Vilanova de Bellpuig - Revista satírica que surt quan pot

dimecres, 25 d’abril del 2007

JA TENIM LES LLISTES!!!

I prou que ens ha costat! Els nostres serveis d'espionatge (un becari a hores liures) han fet mans i mànigues per aconseguir rumors i xafarderies. Però aquest any el secretisme partidista ha sigut
bastant reeixit i la redacció de política de L'Astella ha considerat innecessari deixar de veure “Gran Hermano 32” per fer un article amb tan poca teca. Així que ens hem esperat fins avui i, després de
comprovar que la Diputació de Lleida pul·lula encara pel cretaci imformàtic, hem aconseguit les llistes de les candidatures a les Eleccions Municipals 2007 a Vilanova. Aquí les teniu (per ordre i
amb els noms tal i com apareixen al Butlletí Oficial de Lleida):

INDEPENDENTS PER VILANOVA – ACORD MUNICIPAL (IVB-AM)
01. Anna Maria Sole Tudela
02. Montserrat Raluy Rovira
03. Manuel Tugues Creus
04. Josep Ramon Sole Vilamajo
05. Jordi Marti Muntane
06. Bernat Tudela Sala
07. Juan Cortada Solsona
08. Marta Soldevila Serra
09. Ramon Tudela Solsona

SUPLENTS:
01. Blas Marti Gomez
02. Maria Marti Piera
03. Ferran Solsona Escudero
04. Esperanza Sales Miquel
05. Josep Maria Marti Altarriba
06. Maria Montserrat Serra Pallas
07. Heidi Valls Mir
08. Maria Teresa Llovera Queralto
09. Gerard Pons Font


CONVERGÈNCIA I UNIÓ (CiU)
01. Juan Trull Borras
02. Jaume Torres Minguell
03. Edmond Segarra Casulleres
04. Ramon Biosca Sole
05. Pilar Farreny Moret
06. Jordi Fontanet Espinet
07. Maria Angeles Dones Cortes
08. Jose Ramon Alemany Pons
09. Angela Amoros Monne

SUPLENTS:
01. Josep Solsona Capdevila
02. Magda Gorgues Sans
03. Alberto Sanfeliu Ibañez
04. Jordi Oliveras Giribert
05. David Sans Carrera
06. Magi Ortiz Brufau

Bé, ara ja podeu comfirmar o desmentir les vostres especulacions, travesses, rumors, intuïcions... i podeu comentar-nos-ho! De fet, sembla que el bloc està força animat últimamen. Esprem que continui així després de les eleccions!, des de L'Astella farem el possible perquè així sigui. De moment, i en plena etapa electoral, el tema central sembla que està clar. Us animem a participar al bloc i també a fer-nos qualsevol comentari, proposta, crítica o suggeriment a revistalastella@gmail.com
Que la precampanya no se us indigesti... i recordeu que tots som d'un sol poble i volem el millor per Vilanova, que sovint davant les eleccions ens posem tots plegats una mica nerviosos!

180 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja les tenim aquí!

Buffff!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Primer, m'agrada la llista dels Independents ja que hi ha molta gent jove (des de jovenets a més madurs) i molt diversa, això si que és una senyora llista d'independents!!

I segon, no s'ha produit cap sorpresa... a la del Imperi, tant rumors, tantes conxorses i al final els mateixos que sempre amb algun petit canvi, però res. Les baixes que es tenien de produir, res de res!!

En definitiva esperem que tinguem sort hi es produeixi un rejuveniment a l'alcaldia tant d'edat com de idees com de personatges.

Anònim ha dit...

recoi fns i tot els que havien assegurat que plegaven i són!!!!

L'una és sorrenent, l'lta más de lo mismo.

Anònim ha dit...

Ondia,òndia! Com jo em dic banyeta que en aquests cinc convergents que repeteixen, només els cal posar el nom al darrera les cadires que ocupen quan els plens,al més pur estil de Hollywood...Silence, on tourne! (això dit pel director, productor, guionista i protagonista principal: Trull, John Trull).
Ep, el de l'Astella, vés i digues als de convergència això de que som un sol poble (per ells, a l'hora de creure sí que ho som, però a l'hora de decidir i amanir, es pensen que només ells són el poble).
Els independents, al rico helado de tutti-frutti!I em sembla força bé que gent diferent i d'edats diverses tinguin ganes de posar-se en l'empresa de representar el poble i demostrar voluntat de millora amb el camvi...
La unió fa la força: es donarà el cas aquest cop?
Per cert, no deu fer seriós això d'opinar i posar un toc d'humor (encara que àcid de vegades)als esdeveniments més actuals, perquè sembla que els qui escrivim tenim un biaix que gairebé ens fa caure!
Correu! Treieu alguna notícia misteriosa que ens alliberi d'aquest tema , es que, no sé, hi ha algunes arrels que estan creixent per aquí i fa una mica de cosa entortolligar-te-hi!

Anònim ha dit...

Home, els a la llista del CIU hi ha el Fontanet de nou i el Pomal com suplent, jo hem pensava que era més d'independents, no? A les ultimes també estava de suplent dels independent per Vilanova!
Crec que son dos bones llistes.
Que guanyi el millor!!

Anònim ha dit...

Aquí acostuma a guanyar sempre el mateix, i no vol dir que sigui el millor.
El que em sorprén és que la gent que s'emprenya amb l'ajuntament l'endemà ni se'n recordi.
com alguns amics del que es van emprenyar amb ellper lo de l'antena, quintos per lo dels diners, veins per lo del vial. I alguns s'hi vancagar dies.
JO crec que algunes persones desconeixen moltes coses i per això es posen al seu costat. D'altra banda si que n'hi ha que si posen convençuts.
M'ha sorprés molt lo del pomal i el jordi.

Anònim ha dit...

Les llistes m'han sorprès molt.
Els de CiU es deuen pensar que ho fan molt bé i per això es tornen a presentar els mateixos, ja em semblava a mi que eren una mica cecs i sords!!!
I els Independents no sé perquè si esmeren a fer una llista (encara que molt bona) perquè a Vilanova més val boig conegut que savi per conèixer.
Espero que la gent voti amb el cap i no per inercia.
Fins aviat.

Anònim ha dit...

Bones llistes!!
Encara que de fet crec que qualsevol seria bona, sempre i quant només es tracti de ficar noms!!

M'ha sorprés molt veure al Pomal de suplent de CiU, i al Fontanet a finals de llista (encara que ell potser no tant). De fet ja se sap que les armes de convicció de l'equip d'en Joan són poderoses!
He de dir, perquè en tinc ganes, que em fa molta ràbia que ens intentin vendre la moto de que amb gent nova i jove les coses canviaran. Com si es pensessin que els joves votaran CiU perquè n'hi ha un parell o tres, ben conneguts per tots, a la llista! Doncs, bé,crec que les coses darrera el teló continuaran igual, doncs l'estructura és la mateixa. El jovent no som animals. No ens podran caçar amb un parany tan poc treballat, no serà suficient amb un bocí de formatge esperant-nos sota una ratera. TAMBÉ TENIM CRITERI PRÒPI!I (almenys espero que així sigui) perquè en es tiri de cap al canal, no ens hi tirarem tots!

Reconec que la llista dels independents m'ha agradat més del que suposava en un principi! Ara només espero que entre ells hi hagi la comunicació necessària per poder agrupar tot el conjunt de idees i necessitats que hi ha entre els diferents sectors d'edats que representen. (segur que la inteció hi és! Ara falta que tinguin la oportunitat!)

Anònim ha dit...

Personalment, no m'ha agradat la llista d'Independents, encara que han volgut ficar cares noves (que ja tocava perquè a moltes ja se'ls hi veia massa el llautó). Crec, que els tres primers no tenen gens de ganxo a nivell de poble, és més, el tercer no sé ni qui és!!! Trobo que és una llista molt anti-antena perquè sinó, què hi fa la que es presenta com alcaldessa? Des de quan li interessa el xup-xup del poble? I, seriosament, penso que aquí no s'han de barrejar naps amb cols!!!! Està molt bé que hi hagi dues opcions per triar, encara que no ens enganyem, el que s'ha de votar és una persona capacitada, amb coneixements, aptituds i ganes de fer coses positives i desinteressadament pel nostre poble.
En canvi, m'ha agradat molt la incorporació de persones joves a la llista de CiU que, almenys, tenen més ganxo que d'altres: per sort, segueix l'abril, i ara hi ha el fontanet, la magda, el pomal,l'oliveres,etc. I l'Àngels de l'Estanc és un molt bon fitxatge perquè sempre col·labora amb tot el que es fa!!! Moltes felicitats a tots vosaltres i a segui així, perquè com es diu, si una cosa funciona, per què s'ha de canviar???!!!! Per cert, que guanyin el millors!!!!!

Anònim ha dit...

Bones a tothom!!!! Sí, sí, sí... La llista de CiU m'ha sorprès molt positivament. Hi ha molta gent jove i de diverses tendències capaç d'aportar noves idees al programa. Està molt bé. Apart de l'abril, també segueix el tauleret, l'albert sanfeliu, i ara el fonta, l'oliveres, el pomal, la de ca l'Antònia i el Garsa!!!jeje!! Això serà una festa!!!Els cinc primers són els de sempre, perquè suposo que formen un bon equip i s'entenen perfectament. A part, penso que estan fent molt bona feina pel nostre poble!! Des d'aquí, només vull dir que la gent jove també està amb la llista de CiU. Ànims per seguir així!!!

Anònim ha dit...

No se com és que a la gent els hi sopti tant que el pomal estigui a la llista dels convergents, jo crec que hi ha persones que mentres puguin estar al mig de tots els esdeveniments... a més, tingueu en compte que tant ell com el seu pare sempre han col·laborat amb l'ajuntament.
També vull destacar el fet que el Jordi Martí es presenti per independents, jajajja, un altre que també col·labora sempre amb l'ajuntament (fa quinze dies estava amb l'organització del concert a Vilanova). No ho se, potser d'aquí quatre anys es presenta per CIU, (la questió es presentar-se).
I per acabar, no crec que serveixí de res fer una llista alternatva a CIU a Vilanova, ja que tot i que molta gent critiqui l'ajuntament i les seves accions, acaben col·laborant amb ells i donant-los soport en la majoria dels seus actes.

Anònim ha dit...

Ai!, ai, ai!! Com salten els dels Clubs de Fans de cada candidatura!! Vigileu que se us veu una mica massa l'orella! I si sou honestos i parleu de vosaltres mateixos ja podeu signar amb el nom real, home! Em sembla que a les adrogueries del poble han esgotat tot el sabó!!
Doncs a mi no m'agrada cap llista! Pel que es veu dec ser la única...
En primer lloc, de jovent no n'hi ha a enlloc, no ens enganyem: l'únic que està en bona posició és el Ramon Biosca. Tant el Fontanet com el Jordi Martí només entraran si les respectives candidatures guanyen amb claredat. Tots els altres són floreros que poden haver participat en les reunions per a fer els programes però que els propers 4 anys no posaran els peus a l'Ajuntament.

Pel que fa a la llista de l'Imperi (com algú ha dit), déu ni do! ben agafats a la cadira!, a més del sabó a ca l'Antònia i a cal Marca han acbat el Lockite i el Superglue, fins i tot el nostàlgic PegamentoImedio! Va home va, trull i civil, no fa ja massa anys que us hi remeneu?, ja us podieu haver fixat en l'única cosa bona que va fer l'Aznar... I presentar als cinc primers llocs els mateixos que la última vegada... home!, encara "que formin un bon equip i es trobin bé" com algú ha dit, sembla més aviat que la jeraquia del Politburó està ben engranada.

I els antiAnte...ai!!, perdó! què he dit!! volia dir els Indepes doncs mira, la cap de llista que l'hem vist a multitud de llocs com ara la plataforma de l'Antena, i també... a... a veure... bé, ara no me'n recordo però segur que a molts llocs! I el tercer..., i això que ja tinc una edat però no m'acaba de sonar... Home!, el quart sí!!, també és de la Penya del Lockite!

Bé!, a mi no m'acaba d'agradar cap llista. És lloable les ganes i els esforços que deuen hagut de fer, no en dubto. Però s'hi podien haver lluit una mica més!

Martinetti ha dit...

Primer de tot...

INCREÍBLE!!!!

Segon, no mireu només des de el vostre punt de vista (lo mateix que fa l'alcalde) sinó des de altres punts de vista que podem tenir l'altra gent.

Tercer, jo hem presento per a Independents perquè tenim un bon recolzament del poble (en part) i a les últimes eleccions van quedar CiU 5regidos i Independents 4regidors, és a dir, si guanyem jo entraré a l'Ajuntament al igual que tota la resta de la nostra candidatura els 9complets i SI VOLEN també els de CiU, en canvi com passa sempre, si entren els de CiU NO entrarà segurament el Jordi Fontanet (si no guanyen per molta diferència, es clar) i seràn els de sempre, perquè no volen ningú més i només mana una sola persona i els altres fan bastant el paperina, i encara més els reserves, que són la gran majoria de joves.

Quart, jo sempre col·laboro amb el POBLE pel que faci falta, NO col·laboro amb CiU (encara que ho faci indirectament) que es molt diferent. Si hem voleu entendre, perfecte, sinó, allà vosaltres senyors/es mules.

I cinquè, pel que fa a les llistes crec que hem conseguit a la nostra candidatura un bon grup de persones variades que només busquen lo millor pel poble i arreglar els moltíssims problemes que hi ha al poble i que des de el Consistori no es fa res de res, des de fa molts anys.

Pd: sóc el Jordi Martí pels qui no hem coneixeu com a Martinetti.
I no tinc cap problema a dir-ho! no com altres que tireu la pedra i amague la mà!

Anònim ha dit...

Aleluia!Aï,aï, si em sent el tanàs...bah!)Per fí, la cosa es va equilibrant, i, curiosament,només desprès de saber amb certesa quines són les llistes, surten els del club de fans de la Vilanova profunda (enter altres, és clar).
Sort que som un poble petit, perquè en això de la parietat, els de CIU ja m'els veus rectificant i buscant dones sota els ...fogons (amb tots els respectes, es que m'agrada tot el que fa escalforeta).I pel que fa als joves, estàn com a molt avaaaaaaall... Dona de CIU, el dia que et proposin de posar-te al davant, no t'en refiis, és que el vaixell fa aigües.
Ara per ara, van com a molt segurs, perquè han tingut anys per demostrar que poden fer manta coses, cert, i només faltaria que neguessim el contrari. Però evident i genuí és que tot ajuntament fa coses, les que s'han de fer i veritable és que també han tingut l'ocasió de demostrar tots aquests anys que no han volgut compartir cap regiduria amb ningú que no fós d'ells, de les seves idees, del seu tarannà encarcarat i discriminador.Així que, cuidar una mica dels detalls,com seria tenir més en compte la totalitat del poble ( i no la totalitat dels votants de CIU) , també és important.
En quant a les tendències diverses del jovent de CIU, em temo que les hareu de deixar a l'armari planxadetes per a un dia de festa, per lluir;que el Joan és molt esquiterell (amb els altres)!
Algú ha dit,ah sí, Barretina dijo... que molta gent critica l'ajuntament (jo diria l'equip de govern) però que acaben col.laborant. Com si això fos dolent! Que no agradi la manera de fer de l'equip de govern, no significa deixar de col.laborar en les activitats que es fan al i per al poble. Que caus de la figuera tu!Tant de bò tots fossim més col.laboradors, i més crítics també.Però, al cap i a la fí, aquests que dius eh, demostren ser força democràtics, perquè els de l'equip de govern, en camvi, només apareixen als actes que ells o afins organitzen.Quan alguna entitat non grata organitza una activitat que no enarboli la bandera de l'equip de govern, aquest brilla per la seva absència. Quina carbassotada!
Bah, plego i m'en vaig a furgar el foc, que al final m'hi enganxaré la cua per aquests topans.
Bons païments (paviments no, tanoca!)

