Vilanova de Bellpuig - Revista satírica que surt quan pot

diumenge, 27 de maig del 2007

ASPIRINA'S TEAM AGAIN

O el que seria el mateix, el farmacèutic repeteix al capdavant de l'alcaldia de Vilanova. Sembla ser que fins i tot Isidre Gavín, líder de la formació nacionalista a les terres de Lleida, es deixarà assessorar per Trull de cara a evitar un nou fracàs a les properes eleccions.

Després de més de dues hores d'espera, un cop ja es coneixien els resultats de ciutats com Manresa o fins i tot Lleida capital, s'ha donat a conèixer la nova composició de la corporació municipal de Vilanova de Bellpuig. I és que el recompte no ha estat exempt de polèmica, sobretot pel que fa als deu vots nuls que els interventors volien comptabilitzar de totes maneres. De fet, i com a dada curiosa, un dels sobres contenia una aspirina, que CiU volia apropiar-se com a un vot seu. I per contrarestar, els Independents, considerava que el sobre amb una fulla al seu interior, era clarament un vot a favor seu, al·legant que de ben segur qui votava no ho volia fer en blanc.

Finalment doncs, no hi ha hagut sorpreses (o potser sí) i l'experiència s'ha imposat al canvi: la llista de Convergència i Unió, encapçalada un altre any per Joan Trull, ha acabat guanyant uns dels comicis més ASTELLATS dels darrers anys al poble.

19 vots menys que les últimes eleccions han donat als convergents un regidor més, que en un principi entra al consistori amb la intenció de forjar l'equip de govern encara més. Per la seva banda, IVB-AM també ha perdut electors, un total de vint-i-vuit, i no podrà portar a terme el seu programa de canvi pels propers quatre anys.

Com a la major part de municipis catalans, la participació també ha baixat en una jornada que sobretot la gent ha aprofitat el bon temps per fer poble a la cursa o al futbol. De fet, el partit de la Unió Esportiva Vilanovenca s'ha allargat fins passades les vuit, ja que els ànims estaven encesos per totes bandes i l'àrbitre ha preferit esperar la protecció policial. Vint minuts d'espera han impedit que alguns esportistes i aficionats a aquest espectacle esportiu poguessin exercir el seu dret a vot. No sabem si ha estat culpa d'aquest incident o no, però el cas és que s'han registrat quatre punts menys de participació en comparació amb les eleccions de 2003.

Ara només queda esperar a veure quin dia es lliuren les claus de les cases de protecció oficial, quan s'inaugurà la residència, saber quants nens hi haurà al centre de menors, i... el més important, si la Laura podrà trucar al mòbil del Joan per avisar-lo per dinar quan és a l'ajuntament!

58 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon dia poble!

Apa, ja ha passat.

Felicitats a CIU.

I gràcies a totes les persones que ens heu donat suport. Sembla que no podrem governar conjuntament, però continuarem treballant i intentant fer coses.

Anònim ha dit...

Bon dia a tots/es.
Avui, cal felicitar a la llista de CiU que ha guanyat les eleccions i desitjar-los-hi bon encert en el govern de Vilanova els propers 4 anys.
Ara bé, sempre hi ha un però i vull remarcar que un 36,65% dels votants vam votar una altra opció i aquest tant per cent no som tanta minoria i també vivim al poble i els 47 vots en blanc també i....Es per aquest motiu que resto espectant a veure si es governarà conjuntament o no...Ja en tornarem a parlar!

Ah! i moltes gràcies als que ens heu fet confiança. Continuarem treballant per fer el poble que volem. "Hi ha més dies que llonganisses", diuen les veus populars.

Anònim ha dit...

doncs si, felicitats CIU, crec que no hi hagut color, han doblat regidos als independents, els 47 en blanc, no els hi agradava cap llista! i 10 nuls, entre aspirines i fulls verds...

Anònim ha dit...

El meu vot en blanc que no se l'apropïi ningú per fer números a la seva manera.

Anònim ha dit...

Jo també vaig votar en blanc, no m'agrada gens la prepotència dels cius però espero que els independents n'aprenguin una mica més i els votaré a la propera.

Anònim ha dit...

Felicitats a CiU!! Un cop més han guanyat les eleccions, però fins que no aprendran a governar conjuntament amb els altres representants a l'Ajuntament per altres opcions, a mi, el semyor alcalde no em representarà
Visc a Vilanova i m'estimo al poble i a la seva gent, ara be, el sr. alcalde no és el meu alcalde: humilitat!!

Anònim ha dit...

A l'últim anònim, pots no sentir-te representat per l'alcalde, però t'agradi o no és el teu alcalde. Si has anat a votar i has entrat al joc democràtic has d'acceptar-ne les conseqüències.

