del grup La Guineu del Pla,i el gat, a Transsilvània.
El portaveu de dit equip hauria fet les següents declaracions:

"Es degut a la nostra previsió que no hem fet cas dels arbres plantats al riuet, ja que fa temps que estem en negociacions per substituir els arbres d'aquest poble per antenes, i el riuet serà el punt de partida.
No valia la pena regar res, i posar-hi antenes té tots els avantatges: no necessiten aigua,són pràctiques i a més, donen tapado...vull dir cobertura.La gent podrà passejar per la vora i admirar el paisatge, i descansar a la seva ombra...tot perfecte!Ah, i podrem fins i tot connectar amb el planeta RkeR, que és molt important! I si mai ens quedem sense aigua, podrem trucar al Bon Déu des de qualsevol punt del poble per que ens en porti!"
Què passarà?

Camviant de tema (o no) però no de poble, ens han informat de la creació d'una nova plataforma, Plataforma per a la desintoxicació de la Revista Astella.Les dades obtingudes tenen preocupat al sector sanitari: un 253,8% de la població estàn intoxicats, o "enganxats",com diríen els entesos.
"Ni dormo, ni menjo, ni bec...tot el dia clavat a l'ordenador a veure que hi diuen!" ens comenta desesperat un afectat de cara demacrada.
A l'hora de contactar amb el metge local per obtenir més informació sobre aquest malaurat assumpte,la seva dona ens comunica que no ens pot atendre perque està molt ocupat davant del seu ordenador...

Fins aquí, Anna Crònica.

P.D: el Japonès és molt bonic: hara-kiri,samurai,bonsai!Bé, no en sabem gaire, ho reconeixem, però no copieu el de les galetes Orreo, per favor! Ara que, ben pensat, les veritats insondables poden trobar-se als llocs més insospitats!

Anònim ha dit...

Al·leluia!! Ja veig que no sóc l'únic Astellaaddicte/a!! Ja estava per anar al psicòleg o directament al psiquiatre perquè em tanquéssin una temporadeta entre quatre parets i fer cura de desintoxicació.

Podríem quedar una associació d'afectats, una d'aquelles que a les reunions cadascu pren la paraula dient allò de "Hola, em dic Anònim i sóc astellaaddicte", i els altres responen "Hola Anònim!".

De moment podem fer allò que està tan de moda per protestar per segons què: un dia de vaga. Agafem un dia qualsevol i fem campanya perquè ningú entri al bloc de l'Astella. Podríem triar... no sé... per exemple el dilluns 28 de maig!!, el dia després de les eleccions, a veure qui és el valent que aconseguiex resistir la atemptació!!

Anònim ha dit...

Estic buscant desesperadament una plaça lliure al primer frenopàtic que em pugui atendre. Vivo sin vivir en mí, i això m'està portant a la ruïna moral. Què m'havia de pensar que un 253,8% dels vilanovencs havíem caigut en la mateixa malaltia psiquiàtrica.
Sort, però, que aquests de L'astella han publicat un comentari nou, perquè l'anterior, amb tanta picabaralla repetida, havia deixat de tenir interès per a mi i m'estava morint molt a cada moment.
Completament d'acord amb l'undostres: més sentit de l'humor; i tu, anònim del 5 de maig, guarda't la mala llet!
Rankine: acceptada la proposta de vaga, però, sisplau, tria un altre dia perquè el 28 estarà ple traïdors transgressors.
Salut a tothom!!

Anònim ha dit...

Brr! Quin fred que hi fa aquí!Fa díes que no hi volto per aquests topants - és que estava buscant l'Anjua que ha desaparegut, i un gat també; l'Anjúa no surt per enlloc, el gat es veu que es a Transsilvània- però sembla que aquest blog estigui mig abandonat!Si la cosa no s'escalfa, hauré de tornar als meus calders. Home, ben pensat, també podria camviar de pàgina, que a l'anterior d'aquesta es veu que els ànims estàn més escalfats.

Ara, jo, si fós l'actual alcalde, posaria frenet a tots aquells qui l'encoratjen. Compte, tenen la seva virtut i el seu dret, però es que de vegades diuen unes coses que si el Joan Trull les ha arribat a llegir, es deu enfilar per les parets del seu despatx.I a més, quin vocabulari més grandiloquent,i quina manera de titllar d'inútils a persones del poble que l'únic que demanen es un camvi, no una revolució!
Poder, queixes a l'aire,estrellar-se, no ho sé però els qui escriuen aquestes coses crec que no s'han posat mai gaire al davant de res i el meu olfacte de banyeta no acostuma fallar.
Per cert, parlant de tot això,com em dic banyeta que un ocell m'acaba de piar que si els de Ciu perden, tenen la consigna de no acceptar compartir les regiduríes amb els independents.Que en sabeu alguna cosa? Els ocells no menteixen gaire, i vist l'al.lusió a lo d'estrellarse (a l'altra pàgina), no m'estranyaria que no volguessin col.laborar. No ho sé...Quin lleig, no?Què us sembla.
Però, no, que estàn més que segurs de guanyar, com els bons de les pelis, sabeu, o els dels llibres de la Història sempre contada,aï, callo callo, que encara m'agafen més tremolins i a mí, m'agrada l'escalforeta.Apa, m'en vaig a continuar buscant l'Anjúa, com que no li agradava cap de les llistes, igual està buscant gent per fer-ne una d'alternativa.No t'hi escarrassis Anjúa, ja veus que mal vistes que estàn les coses alternatives aquí.A conservar, a conservar, que arriba l'època dels tomàquets i les catxipandes!
Un petò a tots, i un de doble a tots aquells que recolzen la bona voluntat de voler millorar aquest món des d'aquí!

Anònim ha dit...

Hola banyeta, per causes majors he estat uns dies lluny del ciberespai amb l'esperança que, quan tornés, em retrobés amb el meu estimat Capità Enciam. Però pel que sembla els nostres destins estan tan fortament units que ell també deu haver tingut feina aquests dies... potser tu em podràs donar un cop de mà, sempre he cregut que entre vosaltres hi havia alguna cosa més que simples companys de causa política...

Així, l'últim que tinc de l'amat clorofíl·lic és un conte de bona nit que em té commoguda, tot allò del savi, i del borratxo, què entendridor! I el millor: la "moraleja" final, sí senyor, com m'agraden els contes morals amb la seva píndola dogmàtica final perquè les ànimes desviades del camí del senyor sapiguem reconduïr la nostra erràtica conducta! Ah!, quant de talent malbaratat en hores de comentaris als blogs!

Bé, banyeta, a veure si em pots donar un cop de mà (o de banya, però fluixet, eh?) perquè la meva causa em té desolada. En referència a lo de si busco gent per fer una altra llista, doncs no!, el meu esperit és molt més baix, goso criticar sense oferir alternativa, què hi farem!, no m'agrada cap llista i em sembla més honest dir-ho clarament que divagar amb esperances vagues o bé fer el llepa desvergonyidament des de l'anonimat (no ho dic per ningú en concret, eh?!). I em sembla que no em caldrà emigrar a Mart per sentir-me incompresa, a l'enquesta aquesta que fan al blog hi ha algú més de la meva corda...

Bé, amigues/cs, me'n vaig a practicar allò del salt mortal i nosequé més que no m'acaba de sortir del tot. Això sí, enciam, no em donis més mèrit del que tinc, perquè el salt mortal el faig amb xarxa, amb la covarda xarxa de l'anonimat!