Anònim ha dit...

Primer de tot...

INCREÍBLE!!!! (per que?)

Segon, la gent mira des del punt de vista que li dona la gana, que passa que hem de mirar tots des del teu punt de vista? (com tu dius que fa l’alcalde), el deus conèixer molt be a l’alcalde, no?

Tercer, es el que tenen les eleccions Jordi, com més vots més gent entra a formar part de l’equip de govern, no treguis conclusions precipitades, estàs comparant aquestes eleccions amb les de l’any passat, i la llista del independent es ben diferent, (a menys de cara a fora). I m’agradaria veure si guanyeu les eleccions si realment deixeu entrar als de l’equip de govern a forma part de les vostres decisions, ja! No t’ho creus ni tu! I dius que et presentes per que tens bastant recolzament del poble? Vols dir que el pomal o l’abril no entenen més que tu?

Quart, sempre col·labores amb el poble? mmm a veure deixem pensar... ostia si, et vai veure l’altre dia al concert, estaves al dacant de tot, no? Ta molt be. i a on més?, no siguis hipòcrita!

Cinquè, un grup de persones variades?, au, va, home! Tots sou anti-antena i ja esta!! I que des del consistori fa anys que no es fa res? Siusplau, deus voler dir que no es fa res del que vols tu!!

P.D. Tu hauries de saber millor que d’altra gent que la gràcia dels blocs, es que pots dir sense cap mena de por i totalment anònim el que penses! i els comentaris dels blocs els correspon als seus creadors la tasca de publicar només el que es poden responsabilitzar.

Anònim ha dit...

Visca!!!!

Ja tenim al blog dos EXTREMISTES!!!

Un per la dreta, i l'altre de tendència cap a l'esquerra!


Si us plau, menys hipocresia per les dues parts!!!!!

Anònim ha dit...

Banyeta! Estic a punt de fundar un club de fans teu! Ets l'hòstia i dius amb unes paraules molt encertades el mateix que hauria dit jo si hagués tingut temps per elaborar el discurs... i també les ganes (ho confesso).
Per fi algú amb seny!!

És deplorable com gent del mateix poble ens les anem fotent amb tanta mala llet.

I el "no vull dir que sóc"... Perdona, però també t'ho pots currar més i amb una mica més d'intel·ligència. A tu et mou la ràbia, oi? O només trobes la valentia a través de l'anonimat?

I felicitats a tots els qui heu tingut els pebrots de donar la cara per aquest poble nostre tan mal avingut. Al final, no sé si ens mereixem tants esforços per part vostra. Total, per rebre mocs...!

Anònim ha dit...

Això bull, si pogués ficar la mà dins la pantalla segur que em cremaria i no ho dic per la banyeta.
Sra. Anjua, ets de les critiquen els dos bandos, m'imagino una criticona per sistema. Defineix-te, i si no te'n agrada cap, presentat tú.
Sr. Barretina, dius que no serveix de res fer una llista alternativa pq ja estem bé com estem, no saps que aquests pensaments també els tenien alguns dictadors d'àrreu del mon?
Sr. No vull dir qui sóc, dius que t'agradaria veure si guanyessin els Independents si els deixarien entrar a govern als perdedors, critiques als altres algo que encara no han fet i que el teu gurú sí ha fet, això també té un nom, sent diu hipocresia.
Veig que esteu molt esvalotats, us recomano una mica de valeriana perquè encara falten uns quants dies per les votacions i potser no aguantareu tanta embranzida.

Anònim ha dit...

UFFFF!!!!!! La veritat és que encara no havia escrit mai a aquets blog, perquè crec que era MOLT avorrit: sempre opinions de la mateixa tendència!!!! No us avorriu de dir tantes vegades el mateix, canviant les formes??? Però ara que veig que n'hi ha que pensen igual que jo, m'he animat i ja veieu, em llenço a la piscina!!!!
Teniu raó: Jo també opino que la llista d'Independents deixa molt que desitjar, m'esperava una mica més de tota aquesta troup!!! Si es pot criticar que a la de CiU hi ha els mateixos, crec que també és just comentar que la d'Independents és la llista dels "emprenyats" (per lo de l'antena i el centre d'acollida de menors), la dels matrimonis (em sembla que n'hi ha dos) i fins i tot hi trobem una mare i una filla!!!! Què passa??? Què els hi faltaven peces per tancar-la, o què??? A part, també crec que han optat per gent que no es veu ni col·labora pel poble: aquests Tugues-Tudela d'on han sortit??? I el Tripa viu a aquest poble o què??? Bé, si d'això en dieu una bona llista.... En fi, jo com molta gent, només desitjo que GUANYI EL MILLOR!!!!

Anònim ha dit...

jo, només vull demanar que si em prodieu posar la L a Soldevila (a la pagina on surten les llistes).

I dir que tot i presentar-me per independents, he col·laborat amb l'ajuntament i sense cap problema. Crec que una cosa no treu l'altra.

Cada any he anat a pintar als patges i si em deixen o continuaré fent. I també vaig col·laborar amb lo del pla de joventut i ho tornaria a fer.
El que hem de fer és poble, no? No tinc res personal amb ningú jo. M'agrada col·laborar, però no per això he de ser de la mateixa ideologia.

A mi no em resulta tan extrany que persones que pensem diferent col·laborem, no?

Anònim ha dit...

Molt bé, Marta!
Apa, tu sí que dónes la cara i no com altres. Et dono tota la raó. No pel fet de pensar diferent hem de deixar de col·laborar en iniciatives que creiem engrescadores. És un error i alhora una actitud infantil fer el contrari.
Tu ets una de les noves cares de les candidatures, no? I, a més a més, de les més joves. Doncs, noia, et felicito! Ens has donat una lliçó a més d'un.

Anònim ha dit...

Be,
Jordi jo veig que hi ha molta gent de la vostra candidatura que son anti - anti antena, anti centre de menors anti tot - uns recentits del que es fa al poble. Pero a les eleccions això sempre passa "sempre es crea el grup anti".

També crec que al vostre grup hi ha una part de gent que són molt vàlides i aprofitables per fomar part del consistori.

No ho se em sembla que sou un grup que camineu a dos direccions, els que voleu treballar pel poble (ho trobo perfecte), i els anti que només son a la candidatura per criticar tot el que s'ha intentat fer pel poble

Anònim ha dit...

Per què dieu que els independents són el grup anti? Només són anti? Voleu dir? D'on ha sortit, per exemple, que són "anti centre de menors"? Ho dic tal com tu has dit, "una altra guineu"... Uns ressentits? Vols dir que només viuen per amargar-se observant el que feu vosaltres i criticant-ho? Vinga, va! Pareu ja de mirar-vos el melic, que ja ratlla tot això. N'hi ha uns quants que parleu com si fóssiu els perfectes.

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb vosaltres: la llista d'Independents és la llista dels ANTI, i em sembla que fins i tot un cec ho veuria: i sinó, l'Anna de la Penya i el seu home, què hi fan?? I aquells Tugues-Tudela??? què es pensen que els pobres nens del centre d'acollida els entraran a robar a casa???!!! jjeej!!! Què és un centre per ajudar-los a sortir d'una mala situació familiar, no un reformatori!!!!! aiaiaiiai!!! Potser més d'un d'aquests que tan critiquen(per variar)n'acabaran acollint algun, perquè pobrets nens, més que por jo diria que fan llàstima!!! Bé, només volia aportar el meu punt de vista als criticons per sistema,tot i que les desicions siguin positives pel nostre estimat poble!!!
Des d'aquí felicito a tota aquells que col·laborem per Vilanova, siguem de la ideologia que siguem!!!

Anònim ha dit...

Per a l'últim anònim, el qui diu que parla als criticons per sistema: tu fas el mateix; és a dir, criticar els anti.
Ai, criticon, criticon...! No cal que diguis res dels altres, eh? Mira't primer a tu.

Anònim ha dit...

Se que m'arrisco a que em diguin de tot, però espero que com jo respecto a la gent, els altres em respecteu. L'únic que faig és expressar-me i no ataco a ningú.

Al meu entendre és un error ja d'entrada parlar de guanyadors i perdedors, jo parlaria de més i menys representats, però tant si n'hi ha 6 d'aquí i 3 d'allà com 9 i 1, 2 i 7.... Cal recordar que tots nou representen a part del poble.
I que no som allí per manar sinó per estar al servei del poble.

Per tant, no crec que sigui tant difícil treballar plegats, la diversitat és bona. A més diversitat més s'enriqueix un col·lectiu i els resultats d'això jugarien a favor dels habitants de Vilanova, que al cap i a la fi són qui se n'ha de beneficiar.
Com més punts de vista millor, més cosetes es poden perfeccionar i millorar.

I sincerament penso que és bo que entrem gent jove per mirar de llimar les punxes que s'han creat. No és facil ja que velles retisències estan molt arrelades, però si als 22 no cregues que les coses poden canviar, millor que em quedi a casa.

Obviament no per ser de llistes diferents deixaré d'anar a la colla amb el Pomal, només faltaria que la gent no pogués fer el que li dongui la gana.

Anònim ha dit...

Per l'aixolet: em sembla que jo no critico, com he dit, només he procurat donar el meu punt de vista!!! Ho sento, que sigui diferent al teu, no significa que el critiqui!!!! En canvi, oposar-se sense fonament a totes les propostes que sorgeixen de l'Ajuntament, encara que siguin positives (com la del centre de menors, o tantes d'altres...) em sembla que sí que significa CRITICAR!!!! Bé, perdona si t'he molestat, no era la meva intenció...
Per cert, estic d'acord amb la Marta: és molt positiu que entri gent jove, però crec que esteu una mica massa avall!!!

Anònim ha dit...

jjajajajja

Sou molt bons, tant per una banda com de l'altra!!

Els independents són ANTI???

Perquè n'hi hagi dos (una a la llista i una altra a reserva) ja són TOTS anti-antena???

Perquè n'hi hagi dos (un a la llista i una altra a reserva) ja són TOTS anti-centre acollida???? només per voler saber amb exactitud el que es fara al costat de casa.... Hem sembla que tots haguessim fet lo mateix, no?

La llista no es redueix a dues persones i dues de reserva.... hi ha un total de "18 PERSONES" potser pensen diferent, no?? potser no ho heu pensat??

Anònim ha dit...

A veure si deixem de xerrar sense fonament.

L'oposició tal i com s'ha dit no s'oposa a tot. I abans de xerrar potser que enessim als pplens. No parleu sense coneixement de causa.

Si assistissiu als plens veurieu que no és així.

A més el jovent de les llistes no pot d'entrada posar-se a dalt de tot, necessiten agafar cert rodatge.

Jo estic molt a favor del que diu la Marta. Menys insults i més cooperació.

Els fanatismes de cap banda no són bons.

No és o amb mi o contra mi!!!!!!!!!!!!

No siguem tan rucs!

Durant aquests 4 anys l'oposició ha proposat i intentat entrari fins se'ls ha agafat coses que han fet i s'han apuntat el tanto els altres.

I és normal, no ho hauria de ser, però com que aquí es va a matar suposo que ho és.

I la gent que no sabeu, perquè només xarreu pel que us han dit, feu el favor d'il·lustrar-vos una mica i aprendre a no creure el que sigui. Sense contrastar no es pot afirmar, que aquí hi ha molt il·luminat que no té idea del que parla. I no vull dir només d'una banda. Sempre faig referència en general.

I me'n dono vergonya de ser d'un poble on la gent s'ataca a tort i a dret.

Potser haurem de muntar una trinxera a l'anjua i tirar-nos ganivets de banda a banda. Que guanyi l'últim que quedi dret.

Vergonya ens hauria de donar a tots plegat. Per favor!!!!!!!!! Que som tots prou grandets ja.

I sens com ens ataquem i semblem 4 pueblerinos de finals del segle XIX.
Sembla mentida!!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Per l'últim anònim: que algú no estigui d'acord amb una decissió de l'Ajuntament no significa oposar-se sense fonament a totes les propostes que sorgeixen desde l'Ajuntament. El que passa és que no acceptes que algú pugui tenir un punt de vista diferent, converteixes aquest algú en un apestat. Has d'aprendre ha ser més respectuós amb els altres, si tots fòssim com tú això seria la selva. Nomès necessites una mica de voluntad i seràs millor persona. Amén.

Anònim ha dit...

Vilanovenca com jo sola...
------------------------------------
Potser haurem de muntar una trinxera a l'anjua i tirar-nos ganivets de banda a banda. Que guanyi l'últim que quedi dret.
------------------------------------

Estaria bé...

Allò rotllo "Gangs of New York" del Leonardo Dicaprio!!!!

Que eren la banda del conills morts contra la del carnicer (o algo així, no ho recordo bé)

jejjejejeje

Anònim ha dit...

Mucho ruído y pocas nueces, comenceu a fer precampanya perquè aquest Independents ens fotràn al carrer i no tanta antena i tant centre de menors que gràcies a això guanyaràn!!

Anònim ha dit...

Mira que bé, això esperava jo, ja em semblava a mi que també hi havia gent de CIU amb bon humor.

Jejejejeje sense atacar també es pot parlar.

Anònim ha dit...

Ei, Xiu! Que jo segurament no votaré els covergents com tu, però sóc pro-centre d'acollida, eh? Torneu a treure el tema dels "anti" i el primer que llençaré ganivets des de darrere la trinxera seré jo mateix!

Anònim ha dit...

Bones!!
Quina sopresa després d'un dia sense connectar-me, veure que ja hi ha 29 comentaris!! Em sembla fantàstic, tant que fins hi tot he pres apunts en un fòli per ordenar idees i escriure de forma clara!

El que més m'ha sorprés dels comentaris es que hi ha una sensació de poble mal avingut!! Jo crec que NO!Som un poble MOL actiu, com pocs!I això és senyal de bona entesa!

Si defensem que cadascú té un punt de vista diferent, perquè és una persona diferent, és normal que es discuteixi (Examinar en detall una qüestió, raonar-hi presentant consideracions favorables i adverses a fi d'arribar a una conclusió.)De fet, és el que hauriem de fer potser més sovint, i sense altera-nos, perquè crec ningú té la veritat absoluta. Hem d'arribar a una conclusió en comú.