Anònim ha dit...

felicitats a tots els de la llista de CiU pel vostres èxit! Finalment, el poble ha tingut seny i un 6-3 demostra que feu les coses ben fetes! Seguiu així!!! Ànims!

Anònim ha dit...

Felicitas CIU!!! La veritat és que no hi havia color entre els dos alcaldables!! Per sort, la gent ha tingut seny... I el fontanet és una molt bona incorporació... jej!!! Ara a fer de Vilanova el poble que tots ens mereixem, amb pau, tranquil·litat i harmonia!!

Anònim ha dit...

Voleu dir que els tres ultims anònims no els ha escrit la mateixa persona???????????????????? Fan la mateixa olor.

Anònim ha dit...

Que voleu dir amb que el poble ha tingut seny? Que passa que si no votes a CiU no tens seny?

Ui, ui, ui... de tal pal ...

Anònim ha dit...

Viure en Pau, Tranquilitat i Harmonia, vol dir que les minories s'han de fer callar i s'han d'arraconar.
Que algú m'ho expliqui, si us plau.

Anònim ha dit...

Perdona, jo no he votat a CiU i penso que si que tinc seny, per tan, fes el favor de no insultar-me, potser ets tu el que no en demostres de seny.
Fes-t'ho mirar.

Anònim ha dit...

Suposo que hauria de felicitar a CIU no??Doncs, felicitats, heu estat els clars guanyadors. Ara bé, em sembla que a la nova etapa que entrarem tot continuarà igual, no sé perquè però tinc aquest presentiment. A veure si en Joan ens dóna una lliçó i deixa participar a més persones, obre les portes de l'ajuntament i permet que el poble digui la seva; crec que necessiten noves idees i una bufada d'aire fresc.
Noves idees per una festa major que fa anys que és la mateixa, noves idees per les festes populars, considero que al poble hi ha molt jovent amb ganes de fer coses, i sinó mireu el resultat que va tenir la 1a Cursa de la GUINEU!!! Uneix el jovent amb iniciatives, barreja l'experiència de la gent gran amb les ganes de fer canvis del jovent, utilitza una força que s'estima Vilanova i que segurament tant li fa si governa CIU, com si governa el independents però que el que vol de veritat és saber que s'els escolta i que s'els i obra les portes!!!
Nomès afegir que a veure si la llista de CIU aquest cop ens sorpren i fa que l'ajuntament sigui de tots/es, obra les portes, deixa els rencors a fora i s'ens dóna un vot de confiança perquè sinó, no sé perquè però em sembla que a les pròximes ho tindran negre....

Anònim ha dit...

Hola, hi ha algú que ha fet referència a tres anònims seguits per si eren de la mateixa persona. Jo sóc la del primer però m'he errat a l'hora de signar-lo. Amb els altres dos no hi tinc res a veure. I no crec que el meu faci la mateixa "olor", jo només em limito a dir que si acceptes les normes (= vas a votar) has de ser valent per acceptar com al teu alcalde el que la majoria decideixi. Et pots sentir representat o no, et pot agradar o no, però és el teu alcalde perquè així ho val el sistema democràtic. Jo no vaig votar a la llista de CiU però el Joan és el meu alcalde, i si no m'agrada de qui quatre anys ja sé el que he de fer.
Enhorabona a CiU, enhorabona a IVB perquè presentar un projecte no és fàcil i ara a veure si uns i altres sabem mirar endavanti deixar velles rancunies. Repetixo, uns i altres, i això comença des del començament, per exemple, evitant posar anònims amb regust a venjances o mala llet en aquest bloc.

Anònim ha dit...

Jo no crec que els que no votem CIU no tinguem seny.

Em considero una persona amb seny, així com tots els meus companys de grup i totes les persones que ens han recolzat.

Perquè teniu més seny vosaltres que nosaltres?

La veritat és que no ho entenc. Som de diferent opció, però això no és qüestió de que uns tinguin seny i els altres no.

Anònim ha dit...

Que els votants es decanten per un programa continuista, molt bé, que els votants no han acabat de confiar en un projecte diferent al de sempre, també molt bé. Però que han tingut seny pq han votat CIU? au va! neu home neu. No sigueu tan simplistes.

Personalment crec que el grup d'independents necessita una mica de rodatje en "estos andares" i els anirà bé també començar sent oposició, jo els demano que continuin informant al poble, això sí.

Anònim ha dit...

Jo tampoc he votat CiU. I em sento molt decebut pels resultats. Sabia que tornarien a guanyar, però francament no m'imaginava que guanyessin un regidor més.

Em considero persona de seny: si més no, mai no he volgut ofendre ningú i el meu lema és la moderació. No m'agrada que la gent es tiri els trastos pel cap i en aquesta campanya he de reconèixer que uns i altres s'ho han passat bé fotent-se-les a tort i a dret.

