Vilanova de Bellpuig - Revista satírica que surt quan pot

dilluns, 12 de febrer del 2007

Neix l'Astella


Ha nascut L'Astella! El part s'ha complicat una mica: resistència de la criatura, cessària necessària, el metge s'ha marejat... Però al final ha nascut el dia previst. I aquí la teniu! De paternitat múltiple, s'accepten -millor: es demanen- totes les crítiques tan constructives com d' intenció purament ofendosa.

L'Astella apareix amb la voluntat d'agitar una mica la vida del poble (fins on modestament puguem) i d'invitar a fer i compatir reflexions sobre qualsevol dels temes d'actualitat. En aquest bloc t'invitem a dir-hi la teva i a proposar nous temes de debat. Tenim la voluntat d'obrir un raconet de la magna xarxa on els internautes vilanovencs puguem intercanviar opinions.

L'Astella també és humor. Amb humor hem nascut com a revista satírica i no l'hem de deixar de banda. En el fons tots desitgem un poble amb vitalitat, que avanci, i on convisquem tots junts, amb les diferències inevitables però amb voluntat constructiva. I si ens agafem les coses sempre pel costat que crema no ho aconseguirem... Així és que aquí teniu via lliure per donar la vostra opinió sobre el tema que vulgueu. Sou el únics responsables de les vostres opinions i teniu dret, si ho desitgeu, a mantenir l'anonimat: sigueu responsables els qui escrigueu i sapigueu encaixar crítiques els que us hi llegiu!

I per començar: què us ha semblat la revista?

24 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bones!!
Contestant a la vostra pregunta: la revista m'ha agradat MOLT!! La trobo molt encertada, sobretot en el moment en que ens trobem. Per carnaval, amb les eleccions treien el nas i en un moment de canvi, jo diria que bastant important al poble (la variant, l'augment urbanístic,...). Així es que ànims i endavant!!!

Anònim ha dit...

Com diuen moltes dones del poble: un deu! un deu! que bo!
Us animem a continuar, tot i que suposem que serà molt més endavant perquè us heu quedat ben amples i sense temes!! Ens hem fet un fart de riure!! Serà el carnaval més mogut des dels caragols al pp!!
Visca les guineus atrevides però anònimes!!

Anònim ha dit...

La veritat és que jo també he rigut molt. Hi ha sortit retratat tothom.
Déu ni do!!!
Quina gràcia que m'ha fotut!

És una bona manera de posar-se amb tots els temes de manera divertida, encara que alguns i algunes no se pas com s'ho agafaran.

Ja estic esperant la pròxima!

Anònim ha dit...

molt bona ! més canya als plans urbanístics perqué no acabem perdent la nostra identitat com a poble

Anònim ha dit...

La veritat és que fins que no m'he pogut controlar la "carcajada", ha sigut una tarda molt animada.

Només una cosa m'ha entristit, que és no haber-hi participat, espero que la pròxima vegada, mi deixeu ficar cullerada!!!

Hi haurà gent que s'enfadarà i altra que ho entendrà, però en temps de carnaval, com molt bé dieu de qui res no se'n riu, per res no val.

Endavant i fins l'any que ve, o més aviat?

Un dels perquè no!!!

Anònim ha dit...

A casa nostra també hem rigut mooolt!! està molt currada!!! surtiran més números aquest any?? o fins l'any que be?

Algú sap qui ho ha fet??

Felicitats als creadors de l'Astella!! i ja tenim ganes de veure el segon número, encara que nose quins temes tocareu pq no us heu deixat a ningú!!! je je
Ànims i endavant!!!

Anònim ha dit...

Fantàstic! La veritat és que ja convenia alguna coseta com aquesta per donar una mica de salsa!!, si no tot acaba sent com cada any!

A casa hem rigut molt i els que van venir de fora en volen fotocòpies!! Ànims i a veure quan tardeu a treu-re el número 2!

Anònim ha dit...

Heu fet riure a tothom. Realment m'ha agradat molt. Molt encertat en tot i més en el moment que ha sortit.

Canya per a tothom, però amb gràcia!

Sols epero el proper número per poder-hi ficar cullerada!!!

Anònim ha dit...

Els que hem fet possible això de l’Astella estem molt contens de la reacció de la gent, i de tots els vostres comentaris.
Per als que pregunten si hi hauran més números? Que no ho dubtin n’hi haurà més, amb l’ajuda tothom, n’hi ha que heu dit que no queden temes, nosaltres pensem que se’n poden tocar molts més de temes.
Als que hi volen ficar cullerada, ho poden fer sense cap problema, poden enviar les seves idees o fins hi tot els seu articles al correu revistalastella@gmail.com, hi nosaltres els publicarem.
Moltes gràcies a tothom!!!

Anònim ha dit...

Bueno bueno bueno!!!Em dóna la sensació que això serà la resurrecció del SOM-HI!!!!!!I M'AGRADA!!!!!!!!
Felicitats als que han fet possible l'Astella, no tinc paraules per descriu-re el fart de riure que em vaig fer, mare meva, quasi em poso a plorar i tot!!I es que quan acabava de llegir un article em deia, fuà, això és la canya!!I lo pròxim encara era millor!!!!!
Està fet amb molt bon sentit de l'humor i això és lo que ha enganxat!!!!!
Trobo molt bé això de que tothom pugui escriure, criticar, opinar...sobre coses del poble, així que ENDAVANT AMB LA IDEA!!!!!!