Aquest blog crec que dona una gran oportunitat de puguer fer això, anònimament o no, cadascú com vulgui,i si el debat continua cara a cara, al bar, al futbol, o de festa, endavant!! Perquè el millor que tenim al poble, és que el jovent està unit, encara que pensi diferent, encara que un es presenti amb uns o amb altres, la qüestió és que hi ha ganes de fer coses i lo més important és que es fan!!Encara que uns estirin i els altres segueixin (si falla algú, se'n va tot a norris!)

Axí és que ànims!! Com molt bé ha dit la Marta: aquí no hi ha guanyados i perdedors!! Tots tenim el mateix objectiu, així és que ara només falta arromangar-s'hi!!

Anònim ha dit...

Sabeu que crec més positiu? Doncs que per independents ha entrat una colla de gent, que no estan tan cansats com els que ja es van retirant, i que ho agafen amb moltes ganes i no combregaran amb rodes de molí, ni de carro ni de bicicleta.

Tant si com, s'ha dit per aquí, són els més representats com els menys. Són persones amb les idees molt clares i la dosi de caràcter per fer front a tot.
Cap es deixa portar, tenen una personalitat forta i són perseverants. M'agrada.

Els desitjo molta sort, perquè realment tenen moltes ganes de treballar pel poble.

I si que van tots a una.
I deixem-nos del tema de l'antena, que mai han dit que no la vulguin sinó que la volen més lluny de les cases. I a més aquest tema ja es tocava al programa de fa 4 anys. I no són pas membres de la plataforma. Una altra vegada estem confonent les coses.

Són gent amb empenta i ganes de treballar i no crec que estiguin pas en contra de tot.

I els qui no coneixen al manel, senyal que no volten gaire pel poble.
Jo no el coneixia però n'estava fart de veure'l.
Tot el meu suport!!!!

Anònim ha dit...

Quina pudor que fa aquest blog!!! Què passa que és q sempre hi escriuen els mateixos i no saben ja que dir??!!! Per favor, que això no és un mitjà de propaganda electoral!!! Com heu dit alguns: menys hipocresia, que al cap i a la fi, tots ens coneixem!!!

Anònim ha dit...

Si no t'agrada el blog, ningú t'obliga a entrar-hi.

Anònim ha dit...

Home, home! Quin ambientet, eh? Aquí et despistes un dia i després fas tard a la feina llegint els comentaris. A veure, per alusions:

enciam: "Sra. Anjua, ets de les critiquen els dos bandos, m'imagino una criticona per sistema."

Potser com que ets plat d'entrada no deus haver llegit fins al final el meu comentari. En primer lloc els que s'aixequen del sofà i es mouen per fer qualsevol cosa col·lectiva són dignes d'admiració. Si després el que fan no t'agrada i ho dius doncs ets una 'criticona per sistema'. Bé, ho accepto, prometo expurgar-me pujant de genolls a Montserrat tot cantant el Virolai versió swahili, en honor a la Verge.

enciam: "Defineix-te, i si no te'n agrada cap, presentat tú."

D'acord, em definiré... després de vós! Gràcies per predicar amb l'exemple! Tot i això em sembla que més clar no ho puc dir. Bé, provaré d'explicitar allò ja explícit, demano disculpes si no ho aconseguieixo és la primera vegada que intento tan àrdua tasca...: NO M'AGRADA CAP LLISTA.
Si no queda clar podem quedar per sopar i a veure si amb quatre dibuixets me'n surto... Tranquil!, ja em demanaré escarola de primer, que ve l'estiu i m'ha d'entrar el bikini!

enciam: "Veig que esteu molt esvalotats, us recomano una mica de valeriana"

D'acord, doncs ja em demanaré un consomé de valeriana, a veure si em passa l'excitació perquè això és un no viure i no dormo a les nits, maleïdes eleccions!!

Anònim ha dit...

Un consomé de valeriana? No,home,no... Una bona olla barrejada, t'ho dic jo.Val més dormir de tip que de pansit.
Mira, primer de tot, hi poses uns ossos d'aquells durs de rosegar, -bé,algún amb una mica de xixa, poca - i unes manetes de ministre: al foc amb l'olla ben plena (d'aigua)i a bullir. Quan l'olla ja bull amb ràbia, treu una escuma ferotge i tèrbola.S'ha de treure amb molta cura per a no malmetre la resta del caldo.Ho deixem bullir una bona estona, que se li passi la rabior per poder regular el foc adequadament. Mentrestant, com que s'ha d'èsser previsor, ja tenim les verduretes preparades, peladetes unes,trinxades d'altres, i degudament rentades per a que no hi quedi cap bitxet estrany.Quan els ossots i el ministre, les manetes vull dir, ja han bullit força estoneta, s'hi afegeix lo vert, carbassa, blanc,groc... de les verdures al gust i el pollstre que com es més tendret, si el posem massa aviat, s'ens desfaria.
Xup Xup, xup xup, la cosa va agafant consistència, tu de tant en tant, una ulladeta, o pots estar una estona amb la parella, que va bé per treure la mala llet i les ganes d'atacar el primer que se't posa pel davant.
Apa, com passa el temps!No t'oblidis de la pilota, la crème de la crème de l'olla barrejada. No la fem massa grossa aquesta pilota, eh! Lo just per donar bon gust i quedar tipets. Agafes carn picada, si pot ser també, de diferent bestiar, que "en la variedad está el gusto". Hi poses Ous,juliVert,All,pà Ratllat ( o si ets dels puritans, pà remullat amb llet -bona-)i sal de la vida.Ho barrejes molt bé fins que sembli que només hi hagi un sol ingredient (però el gust n'és multiaromàtic). En fas una sola bola enorme, però no t'ho recomano perquè costa més de repartir i compartir). El millor és fer-ne tres o quatre pilotes, segons la gent a taula, i repartir-les a l'olla a esquerra i a dreta, indiscriminadament que l'ebullició ja s'encarrega d'encaixar cada cosa al seu lloc. I al bell mig de l'olla, la Patata.Deixes coure una estona més, i ja està llest i tots contents.
No, no m'he descuidat dels cigronets. Els pots comprar de pot ,que no costen tant de coure. Com, què dius? Au, ja han sortit els anti-cigrons. Doncs mongetes, home, no passa res.
Per fer la sopa, està bé una pasteta de cabell d'àngel, suau i transparent. N'hi han que hi prefereixen coure taurons, no sé, et pots quedar sense caldo!
Que m'he descuidat què?Nooo, la Sal ja la poseu voslatres!
I sobretot, servim els nens primer, però no per pena sino perque els estimem!
Bons païments!

Anònim ha dit...

El problema de l'ajuntament que tenim avui dia, no és el que fan, sinó com ho fan. Arriba un moment que més que un ajuntament sembla una secta, i tu o etse com ells i els hi segueixes la broma, o ells mateixos t'assenyalen amb el dit quant passes pel carrer.
I dic això perquè als actes que prepare aquest ajuntament sempre hi ha persones que algun cop habien format part de l'ajuntament i una o dos legislatures després encara foten el nas per tot arreu. I sinó ells, els seus fills i cònjques.
També trobo molt trist que amb un poble petit com el nostre, i puguin haber especulacions urbanístiques, i ho dic per alguna obra com ara un magatzem que es va fer per allà a l'eral ara farà quatre o cinc anys, i està gairebé al mitg del camí, però bé, com que l'amo es "del mitg de l'olla"...
Hi ha moltes altres coses que aquest ajuntament podria fer rutllar, com és el cas de lla biblioteca municipal, que la persona que la regentava fins fa poc, obria els dies que volia i a les hores que li semblaba, per que clar, si tenia que hanar a collir pomes...
En fi, que a aquest ajuntament tothom passa de tot, i el qui no passa es perquè algún interés o altre i té.

Anònim ha dit...

Sra. Anjua et repeteixes més que l'all. No aportes res de nou, reinventat o multiplicat per cero, és un consell. Aquesta energia la podries aprofitar per fer crítiques constructives i no per fotre a parir a tothom.
Em sembla que la recepta de la banyeta no serà del teu gust, oi?

Anònim ha dit...

Tranquilitat i bons aliments.

No ens posem nerviosos. Enciam i Anjua, no us altereu tant, només estem opinant tots plegats, això ja sembla gran hermano.

Anònim ha dit...

A mi ja m'agrada ja, la llista del Independents però això de posar-hi dues dones al davant, i no tinc res contra elles, les conec i son molt intel·ligents i jo estic casat amb una dona però no sé no estic gaire convençut.

Anònim ha dit...

A mi ja m'agrada ja, la llista del Independents però això de posar-hi dues dones al davant, i no tinc res contra elles, les conec i son molt intel·ligents i jo estic casat amb una dona però no sé no estic gaire convençut.

Anònim ha dit...

EI! moltes gràcies per la L. :)

Anònim ha dit...

Com que potser van passar desapercebuts... teniu, cal llegir-ho tot. El coneixement és l'enemic del poder, ja ho deia Condorcet.


Anònim dijo...
Per cert, pel que veig per aquí, a vegades la gent s'oblida què significa guanyar unes eleccions!!! Vol dir tenir majoria per decdir i això, almenys durant els últims 4 anys, ha estat en mans de CIU!!! Quanta hipocresia que demostrem a vegades!!! D'això d'estar en desacord amb tot allò que es decideix se'n diu fer d'oposició, que per culpa de la voluntat del poble, durant els últims temps, és el que han hagut de fer els Independents, encara que els molesti tant!!!! O és que si ara entressin al poder (esperem que no)potser escoltarien les raons dels regidors de CiU???? Au, venga!!! Que tots ens coneixem!!!! Prouta hipocresia i cadascú a fer la seva feina i deixar fer la dels altres en pau!!! Per cert, sabeu que la llista dels Independnts (al final no és d'ERC)té molt a veure amb la Plataforma Anti-antena????

26 / abril / 2007 04:54


montse dijo...
Què bé que ho has dit,Dolors, o Joanet o com et diguis...Acabes de dir que les decisions aquests últims 4 anys han estat en mans de CIU!Un altre dia xafat la llengua, pequè estic segura que a l'igual que jo, t'estimes més que les decisions les prenguin els del poble i no unes sigles anònimes com tu!
Pel que es dedueix del que dius, poc has seguit el decurs d'aquests 4 anys, perquè si no, sabries perfectament que de pals a les rodes, n'hem ficat poquíssims ja que aquesta no era la nostra intenció.En camvi, tampoc ens ha semblat correcte quedar-nos de braços plegats quan ens ha semblat que algunes coses es feien de forma inadequada.
I si guanyessim aquestes eleccions (per a fer poble i no per entrar al poder com ho faria un polític com tu),no ens rebaixarem al seu nivell negant-los hi participació en les regiduries del poble,tal com ho han estat fent ells fins ara, desgraciadament.

Anònim ha dit...

Capità Enciam té tota la raó, em repeteixo més que l'all (no gosaria pas contradir-lo en això d'hortalisses vostè en deu ser tot un expert!), però em permeto recordar-li que em repeteixo a petició seva (potser hauria de prendre una dosi de cues de pansa).

Li acceptaria de grat el consell "reinventat o multiplicat per cero, és un consell" però em sembla que els temps verbals no els tenim gaire clars i la cosa queda li ha quedat una mica ambigua.

Enciam:"Aquesta energia la podries aprofitar per fer crítiques constructives i no per fotre a parir a tothom."
Hi etic d'acord!, -no ben bé del tot, això de "fotre a parir a tothom" em sembla que li surt una mica del ressentiment més que de l'observació objectiva de les paraules- però una vegada més l'emplaço a predicar amb l'exemple. Il·lumini'ns, si us palu, estic segura que sabrà conduir amb mestratge un autèntic debat d'idees i de propostes.

Mentrestant me'n vaig a passejar per l'avinguda dels nombres Reals a veure si hi trobo el zero i, producte del nostre amor, en surti la vacuïtat tan desitjada per vós.

Anònim ha dit...

Sra. Anjua t'explicaré un conte sufí: hi havia una vegada un home que estava adormit a la vora d'un camí. No estava ni ferit ni mort. Un lladre el va veure i es va dir:
-Segur que és un lladre que s'ha adormit. Una mica més tard el va veure un borratxo i es va dir: -Mira un que ha begut massa vi. Després va arribar un savi i es va dir: -Aquest home està en èxtasi, meditaré al seu costat.
Quina és la moralitat d'aquest conte? Veus als altres el que ets tú. Qui res bé no troba és que bé no està. Instrospecció i humilitat.
P.D. Gràcies pel teu triple salt mortal amb tirabuixó sintàctic.

Anònim ha dit...

Molt molt anteriorment a Condorcet, ho va dir Lao Tse:
"Els qui governaven amb destresa, atenent-se al SENTIT,
en temps llunyans,
no ho feien instruint al poble
sino mantenint-lo en la ignorància.
Si el poble és difícil de governar
es perquè sap massa."

Avui, al segle XXI, està més que bé que el poble reivindiqui el que creu que li es negat, o imposat.Però el saber és indubtablement una arma de "doble filo", que s'ha de manejar amb cura i moderació, per a que cada cosa vagi a raure en el seu lloc natural.Lo contrari, es aquesta espècie de bogeria irracional que s'ha apoderat de tants arreu del nostre món.
Per a Anjua I Enciam,i altres anònims us faig arribar aquests versos, també de Lao Tse, per apavaigar una mica els cors arravatats:
"Les paraules que diuen la veritat no són formoses,
les paraules formoses no diuen la veritat.
El mèrit no vol persuadir,
la persuasió manca de mèrit.
El savi no és cult,
i el cult no és savi.
El savi no acumula possessions.
Més posseeix
quant més fa per als altres,
I quant més dona als altres,
tot això que té més.
El SENTIT del Cel és encoratjar sense perjudicar.
El SENTIT del Savi és obrar sense rivalitzar."

Independents, tingueu seny i lucidesa i els arguments sense fonament només seràn contestats pel seu propoi eco.

Anònim ha dit...

hola!

Anònim ha dit...

Hola! hola, hola un, dos, tres, un dos,tres estem efectuant proves, estem efectuant proveesssss d'intromissió un,dos tres.... encara prendrem mal, un, dos, tres... fora.

eixam ha dit...

El que dubta sempre de la bondat dels altres, diu ben poca cosa a favor de la seva pròpia bondat...
No sigueu tan mal pensats: La veritat os farà lliures
Salut!!

eixam ha dit...

Atanseu-vos bona gent, vingueu d'on vingueu......Perquè els temps estan canviant!!
Així glosava una cançó que sonava per tots els ambients progressistes quan estava a punt d'acabar la dictadura franquista i alguns (de bona fe) ens ho vam creure....va arribar la democràcia i ens ho seguiam creient...ja portem un grapat d'anys (massa, diria jo) amb ajuntaments democràtics i els temps, malauradament, encara no han canviat.
Què passa amb la gent d'avui? Encara hi ha joves que no poden suportar la idea que n'hi hagi altres que pensin diferent, es preocupant. Desperteu!! i procureu que els temps canviin per bé
Amb aquesta esperança resto espectant.

Anònim ha dit...

Adivina adivinança:
Perquè els senyors porten barret i els pagesos barretina (tant se val el temps verbal)?

estrella sanfelliu portabrllaa ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
espontani ha dit...