Deixem que tothom visqui en pau, tranquil·litat i harmonia com algú ha dit per aquí, però això no vol dir que sempre hagin de claudicar els mateixos. Mai no reconeixeré com a meu un alcalde que m'ignora i que tira pel dret sense escoltar-me. És l'alcalde de Vilanova, però no el meu. Reconec la seva victòria, però encara ara no mereix el meu respecte. No pas fins que sigui més humil i sàpiga escoltar el poble: ell és el nostre representant, oi? Doncs a veure si ho demostra.

EL POBLE SOM TOTS!

Anònim ha dit...

hola a tothom! I felicitats a la gent de CiU!! Tots vam estar molt contents del resultat, us ho mereixíeu per tot el que heu estat fent! Sort i salut.

Anònim ha dit...

Tots no vam estar contents, alguns hauriam preferit una altra opció, t'ho ben asseguro!!

Anònim ha dit...

Ja, potser alguns haurien preferit una altra opció, però la majoria volien la que va ser elegida! Així que molta gent es va alegrar que guanyessin els mateixos de sempre: CIU!!!

Anònim ha dit...

Això ja està més ben expresat: molts us vau alegrar però no tots, com deia l'anterior anònim.
Entesos?

Anònim ha dit...

Bones!!

Bé, jo he sigut el de l'anònim que reflexionava si només els de CiU tenen seny, en cap moment he faltat al respecte a ningú. Al costrari, jo que he votat en blanc, m'he sentit ofès al llegir que el poble ha tingut seny pq ha votat a CiU!

Com diu la Marta , crec que els que no l'hem votat, també tenim seny!!!

Anònim ha dit...

Parlant de seny. Jo que soc de ciències he fet els meus càlculs i entre els vots en blans, els nuls i els que no han votat sumen un 30% aproximadament, els que han votat independents son un 36,9%. Només la resta te seny? En quin poble de babaus vivim doncs?
Visca la tonteria d'alguns seguidors de CiU!!

Anònim ha dit...

Només un 56,65% de la població teniu seny? Discrepo totalment!!

Anònim ha dit...

Esteu contents per què podreu governar un poble de sensesenys??

Anònim ha dit...

Doncs jo també sóc de ciències (el que s'enten ser de ciències, perquè si aprofundim una mica això de ciències-lletres fa aigües per tot arreu), i em sembla que fer anar els números com a un millor li convenen no és gaire científic. Si tan de ciències ets no et prenguis tanta llibertat per interpretar resultats i posar blancs, nuls, IVB i fins i tot l'abstenció (que això ja té delicte) al mateix sac per treure les conlusions que més et convenen.

Anònim ha dit...

no son les que més li convenen sinó que és el real. Tots aquest no han votat ciu per tant segons alguns no tenen seny.

I ja sabem que no recolzen independents tpc

Anònim ha dit...

A dirac:
Veig que les lletres tampoc les domines. En cap moment els he posat tots al mateix sac, sencillament he dit que tots els que no han votat CiU els considereu que no tenen seny i això no es aixi.
Repassa la lectura, creu-me.

Anònim ha dit...

Bé, ara que ja han passat les eleccions, hi haurà més bon rotllo o seguirà existint aquest ambient de crispació? "que si uns han dit, que si jo matitzo, que si uns ataquen, que si els altres es defensen..." Penso que, agradi o no, ara ja està tot decidit, i aquests tipus de comentaris, ja no porten enlloc. Així que és millor mirar endavant i confiar en aquells que la majoria ha elegit, que per això existeix la democràcia... A més,ja sabem que mai tohom estarà content del tot, així que sempre n'hi haurà que es queixaran, però què s'hi pot fer des d'aquí? Penso que el poble ha anat a votar (amb seny o sense, tan se val) i ara toca recolzar a l'actual equip de govern i confiar en que segueixin fent les coses com fins ara, que no els hi ha anat gens malament (o això és el que han demostrat els resultats electorals). Per tant, moltes felicitats i a seguir com fins ara!

Anònim ha dit...

A últim anònim, que ja tornem a parlar de minories.... voleu deixar de parlar de minories i parlem de fer poble

Anònim ha dit...

Be, al penultim anònim:
L'equip de govern el recolçarem quan els que han obtingut majoria tinguin en compte als altres, si no es així...Ja s'ho faran.

Anònim ha dit...

Al científic:
t'agrada classificar la gent, eh?, o dic perquè en el primer comentari em vas posar en un front anti-CiU (tots al mateix sac segons es convingui) on no m'hi identificava, i després em col·loques amb els CiU-supporters, on encara m'hi identifico menys.