SALUT CAMARADES!!!

Anònim ha dit...

JO em posaria amb les mames esportistes de vva. Totes van en cotxe a buscar els nens a l'escola. On se's vist en un poble tant petit!!!!!!
Serà possible després totes a règim i a caminar pel vial! I el nen a fer esport que s'engreixa. No et fot quina mena de canalla tenim que no caminen ni 100 metres.

Anònim ha dit...

Je je, estic totalment dacord amb el comentari anterior, però a Vva la gent va amb cotxe fins i tot a caga!!! je je, no som el poble de le bicicletes?. Salut!

Anònim ha dit...

I les peculiaritats conductores d'alguns personatges de renom del nostre poble? Us heu fixat que a vegades només sentint el soroll del cotxe ja podem saber de qui es tracta?
Salut i llarga vida als qui heu tingut aquesta iniciativa tan intel·ligent.
Per cert, l'Astella com es financia?

Anònim ha dit...

l'Astella la financiem els propis creadors. De fet la revista és en fotocòpies i el bloc està allotjat en un servidor gratuït, o sigui que tampoc ens ha costat despesa insalvable i ens permet "comprar" la nostra independència respecte a qualsevol grup o entitat del poble. Home, amb quatre calerets podríem fer una edició xula en color i potser fer una pàgina web, però preferim precarietat laboral a edició de luxe "patrocinada" per algun supervisor.
I si féssim samarretes? Ens seria difícil vendre-les perquè ens hauríem de posar en contacte amb algu que les distribuís... us imagineu? Vermelles o negres amb el logo de l'Astella i la frase "jo també he fet l'Astella", o bé "jo també formo part de l'Astella"... Bé, és només un globus sonda! Ara el més important és aconseguir consolidar el bloc com a espai de debat, i això no ho podem fer sense vosaltres. Ah!, i seguiu donant idees que nosaltres en prenem nota! També us podeu posar en contacte amb nosaltres a revistalastella@gmail.com

Anònim ha dit...

I doncs? Per què al costat de la foto de portada hi ha "AJ. VILANOVA"? Tot i semblar estrany, creia que d'alguna manera la revista sortia, si més no, amb el vist-i-plau del nostre honorabilíssim ajuntament...

Anònim ha dit...

Ja et puc ben jurar que l'Ajuntament no i te res a veure, jeje, nomes faltaria, lo de AJ. VILANOVA és una ironia, vol dir que la foto ens la cedit l'Ajuntament de Vilanova (és un autor de foto) tothom sap que mai hi han hagut les antenes a l'Anjua, com heu pogut pensar que l'Ajuntament hi està ficat?? Aquests dubtes són una ofensa per a nosaltres.

Anònim ha dit...

Fent referència a lo de les samarretes, que l'astella havia llençat com a idea, o textualment com a globus sonda, em sembla molt bé. Jo la compraria!! I fins hi tot podríem fer un debat de quina seria la millor frase per ficar-hi. Doncs crec que donar suport a l'Astella significa que volem un poble actiu i "just" sobretot en afers de política. On si algú hi surt beneficiat, almenys la resta no hi sortim perdent!

Anònim ha dit...

Fent referència a lo de les samarretes, nose si la gent de Vilanova les compraria, jo crec que hauria de ser l'Astella qui fes el pas, i ja veurem com reaccionemt la gent. Per la meva part, jo la compraria!!!
Au salut

Anònim ha dit...

MOLT BONA!!!!!!!!!!!!!
vilanova nescessitava que li trovessin els defectes x a moillorar,
el que magrada s l nom l'estella un nom que s clva!!!
crec que vilanova t i ik s 1 pople ptit i a kda persona...

Anònim ha dit...

lo de la ressurecció del som-hi m'ha fet gràcia!! com a ex-colaborador, he pensat "de tal palo, tal astilla"... com que molta gent deia que era un pal... però ara que només se veuen pancartes i la gent se queixa per tot, ara penso a vegades que estaria bé que hi hagués una plataforma com el som-hi però menys "institucionalitzat" on denunciar lo que no ens agrada i amb espai per l'humor... S'ha demostrat que amb bon humor i sense ofendre a ningú es pot comunicar i distreure!!
Felicitats a tots!!

Anònim ha dit...

La revista és molt bona, el nivell de català perfecte, i l' únic que us diria és estar acompte amb la subtil ratlla entre l'humor sencer i el mal gust barroer.
Endavant!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Ei! Quina rapidesa en la informació! Per no ser tendenciosos, però, potser ara hauríeu d'esmunyir-vos clandestinament en una reunió del partit contrari i posar-nos al dia, no? Tots ens morim de ganes de saber què passarà amb "Trulls and Company"...

Anònim ha dit...

Una revista boníssima!!!! Siusplau nois heu de continuar i fer que aquesta revista continui endavant. Estaria molt be una publicació cada mes!! jaja peró ja m'imagino que no podria ser. dew siau

Anònim ha dit...

enhorabona per la tercera plaga cap al nostre avorrit però bonic poble. Aprofitareu les eleccions per atemptar un altre número? L'esperarem desperts tota la nit si convé