Hola, Hola!!!
És evident que hi ha persones a la llista de CiU que no combreguen amb la seua ideologia. Doncs que hi fan???
Una resposta molt típica és que al poble no es vota el patit sinó a la persona, que no és fa política de partit sinó que es per treballar pel poble...
Amb aquest raonament la llista de CiU ja fa quatre anys que hauria de ser del PSC, no???
Crec que la intromisió dels partits en la política local fa més mal que be.
Opino que a les dues llistes hi ha persones vàlides però que també n'hi ha que m'hi sobren (per exemple els dos caps de llista).
Crec que per en la política local, al menys per pobles petits on tots ens coneixem seria molt millor els sistema de llistes obertes.
Per tant he decidit fer-me la meua pròpia llista, així no tinc per que votar a un partit que no representa el meu pensament ni tragar amb persones que crec que el millor que podrien fer es quedar-se a casa.
Fora els partits de la política local!!! Visca les llistes obertes!!!

P.D. Per als que gestionen aquest blog no podrien canvia això de fulanito de tal "dijo". Ja fa molts anys que a TV3 feien un programa que es deia digui-digui.

Anònim ha dit...

Jijijiji! Veig que els ganivets volen!!

Això, discutiu tots sense discutir de res! Que a aquest tipus de coses, aquí, ja hi estem acostumats!!!

Per cert, que tal el dia de la bicicleta? Com es nota que la campanya està en marxa!!!

Anònim ha dit...

A mi també em sembla que les llistes obertes serien una bona solució per a les eleccions de municipis petits. Em sembla que als primers llocs de les llistes només hi ha el Trull amb carnet de Ciu i el Portella amb carnet d'Esquerra.

Anònim ha dit...

Un poble tant petit i amb aquestes baralletes?au vengaaa!Aquests dels independents molta boca però pel poble amb alguns no se'ls hi veu ni el pèl!i digueu lo que vulgueu però jo me'n faig un fart participant arreu i n'hi ha que no sabia ni el nom, només se'ls coneix de vista!Semblen turistes que s'han posat per aquí per temes ja esmentats en molts llocs i per anar en contra dels que estan a l'ajuntament ara i esperem que continuïn!
Digueu que CIU repeteix però això significa alguna cosa, que la cosa ha rutllat i es pot assegurar que rutllarà!S'han fet coses que quedaran marcades com la urbanització dels vials i el gran avanç que això ha significat, el ja popular arreu dels Països Catalanas,Concert de cada mes d'abril que tothom ja espera i sempre és un èxit, entre moltes altres coses!no tantes queixes que aquests només tenen l'excusa de l'antena i a un poble hi han altres problemes i coses per resoldre!Adeu!//*//

Anònim ha dit...

Ui sí......... sort de ciu!!!!!!!!!! sinó estaríem ben perduts. Quines ruqueries.

Clar que són ells qui fan les coses, fot 30 anys que hi són. Si en tant temps no foten coses més val que pleguin.

Em fa una pena que gent jove siguin tant inocents que es creguin el primer que els hi diguin i valorin l'equip de govern només per un concert...

Falta molta cultura política aquí. Potser que parleu amb gent més gran.

Perquè n'hi ha uns quants que amb un concert i barra lliure votarien a qui fos.

Anònim ha dit...

Per cert quina mania amb l'antena. Perquè no mires bé qui hi ha a la plataforma aquella de l'antena abans d'opinar.

I esq us les doneu de saberuts i xarreu per xerrar, però clar qui més crida i espernega més se sent.

Anònim ha dit...

ommmmmmmmm té raó i amb el missatge de grün es veu ben clar.

Poble que no sap, aliat del govern segur.

A tot ens falta una mica de llums en aquest tema. I gent qui hi són po ells al poble, que venen a dir que no coneixen a la gent.

Anònim ha dit...

vilanovenca com jo sola, crec que tens molta raó, aquest poble la gent no te ni ideologies ni principis, i els joves són uns venuts que lleparien el cul de qui fos per quatre "cubalibres", pèr això està demostrat que només tenen barra lliure al concert de Vilanova segons quins personatge. I parlant del concert, que passa amb els diners que es guanyen a aquest concert? El primer any que es va organitzar, es feia correr que els beneficis anirien destinats a activitats pels joves, si home!! Les cassoles que es deuen fotre alguns amb aquests diners!

Anònim ha dit...

Quina oposició!!

M'agradaria demana al partit Independents per Vilanova, que ja que troben tant malament les accions i que du a terme el nostre ajuntament, que es centri a fer una oposició des de l'endemà mateix de les oposicions (en cas de no guanyar-le).

Dic això perquè al poble només es parla d'oposició el mes abanç de les eleccions, i que passa amb els quatre anys que dura la legislatura? Es que tot ho fan bé aleshores els de l'ajuntament? No senyors, si esteu tan convençuts de ser millors que l'actual ajuntament, teniu que mostrar una oposició dura i contundent des del mateix partit, i no des d'organitzacions "hipis" com poden ser la plataforma contra l'antena.

Vosaltres sembla que tot ho vulgueu molt fàcil, arribar i guanyar, però crec que des de l'oposició tindrieu que ser més constants i treballar els quatre anys de la legislatura i no només el més avanç.

Salut, i sort.

Anònim ha dit...

Escolta anonim. Tu t'has molestat a mirar que ha fet la oposició? no oi? no tens puta idea del que han fet, i intentat fer perquè els que governen els diuen que no poden opinar que ja ho faran quan manin.
Si treballessin per tothom deixarien participar a qui representa part del poble. Ui que democràtic és això.

Aban de xerrar mira bé el que dius i no diguis coses a l'atzar per atacar. Informat ignorant i sabràs el que es fa i de la plataforma de l'antena només n'hi ha un parell de 18. QUE ÉS EL QUE NO ENTENS!!!!!!!!!!

Sempre els mateixos arguments i a més falsos. Que trista és la vida d'alguns que només poden passar el temps parlant del que desconeixen. Pobrets.

Anònim ha dit...

Doncs, per cubrir-se el cap!

Anònim ha dit...

Feu estalvi de les paraules
i tot s'anirà fent sol.
Un cicló no dura més d'un matí.
Ni un xàfec va més enllà d'una jornada.
Qui els crea?
El Cel i la Terra.
Si ni tan sols el Cel i la Terra consegueixen quelcom permanent,
Com podria aconseguir-ho l'home!
Si comences la teva obra d'acord amb el Sentit,
et fondràs amb els que el posseeixen,
compartiràs la Vida amb els qui la tenen,
i la pobresa amb aquells que són pobres.
Essent un de sol, ells i tu, en el Sentit,
vindràn joiosament a trobar-se amb tu.
Essent un de sol amb ells en la Vida,
els qui la posseeixen et rebràn amb alegría.
Essent un de sol amb ells en la pobresa,
també els pobres et rebràn amb alegría.
Allí on no hi ha prou fe,
no hi ha fe.
Lao Tse.

Anònim ha dit...

Perdoneu, però no som anti tot com se'ns diu. Trobo insultant que ens acuseu d'aquestes maneres.

Jo mateixa no soc de la plataforma i en quant a al centre de menors que algú també diu que som anti això, a mi m'encantaria treballar-hi com a educadora social.

No entenc aquests atacs indiscriminats. Obviament estic oberta a la crítica, però a la que té fonaments.

El que penso que ens manca a tots és una mica d'educació i maneres. A més no entenc perquè fem tanta ràbia. Som de Vilanova com la resta, però tenim ganes d'un canvi. No és igualment vàlida la nostra opció?

Cal que tots recolzem l'actual equip de govern?

Vosaltres recolzeu-lo, hi teniu tot el dret. El mateix que nosaltres de recolzar una altra opció.
No és necessari fer callar les idees. El normal en una democràcia és la diversitat d'opcions.

Si tots tenim una bona base per pensar d'una manera o una altra és completament vàlid que tirem cap al costat que ens sembli.

El problema rau, en les dues vessants, independents i CIU, en qui no sap perquè recolza cada opció. Si tu tens clara una cosa, endavant, i si et falta informació per definir-te, informa't. No passa res, tots som lliures de pensar com vulguem.

La declaració universal dels drets humans diu:

Article 1
Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i els cal mantenir-se entre ells amb esperit de fraternitat.

Anònim ha dit...

Bones!
Crec que si hi ha algú disposat i amb ganes d'entrar a formar part de qüalsevol institució del poble, incluïda la més gran, l'Ajuntament, hi té tot el dret, encara que anteriorment no hagi format part de cap altra, i siguin quines siguin les raons perquè ho faci.

Una altra cosa és que obtingui recolzament.

La paraula "contra" o "anti" estaria bé que fossin substituïdes per "a favor" o "pro" i més si parlem de representar els vilanovencs, habitants (tots) de Vilanova.

eixam ha dit...

eeeeeeeee

Anònim ha dit...

Sr. Grün: NO veus ningú perquè tu sols surts de nit, vas a llocs on només hi ha vi "peleón", cervesa, canuts i homes molts homes. Parafrasejant Freud aquesta ira i falsa ràbia es deuen a les contingències normals al passar de la fase anal a la fase fàl.lica, que tota criatura destetada experimenta.
Però tranquil el temps i/o la catarsi ho cura tot.
VISCA VILANOVA!!

eixam ha dit...

Perdoneu el meu anterior missatge, no he sigut jo, sinó el gat que passejant-se pel teclat hi ha volgut dir la seva....

Anònim ha dit...

Ai Grün que la teva signatura et delata: //*//.
Vigila el que dius que t'estàs passant una mica.

Anònim ha dit...

Aquí l'única que diu alguna cosa coherent és la Marta!tothom és lliure de pensar el que vulgui i per això no s'ha de discriminar i menys insultar ningú!De bones maneres es pot arreglar tot eh Vilanovenca com jo solaaa!

Anònim ha dit...

La meva signatura?si és una simple estelada...!

Anònim ha dit...

En l'ultim comentari no he fet més que respondre amb el to que d'altres ataqueu.

O esq només podeu atacar vosaltres?

Anònim ha dit...

Tens tot el dret a atacar però seria millor sense un vocabulari tan grotesc ni jutjant als altres d'aquestes maneres i més encara sense saber-ne la identitat!Només és una opinió per a millorar les "relacions" entre els que escrivim aquí!

Anònim ha dit...

MOlt bé, potser si que el vocabulari falla, però no fallen les mentides i falses acusacions i no soc jo qui les fa?

Potser canvii el meu vocabulari quan la gent opini amb certeses i veritats ben contrastades.

Llavors potser millorin les relacions.

Anònim ha dit...

Coi, com està el pati!
Uns quants dies de no posar-me en aquest blog, i trobo els ànims tan revoltats com la meteorologia. Dóna bo comprovar com la dita tan catalana de "tants caps tants barrets" resuta tan i tan certa "en esta nuestra comunidad" que deia el Juan Cuesta.

Güeno, güeno... (Vau veure als diaris els cartells anunciadors d'aquell camell de Badalona?). Crec que me'n vaig una mica d'estudi, però val la pena, a veure si així calmem els assidus d'aquest fòrum.
Penso que no cal que caiguem en l'insult: tots som d'aquí, ens estimem el poble i ens sentim membres del mateix col·lectiu. Tots som unes guineus fantàstiques, no? Si més no, jo trobo que la guineu és un animal guapíssim, amb la seva cua...

Penso també que he de donar les gràcies a l'ANÒNIM que el 27 d'abril em va demanar disculpes. Aquí queda palès el meu reconeixement. Perdona tu també si no vaig saber entendre el to de les teves paraules. Però ara no tinc ganes de tornar-hi amb allò de si s'oposen a les propostes de l'ajuntament per sistema o si patatim o si patatam. És un absurd, ja que si som oberts de mires, veiem que això no és cert. Per tant, cambio y fuera.

Apa! I per a tots (etre els quals jo m'hi incloc): tranquils! Un poble revoltat i rabiós no arriba enlloc. (Mira per on! Ara em recordo de la Trinca i de la seva cançó del cop d'estat "tranquil, Jordi, tranquil, que és la guàrdia civil, tu tranquil").

Anònim ha dit...

Ah! M'ho deixava:

Eixam, felicitats, tens un gat molt il·lustrat.

Ommmmm, endavant! Sempre va bé un to d'espiritualitat entre tanta mundanalitat. M'acabo d'inventar uuna paraula? Els de l'Institut d'Estudis Catalans m'haurien de fitxar.

Anònim ha dit...

les guapes o guapos!!!!!!!!!!!
Però que us heu pensat???
són unes simples llistes de poble!!!!! tan pomal, tan abril, tan jordi marti, tan no se ki és aquest tudela( viu per allà l'esglèsia!!!!!) és tracta que ens
avinguem i que no lluitem i ens tirem els draps bruts per damunt!!
k voleu tenir fama per les desavinences que hi ha en l'àmbit polític de vilanova!!!!!K no diem que és un poble tan bonic i amb la gent tan maca? Doncs que segueixi essent aixó oi???
els grups s'haurien de barrejar i llavors hi hauria un bon equip. No ens enganyem, els canvi seria bo al poble! per allò de que tot s'ho fan entre ells aquests de l'ajuntament no?????????bueno, que ja estan una mica massa apossentats en el lloc!
però l'altra llista necessita algun canvi!
O sigui que encara no és tard reflexioneu i fem un canvi positiu entre tots!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

ei, no us heu parat a pensar que potser l'unic que volen els de la llista d'independents es treballar pel poble i acollir totes les idees que vinguin d'on vinguin ( escoltar a tothom ) es la clau.
no podem treballar com fins ara estem fent un poble a mida d'alguns ignorant la resta.
Res de anti aqui anti alli volem un poble on tothom pogui participar i on tothom pogui fer sentir la seva veu.

Anònim ha dit...

Temps era temps, en una petita vila, van passar uns fets que perduraràn en la història, tant per la seva gravetat com pel seu final inesperat.