I tens raó, no se'm donen bé tampoc les lletres, però el teu darrer comentari és un mostrari de faltes d'ortografia.

A mi no m'ha agradat gens el comentari aquell del seny, però em sembla que ja està prou rebatut com perquè us hi seguiu acarnissant. No hi ha altres arguments?

Anònim ha dit...

Be primer felicitar a les 2 llistes que han participat a les eleccions, ja que preparar una llista i un projecte per intentar governar l'ajuntament no es cosa gens fàcil.

Ara el poble ja ha decidit quin equip de govern vol en el seu ajuntament. I crec que s'els ha de donar la confiança suficient per portar el poble el mes amunt possible. Ni que hi hagui un equip de govern jo crec que la gent ha de participar i buscar noves iniciatives per al menys proposar-les, despres es poden acceptar o no...

Endavant i Visca Vilanova!!!!!

Anònim ha dit...

" En directe des de Cyberpoble - Any 2051 - Endemà de les eleccions a la cyberalcaldía. Informa Anna Crònica.

Una legislatura més, confirmem la total hegemonía de CyberCiu al guanyar de nou les eleccions, després de presentar la seva única, exclusiva, benvista i adornada cybercandidatura. Han quedat 58 regidors a 0, per falta d'alternativa, i en pocs díes prendràn possessió, s'entén protocolàriament ja que moralment està més que fet,dels seus nous, temps ha, càrrecs.
Intentarem entrevistar alguns dels candidats electes...Ah! Aquí tenim el nou ,temps ha i per temps serà, cap, el Sr Cybertrull.

"Sr. Cybertrull,tindría l'amabilitat de contestar unes preguntes de cara als nostres oients?"

"..."

" QUE SI TINDRÍA L'AMABILITAT DE..."
Res a fer, es veu que s'ha descuidat el Cybersonotone a casa i no hi sent campanes ni trompeta. A veure... per aquí vé el tinent d'alcalde electe, Sr. Cybertorres.

"Sr!Si és tan amable, ens podría fer cinc cèntims del vostre programa per aquests propers 4 anys?"

" bcikji nhii kipk trt`hh iñc7knk 4''099 huiri"

" Molt amable! Sí sí, l'hem entés perfectament."

Enfí, es veu que aquest s'ha descuidat la dentadura a casa.Hem de dir que tots tenen ja una certa edat i necessiten d'alguns cyberrecursos per funcionar, i la memòria que falla...

Bé, ens diuen que el senyor CyberSegarra ha hagut de marxar corrents, ja que té una funció al cyberteatre del cyberpoble, on fa el paper del Che Guevara en una cyberobra que recrea la vida d'aquest... ups! ara he oblidat qui era aquest Che, valencià crec que no... tant se val, el Sr. Cybersegarra hi farà un bon paper perquè s'hi assembla molt, físicament parlant.

Ah! Per aquí arriba el Sr. Cyberbiosca, amb el cabell molt blanquet i una estelada a la mangala.

" Sr. Cyberbiosca, ens podría fer cinc cèntims del vostre programa pel jovent?"

"..."

" Ui! Molt amable, però no necessito aquests diners! Què si ens podria explicar què faran pel jovent d'aquest poble?"

"..."

" Bé, el Sr. Cyberbiosca s'ha explicat tant bé, que abreujaré una mica per no allargar massa. Sembla ser que encara estàn redactant el pla local de joventut, que els han subvencionat repetides vegades, i que es un procès molt llarg, costòs, i en el qual hi està dedicant totes les seves energíes. També ha volgut denunciar la baixa participació juvenil. S'ha queixat que en comptes de col.laborar en aquest pla tan ben redactat, els joves estàn perdent el temps construint-se ells mateixos un local on poder fer les activitats que els agraden. Ha acabat preguntant-se on anirem a parar amb aquesta juventut."

Aquí tenim la Sra. Cyberayguadé, acompanyada de la seva cyberrebesneta...

"Hola, enhorabona per aquesta victòria. Ens voldria dir quatre parauletes sobre el vostre programa?"

" ..."

"Només havia dit quatre parauletes! Bé, la Sra. Ayguadé, com heu pogut sentir, ens ha explicat que la cyberresidència per avis funciona vent en popa (més en vent que en popa), tant és així, que els pobres jubilats dintre de la seva cyberllar semi-soterrània són directament engolits, o xuclats, cap a dalt la residència quan arriba el moment fatídic de la dependència."

Us fem saber que el que havia de ser sisè regidor,Sr. Cyberfontanet, es va donar de baixa a la cyberjunta electoral fa un temps, cansat de fer d'àrbitre en els partits de ping-pong entre l'oposició i l'equip de govern.

La resta de regidors deambulen per aquí, contents, però muts i a la gàbia, o sigui que intentarem camviar d'escenari... Us recordem que ja fa dues legislatures que cap llista alternativa presenta candidatura. Els últims en fer-ho van traslladar-se a viure en un cyberpoblet abandonat, i ara hi governen en pau i harmonia, escoltats per tots aquells que els envolten: ocells, gats, esquirols,guineus... Ah, no, guineus,no.
Ens trobem en aquests moments a l'Avinguda dels Pals de la Llum. Aquest carrer conserva aquests pals com a reliquíes d'aquells temps on la gent acostumava a desfogar-s´hi contant-los les seves queixes. L'estoïcisme d'aquests pals esdenvingué llegendari. Inclòs alguns veïns diuen que de nit senten les veus d'aquells que hi confiaren secrets i penes.

Bé, deixarem aquí aquesta crònica del día. Us anirem informant de qualsevulla novetat nova, quan n'hi hagi.

En directe per a cyberradio Oh! Anna Crònica."

Tota coïncidència amb la realitat de Vilanova és pura casualitat, si es que...existeix. Tot ha estat per divertir les masses. (recordeu que divertir també vol dir distreure, despistar). Ara que hi caic, l'insistència en les festes i el divertiment...no, no pot ser...i si tot fos per...No, no ho puc... Ai! Perdoneu, he oblidat tancar el micròfon. Això eren elucubracions meves.
Bé, tot és ficció, eh! sobretot lo de que els alternatius han emigrat cap a una altra zona! Ja ho voldríen alguns,ja, però més bé que a casa... Apa!

Lo Marc ha dit...

Quin rolleti, no?, Anna? va parir, tu no parles del seny? aquí tots parlen del seny!, jo no en tinc de seny, però m'he proposat escriure 5 vegades la paraula seny en aquest comentari, per seguir la tònica dels altres o sigui que... que tingueu seny! je je.

Anònim ha dit...

Hola amigos,
me presentaré, me llamo Antonio de Paula hice el servicio militar en Castillejos allá por los lejanos años setenta donde coincidí con amigos catalanes, de ellos aprendí a entender que no a hablar vuestra preciosa lengua, el sentido de la responsabilidad , el orden i la puntualidad el amor a la cultura etc, etc suena a topico pero es así. En la actualidad i por razones de trabajo resido en Madrid el otro dia mi amigo catalán de Vilanova me habló de una iniciativa puesta en marcha en vuestro pueblo en referencia a una revista satirica escrita en tono de educada forma i fina ironia , le comenté que tratandose de catalanes era de lo más normal que así fuera me interesó i le pedí la dirección donde encontrarla . La primera impresión fue excelente, no podia ser de otra forma pense tratandose de catalanes, al cabo de unos dias volví a conectarme i vi que la campaña electoral habia hecho acto de presencia en vuestro Blogg , i aquí viene la razón de mi atrevimiento al pretender dar mi opinión, en un entierro en el que nadie me ha dado vela, i pidiendo disculpas de antemano pués algunos giros de la lengua catalana los sigo con dificultad a pesar de la inestimable ayuda de mi viejo Pompeu, i es posible que pase por alto algunos matices i me quede sin comprender el autentico significado del mensaje.

Ahora i pidiendo por favor que querais entender el sentido de mi intervención os daré mi opinión sobre lo leido. En general i esceptuando algunas opiniones, el debate es de tono medio bajo por no decir bajo en algunas intervenciones jo diria que incluso " Tomateril" la linea inteligente i mordaz que utiliza la edición de la revista no siempre se ve reflejada después en las intervenciones del Blogg no veo debatir ideas , programas proyectos sino questiones del tipo que si yo he dicho que si tu tambien que si si que si no .....
francamente creo que podeis i debeis elevar el tono del debate i asi quando alguien por estos mundos de las Españas critique las maneras de mis amigos catalanes éste que es un ferviente admirador vuestro , podrá enseñarles una iniciativa inteligente i rompedora i decirles así hacen las cosas por allí , aprendamos de ellos.

Perdón una i mil veces más por si alguien se ha molestado nada más lejos de mi intención
PD. Los arboles a veces no nos dejan ver el bosque.

Anònim ha dit...

Y si sólo cantaran los pájaros que mejor lo hacen, ése bosque estaría muy silencioso.

eixam ha dit...

Alça, l'Antonio de Paula quin moc que ens ha fomut!!
Crec que ens el mereixem i li agraeixo. A veure si recapacitem tots plegats , vivim i deixem viure que a la llarga o a la curta tots tenim allò que ens treballem.
Au, bon dia!!

Anònim ha dit...

Coi, tu! Aquesta Anna Crònica ens il·lustra el blog... Per què no proposem de fer uns jocs florals als de l'Astella? Gent, que jo podria regalar la flor natural al guanyador (o guanyadora, no voldria pecar de sexista...). Penso que per l'hort encara hi ha algun roser que fa goig i no està encara gaire infestat de pulgó.