Sembla ser que una rara malaltia, amb caire d'epidèmia, es va apoderar d'una part significativa de la seva població. Els individus afectats presentaven un quadre de paranoia vituperiae amb episodis d'amnèsia i alucinacions i fases no menys greus de lucidesa i confusió mentals intermitents:els metges de l'època van diagnosticar-los Fobitis Nefasta a tot el que era anti.
La causa d'aquells estralls va ser relacionada des de bon principi amb l'aparició d'una colònia ben organitzada d'uns virus melenuts que van ser batejats des d'aleshores amb el nom oficial de Arreplegatus Jipiae.
Aquells bitxets, poc coneguts sembla ser i poc estudiats se'n dedueix, presentaven aparentment una oposició lleu a les defenses dels infectats, eren platamòrfics i al.lèrgics a une ones EMG que s'estaven escampant insidiosament per aquells topants de la geografía nostra.Els facultatius van provar d'evitar la seva proliferació i mantenir-los a ratlla injectant altes dosis de les esmentades ones en els cossos dels vilatans afectats. Fóu endebades ja que els Arreplegatus eren més persistents, imprevisibles i perseverants del que , en un principi, aparentaven.
Les farmàcies de la vila, per no veure els seus negocis fer aigües,van haver de retirar els medicaments vigents, altament contraproduents, i fer-se amb un bon assortit de tusígens,histamínics,inflamatoris, biòtics,coagulants,depressius, conceptius, cel.lulítics, i un llarg etcètera...
Aquella patologia era difícil de solventar; tothom dubtava que hi hagués curació possible:els afectats cridaven:"Un antídot!Un antídot!", però és clar, encara es posaven més malalts.I els virus melenuts anaven fent la seva, encara que una mica desconcertats per tanta fòbia incontrolada.
Per sort, es va donar la casualitat - si és que la casualitat existeix- qu'un mag molt apanyat, el Mag Gyver,´de camí cap a més enllà, va atravessar l'infeliç vila debilitada.
"Tinc remei per a tot, no us heu de preocupar!". Va rumiar una mica, per no semblar massa sobrat,i va exclamar tot d'una:"Eureka!" (es veu que tenia avantpassats grecs)."El que necessiteu és un tractament de xoc, la vacuna immunitzadora!" I va començar a arreplegar una sèrie de mots per quí per llà, d'un calaix, de sota una pedra, de darrera una orella... i quan en va haver ajuntat prou, va reunir els vilatans infectats i va deixar anar les paraules màgiques:
"Antinuclear! Anticipació! Antidisturbis!Antigüetats!Antipasti! Antiboires! Antipàtic!Antirobatoris!Antibales!Antífona!Antihigiènic! Antílop! I més i més, anti! aantii! ANTIII!

Hi va haver una espècie de catarsi col.lectiva: uns es tapaven les orelles, altres els ulls, uns tercers escumejaven per la boca...i quan el silenci va tornar a ser l'amo del lloc, l'allibe-
rament ja s'havia acomplert. Els que havien estat infectats ja estaven immunitzats, els virus melenuts ja no eren enemics, la vila va tornar a respirar alleujada i a partir d'aleshores, tots van conviure feliços compartint idees i obres (i, per ambdues parts, van continuar sent,per molts anys, molt bons manbobres).

Nota de la cronista:
Tota coïncidència en aquesta crònica, amb la realitat de Vilanova és pura casualitat - si és que la casualitat existeix_.
La seva finalitat és la de divertir una estona. Si algú no hi està d'acord, ja sap...

Martinetti ha dit...

Molt bon relat, sí senyora!!!!

FELICITATS!

Ja tenim la primera participant a una de les propostes de Independents (i si ho fan ells igual de bé, la qüestió es fer coses i no morir, almenys fer l'intent), concurs literari per Sant Jordi!!

Anònim ha dit...

Molt bé! Ara ens falta la historieta de CiU! ;p

Anònim ha dit...

Els virus són particules extranyes, dificils de combatre i desestabilitzadors del sistema inmunitari...Però, sovint son positius en el sentit que desvetllen a l'organisme i aquest respon d'alguna manera a l'atac, ens avisen que no val a badar. Així és que. Convergents, no badeu o us desestabilitzaran el sistema. Paraula!!

Anònim ha dit...

El presseguer, molt ben arrelat a terra, sap que tots els arbres del terme tenen el mateix dret a l'aigua als nutrients i a l'oxigen. De la mateixa manera, tots els veïns de Vilanova tenim el dret a opinar, a ser escoltats i tinguts en conpte i a presentar-nos a llistes electorals, si ho dessitjem.
Quan el sol surt ho fa per tothom sense distincions. No es així??

Anònim ha dit...

Parlant d'arbres del terme... pregunteu a l'ajuntament pq no tenen gota a gota els arbres plantats al riu corb?

A veure que us diuen. Es veu que es considera robar l'aigua.

Anònim ha dit...

Consideren que es robar aigua???

Doncs les grans remullades que es fan tant a la plaça de la sardana/creu i a la plaça de l'Anjua!!!!

Això si que es un robo!!!!!!!

Anònim ha dit...

si us plau, podrieu introduir el tema d l'aigua ds dl principi i d'una forma el més objectiva possible?
Pq així potser el podriem debatre, d'akesta forma que ho heu fet és un atac, sense saber les causes d pq ho fan així.
Magradaria saberho tot!

Anònim ha dit...

Okis!!!!!

Com tots sabem, al poble hi ha diferentes zones de reg per les zones verdes, és a dir, la plaça de l'esglèsia, la plaça de l'Anjua, entre altres, i també la zona del riuet Corb on fa uns anys l'Associació de la Guineu del Pla, va fer una planta d'arbres per així tenir una altra zona verda i de agradable passeig de tots els vilatans.
Però de forma, no entendible, un dia, certes persones de l'alcaldia van decir que no es tenia de regar aquella zona. Suposo que debien tenir les seves raons, perquè ningú les sap.
En canvi, els llocs on és d'interès pels de dins de l'alcaldia, si que es perfectament regable, i a més, malbaratant l'aigua, en uns temps que hi ha d'haver cultura sobre aquest bé tant preciat i escàs (només cal passar pel costat quan s'encènen els aspersors automàtics).

Anònim ha dit...

Bé, pos ara faltaria saber pq els de lajuntament consideren que la zona del riuet no s'ha de regar?!?!
Pq tothom és innocent fins que es demostri el contrari, oi? O sigui que jo no malpensaré!! Deixo la pregunta a laire pq aquells q en saben els motius ens laclareixin.

Anònim ha dit...

Com a socia i membre de la junta rectora de l'associació ecologista "La Guineu del Pla" crec que hi puc dir alguma cosa en la qüestió dels arbres del camí de Sant Marti.
Mireu, a nosaltres només ens mou l'interés i el respecte per qüalsevol forma de vida: les espècies vegetals i animals autóctones, el paissatge que ens envolta, l'aigua (bé escàs, preuat i necessari)...En aquest sentit vam constituïr l'associació i hem anat treballant, en la mesura de les nostres possibilitats. Però, no se encara perquè, estem considerats per l'actual equip de govern com una associació "non grata" i per tant no se'ns facilita la nostra tasca, més aviat al contrari: pals a les rodes (la subvenció económica que se'ns otorga es de les més minces a Vilanova,negativa a l'aigua pels arbres del riuet, absència a les actuacions de l'associació...).
Un bon dia vam pensar que fora bó recuperar un espai natural per a tots els qui en volguessin gaudir i vam començar a plantar arbres a la llera del riuet i, era la nostra intenció acondicionar-ho per fer-ne un espai verd sense asfalt i ciment on el contacte amb la terra i les plantes fos directe i, conscients de que els arbres necessiten ser regats, vam instal.lar el reg per goteig pagant-ho l'associació i amb les nostres mans i el nostre temps lliure però....i l'aigua? ai senyors!! tema polémic...no hi ha hagut acord, l'equip de govern de l'Ajuntament no ens la facilita tot i que els regidors de l'oposició ho veurien bé. Per tant, ara tenim la instal.lació feta però sense aigua. Penso que amb bona voluntat l'Ajuntament hi podria fer alguna cosa però manca aquesta bona voluntat.
Algun dia tindrem l'aigua, segur. Però necessitem recolçament. Tots aquells que entreu al blog i volgueu saber alguna cosa de La Guineu del Pla o us volgueu afegir als socis i vulgueu treballar amb nosaltre per l'ecologia i la sostenibilitat del medi us podeu posar en contacte amb nosaltres : se_sol@hotmail.com, sereu ben rebuts!!
Fins aviat, amb aigua o sense, però amb la voluntat d'obtenir-la

Anònim ha dit...

No té explicació possible. Segurament si ho haguéssin fet ells estaríen ben regats. Els arbres de l'escola bé els reguen.

Potser no entenen la importàcia de l'existència d'arbres en qualsevol lloc. A vva els arbres es posen amb contagotes. Curiós el fet que quedin per regar només aquells que no han plantrat ells.

Jo ho etiqueto de poca consciència ecològica. Per sort cada estiu alguns veïn els reguen amb garrafes o cubes.

El reg gota a gota està instal·Lat, però no el deixen utilitzar. I gota a gota, que estalvia aigua.

Anònim ha dit...

Els Arreplagatus jipiae sigilosament van fent la seva feina: infectar i reproduir-se.
Com ho podrem parar? Aquesta és la qüeatió!!

Anònim ha dit...

un comentari pels membres de la guineu del pla. L'altre dia a tots els treballadors de l'empresa ens varen convocar a una reunio, El motiu era el seguent : Formacio per a tots ( i direu i aixo com es relaciona amb la guineu del Pla ) doncs la formacio que ens varen proposar es anar a plantar arbres, perque segons sembla fomentar el treball amb equip, i la sensibilitat ecologica. Per tant moltes felicitats ja que les empreses ara estan reinventat el que vosaltres ja fa temps vareu inventar ( encara que la finalitat sigui totalment diferent ).

Anònim ha dit...

Hola, ultim anònim! Dec ser molt talòs però no entenc que vols dir!

Anònim ha dit...

" Si realment sé què vol dir
viure en el gran Sentit,
llavors temo, sobretot, l'agitació.
Allí on les grans víes són belles i llises
però el poble prefereix les veredes,
on les lleis són estrictes
i en els camps abunden les males herbes,
on els graners són buits
però les robes són sumptuoses i elegants,
allí on cada home duu a la cintura una espasa afilada,
on s'és delicat en el beure i la menja,
allí on hi ha exuberància de bens,
allí, hi regna la confusió, no el govern."
LAO TSE

Els arbres, per aquí, sembla que facin la mateixa nosa que les veritats.Un ésser noble com cap altre, quan només ens quedi pols, plorar la seva abscència només ens servirà per pastar fang. Ommmm...

Anònim ha dit...

Els Fobitis Nefasta estan acollonits, volen parar l'enemic i ja han començat a engrassar el "troncomòbil" per anar a buscar tots els padrins i portar-los a votar.

Anònim ha dit...

Eeeeiiii!!! Només escric per donar-me el gust de ser el comentari número cent!
Petoooonsss!!

Anònim ha dit...

Això de l'aigua m'ha deixat ben parat! Encara que, ben mirat, no m'extranya pas tant.
La tònica dominant de l'actual equip de gobern, sembla que és aquesta. Vosaltres feu, aneu treballant, amb ganes i il·lusió, però a l'hora de la veritat, si no ho ha fet l'ajuntament, t'hi fiquen pal a les rodes.

Estic segur que ells tenen moltes ganes de fer coses pel poble, però també està bé que el poble faci coses pel poble, i que l'ajuntament només hi sigui per recolzar en el que calgui, sense la necessitat d'atribuir-se el mèrit.

Lo Marc ha dit...

Això que dieu que si la idea no ha sortit de l’Ajuntament hi fiquen pals a les rodes crec que no és ben be així, jo mateix amb altres persones del poble, ja fa 4 anys que organitzem el Correllengua a Vilanova, i l’Ajuntament no ens ha ficat pas cap impediment, tot el contrari, ens ha ajudat en tot.
Jo el tema de l’aigua el desconec, però m’agradaria saber que en diu l’actual equip de govern!
Au salut.

Anònim ha dit...

Cuidado que aques any fa pujada!!!

I si el troncomòbil rebenta roda es pot perdre quasi tota o part de la càrrega!!!!!!!!!

O dic per experiència!

Anònim ha dit...

Només faltaria que no us fesin cas, Marc, "tenint" un dels teus per dins...

Per cert, com és que, després de la gran currada de la Diada amb sopar lectura i moltíssimes coses que es van fer ara fa un parell d'anys (felicitats per la currada), no s'ha repetit???

Al col·laborar amb el poble, i sent el Correllengua com una "associació" i que es una Festa important al poble, quasi bé només feu algo vosaltres, rebeu algun tipus d'ajut econòmic com la resta d'associacions???

Anònim ha dit...

Marc, ves a mirar quina subvenció rep la guineu, i compara-la amb la resta d'entitats. Veuràs on són les diferències.

Lo de l'aigua, només és una de tantes.

Anònim ha dit...

Lo del correllengua no és una associació del pble. Ve de més amunt i es dóna diners des de fora de vilanova, els mateixos q faciliten la parada de coses.

L'ajuntament no hi té gran cosa a veure. Cedeix el poli.

Anònim ha dit...

Tu preguntali a qualsevol que organitza el Correllengua si tenen un sou per fer-ho!!!

I ara si k l'has encertat!!! l'ajuntament no hi té res a veure!!!!! jajjajajjajajjaa

Anònim ha dit...

ningú cobra pel correllengua, però els que ho mouen et deixen jocs per la canalla,et faciliten concerts, ... per a que puguis muntar la festa.

I et porten les coses per vendre.
No es busca diners sinó movilitzar la llengua.

Lo Marc ha dit...

Que he de dir, ja han contestat per jo, je je, l’Ajuntament no dona cap suspensió pel correllengua, això si, ens cedeix el poli, i tot el que faci falta. I es paga amb els diner de la paradeta, amb material que comprem conjuntament a la CAL tots els correllengues del Pla d’Ugell.
Fa dos anys vam fer una bona moguda pel correllengua, però des d’Andorra no es pot organitzar gran cosa a Vilanova!! A veure si aquest any la tornem a lia!!
Au salut.

Anònim ha dit...

Ei guineuetes victimistes! Per què no munteu una plataforma en defensa dels arbres del Camí de Sant Martí? I una altra vegada tot el poble ple de pancartes (brutes i estripades del temps que fan que hi són!)
Crec que estaria molt bé veure un nou espectacle de caire reivindicatiu i a favor de tan bona causa... Perquè si una cosa tenim clara és que sempre es fa en defensa de l'ecologia i, mai, en contra de ningú!!! Només faltaria... Pobretes guineus, quina pena!!!!

Anònim ha dit...

Anònim....

Hem sembla que t'has deixat unes quantes neurones fora de l'habitació! ves les a buscar, home!!!

Anònim ha dit...

Qui sembra trons,
recull tempestats.

Hi ha coses molt importants per fer a Vilanova, i n'hi ha uns quants que en lloc der dir coses contructives, proposar i donar idees, s'encarreguen de dir: Això està malament i alló està pitjor.
Intentem entre tots construir un poble digne, en el qual ens hi sentim a gust siusplau, en lloc de destruir tot el que és fa.
Que si el concert això que si pensen diferent...

Fem entre tots un exercici de responsabilitat i botem els que realment creiem que poden tirar el poble endavant millor, res més que aixó.

Fins aviat!!!!!

Anònim ha dit...

De fet si es recolzen totes les iniciatives pel poble, crec que també s'ha de recolzar aquesta.

La Guineu del Pla té el mateix dret. Si als del futbol sel's ha proporcionat un bon camp i es rega tant com cal, també s'haurien de regar els arbres.

En la meva tònica habitual, continuo defensant que tots tenim els mateixos drets. Tots som part d'un mateix poble.

També és constructiu el respecte al medi.
No es tracta de criticar. Si més no jo només reclamo tots iguals.

Anònim ha dit...

Per estar tots agust ens haurien de tractar a tots igual.

És això el que està malament. Si surts del carril no t'escolten. Has de fer el que volen ells.

Doncs en aquest poble hi ha molta gent que no només veu festes, futbol i bar.
I si us penseu que la gent de fora acabarà adaptant-se a bar i futbol neu bé. NO tenen sentiment guineu i també són habitants amb drets de tenir resposta a les seves necessitats ludiques.

Anònim ha dit...

Ei pagès! Jo dic el que penso, com em sembla, que aquí fa tothom! Les meves neurones són on han de ser i, sinó t'agrada el que penso, no hi puc fer res! Ignora'm, però respecta'm, ja que em sembla que aquest és un blog d'opinió i, lògicament, n'hi poden haver moltes, moltíssimes, de diferents a la teva i, no per això, has d'anar tractant a la gent d'aquestes maneres!
Per part meva, només crec que a vegades, és dóna la volta a unes coses que són tan ridícules, que més valdria aprofitar el temps d'altres maneres (ho sento si tu no penses igual, que hi vols fer!)
Bon cap de setmana a tothom i no us estresseu tant!!!

Anònim ha dit...

No és pas ridicul defensar la igualtat. Q passa que tu ets d'una de les associacions que tenen subvenció amb gràcia o que!
Ja veuries si et donguéssin la miseria que donen a la Guineu i a sobre no et deixessin ni regar els arbres.

M'agradaria veure la cara de tots els futbolistes si es portessin igual amb ells i no els deixessin regar el camp. O la de les dones si no puguessin fer les catifes, o els grallers si no... saps que vull dir. És molt facil xerrar si et tracten bé però sinó... el que passa és que hi ha gent que es nega a pensar que es cometin aquestes injustícies, o senzillament com que no els esquitxa a ells els importa una merda.

Una mica de solidaritat i companyerisme.

Anònim ha dit...

Posats a parlar d'organismes i sibbensions, que passa amb la gent que al nostre poble practica "ping-pom", escacs, o altres esports així??

Potser no és conegut, però el primer equip d'escacs del poble ha estat competint tota la temporada per fora de la nostra provincia, com ha fet tans anys l'equip de ping-pong, i mai s'els ha donat un duro per pagar-se els desplaçaments, ni tan sols tenen local per entrenar!!!

Es clar, que com poden tenir subbencions aquests equips, existint un equip com el de futbol, tant important com el nostre...!! Important a l'hora de sortir de festa els dissabtes per la nit i jugar amb una d'aquelles ressaques de les que tan orgullosos es senten tots!!

Au venga home, una mica de dignitat i igualtat per totes les institucions!, que algunes si que s'ho curren!!!!

Anònim ha dit...

el ping pom i els escacs tenen més subvenció que la guineu i si no ves a preguntar-ho a l'ajuntament.

Anònim ha dit...

La del futbol és bestial de subvenció i si que caldria fomentar més escacs i esports per l'estil no tothom li agrada la pilota

Anònim ha dit...

Uf! veig que els ànims estàn més calmats!!!

No donaràn tan joc les eleccions franceses, no!!!

blsncs ha dit...

Hola
No m'agrada posar-me en aquests llocs on la gent diu el que vol sense saber ni qui ho escriu.
I malgrat ja sé que direu de mi...he de recordar que CIU ha fet bé per Vilanova i per tota la seva gent, durant el temps què hi ha sigut, i no és poc. Qui no ho vulgui veure així ell mateix, però això no canviarà.
Se sent!

Anònim ha dit...

Hola a tots,
blsncs, es evident que CiU, a fet b per Vilanova i per la sva gent, potsr no tota com tu dius, i ho ha fet perq an estat els únics en molts anys, tret dls primers en democrcia, que an manat i no an deixat manar, per lo tant la lògica fa pensar, que els únics amb eines reals per poder fer coses positivs per Vilanova en els últims 16-18 anys an estat ells. Però tambe coincidiràs amb mi, que també an estat ells els responsables de no havr-les fet molt millor de lo que realment es podien fer, i com no també an estat ells els unics responsables d’havr fet coses molt, però molt malament, la mes greu, la d’intentar al meu entendre de dividir el poble no deixant participar mai als altres grups elegits tamb pr la gnt del poble, i aquesta llosa sempr la portarn a sobre, tot i que puguin haver fet coses bones per Vilanova.. Una abraçada a tots.

Anònim ha dit...

Blsncs, jo també crec que CiU ha fet coses bones, i molt bones, però coincideixo amb "un del poble", en el sentit que eren els únics en poder fer-les, a més a més amb una oposició anul·lada.

Crec que quan ja portes molt temps en qualsevol lloc, tot degenera, sigui quina sigui l'activitat que estiguis realitzant, fins hi tot als nostres llocs de treball deprés de molts anys disminueix el rendiment.

Per tant em sembla que cal una retirada, per deixar que pugi gent nova, decidia, il·lusionada, amb ganes, com els de CiU quan van començar.

Anònim ha dit...

Nois, hi ha molta gent que prefereix boig conegut que savi per conèixer!
A mi, ja m'estan bé les persones que ens estan governant i, espero, que tornin a guanyar, ja que no sóc capaç d'imaginar-me els independents portant el nostre poble com déu mana. Sóc sincer, que hi voleu fer...
No entenc com és que aquí es critica tant a l'ajuntament actual, bé sí, m'ho puc imaginar... Suposo que molts de l'oposició aprofiten aquest mitjà per això, per fer oposició, per anar remugant contra tot allò que els impedeix entrar a governar.
Només m'agradaria dir que, si us plau, deixin opinar als que no pensen com ells i que, almenys, no els intentin convéncer de coses que estan fent els actuals dirigents, quan ells són els primers en fer-ho malament, ja que amb aquesta actitud, qui és qui intenta dividir el poble?
Au, venga, que molta gent veu les coses des d'un altre punt de vista (i no per això som bojos equivocats ni hem de callar!) Només volia dir això perquè em fa molta ràbia que les persones es contradiguin: prediquin una cosa però, potser sense adonar-se'n, en facin una altra!
Així que tranquils, que afortunadament som molts els que ja veiem les coses clares des de fa molt temps, i encara que no us siguin gens favorbles, almenys us respectem i callem...

Anònim ha dit...

Hola a tots!

De veritat que us sembla una bona llista la dels Independents? No sé, em sembla que els que sempre es queixen no fan res per arreglar les coses. . . és molt fàcil deixar la queixa a l'aire i ja t'espavilaràs!
Només m'agradaria que guanyessin els independents per veure com s'estrellen i no fan res! Bueno sí, no posar l'antena i encadenar-se a les obres del centre de menors. . .
Tan que es queixaven de l'obertura dels carrers nous, i ara intenteu buscar-hi una parcel·la que totes estan venudes! El que interessa es que el poble creixi, i ho estem aconseguint gràcies als que hi ha actualment al capdavant i no amb els que es presenten que no tenen ni idea de com organitzar-se entre ells ja que la majoria s'han començat a dirigir la paraula des de que es va crear la plataforma anti-antena.
De totes maneres FELICITATS per la valentia i atreviment de presentar-hos ja que després de les eleccions quedarà com una simple anècdota.

Per cert, el jovent present en la canditatura de CIU està al final i no al principi, ja que s'han d'anar formant i anat rere any aniran pujant, al contrari dels independents que es tiren a la piscina sense saber les conseqüències. . .

Petons per tots ;)

Anònim ha dit...

Els dos últms comentaris:
-Primerament penso que l'oposició s'ha de queixar (constructivament i segons els seus criteris) i crec que qui no pensi així és perquè només veu les coses des del seu punt de vista.Si hi ha algú que pensi que les coses se podrien fer d'una altra manera, i aquest te representació al govern, la seva feina és fer d'oposició. I els que manen tenen l'obigació d'escoltar i de ficar-se al seu lloc, i trobar un punt en comú perquè les coses se solucionin el millor possible.

El que passa es que d'aquesta manera ningú estaria content del tot i per tant... millor acatar a les decisions de la majoria i així segur que la pròxima candidatura tornem a manar!!! Qui es doncs el que vol el poble dividit?

Després resulta que les minories són les que porten problemes.i perquè? Potser perquè no troben el seu lloc a la societat?!(el millor exemple: Frànça)
Eps!! Els problemes són de tots, i si tots tenim drets, també tots tenim deures!! I és deure de tots, que aquells que estan representats mínimament i fins hi tot aquells que no estan representats, estiguin el més agusts possible dins la societat, mani qui mani, i més parlant de política municipal!

Anònim ha dit...

MOLT BÉ, UNA DEL POBLE!!! Estic amb tu, no ho hauria pogut dir millor...

eixam ha dit...

Estic plenament d'acord amb "un que votarà en blanc". Però jo si que votaré, crec que hi tenim dret però també un deure.
Vagi bé.

Anònim ha dit...

eixam, votar en blanc és votar, exercir el meu dret i el meu deure, i pot arribar a significar molt més que votar per qualsevol altre partit amb paperet i "paperet". ;p

Anònim ha dit...

" L'any té les seves estacions;
El día té les seves hores de llum,
les seves hores d'ombra;
l'home té el seu temps d'acció i el seu temps de repòs;
el mar les seves marees altes i baixes;
la vida té la seva infantesa i adolescència, la maduresa la vellesa i la mort;
el món té aigua, foc, terra i l'aire que el bressola...

Sense aquests camvis, l'home ja no sap;
sense aquestes transformacions, l'home embogeix;
sense totes les parts formant el tot,l'home és incomplert.

Aquell qui viu només per una sola d'aquestes coses,no coneix res més enllà."
NO HU TSE.

Anònim ha dit...

voldria fer un comentari al simpatic/a de "sóc de vilanova".

els benaventurats de ciu us continueu creient que encara teniu la flor al cul i la sempre tipica prepotencia dels "señoritos del pueblo".

Una mica més d´humilitat us aniria bé. No fa falta que aneu perdonant la vida a la resta del mon que no es de la vostra "secta".
Salut.

Anònim ha dit...

Ara el ja parlen de la residencia d'una altra manera. Ja anava sent hora que el poble conegués la realitat. Només dues places pels del poble i privades, o sigui 1500 euros o més al mes.

I si preguntessiu més... encara hi ha qui pensa que la subvenció ho paga tot. Aneu a l'ajuntament a preguntar i veureu que no és així. Jejejeje vosaltres aneu creient les paraules sense qüestionar-vos res.

Pregunteu, pregunteu, però que us ensenyin evidències empíriques del que diuen.

Potser millor que tornin a guanyar ells, perquè els pobrets del altres , si s'han de menjar el marron.....
I que els vagi bé la residència perquè sinó...

Anònim ha dit...

A veure, que un es despista uns dies i després...

Hi ha qui dius que els de la llista d'independents no ens coneixiem o no haviem parlat mai abans.
Jo crec que ells estan igual, tenen gent que jo mai he vist junts, per tant no siguem hipòcrites. Al cap i a la fi la llista engloba els interessos d'un grup de gent. O és que el primer dia que comences un curs coneixes a tots els companys?

En quant a la residència, crec que tant els que diuen que la subvenció ho paga tot, com els que no, hauríen d'anar a informar-se a l'ajuntament que és qui es cuida del tema. Està clar que les informacions s'han de contrastar.

Que CIU ha fet tot el que s'ha fet a vva? correcte, però esque ningú més ha estat a l'ajuntament, des de la primera vegada que el meu pare va ser alcalde que mai ha governat ningú que no sigui CIU.

Que ens queixem de tot, fals.
Que s'ha unit qui sempre es queixa, més fals.

Que els arbres aquells del riu s'ha fet parar el reg, cert i fa temps, en som més d'un que els reguem cada estiu.

Per acabar només dir:
Que si que ells han estat elegits, però els altres quatre regidors també, per tant tenen dret a tenir una regidoria.
Democràcia significa govern del poble, i el poble ha votat un govern conformat per 5 i 4, per tant el govern del poble o són tant uns com altres.

A veure si som tots una mica més tolerants i aprenem a treballar conjuntament.

Una de les coses que em porta a posar-me en "política local" és la meva ideologia del treball conjunt i la democràcia.

Ni uns ni altres confiem cegament amb les paraules de ningú, constrastem i llavors, només llavors, amb la seguretat, opinem fermament.

Anònim ha dit...

perdoneu , algu hem pot explicar que significa aixo de que la residencia costa 1500 € al mes ?

O sigui sino ho entenc malament ens esteu dient que s'esta construïnt una residencia per la gent de fora del poble ?

Una altre pregunta, i els nostres pobres jubilats que es miren il-lusionats la nova residencia, resulta que no sera per ells , ja que nomes disposem de dues places ?

Anònim ha dit...

La residència no serà pels del poble, 30 places les gestiona la generalitat, per tant tot Catalunya hi té dret.

L'ajuntament se'n reserva dues, però no seran gratuites.

Ahir l'alcalde (a la reunió dels comptes) va dir que provablement l'ajuntament no la podrà gestionar, l'ampliaran però llavors, la gestionarà una fundació privada.

Per ampliar, es farà damunt de la llar, per tant mentre munten pilars hauràn de quedar-se sense llar i no podran tenir accés als seveis de la residència.

Anònim ha dit...

Dirigit al "anònim" abans del "sóc de Vilanova"....
- Perdona! no sé si thas fixat però nosaltres només recalquem i diem que els de CIU deixin opinar als altres i que el poble som tots, nosaltres no obliguem res a ningú i a creure encara menys, potser... lo que vosaltres no feu... pk us penseu que sou perfectes, per això heu perdut de manera ridícula les eleccions al Parlament les dues últimes vegades, amb PREPOTÈNCIA i pensant que ereu PERFECTES i NO és així!!!!
- Només volem que us en doneu en compte i que el poble som tots, i tots fem coses bones i coses dolentes i quant ens equivocarem o intentarem admetre i rectificar si és lo que vol la gran majoria de gent.

Al "sóc de Vilanova":
- Ens estrellarem??? perquè??? jo quan vaig començar a estudiar a la Uni no pensava que m'estrellaria pk no sabia res i apreneia del meus errors i observava com es feia i estudiava de valent. Quan vaig començar a treballar 3/4 de lo mateix, no pensava que m'estrellés de cop sinó k apreneia.
- I lo de CIU de tenir joves a baix de tot és per omplir llista, sinó m'expliques als de la legislatura passada si han anat quedat, els hi ensenyen coses.... O si l'Abril que a la passada era nou, es va estrellar?? oi que no?? k ha fet una bona feina i amb ganes!!!

Sobre el tema de la residència....
És molt complicat, segons el què sé, ahir al Ple Municipal sobre els pressupostos, sé que es va debatre una mica, i ell mateix no sap ni com acavarà això.... La Generalitat subvenciona la mitat o així, i l'altra part qui la paga el 500.000€ que falten??? el poble??? NO!!!! no tenim tants calers...
Uiii!!!!!!! quin merder que hi haurà......

Anònim ha dit...

Marta, només una puntualització. No tinc experiència en política però crec que els que es vota és el consistori, és a dir, les regidories, i després els regidors electes voten l'equip de govern. A mi també m'agradaria q si hi ha majoria absoluta tamé s'invités als altres regidors, però no fer-ho no és, com tu dius, antidemocràtic. No serà el més ètic, o el més desitjable, o el més positiu, però és totalment democràtic.

Anònim ha dit...

Ja ho se que decideixen qui participa, però trobo que és el més ranci i antidemocràtic del món, negar als altres regidors la possibilitat de formar part de l'equip de govern.