Ep! I amb molt de seny, que l'embolicaria.

Bé, xiquets i xiquetes... Aquí va la meva proposta joc-floralenca i la meva admiració per aquesta periodista de pro que tenim al poble.

eixam ha dit...

Ostres, bona idea lo dels jocs florals, però, tenint en compte la poca sensibilitat ecológica i sostenible de l'equip de govern, voleu dir que lo de "Floral" colarà?
Potser ens ho denegarien per antisistema i hauriam de canviar el nom: Jocs d'asfalt, Jocs d'edificis, Jocs de macroconcert, Jocs de projectes difícils i costosos.....?
De totes maneres les minories contestataries ho podriam provar, oi?

Anònim ha dit...

Algú ha sentit parlar d'un projecte molt difícil i costós que el sr. Biosca porta entre mans, des de fa temps, en qüestió de jovent?
Diuen que és tan difícil i costós que de moment no s'hi apunta ningú.
En sabeu alguna cosa? Es que si no se'n surt aquesta legislatura, a mi ja m'agafarà fòra de la franja d'edat.

Anònim ha dit...

Ep! He estat molt enfeinat aquestes eleccions, que hi ha molt pe(s)cador "suelto" pel món en aquestes èpoques.Tot s'ha de dir també que he tingut un petit "chagrin d'amour" amb L'Anjúa, que l'última vegada que es va manifestar, només tenia paraules per a l'enciam, i per mí, ben poca cosa, tot i que el vaig està buscant per tot arreu, aquest personatge!
Bé, ara li puc preguntar si ens vol comentar el que pensa, des del seu escepticisme inexorable, dels resultats obtinguts per ambdues llistes. O potser tampoc no li agraden els resultats?
Voldría jo felicitar tots aquells que han donat la cara, per els dos "bandos", això sol ja val molt.Llàstima de que no estigui més repartit. Hi ha esperances, amb E de entesa? Ja ho veurem!
Canviant de tema... Què us sembla aquesta nova píndola per a no tenir la menstruació? es veu que aquí es comercialitzarà amb el nom d'ANYA amb Y de senY! Que ja és dir! En comptes d'aconseguir unes condicions laborals dignes i justes, les dones aniran cap a la masculinització. Anirà així la cosa? Què en penseu?

Anònim ha dit...

ah! Antonio de Paula!, he de confessar que quasi caic en el parany!

En primer lloc em trec el barret tant per la crítica, que soscric totalment (tot i que veig molt difícil un debat d'idees i continguts a través de comentaris majoritàriament anònims) com per l'habilitat del contingent. Bravo!

Un madrileny que parla de respecte, amor a les cultures, de lo bé que fan les coses els catalans, de la seva fina ironia,... quin vilanovenc, en llegir-ho no arriba a un estat proper a l'emoció, i l'emoció a vegades no deixa veure els petits detalls que sempre se l'hi escapen a l'assassí...

Primera pista: la mili als anys setanta envoltat de catalans. Suposo que si l'haguéssis fet a Catalunya ho hauries esmentat, seria una dada prou concloent per entendre la teua familiaritat amb la llengua. Però ho omets, per tant vas fer la mili en ple franquisme (o a les escorrialles), fora del principat, envoltat d'un grup catalans (?), que es veu que devien formar guettos a les casernes (?), i no contents amb això es dedicaven a parlar en llengua vernàcula enmig de la manada militar espanyola (?), i a sobre a donar classes de llengua als espanyols federalistes (?). Bé, em sembla que falla una mica però es podria arribar a acceptar.

Segona pista: ah!, l'amic Pompeu. Quin grau d'assimilació cultural que fins i tot arribes a comprar-te el vell Pompeu. Un altruista de le llengües minoritàries?, no sé si et devia servir de gaire quan, fins a l'arribada d'internet, les publicacions en català fora dels Països Catalans eren més aviat escasses per no dir inexistents. Potser un regal dels professors d'idioma castrenses? Bé, aquesta pista ja em costa una mica més d'empassar però tampoc és del tot impossible.

Tercera pista: tornem a acabar el missatge amb sabó cap als catalans, molt hàbi! quasi em cau la llagrimeta!... i decideixo contestar el comentari amb un altre alabant l'esperit dels madrilenys oberts de mires... però abans caldrà rellegir el missatge original de don Antonio...