Jo no dic que no ho puguin fer, però que penso que en un poble on tots ens coneixem, és crear més polèmica de la que caldria, si també volen treballar pel poble perquè no els ho deixen fer. És penós.

I després sempre surt el listo que diu si nosaltres els deixariem participar si fos al revés.

Jo dic que sí! si cregués el contrari no m'hauria posat a la llista amb ells.

Intento avançar-me a la crítica que crec que em pot caure pel comentari.

Anònim ha dit...

Torno a repetir que estar amb majoria i no voler que els altres entrin al govern pot ser tan penós com es vulgui però, per favor, no és antidemocràtic.

La llei electoral es pot canviar, però ara és la que és i el més democràtic és acceptar-ne les limitacions i treballar per canvar-la qui ho cregui necessari.

La nostra democràcia és discutible, sobretot si mirem el món global, però aquest país va viure massa anys sota la dictadura feixista com perquè ara fem anar gratuïtament la paraula democràcia.

Anònim ha dit...

ASSAIG DE CÀNTIC EN EL TEMPLE

Oh, que cansat estic de la meva
covarda, vella, tan salvatge terra,
i com m'agradaria d'allunyar-me'n,
nord enllà,
on diuen que la gent és neta
i noble, culta, rica, lliure,
desvetllada i feliç!
Aleshores, a la congregació, els germans dirien
desaprovant: "Com l'ocell que deixa el niu,
així l'home que se'n va del seu indret",
mentre jo, ja ben lluny, em riuria
de la llei i de l'antiga saviesa
d'aquest meu àrid poble.
Però no he de seguir mai el meu somni
i em quedaré aquí fins a la mort.
Car sóc també molt covard i salvatge
i estimo a més amb un
desesperat dolor
aquesta meva pobra,
bruta, trista, dissortada pàtria.

(Del llibre El caminant i el mur. Barcelona, 1954)


Aixì glosava el poeta ja fa una pila d'anys...Les coses,a casa nostra no han canviat gaire i es per això que jo votaré als Independents per Vilanova" per no haver de fugir nord enllà... I em quedaré aquí (no se si fins a la nort...)

Tingueu seny!!

Anònim ha dit...

Ara que ja sabem que a la nostra vila si esta construïnt una residencia i que els actuals inquilins de la llar tenen que fer les maletes per anar-se'n de vacances, o mes ben dit temporalment a un altre lloc, nomes m'agradaria saber que en pensen els usuaris de llar d'aquest provisional trasllat ? n'estan al corrent ? o es que potser ningu els hi ha comunicat res .......

Anònim ha dit...

Que ja ho se!!! no cal que et repeteixis que ja t'he entés a la primera.

Si llegeixes el meu missatge anterior, veuràs com no parlo d'antidemocràtic, senzillament de penós.

Està clar que es pot fer. Però espero no ser la única que ho troba penós.

Anònim ha dit...

Bueno dona!, no t'enfadis! No és una crítica destructiva.
Per cert, si llegeixo, com dius, el teu missatge anterior hi escrius:

"Ja ho se que decideixen qui participa, però trobo que és el més ranci i antidemocràtic del món"

jo no m'ho he inventat!

Anònim ha dit...

Correcte tens raó, m'he colat. Volia dir que no dic que no es pugui fer sinó que no encaixa amb com jo entenc que s'haurien de fer les coses.

No m'enfado, si ho has interpretat així, doncs no. POtser el redactat no m'ajuda i sembla que m'hagi molestat.

Ja està. :)

Lo Marc ha dit...

Hola Marta, crec que aquí no tens raó, el sistema és el que hi ha i és totalment democràtic i legítim. Crec que el 'Rankine' te tota la raó.

Anònim ha dit...

Independents: ara també en contra de la residència??????? joder... ja m'estranyava a mi... i després aneu dient que mai esteu en contra de res!!! Au, venga, a més de ser tan destructius haurieu de deixar treballar a la gent que té ganes de fer coses necessàries pel poble, i no sempre recórrer al mateix recurs....!!!!! Que la gent ja us coneix massa, no us hi esforceu tant.
I vosaltres?? Que no teniu cap projecte per fer progressar el poble, o què?? Doncs presenteu-lo i ja veureu què en pensarà la gent, pequè NOMÉS criticar, ja sabem que ho sabeu fer!!!
I si governa CiU és perquè s'ho mereixen, ja que la majoria de la gent del poble és el que vol, o sigui que no us lamenteu tant, i pregunteu-vos, per què a pesar de tot, encara no heu guanyat mai cap eleccions!!!

Anònim ha dit...

No estan en contra de la residència, senzillament és que creuen que s'hauría de tenir al poble informat de que la generalitat diu que no és viable, que només dues places seran de gestió municipal i que la subvenció només en paga un 60%. I que segurament acabarà portant-la una fundació que lligarà el poble tant si com no als seus serveis durant 30 anys. Ves i pregutali al Joan.

Anònim ha dit...

Que ja ho se! que només intentava expressar que ho trobo injust.
Ja se que es pot fer i que és lejítim, senzillament crec que en un poble petit on en teoria tots fem poble ens hauríen de deixar fer-ho junts.

És això el que entenc jo per fer poble. Treballar junt i deixar participar a totes les tendències.

M'importa ban poc si és PSC, PP, CIU, ERC... si han tret representació penso que tenen tot el dret del món a participar.

Jo entenc un poble on tothom pugui participar activament, prenent part en els processos dinamitzadors, modernitzadors,... que impliquin el millor benestar de la ciutadania loca.

Però ja ho se que ho poden fer.

Anònim ha dit...

ciutadania local volia dir!

Anònim ha dit...

A veure tots plegats!!!
Que és el que no heu entés del que pretén dir la Marta.
També la democràcia permet (com estem veient ultimament) que la gent vagi a les manifestacions amb banderes franquistes! NO fotem, basicament crec que dit amb altres paraules seria que la democràcia permet coses contradictories i aquesta que diu ella és una d'aquestes coses.

Jo si vull puc manifestar-me amb l'aguila de paco (franco), però segur que no ho trobarieu bé.

I ara direu: ala que compares!!!!!!!!!!

Res no comparo res, faig referènca a una cosa que crec que us servirà per entendre que sen ella quan veu que es nega la participació de les persones que també volen treballar pel poble.

Si ens estan venent la moto de fer poble, que deixin que tothom faci poble!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lo Marc ha dit...

Ei ‘Vilanovenca com jo sola’, jo no he votat mai a la llista ce CIU, t’ho asseguro, ara, tampoc he deixat mai de col·laborar amb l’Ajuntament, i sempre m’ho han deixat fer, doncs no entenc per que dius ‘es nega la participació de les persones’. Que jo sàpiga no s’ha negat la participació a ningú, mai. El govern es el que es, i la oposició pot participar si així o vol amb les coses que es fan al poble, però l’equip de govern es l’equip de govern i ja està.
Marta, jo ja se el que vols dir però quan vaig llegir els teus comentaris, vaig trobar molt fort que diguessis antidemocràtic, res més, au ja esta!
Voleu col·laborar? A l’octubre farem un correllengua i necessitem gent, molta gent, ja farem un prego, a veure quants en venen de tots aquests que ara critiqueu. (no va per tu Marta, no dubto que tu si que vindràs).
Au salut

Anònim ha dit...

Al penúltim anònim...

Els independets en contra de la residència????
Informa't millor, i no fotis tant follon, sense tenir informació contrastada!!!! que és molt fàcil acusar sense tenir proves!

Anònim ha dit...

Oi tant que vindré al correllengua!!!!!!!!! jejeje

Anònim ha dit...

I per cert, ja se que no vaig escollir la paraula més adequada per expressar-me.

Anònim ha dit...

En resposta a l'Anònim.14 de maig.
Itant, molt necessari k és la residència pel poble!!!bbuufff!!! Tan necessaria k sols 2 places son atribuides a gent del poble!! La resta sen fa càrreg la Generalitat a disposició d'ancians d'arreu de Catalunya!!!Au ves a informar-te!!!!
I no crec que hagis encertat dient que: ""I si governa CIU és perquè s'ho mereix"". O per favor...
amb tants anys k governa x suposat k a d'haver fet coses bones!! pero i dolentes..?' un munt mes!! No em posare a citar!!
I sinò ves a preguntar la opinióo del jovent k està pujant, a vere k en pensen de l'ajuntament!! k moltes coses fan per ells!! Si itant, un SUPER CONCERT DEL JOVENT, a gust de ki?? MILLOR NO EL NOMBRO!!
A la gent no li van els canvis, absoluta monotonia!! pero vilanova necessita un canvi, noves prespectives!!
Tot respectant les opinions!! Atentament. 1guineu k s'incersa en el mon de la política!!!jejeej.

Anònim ha dit...

Marc, es nega la participació dels quatre regidors dels independents als que sels va dir que com que no manen no tenen dret a opinar.

Al contrari del que es creu al poble, la gent que hagi anat als plens haurà comprovat que els independents aquests no voten en contra de tot, mentre que ciu si que els veta qualsevol possibilitat d'opinió i sels nega tot el que presenten.

En quant al que es diu de la residència, no crec que els independents estiguin en contra.

El problema és com s'està gestionant. Ja que si trenta places son de la generalitat i dos municipals, ens trobem amb que a les 30 hi pot accedir quasevol persona de catalunya i a les altres dues i podrà accedir qui les pugui pagar.

A més del compromís econòmic que ha adquirit l'ajuntament, ja que la subvenció només paga un seixanta per cent i la resta ho ha de posar vilanova. A més, com crec que ja s'ha dit, la generalitat va considerar que no era viable. Pel que l'han d'ampliar i això suposa crear infraestructura damunt la llar i desplaçar per un temps als jubilats.

Cal recordar també que en cas que la residència no compleixi els terminis i/o les funcions a temps, és el poble qui haurà de tornar els diners a la generalitat.

I també que la subvenció cubreix un 60 fins a un maxim, i si qualsevol contratemps fa que malgui una mica més, ja no cobrirà més diners.

A més, del que es vol fer ara de donar-ho a un afundació privada que suposa lligar-se amb ells 30 anys i que si no agrada el seu servei no s'hi podrà fer res.

Al poble ens han venut una residància per a tots i realment la gent del poble no hi té un facil accés per no dir molt difícil.

Anònim ha dit...

Tranquils, apaguem el foc! els que hi ha no u han fet tot be, teniu raó, però no estigueu tant segurs de que o fareu tot be perque això és imposible.
Anims a tots!
Ah! perdoneu-me per les faltes d'ortografía, lo meu no és escriure. je,je. Que Cabrón!
VISCA VILANOVA!!!

Anònim ha dit...

Jo crec que l'equip de gover et deixa participar en el que vulguis, sí, però sepre hi quant hi vagis a creure i no a opinar (sempre amb un marge, clar. Pots opinar si la taula la vols col·locar amb horitzontal o amb vertical, però no qüestionis si la vols col·locar o no!!)

*Anotació: l'exemple anterior és una metàfora!Extrapolat la cosa es comlica molt més.

Anònim ha dit...

voldria fer un petit comentari per trencar la tensió de la pre-campanya. Segons Vilaweb som la població del Pla d´Urgell que té el tant per cent més alt de la comarca de la iniciativa Estat Propi. Siguem una mica positius i per damunt de tot les Guineus som força ben parits.Entreu a Vilaweb Mollerussa per mes informació.Salut i Republica.

Anònim ha dit...

Ningú diu que no fem coses! uns o troben tot bé, altres tot malament i els coherents troben coses bé i malament.

Però ningú ha dit que no es facin coses.

Lo Marc ha dit...

No estic gens d’acord amb vosaltres, però es que el tema ja comença a cansar, suposo que deveu tenir les vostres raons, però per part meva no he rebut mai cap negativa, i he pogut decidir si la taula l’he de col·locar o no, per posar el mateix exemple que he llegit per aquí.
N’hi ha un altre que diu “es nega la participació dels quatre regidors dels independents als que sels va dir que com que no manen no tenen dret a opinar” si realment us van dir això en aquestes paraules, no ho trobo correcte, encara més ho trobo molt malament, primer perquè, no és pot negar el dret a opinar a ningú! Ja sigui regidor o no, a banda de regidors també son vilatans, no? I desprès que tenen part dels vots de la població. A veure, ens coneixem tots, i no hem puc imaginar ningú de la llista de CIU dient això.
Ara s’ha de diferencia opinar amb fer coses noves. Els de CIU tenen un programa electoral i el volen portar a terme, suposo que han de triar coses, i primer volen fer el que ells han promès a la població i creuen que és més necessari o jo que se.
Be, el que importa al final es que es facin coses per be de Vilanova i de la gent.
Au salut

Anònim ha dit...

Això es lo mateix que un noi del poble s'en va a l'alcalde a demanar uns ------- i només li donava la meitat, i llavors es queixa i l'envia a la persona "encarregada"... i aquest ja sabent de què anava li dona tot el que va demanar.
I aquest encantat amb el seu amic! es clar!!!

Van fer bé??
Se'l van torejar??
Es motiu de queixa??

Opineu el què vulgueu.....

Anònim ha dit...

Doncs, Sr Marc, a tú et deuen ensenyar una cara i als altres una altra. Està molt bé que te'ls estimis tant, però quan et caigui la bena, que et caurà, no et sentiràs gens a gust per haver-los defensat tant, fins al punt de dir que no és cert el que molts han sentit. Vés a algun Ple i ho veuràs, però abans treu-te la bena, així podràs objetiu. Allibera't.

Anònim ha dit...

Marc, si que és cert el que diuen, i el cert és que fins i tot s'ha arribat a fer reunions i dir que si que vinguin a la reunió i un cop s'han tancat les portes dir-los que no sels pensava escoltar i que no calia que diguéssin res. I aquesta és la veritat.

Jo vaig quedar molt decepcionada perquè mai hauría pogut pensar que una persona com ell, que sembla tant simpàtic i tal, pogués ser d'aquesta manera.

Temps endarrera també l'hauría defensat, ara no puc i el cert és que em dol molt que un conciutadà tracti així a les persones.

Anònim ha dit...

Realment, aquests independents van de víctimes i estan fent una campanya contra l'alcalde actual que no fa massa bona olor. Què us penseu, què la gent no sap com treballa l'actual govern? Jo crec que sí! Que tots els votants ja saben com és cadascú i quines intencions té... Així que no us cal anar fent mala propaganda de les persones, perquè, d'altra banda, ho trobo una mica lamentable. Hem sembla que no heu de convèncer a ningú, eh?
Estic amb el Marc, és cert, aquest debat de si us fan cas o no, ja comença a cansar!
Què passa? Què és que ja no us sabeu agafar enlloc més, o què?
Trobo molt malament que sent tots de Vilanova, es vagi parlant de persones del poble tant malament (especialment de l'alcalde). Som tots persones i, per sort o per desgràcia, cadascú pensa el que vol i ho defensa a la seva manera!
Per favor, que tots ens coneixem, i alguns de la llista dels independents tampoc sou tan bons. Crec que en moltes ocasions, no heu defensat com calia el poble i, encara menys, heu respectat a l'Ajuntament que ha estat governant fins ara... Així que menys hipocresia! Perquè el recurs de l'insult i de les mentides és molt trist. Jo ho veig així, i ja que aquí em sembla que tota la gent que opina és independent, doncs crec que està bé ser una mica més objectiu i no veure les coses des d'un únic punt de vista!!I si us plau, menys tensió que tots som persones i enlloc de tant criticar, dieu alguna proposta que tingueu pensada per tirar el poble endavant(que segurament també es podrà debatre!!). Així és que menys criticar i a treballar per millorar les coses...
Un que veu que la crítica destructiva no porta enlloc!