Quarta pista: ah!, ara ja estic immunitzat de l'efecte emocionant, busco només els arguments per felicitar a tan digne lector i... oh!, com m'ha pogut passar!, com no me n'havia adonat! La millor manera d'amagar un llibre és en una llibreria, és a dir, que a vegades les pistes són tan evidents que no les veiem... Aquí va: devien fer molt bé la feina els professors de català, que a més a més del català oral et devien ensenyar l'ortografia. I en un any de servei militar, a redacció corregida per dia, et devia quallar a fons la falta d'ortografia més nostrada pels catalans quan escrivim en castellà, la que més vegades ens han recriminat els professors de castellà, la que arrossegarem tota la vida... i resulta que te la van empegar tan en el fons, que ara t'és impossible recordar que la conjunció "i" en castellà resulta "y". Fins a 16 vegades (les he comptat) escrius "i" per zero vegades "y". Ah!, aquí crec que t'he agafat! I amb aquest argument recobren força els atres. També hi ha algun "jo" enlloc de "yo", però això també seria passable.


Però, com molt bé dius, que els arbres no ens impedeixin veure el bosc! Reconec el to baix del debat, l'anonimat dels que tenien interés directe en les candidatures i opinaven amb pseudònim, i els arguments epidèrmics. Tot i això em sembla que és difícil fer-ho d'una altra manera, hauria de ser amb tothom donant la cara i és massa fàcil inventar-se un pseudònim.

Amic Antonio!, m'ho he passat prou bé, quasi caic, de manera que t'agraeixo el joc, és un dels pocs punts originals dels comentaris a la revista. T'invito a rebatre o a comfirmar la meva teoria (admento que puc equivocar-me!), doncs suposo que tornaràs a passejar-te per aquí: l'assassí sempre torna al lloc del crim...

Mentrestant, estimat Watson, vaig a fumar-me una pipa i a tocar una estona el violí!

Anònim ha dit...

Monsieur Godin touché, bien sur.
Ho sabia que davant del mestre Sherlock fins i tot una innocent conjunció, bé setze, no passarien per alt a algú sagaç com demostres ser. T’he de dir però que el parany era a propòsit, també que no esperava que s’ em desemmascarés tan aviat la intenció era augmentar les incorreccions sintàctiques i de construcció fins que a algú se li fes prou evident, et felicito doncs per la perspicàcia i diligència.

Dedueixo per les teves paraules que ets jove doncs has estudiat sortosament en català, d’ altra banda t’ he de dir que el campament de “ Castillejos” era a la província de Tarragona allí hi servien els joves amb estudis universitaris.

Per certes expressions que utilitzes intueixo que com molts catalans tens certa prevenció per les coses que venen d’ aquí , pensa però que son molts els espanyols amb sensibilitat per la cultura dita així en general, que estimen les llengües i cultures de l’ estat i que es senten desorientades cada vegada que es reben certs missatges des de Catalunya que no saben ben bé com encaixar. A Madrid rebíem el “ Serra D’ or “ amb puntualitat , de literatura també n’ arribava els amics son una font inesgotable de satisfaccions i com és obvi correus ja existia.
Com veus l’ assassí en aquest cas, ja ha tornat a l’ escena del crim, encara que pel meu gust m’ hauria agradat més que haguessis utilitzat un altre símil però que hi farem , tot sigui per la causa i el bon humor.
Sherlock t’ he de confessar que tot i reconèixer la vàlua del teu mentor i creador, jo Antonio de Padua com a afrancesat que sóc hem decanto per monsieur Georges Simenon pare del comissari Maigret, que com sens dubte ja saps en qüestions de fum i de pipes no es quedaria pas endarrera.
UN PLACER.

P.D. Bach si et plau.

AdP.

Anònim ha dit...

Notícies d'última hora!
Sembla ser que alguns, descontents amb les llistes presentades enguany, i els resultats posteriors, ja s'estàn plantejant presentar noves llistes de cara als propers comicis i han començat a fer campanya.
Es veu que una de les llistes l'encapçalaria un tal Godin, del qual sospitem que és el Sherlock Holmes del segle XXI, i el programa del qual tindria com a principal punt utilitzar la residència d'avis com a centre de desintoxicació .
La segona llista, no se sap ben bé si encapçalada per un tal Antonio de Paula o de Padua,l'alter ego del qual és un tal Georges Simenon, tindria com a punt més important de programa la construcció d'una estació de ferrocarril per a "regarder passer les trains". Això sí, es veu que tots dos candidats tenen uns punts en comú: fumar en pipa i la música.
Això sí, esperem que no ens toquin "Die Kunst der Fuge" (L'art de la fuga) del Sr. Bach, perquè ens quedaríem amb un pam de nas.

Des d'aquí, Anna Crònica, reporter free lance.

Anònim ha dit...

En la residència desintoxicadora del Godin, de què ens podrem desintoxicar?
De prepotència? d'obscurantisme?, de fatxenderia?, de mentider crònic? de....Si és així potser el votarem a les properes i s'omplirà la resi de desintoxicants i al cap del temps podrem conviure tranqui.lament.
Llàstima que encara haurem d'esperar quatre anys!!

Anònim ha dit...

Ves, durant aquests 4 anys que ens esperem, sempre podrem anar seguint l'evolució del projecte llarg difícil i costós!

Alguns tenen complex de Petter Pan!!!! jijijijiiji

Soc l'única que creu a que a partir dels trenta ja no son tant jovent?
Ja em diràs tu, amb 30 anys són jovenets jovenets. Doncs que coi són els de 17 i 18? Nadons?

Anònim ha dit...

Ei, ja hi tornem amb històries, ara fan correr per les botigues que no era el civil el que estava borrat a les paperetes nul·les. Sinó un dels altres. Mare meva! En aquest poble hi ha molt bona gent, però deu ni do d'alguns.

Anònim ha dit...

Me caso'n l'olla de cols bullint amb les flames de tos els focs roents i abrasadors! A tots, us ficaria a la residència de desintoxicació, retanàs!
Que si nyic nyic nyic, que si nyac nyac nyac ... Obrim els ulls tots plegats, que aquest món No rutlla bé, i mentre els "Grans" que ens governen - legítimament o no - ens mantenen dividits, es fan aberracions a cada minut. Pateixen infants, homes i dones, i animals, i vosaltres aquí tan cretins.
Perquè no aprofitar el temps que teniu, les energíes, la bona i mala llet,la ràbia i EL SENY per organitzar quelcom, debats, fòrums ... i denunciar actes incívics, inhumans, inacceptables.
escolteu-me, bona gent. Ja sé que sóc el més minoritari de totes les minoríes, el més marginat, el més recriminat, el més odiat, perquè un "Gran" també em va desterrar, va dividir, i va vèncer. Escolteu-me per una vegada,que el banyeta sap més per vell que per banyeta: prou de cretinisme, sigueu Humans d'una vegada per totes!

P.S: Si amb 2000 anys o més, em sento encara jove, ja direu els de trenta, jejeje! Mira, ja m'ha passat una mica l'emprenyament, i és que s'han de dir les coses, algún me caso de tant en tant, però bé, eh?!

Anònim ha dit...

Bé, jo m'havia cregut lo de l'aspirina!!! i fins hi tot pensava que havia sigut algun dels creadors de l'Astella. ;p

Del que es diu, ja se sap que... ni la meitat és veritat!!

Crec que lo de les tafaneries és cosa de poble, però de poble que passa dia rere dia fent vida als carrers i convivint amb la gent. Com que crec que tot evoluciona i està bé que així sigui,ho podríem fer en aquest sentit. Només faltaria que ara, amb el poc temps que passem amb els de casa, amb els del poble, ens dediquessem només a tafanejar!!
Estaria bé crear un hàbit de saber per explicar.
De fet, l'evolució ens ha donat només una boca.

Anònim ha dit...

Parlant de xafarderies: algú pot aclarir per què el nom del Civil estava tatxat en més d'una papereta?
Què ha fet, pobre?

Anònim ha dit...

Hola!
Algú sap quin dia és la formació del consistori? Vull dir el dia que es vota l'alcalde. Gràcies!

Anònim ha dit...

Crec que la constitució del nou Ajuntament és el dia 16 de Juny.

Anònim ha dit...

Bon dia seguidors de l'Astella.
Això està una mica ensopit, oi? Però fa un dia maquissim, llueix el sol, canten els ocells...és per aquest motiu que els de la Guineu del Pla hem decidit anar al "riuet" aquesta tarda de dissabte a mimar una miqueta els arbres i passar una estona en contacte amb la vegetació, els animals (hi ha un munt d'ocells que ens ofereixen el seu cant) i la terra...Si algú comparteix aquests interessos amb nosaltres que agafi l'aixol, l'aixada, la falç...i ens acompanyi, serà ben rebut.
Fins aviat!!

Anònim ha dit...

... El Sentit del Cel consisteix en això:
disminuir el que és excessiu i completar el que és insuficient.
Però el sentit de l'home no és així,
ja que disminueix la carència i ho ofereix a l'abundància.
Qui és capaç d'oferir al món allò que li sobre?
Només aquell qui té el Sentit." ...

Anònim ha dit...

Hola!, sóc el que preguntava quin dia es constituien els anjuntaments. Jo no visc al poble i no sé si es diu alguna cosa de si es farà govern conjunt o no. En sabeu alguna cosa? Gràcies!

eixam ha dit...

Em penso que lo del govern conjunt és una utopia, que més voldriam!!
El sr. Trull va deixar ben clar que no hi ha possibilitat, però....a vegades els miracles passen
Ja t'informarem.