Anònim ha dit...

Hola
Trobo molt interessant les opinions que van surtin en aquesta tan entranyable revista de l'Astella, encara que sigui satirica, la majoria la fem un xic seriosa amb els nostres comentaris, la qual cosa també es positiva, doncs la gent de Vilanova podem manifestar les nostres opinions i si no es per aquest mitjà no en tenim cap més.
En els vostres comentaris ens assabentat dels diferents problemes com el dels arbres del riuet, de la residència i suposo que en surtiran d'altres, per aixó crec que es bó que tots ho sapiguem que no sigui com aquella famosa frase de "España va bien "...
M'han demanat que us pases aquest escrit que a continuació surt està signat pels veins P S i diu així.
Que us sembla el rebut de les escombreries que possa al cobrament el nostre Ajuntament amb majoria de CIU? Nosaltres trobem que dona peu a molta especulació. Cobren un tant per casa, bé. Cobren un tant per persona, nop se espesifica la quota, ni el nombre de persones, com ho veieu? Esperem que no sigueu dels qui els cobren una quota de més.
Signat P i S.
Ah i per acabar, trobo molt fort el comentari sobre les dones, sempre hem lliutat perquè no som un objecte i aquest comentari encara que sigui de broma es de molt mal gust.
En quant a les eleccions jo també soc partidaria de un canvi en el nostre ajuntament, massa anys cansa, s'ha de fer foc nou.
Fins ara
Una àvia

Anònim ha dit...

Això pel penúltima anònim!!

Primer de tot, si ests de fora el govern ets molt hipocrita, si ets dins, ets....
Segon, la gent és molt inocent i es creuen tot lo que els hi diu el Sr.Alcalde, que es clar, es bona persona (que no dic que no ho sigui, en part) i ai pobret!! (que no ho hem sentit vegades ni res)
La gent ja sabeu qui hi ha dins, però no saben qui manen, o més ben, dit qui mana en realitat.
Si anesiu als plens com jo he anat alguna vegada, es veu clarisimament. O en altres actes on només hi ha una veu.
És a dir, no hem parlis de que enganyem, ja que sou vosaltres els qui ho feu!!!!

Anònim ha dit...

Mentida ni una, tot el que es diu és prou demostrable, si alguns sou fanàtics del senyor alcalde no és culpa del que hem patit les seves males llets.

Prova de portar-li la contraria i veuràs.

Anònim ha dit...

Imagino que per aquest blog, fent algún comentari anònim o només una simple lectura dels mateixos, han entrat més d'una persona de la llista de CIU,sigui la vigent o la propera.

Fa díes que es van deixant anar - i ho hauran llegit si no vaig errada- tota una sèrie d'afirmacions a mitges i tres quarts, algunes certes però d'altres incorrectes, i és per aquesta raó que m'he decidit a provar l'aventura d'escriure un comentari per tal d'aclarar certs punts.
En primer lloc, m'agradaria rectificar una cosa : no és cert que als regidors de l'oposició no se'ns deixa opinar.Som lliures d'opinar, i això ho sabem nosaltres i ho saben ells (l'actual equip de govern).Per tant demano excuses als ídem per aquesta dada incorrecta. Ara bé, una cosa és sentir la nostra opinió i l'altra és escoltar-la, i aquí sí que m'atreveixo a afirmar que la nota no dona la mitja si d'un examen es tractés. Exemple: aquests últims quatre anys s'ha estat contractant personal per l'ajuntament a dit, al.legant presses.Nosaltres cada vegada hem reivindicat els concursos públics i ells ens han dit :" ja es faran". S'han fet? NO!
No posem en dubte la capacitat del personal en qüestió,sinó la capacitat de l'equip de govern actual per a tenir en compte a tots els habitants del poble. Ens podem creure lo de les presses una vegada però no més.

Per una altra banda, s'ha anat comentant per aquí i per allà del grup IpVB-AM que som anti tot, que hem anat a la contra de tot aquesta última legislatura i que les nostres crítique són destructives.
A banda de que aquest espai és (ara ja no se sap ben bé) més en clau de sàtira que de serietat, i que no cal donar més importància que la justa a tots els comentaris, he trobat a faltar un gest d'honestitat per part de l'actual equip de govern, que lluny de matisar certs punts del tot incorrectes, amb el seu silenci estan permetent uns rumors capciosos i molta desinformació.He de pensar que tota aquesta mistificació es un punt més per engrossar la fal.laç idea d'una minoría que " no estan mai contents amb res"?
Estan en el seu dret de callar, evidentment, pèrquè estem sota una democràcia, cert. No menys cert és que hi ha certs drets morals que s'han de fer servir sense que els dicti altri que la pròpia consciència.
De vegades, ens amparem en la democràcia com un infant entremeliat en les faldilles de la mama: el senyor que ha rebut el cop de pilota, que se les arregli amb ella.
Aclarim doncs:
No som anti antena, tot aquell que estigui ben informat ho sap: fa 4 anys ja vam demanar una antena, als afores, en el nostre programa electoral.Tant sol hem qüestionat la falta d'informació transparent,que arribés a tot el poble - i no em sortiu amb lo de l'exposició al taulell, que ja ho sabem- des de bon principi.I hem recolzat i ens hem fet membres de la plataforma, demanat que es respecti el principi de precaució i a més, oferint un lloc alternatiu.La quantitat de gent que ens ha recolzat en aquesta reivindicació no es pot menystenir així com així.

Tampoc no som anti-residència d'acollida, no hem votat res en contra d'aquest projecte, tot i que hem qüestionat de nou la falta d'informació tranparent i directa amb el poble.

En aquest 4 anys d'oposició - quin remei- el què hem votat en contra pot comptar-se amb els dits d'una sola mà ja que la major part de les vegades, hem votat a favor bò i matisant certs aspectes que no ens hagin semblat correctes, o ens hem abstingut en el sentit que la nostra participació en moltes qüestions decisisves ens ha estat negada des de bon principi.
I es que des de bon principi, se'ns va dir que un dels nostres regirdors no era benvingut i,de plegar, a lo millor se'ns donaria alguna regiduria.Es democratic¡!.Vam preguntar si ens deixarien alguna regiduria segura si tal persona plegava, i ens van dir que primer a plegar i desprès decidirien. La cosa va quedar en que si més endavant hi havia confiança, ja es veuria. Així va quedar tot.
Si demanar que l'actual equip de govern sigui més transparent en les seves gestions i informi al poble adequadament és fer crítica destructiva, jo ho trobo més aviat constructiu.

No és la meva intenció concretar el que volem fer o el que hem fet fins ara, tot això ja us arribarà al seu temps.Aquest comentari és a títol personal i no m'empeny cap necessitat de detruir res ni he passat per cap sedàs perquè "m'agrada dubtar tant com saber" com va dir Dante, i jo afigiria, "sempre que el dubte provingui de mi mateixa."
Endavant l'Astella.

Lo Marc ha dit...

Molt bé Montse, per part meva heu guanyat molta més credibilitat en aquest sol comentari que la que teniu fins ara, per que no costa gens carrega contra gent en l’anonimat. El que refereixo es qui totes les critiques fortes que hi avia contra l’actual equip de govern s’avien fer en l’anonimat i això no te cap mena de credibilitat.
Ja veurem que passarà a les eleccions.
Au salut i sort.

Anònim ha dit...

Molt bé Montse!! Està bé que ens posis al corrent i que siguis sincera. A mi m'hi estaràs molt bé a l'Ajuntament, ets una persona com cal.

Anònim ha dit...

Durant molts anys els meus fills i jo vam patir les conxorxes de la política municipal en carns pròpies i amb un mal final, em se tots els "intrincolis" de com va anar la cosa fins que va canviar l'alcalde. Però pel que veig i sé ,de part certa, la cosa no ha canviat gaire i tot i que aquesta mena de fer poble a mi no m'ha agradat mai, em mantenia al marge: Anar fent i qui dia passa any empeny!! Però aquesta vegada he volgut donar suport als independents per Vilanova perquè penso que ja n'hi ha prou!!
els conec, sé el que han fet aquests anys d'oposició, en puc donar fé de la seva honestitat i tranparencia i també crec sincerament que amb ells a l'Ajuntament podem anar d'una altra manera. No dic que l'actual equip de govern ho faci tot malament, Dèu me'n guardi!!, però ja em van desimflar al començament quan van voler vetar un regidor electe, ho sento, des de llavors no els he pogut mirar com si res hagués passat i he continuat al marge, com ja fa una pila d'anys. Ara bé, quan canvii el govern, jo participaré i ajudaré en el que pugui i, si algun dia ells també es tornen prepotents i dictadors (cosa que no crec)...m'apartaré (d'això en tinc pràctica)
Apa, que vagi tot bé i que hi hagi una bona reflexió per part de tots que : rectificar és de sabis!!

Anònim ha dit...

Moltes gràcies, Montses: això és concreció; la resta, fets i conceptes intangibles que des de l'anonimat poden posar-se massa en dubte.
No sabia això del regidor que volien fer plegar. És un cop dictatorial vergonyós i menyspreable. I encara hi haurà algú que ho trobarà justificable!
Gràcies, Montse Raluy, per aguantar ofenses com aquesta i continuar tirant del carro.
Gràcies, Montse Serra, per aclarir molts fets amb el teu testimoni de primera mà.
Sou valentes. I veient com sou, m'imagino com són els vostres companys. Compteu amb el meu vot!

Anònim ha dit...

Crec que està molt bé que els qui ho han viscut de primera mà opinin, ja que són qui millor ho pot relatar.

La veritat, és bo que s'expliquin aquestes coses, s'ha d'estar ben informat.

Personalment no tinc tant clares en el record les vivències a les que fa referència la meva mare,però si que he sentit comentaris posteriors que et fan la gent, perquè era molt petita jo. Cal dir però que sí que estava al corrent del que s'ha explicat aquí.

I admiro a les Montses per haver narrat les coses amb tanta claredat i sinceritat.

I espero que entre tots construïm un projecte de poble més unit, més integrat, i en el que tots i tinguem cabuda siguem del costat que siguem, ja que això no és la guerra i tots lluitemn del mateix bàndol.

I espero que ens en sortim i puguem superar tots aquests moments.

Anònim ha dit...

Molta sort Independents !

Salut i República companys....

Brandís

Anònim ha dit...

Be... Després d'una bona estona repassant els "post" deixare un petit comentari;

Crec que es molt beneficios tenir un espai com aquest per poder opinar, pregunta, i valorar les opcions que des d'aqui ens arriven. A potser algu reafirma o canvia la seva intenció de vot... ves per on!

Pero el que trobo, es que caldria seguir la línea de conversa que han marcat les Montses (i no em refereixo a quina vessant politica puguin tenir); pero crec que es mes correcte, i agradable posar una "cara" al que s'escriu, aixo demostra que realment es creu en el que s'escriu, i donar opininons sense faltar.

La meva opinió sobre la politica de Vilanova, es que ni uns son tant bons ni d'altres son tant dolents, com aqui s'esta expossant.
Penso que no estaria gens malament provar els canvis, aires nous, cares noves... aixo sempre va be...
En el fons les dues llistes estic segura que volen el mateix, mirar de trobar els millors beneficis pel nostre poble, però de vegades per arrivar a un lloc hi ha més d'un cami, i no sempre ens hem de quedar en el que sembla mes fàcil, ni en el de tota la vida; crec que arriscar es la manera d'avançar.

Be ara pels "bloggers": segui amb un treball tant bo com aquest, us Felicito (que no havia pogut fer-ho abnas)

ja que hi som ha dit...

Bones a tots i totes:

Primer que res felicitar als de l’astella, perquè això si que es un exitasss, jejej, heu situat Vilanova en el mon d’internet, i ja se sap, si no ets a internet no ets en lloc.

Veig, desprès de llegir-me gairebé tots els comentaris, que esta la cosa calenteta.
El Joan el diumenge a la Llar, va fer el primer acte de campanya de CiU, això si, a cal Marca, ca l’Antònia, la Botiga Nova i l’Anna, es varen quedar sense sabó.

Tot i això el punyetero del Vega, no va voler assegurar el que el Joan anava dient, que la Llar no costaria un duro, que ja estava compromesa la segona fase, etc..., i a damunt va el “paió” i diu que estan estudiant ampliar-la perquè sigui rentable ( a veure si passarà com a altres de la comarca que fetes no s’obren per no ser rentables), i es clar si s’aplica caldrà fer obres, i no es podrà utilitzar a Llar durant una bona temporada. Senyor Vega, que vostè es de la Generalitat, vostè limitis a donar “la pasta” ja la gestionarà el Joan , que per això fa repassos de matemàtiques i s'en surt prou be.

Llegint els comentaris, la veritat es que n'he vist algun que la critica que fa a la llista independents es tan barroera que s’hauria de poder expulsar del blog. Se suposa que tots som fills de mare, no se si la mare del que envia a les dones a fregar estarà molt contenta, de la parella ni en parlo, no crec que ningú l’aguanti a un “paio” així.

M’encanta veure el nivell de les critiques, es dona per segur que els que governen han nascut per això?. Pels que tingueu mes edat potser us xocarà una mica veure junts a gent que havia esta a CiU i a AIPN, tirant-se els plats al cap, i ara sembla que pel mateix, per un bon plat a taula, son els mes amics de tots, coses de la vida, oi?.

Tampoc es tan estrany, així s’entén el concepte de “democràcia” que tenen alguns , suficient per condicionar, recent acabades les anteriors eleccions, l’entrada dels independents al Govern, a la dimissió d’un regidor recent elegit. Serà això, reminiscències de una possible militància universitària en partits filocomunistes? Es que l’Estalinisme no marxa ni amb “Dixan”

En fi, vagi per la meva part una FELICITACIÓ en majúscules a l’ ANA I LA MONTSE, això es el que cal, gent amb ganes, i si pot ser dones millor que avui dia estan mes ben preparades que molts homes, encara que a alguns els hi cou.

Felicitats a totes dues, i els demés...., el diumenge aneu a votar, però primer, encara que sigui una vegada, escolteu, analitzeu, reflexioneu i TINGUEU MEMORIA

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

LO LOKAL:
Els del lokal ens venem els VOTS, per pagar el llogué. Si hi ha algun interessat, que ens vingui a visitar al C/Major 108.
El preu es negociable.

Anònim ha dit...

Jijijijiji que no dóna el suficient la màquina de beure! Mite'ls ells que apanyats!!!!!!!!!!!!!

Si ho arribo a saber munto un partit jo i us financio el lloguer! Això si, ampliantlo a 64 places.

Vagi bé jovent! :)